paspatur Mesaj tarihi: Nisan 26, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 26, 2011 hoşuma giterse porje oyum AKP 'ye. (tu) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Loxias Mesaj tarihi: Nisan 26, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 26, 2011 2023 de yapcaz derler yine Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Norak Mesaj tarihi: Nisan 26, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 26, 2011 dubaideki dünya adalarını copy/paste yapalım, bi sürü pahalı villa yapıcak yeni yer çıkar hem http://www.deeperblue.com/upload/296033157_GoogleEarth_Image.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dragonmax Mesaj tarihi: Nisan 26, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 26, 2011 o diil de bu caponlara paso tusunami vuruyo adamlar ülkelerinde rahat yaşayamıyolar artık. bu dubaililerin orta yerde denizde yapmacık adalarına neden vurmuyo? onların anlaşmaları mı varmış? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
toggie Mesaj tarihi: Nisan 26, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 26, 2011 tsunami durup dururken vurmuyor abi, once deprem olması lazım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Nisan 26, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 26, 2011 Orda tsunami olmaz hacı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Nisan 26, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 26, 2011 Norak said: dubaideki dünya adalarını copy/paste yapalım, bi sürü pahalı villa yapıcak yeni yer çıkar hem http://www.deeperblue.com/upload/296033157_GoogleEarth_Image.jpg hatat direk fay hattinin ustune yapalim sunu, ilk depremde gg olsun sonra bsbakan ciksin "doga kendisinden alinani brigun mutlaka geri alir" desin siritarak Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SenariouS Mesaj tarihi: Nisan 26, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 26, 2011 BabacumMostors said: öncek isayfaları okumadım ma tayyip yine son derece acayip tam zihni sinirlik bir projeyle geldi.. buradan sayın başbakanımıza sesleniyorum yahu sen anadoludaki diğer illere kentsel dönüşüm içerisinde sanayinin taşınmasını sağlayacak sübvansiyonu yap, lojistik olanakları arttır (daha etkin bir demir yolu ağı gibi) gözü geriye doğru çevir ve sanayiiyi sadece tek bir ile değil tek bir bölgeye bile yığma demografik olarak dengeli bir büyüme hareketi yap.. ama olmaz bu adamların zihniyeti de bu işte, raylı sistem yapmak zor uzun vadede başarı getirir o yüzden metrobüs yap. geriye doğru göçü yapama onun yerine istanbulu ikiye ayır her mevzuda Almanya örneği veriyorum ama gelin görün ki en uygunu o malesef.. çünkü almanya hem nüfusu hem de yüz ölçümü bakımından Türkiye'ye en yakın olan ülke. bakına damların en kalabalık şehri Berlin, nüfusu 3.4 milyon adamalrın ülke genelindeki nüfus dağılımı da şöyle; http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/3/36/Bev%C3%B6lkerungsdichte.gif yani dengeli çünkü sanayii tek bölgeye yığılmış değil üretim tek yerde değil bu sayede hem bölgesel oalrak büyüyor hem de üretim imknlarını ulaşım çeşitliliği sayesinde dibine kadar etkinleştirebiliyorlar bir de türkiyeye bakın.. istanbul son sayımda 17 milyon mu ne çıktı yani küçük bir avrupa ülkesi kadar hani muhasır medeniyetler seviyesine varmayı amaç edinen ve dünya ekonomisinde yer kaznamak isteyen bir ülke olarak bundan daha kötü bir durumda olamazdık ama hata bizde çünkü alımışız düzensiliğe kaosu yaşamaya ırgalamıyor bizi hiç "lan bunda bir gariplik var" demiyoruz sonra gelip bize "iki istanbul oalcak muhteşem olacak nüfus 25 milyona çıakcak" deiklerinde de "manyak mısın aln sen? kafan mı iyi?" demek yerine şak şaklıyoruz biz var ya milletçe istisnasız "aptalız" ters göçü yaratmaya çalışmak yerine türkiye=istabul olmaya kasıyoruz "gidin aln istanbuldan gelmeyin kırarım bacaklarınızı" demiyorum ama bu dengesiz büyüme şekliyle yakında bokumuzla oynamaya başlarız diyorum, diğer iller de kalkınmalı diyorum, gerekirse sektörel iller modeli yapılmalı diyorum adam yazmış... ellerine sağlık Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GEd Mesaj tarihi: Nisan 26, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 26, 2011 istanbula duble yol yapacaklarmış Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vaperon Mesaj tarihi: Nisan 26, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 26, 2011 Babacum çok iyi yazmışsın. Eline sağlık. Marmarada denendi bu dediğin. Ağır sanayi İstanbul, İzmir ve Bursa'da, tarım ve hayvancılık Balıkesir, Çanakkale bölgesinde denendi. Trakya bu işin dışında bırakılsa da 1990-2000 arasında her bölge ciddi şekilde geliştirildi. Bir bakıma plot uygulandı diyebilirim. Gelelim sonuç olarak olanlara... İstanbula olan göç engellenemeyecek kadar arttı. İzmit Kocaeli bölgesi kirliliğe terk edildi. Marmara yok edildi. Bursa için denilebilecek hiçbirşey yok. Bursa Motor başı çekti zaten kalkınmada. :D Aşırı gelişen hayvancılık sonrası Balıkesir ve Çanakkale bölgesindeki talep üzerindeki üretim sonrasında bir çok firma (Mudurnu bunun başında geliyor) bitirildi. Kapattırıldı. Kriz de, kuş gribi de sektöre ağır darbe indirdi. Denendi, ama yeterince ilgilenilmediği, biz başlattık, onlar devam ettirmediyse ne yapalım ya da başkasının projesini bitirip onlara mı kredi kazandıralım zihniyetinde olduğumuzdan, ayrıca bir işe başladıktan sonra ondan gelen doneleri inceleyip, gerekli görülen adımları atabilecek bürokratik yapıya kadar gelişmediğimiz için, ele yüze bulaştırıldı. Diyebileceğim tek şey, Süleyman Demirel, Tansu Çiller, Mesut Yılmaz, Devlet Bahçeli, Bülent Ecevit, Necmettin Erbakan, Deniz Baykal... Hepsi sorumlu bu gelişmemişliğimizden. Birbirileri ile çekişip, çevresindekileri besleyen her kim varsa bu insanların içinde, (sakın ola ki, Recep Tayyip Erdoğan ve tayfasını hariç tuttuğumu düşünmeyin, Ben 90-2k arasından bahsediyordum) allah bin bir türlü belasını versin. Ne bu dünyada ne de öbür dünyada iki yakası bir araya gelmesin. Çoluğunun çocuğunun gemiciklerinden çıksın... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
RamsesII Mesaj tarihi: Nisan 26, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 26, 2011 arkadaşlar çanakkaleliyim, valla tarım falan güzel değil mi bilmem ama hayvancılığın anasını ağlattılar.Millet hayvancılığa dadanmıştı bi ara sonra bıraktı akı bokunu paklamıyor diye tekrar tarlaya bahçeye geri döndü.Sanayi desen 2-3 kuruluş var ancak Kale Seramik, İştaş ve Akçansa olmak üzere. Halbuki yerimizde o kadar elverişli ulaşım vs açısından limanımız falanda var ama gel gör ki gelişme yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Nisan 26, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 26, 2011 sabancını aksabeton mu ne beton santrali var geyikliye giderken.. bir de aynı yol üstünde bir zamanlar pirinç tarlası olarak kullanılan ama şimdi boş boş yatan ve sulanmayı bekleyen tarlalar göreceksiniz.. bizim cin fikirliler 4 hasat pirinç ekmeyi akıl etmiş ama pirincin en kadar tuz bıraktığını ve o tuzu temizlemek için taraçalandırılmış sürekli akan bir su sisteminin olamsı gerektiğini hersaba katmamışlar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
goldbären Mesaj tarihi: Nisan 26, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 26, 2011 toggie said: yarın acıklayacak. http://www.ntvmsnbc.com/id/25206713/ hıncal da iyi reklam parası almıs he. neymis o aklına gelmeyen sey, herseyi bilirdi halbuki. hıncal bigün su yolunda kırılırsın inşallah. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aket-Atum Mesaj tarihi: Nisan 27, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 27, 2011 Yarabbim çok heyecanlıyım uyandığımda çılgın proje açıklanmış olacak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SenariouS Mesaj tarihi: Nisan 27, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 27, 2011 ya abi kesin cami falan yaparlar olmadi tüm eski osmalının (veya türk devletlerinin) minyatürlerini yaparlar... veya bunun ayarında binimum saçmalık. Hıncalın beğendiği projeden bi bok çıkmaz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kaede Mesaj tarihi: Nisan 27, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 27, 2011 hatersgonnahate.gif Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Evr Mesaj tarihi: Nisan 27, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 27, 2011 Fay hattının üstüne nükleer santral yapsınlar, daha çılgını olamaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Nisan 27, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 27, 2011 yeteri kadar büyük bi nükleer santral olursa, yeri eritip fay kjattını kaynatabilir. bence denemeye değer. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Nisan 27, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 27, 2011 hincal bu kadar galeyana geldiyse harbi ilginc bir proje olabilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kertenkel Mesaj tarihi: Nisan 27, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 27, 2011 Norak said: dubaideki dünya adalarını copy/paste yapalım, bi sürü pahalı villa yapıcak yeni yer çıkar hem bu adalar yalan oluyodu en son, 200 milyon dolar adalar suya gömülmesin diye harcanması lazımdı vs. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Raze Mesaj tarihi: Nisan 27, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 27, 2011 allaam ne kaddar heyecanlı, dün gece uyuyamadım. bence dev bir Atatürk heykeli yakısır bize, böyle özgürlük anıtı tadında. Tam bizlik, görüntü tamam, içi boş. literally and figuratively yoksa da böyle bi proje derhal yapılmalı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
TD)Pentagram Mesaj tarihi: Nisan 27, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 27, 2011 rte birazdan açıklıyacak.tribünler tıklım tıklım.çılgınlar oh yeah Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paspatur Mesaj tarihi: Nisan 27, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 27, 2011 Ay açıklıyo ay ay... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
TD)Pentagram Mesaj tarihi: Nisan 27, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 27, 2011 adamın teki kalktı bişiler bağırdı,alkışladılar çılgınca sonra ses gittikçe azaldı. noldi la tatmin mi oldu yoksa adam Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Nisan 27, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 27, 2011 boş bol konusuyo yine Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar