Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

bios update'inden sonra siyah ekran

Gimli

Öne çıkan mesajlar

evet.

Ana kartım intel DG33FB. Bugün bi update çekiyim dedim biosa. Çektim de, intelin kendi sitesindeki express exe'yle.

Simdi bilgisayarı açınca çalışan tek şey ekran kartının kendi biosu. Ekran kartının ramini sayıyor, ardından siyah ekran. Sol üstte ufak bi çizgi. Hepsi o. Biosa girmeyi denedim, hiçbi tuş fayda etmedi.

Öyle ekrana bakıyorum.

Help
Sosyal ağlarda paylaş

bios uçmuş geçmiş olsun, bazı anakartlarda post sırasında bios update için bilmemneye bas diyor, o da çıkmıyor galiba şu an? veya başlangıç disketiyle komut satırını çıkarabilsen ordan da biosu güncelleyebilirsin ama direkt başta gidiyorsa teknik servis yapar anca

ha windowstayken bios update yapmazsın umarım bundan sonraki ömründe :p
Sosyal ağlarda paylaş

ilk hatayi bozuk olmayan biseyi tamir etmekle yapmissin zaten.

express bios update falan dual bios u olmayan bi board da direk felaket senaryosu, iflash ile falan yapilmaliydi. simdi yapilmasi gereken intel bios recovery ile cd , olmazsa floppy ile post u gecip, forced bios update yapmaya calismak.

bunu da board manual ini indirip , bios config jumper i cikarttiktan sonra bilgisayari acip recovery mode guncellemelerini beklemen lazim. ekranda bisey gozukmeyebilir, ses cikmayabilir, 5 ila 10 dakka beklemek heralde kurtarir. bisey gozukuyorsa zaten ne ala.
sonrasi icin intel in ilgili bios recovery dosyasi detaylari veriyordur ama genel olarak bu. sonrasinda config bios jumper i tekrar yerine takman gerek.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...