mulgear6 Mesaj tarihi: Nisan 14, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 14, 2011 biraz uzun bi yazı olucak gibime geliyo tldr ciler kapatabilir sayfayı özet geçiyim öncelikle: şimdi geçen yıl liseden mezun oldum össye girdim alman diploması aldım. okulum ve bütün derslerim almancaydı, almancayı zerre kadar takmadım son yıl babam almanyaya gitsene iyi olur filan dedi ben de tamam dedim. yaptıgım 1. hata buydu sanırım. hiç düşünmeden tamam demem. öss senesi girdi araya ben son yıl okul derslerine asıldım öss'yi takmayıp. sınavlarımı verdim diploma için filan almanca (dil bilgisi) hariç digerleri idare eder miktarda geldi. tabi bu arada össye de girdim mükemmel olmasa da türkiyede kalırsam istedigim yerlere giricek bir sıralamam oldu ilk sınavda. ama asıl salaklık burda başladı. ben almanyaya gidicegimi bile bile birine aşık oldum ve bi ilişkiye başladık. ikimiz de birbirimizi çok seviyoruz. sonu nereye gider bilinmez ama hayatımın en mutlu anlarını yaşıyorum onunlayken. ( ulan daha 20 yaşındasın bırak kızı dediginizi duyar gibi oldum bile ama bitmedi). ben arada almanyaya gittim okul bakmaya vs. tabi diploma notu kötü oldugu için adam gibi yerlere girme şansın düşüktü. konu her açıldıgında kız deliler gibi aglıyodu gitme diye yalvarıyodu. gidersen seni asla bırakmıyıcam vs diyodu. sorun sende değil ya ben bırakırsam diyemedim ama. kendimden emin değildim cunku o zamanlar. öss'nin 2. sınavı da girdi araya ben burda kaldıgım taktirde istedigim 2 yerden biri olan %50 burslu sabancıya yerleştirildim. buraya da topic filan açtıydım o zamanlar emin olamadım kalıyım mı gidiyim mi diye. herkes küfürler etti yürü git almanyaya diye. buna ragmen kız arkadasım için ailemle tartıştım kalmak için. beni ısrarla göndermek istediler ki haklılardı da. babam eger kalırsan sabancıya gitme bi kere daha hazırlar bu sefer adam gibi boun itü filan tuttur dedi. ben de gitmeyi seçtim almanyaya. buraya gelirken de ayrılmadık ama. 1 sene sonra en geç geri dönüceğimi söyledim. aslında gittigim anda bitmesi gerekirdi ilişkinin ama ikimiz de yapamadık. bir çok kez ayrıldı benden senden nefret ediyorum dedi filan ama hiç bir zaman ciddi biçimde ayrılmadık. alman vatandaşlıgı da oldugu için tatillerinde buraya geldi ben gittim her fırsatta türkiyeye filan bi şekilde devam etti. ama beni hayattan soguttu. resmen burayı cehenneme çevirdi. bu yüzden (tabi aşırı üşengeç olmam da baya etkili bunda) derslerimi ektim sürekli, arkadaş edinmedim ot gibi yaşadım burda geçtigimiz 6 ay boyunca. tabiki sadece 2 tane dersten geçebildim. burda oldugum her ay yaklaşık 2000 lira para gönderiyo babam tüm giderlerim için (almanyada mecburi ögrenci vizesi almak için). ve ben burda gerçekten mutsuzum. hayattan zevk almayı geçtim hayatta mıyım onu bile anlamıyorum adeta. bütün günüm salak salak boş boş geçiyo.ve hala okula gitmiyorum. ve 3 gün önce 1. yılımız oldu ve ben bunun için ailemden habersiz türkiyeye geldim sırf 3 gün birlikte olalım diye. şimdi başlıkla alakalı olan kısma gelelim. önümde bir kaç seçenek var. 1) bu şehirde bu üniye devam etmek. ki bu seçenek olursa kendimi en yakın köprüden atıcam. devam edemem burda bu şekilde. 2) türkiyeden bir arkadasımla birlikte hamburgda okuma planımız var. 0dan üniye orda başlıyıcaz tekrar. bu seçenegin de hiç bir garantisi yok cunku almancam bok gibi ve üzerine bu ülkede geçirdigim 6-7 ay gerçekten işkence gibiydi daha fazla devam etmesini istemiyorum. 3) türkiyeye dönmek. bu sene össye girdim yine ama aşırı ham oldugum için geçen senekinin yarısı kadar puan yaparsam şanslıyım. 1 sene daha çalışmam gerekicek ki o zaman da üniye girdigimde nerydeyse 22 yaşında olucam ondan sonra masterı askerligi derken 30u bulucam bi anda. gerçekten ne yapıcagımı bilmiyorum. o kadar kötü bir durumdayım ki. işin ucunda bütün gelecegim var adeta. moral olarak dibe vurdum. bu şekilde işte. okuyanlara teşekkürler az da olsa rahatladım şunu yazınca bir yere. tavsiye filan varsa çok çok iyi olur. teşekkürler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ren Mesaj tarihi: Nisan 14, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 14, 2011 seni ne kadar rahatlatır bilemem ama 22 yaşında olup benim gibi gerinip kalıp saçmalayıp 1. sınıfını okuduğu bölümünden memnun olmayan ama ne yapacağını bilemeyen insanlar da var. derslere gitmemek, ekmek türkiyede de ipin ucunu kaçırtıyor. ama zannediyorum önce ilişki durumunu halletmen gerek. ilişki durumunu hallettikten sonra da üşengeçliğine kapılıp yine derslerini eker misin bunu düşün. sözü alamancılara veriyorum rolüm buraya kadardı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Nisan 14, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 14, 2011 hepsini okumadim almanyadasin galiba orda kalmanin yoluna bak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pekaziz Mesaj tarihi: Nisan 14, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 14, 2011 Valla hepsini bir çırpıda okudum. Etkenleri önem sırasına göre dizsem sanırım şöyle bir şey olurdu: ailem > ben > kız arkadaşım. Senin durumunda bu almanya > almanya veya türkiye > türkiye oluyor ki ilk 2 seçenek de istemediğin şeyler. Bence puanın istediğin bölümlere/okullara yetmese bile ülkeye dön, 1 sene sonra tekrar girersin sınava. Aile, kız arkadaş önemli ama senin mutluluğun daha önemli. Mesela ben doğma büyüme Ankaralı'yım. Geçen sene martta işe girip Gebze'ye gelince annem babam resmen hayata küstü, o zaman kadar yanlarından ayrılmamışım çünkü. Ben de çok alışmıştım rahata, bir anda aptala döndüm. Ama sonradan bakınca iyi ki kendi istediğimi yapmışım diyorum, kafam rahat, çalışma ortamı şahane, arkadaşlarım iyi vs. Uzun lafın kısası gerçekten mantıklı olduğunu düşünüyorsan kendi istediğin plan doğrultusunda hareket et. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Nisan 14, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 14, 2011 selam Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Flassh Mesaj tarihi: Nisan 14, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 14, 2011 keşke beni yollasalar alamanyaya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sahasrara Mesaj tarihi: Nisan 14, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 14, 2011 almanyadan dönen çok insan var ve kolay kolay kimse paylaşmıyo yaşadığı şeyleri, paylaşsa da aile sağlık bilmemne diye bahaneler atıyolar nedeninden tam emin değilim. 6 ay HİÇ bişey değil. Af çıktı biliyosun ve kazanıp kayıt yaptırmadığın üniversitelere bu af ile kayıt yaptırabiliyosun. Üstelik aradan geçen zamanın parasını falan da ödemene gerek yok dondurmamış olsan bile faydalanabiliyosun. Burda almanya almanya diye gözü dönen insanları cidden sallama, türk bulsan senin kafanda olmaz, alman bulsan senin kafanda olsa iletişimin türkle olduğu gibi olmaz. Kız arkadaşın olsa türkiyedeki gibi olmaz. Sen beni dinle, herşeyini topla türkiyeye dön, faydalanıyosan aftan faydalan ve eylül döneminde direk özele git ailen de biraz paraya kıysın yani. Hem almanyaya giderek neyin hesabını yapıyosun ki? Türkiyede notlarını iyi tutan adam dünyanın en iyi 20 üniversitesinden birine iyi referanslarla gider baya master için. Herkes üniversite yıllarını en mutlu yılları olarak anlatır, sen bikaç milyar fazla kazanan ama üni anılarını anlatırken üzülen adam mı olucaksın, yoksa mutlu ama biraz daha az kazanan mı olucaksın ona karar ver. Almanyada bi ünide sıradan çıkan bi öğrencinin sabancıdan çıkan sıradan bi öğrenciden pek bi farkı yok hatta daha kötü konuma bile düşebilir eğer ruhsal sağlığını bozarsa mutsuz olup. Şimdi git bavulunu hazırla ve kızarkadaşını öp, boğaz manzarasında bi midye ye limonunu sıkıp. Ardından sigaranı yak ve ICH FICKE DEINE DEUTSCHLAND diye bi gerinerek söylen falan sdkjsk Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Nisan 14, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 14, 2011 simdi okudum, ve laflar hazirladim. hay senin iliskine siciim aptal cocuk, hala akillanmamissin, don de gor ebenin iliskisini. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mulgear6 Mesaj tarihi: Nisan 14, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 14, 2011 şu af olayını bi anlatsana araya 1 adet öss giriyo yapabiliyo muyum hala o şeyi ben? ösym linki filan var mıdır? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sahasrara Mesaj tarihi: Nisan 14, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 14, 2011 araya 1 öss sokamazsın bu yaz temmuza kadar kullanma hakkın var başka şansın yok edit: link yok malesef Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Nisan 14, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 14, 2011 o is oluyosa iyiymis lan, ona dikkatli bak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mulgear6 Mesaj tarihi: Nisan 14, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 14, 2011 hayır yani össnin 1. aşaması bitti filan araştırmak gerekir onu nerden araştırabilirim? sabancıya mail atsam olur mu acep? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Nisan 14, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 14, 2011 ahahah http://www.ogrenciaffi.org/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
EkmekOlmayan Mesaj tarihi: Nisan 14, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 14, 2011 Türkiye'ye kesin dönüş yap, kızla ilişkinizin ne kadar yıprandığını görmene rağmen inat edip yürütmeye çalış, kız senden ayrılsın, LDR olmadan Almanya'nın ne kadar eğlenceli olabileceğini düşünüp, pisi pisine Türkiye'ye dönmene ayrı, ilişkinin bitmesine ayrı kafayı sıyır, okulda başarısız ol, ailenle aran açılsın, master & askerlik derken yaş 30 olsun, ara ara dönüp bu konuyu okuyup kafanı taşlara vur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sahasrara Mesaj tarihi: Nisan 14, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 14, 2011 EkmekOlmayan said: LDR olmadan Almanya'nın ne kadar eğlenceli olabileceğini düşünüp, pisi pisine Türkiye'ye dönmene ayrı, ilişkinin bitmesine ayrı kafayı sıyır, okulda başarısız ol, ailenle aran açılsın, master & askerlik derken yaş 30 olsun, ara ara dönüp bu konuyu okuyup kafanı taşlara vur. almanya ve türkiye arasında eğlence karşılaştırması yapmak çok ayıp olmuş uvvv ayrıca almanyada kalırsa ilişkisi daha kötü yıpranır türkiyede şansı daha fazla (bu kriter bile değil de yinede ekstra ikna edici bi faktör) okulda başarısız olmak iki tarafta da eşit basan bi denge. Almanyada başarısız olan türkiyede de başarısız olur, sadece türkiyede atılmaz kolay kolay ama almanyada hemen atarlar adamı ve o bölümü almanya isviçre ve avusturyada hiç bi ünide okuyamazsın. (hem bölümü hem de yan ve alt dallarını) aileyle arası eğer almanyada çok daha fazla zaman kaybederse çoook daha fazla açılır ve işler çirkinleşir. 30 yaşına kadar sana para gönderemeyiz kendi yoluna bile diyebilirler nası bi ailesi varsa artık ona bağlı, ama kimse oğlu dolaşsın diye her ay 2000 lira atmaz yaşlanana kadar, onların da bi hayatı var:D masterda dünyanın en iyi 30 ünisine giremiyosan masterını okuma. askerliğini de yapmadan önce yurtdışına kaç hayattan alabildiklerini de al, sevgilin olsun geçimini güzel sağlıycak temeli oluştur pılı pırtı topla ve kanadaya/avustralyaya ailenden son bi para isteyerek geç. Vatandaşlık al. Hayatının 1 yılını askerlikten kurtarmış olursun. ha bide niye pişman ola ki, bütün kararlarını o anki düşünce yapısına göre en mümkün şekilde verir insan. Pişman olmak temelde matematiksel bi yanlış. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Nisan 14, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 14, 2011 abi malcir senin hatalarin cok, sayiyorum bak. 1- hayatinla ilgili kararlar verirken kim ne derse peki abi diye hareket edemezsin. baban 0 universite bilgisiyle sabanci yerine bi daha gir boun itu falan kazan diyorsa daha hangi bolum, gelecekte napmak istiyorsun, arastirma yapicaksan o alanda hocalar kim zart zurt bilmeden, sen de baliklama daliyosun abi bu fikre. 2- kiz arkadasin gotunun dibinde, 3 saatlik ucak yolculugu lan haftasonu bile gidilir + alman vatandasi. eger olacagi varsa bundan guzel test olamaz zaten, sen bu kadar ciddiysen, o senin hayatina saygi duyar, sen de onunkine duyarsin. benim kiz arkadasimla 3. senem bitti, su anda aramiz ucakla aktarmalar haric sadece ucarak 14.5 saat. burada hayatimi hic zindana cevirmedi, zaten zor olan iliskiyi zorlastirmadi, ben de onu hic kisitlamadim, mumkun oldugunca gidip geldik, yaz sonunda da insallah o da buraya da gelecek. 3- herhangi bi insan icin, bu yasinda hayatini degistirmekten bahsediyorsun. hickimse icin hayatta yapmak istediklerinden ve amaclarindan vazgecmeyeceksin, cok pisman olursun yoksa ileride. 4- simdi 1 yil deyip gectigin seyin degerini bikac seneye cok iyi anlarsin, yilin degil ayin kiymeti var hem is yasantinda hem de genel olarak amaclarina ulasmanda. kac sene yasayacagin belli degil, tekrardan uniye mi girsem zarta mi gitsem zurta mi gitsem diyosun. tamam mutsuz degilsen ihtimaldir de, haci sen kafana koymussun zaten, kafani rahatlatmak, onay almak icin bize soruyosun. 5- turkiye'ye git de gor ebenin ureme organini. bence asiri sacmaliyosun, ulan cebinde 2000 lira paran var her ay, guzel bi universitedesin ki notlarin da cok iyi olmadan girmissin, millet turkiye'den kurtulmaya calisir, is hayati milleti kanser eder kurtulup avrupaya amerikaya gitmeye calisir, senin basina nimet konmus ama gelip ayda bir agliyosun burada. sami'ye donmek istemiyorum ama, bi insan bi yerde nasil bu kadar mutsuz olabilir abicim sen muhabbet kusu musun tek basina yasayamiyo musun, suyu, dogal gazi mi kestiler? uni dedigin sey goz acip kapayana kadar gecen bisey, almanya'da hele turkiye'dekinden kat be kat fazla eglenirsin eger su onyargilari birakip orada yasayacagin gercegini kabullensen. tek problem turk olman olabilir ben o yuzden asla almanya'ya gitmezdim, ama o durumda bile bu kadar feci olamaz yani durum. ozet olarak, otur okulunu bitir, avrupa'da calis veya yuksege falan devam et. bunlari mutsuz olarak yapma, durumun gayet mutlu olunacak bi durum. kiz ark'a gelince, hayati sana zindan ediyorsa ayril, seni anlayip duruma saygi duyuyor ve devam ettirmeye calisiyorsa ayni saygiyi sen de ona duy orada da sacma sapan islere girme. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
gecko Mesaj tarihi: Nisan 14, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 14, 2011 keşke melisle sen değilde egemen çıksaymış, ahahahaha. biz ne dedik olm sen ne yaptın, vur kafanı daşlara şimdi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Nisan 14, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 14, 2011 egemene o konuda biz de cok kirginiz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
throine Mesaj tarihi: Nisan 14, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 14, 2011 mulgear6 said: 3) türkiyeye dönmek. bu sene össye girdim yine ama aşırı ham oldugum için geçen senekinin yarısı kadar puan yaparsam şanslıyım. 1 sene daha çalışmam gerekicek ki o zaman da üniye girdigimde nerydeyse 22 yaşında olucam ondan sonra masterı askerligi derken 30u bulucam bi anda. Selam, 88'liyim ve okul vs. derken şu an içinde bulunduğum durumdan ben de memnun değilim. Ciddi ciddi her şeye yeniden başlayıp 2012-2013 öğretim yılında ODTÜ elektrik-elektronik 1. sınıf öğrencisi olmayı düşünüyorum, hedefim bu hatta direkt hazırlıktan başlicam. Yani en erken 5 senemi alacak mezun olmak. Şimdiden kasmaya başladım. Olur da kazanırsam ve bitirirsem üstüne istediğim alanda uzmanlaşmak için master da yapıcam. 30'unda ayakları yere daha güçlü basan biri olmak her zaman iyidir. Onu geçtim bu okula girip mezun olursam eminim çok mutlu olucam. Evet mutlu olmak? İnsan için daha ötesi var mı? Hayat 30'unda bitmiyor sonuçta. Ne yani bir sabah uyandığımda nufüs cüzdanımı çıkarıp 1992 yapsam ne fark edecek? Sadece bir numara. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lancelion Mesaj tarihi: Nisan 14, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 14, 2011 penth yazmış zaten, otur derin derin nefes al, bi düşün olm, yabarsın sen. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Nisan 14, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 14, 2011 http://www.ilknokta.com/urun/Y/9755103015.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Nisan 14, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 14, 2011 geri gelirse toplanıp dövelim şunu olsun bitsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Law Mesaj tarihi: Nisan 14, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 14, 2011 Penthesilea said: 3- herhangi bi insan icin, bu yasinda hayatini degistirmekten bahsediyorsun. hickimse icin hayatta yapmak istediklerinden ve amaclarindan vazgecmeyeceksin, cok pisman olursun yoksa ileride. Bu laf çok doğru. O kız seni seviyorsa senin en için en iyisini ister. Hadi bakalım madem seviyor beklesin seni, ama işte kazın ayağı öyle değil ( Çok yakışdı buraya), biteceksede bitsin ilişki insanlar değişir, bir kaç seneye başkasını bulur alır voltayı aynı şekilde sende, önce eğitimini tamamla, elin ekmek tutsun ahanda ben oldum de, ondan sonra ciddi gönül ilişkilerine başlarsın düşünmeye ama bu yaşda bir kız veya erkek için hiç birşey yapmaya değmez. Çünkü değişeceksiniz. Daha 20-21 yaş nedir ki hele öğrenciysen, biraz olgunlaşın büyüyün ondan sonra birileri için gemileri yakarsınız. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Archangel_ Mesaj tarihi: Nisan 14, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 14, 2011 almanyadaki patilere dövdürelim hatta direk, testi kırılmadan hesabı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SoulCube Mesaj tarihi: Nisan 14, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 14, 2011 daha yaşın 20 ve sen bu kadar gelecek kaygısına düşmüşsen ki yazının tamamını okudum ve bahsettiğin konular tamamıyle senin arkadan ittirmeli çalışan bir motora sahip olduğunu gösteriyor, git bir çay koy. İlla birilerinin senin hayatını etkilemesine izin veriyorsun. kendin karar vermekten korkuyorsun ve şu açtığın başlıkta zaten bizden onay alma durumunun örneği. daha ufaksın ve istediğin herşeyi sadece " bunu yapıcam lan" diyerek başarabilecek yaştasın. etrafındaki ufak ayrıntılara kafayı takıp, herşeyin kusursuzca senin lehine işlemesini bekliyorsun. inan bu ruh haliyle hiç bir savaşı kazanamassın. savaş dedikte doğan cüceloğlu'nun savaşçı kitabını da oku bir ara. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar