Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

10.000'inci Ekran Kartı Sorusu

iblameadmins

Öne çıkan mesajlar

E8200 işlemci
Intel Anakart
9600 GT ekran kartı
4 gb Kingston 800 mhz ram

kasa bu ekran kartını değiştirmek istiyorum, biraz overkill de olabilir bidahaki değişiklik anakart işlemci olucak.
Dönemin f/p ekran kartı hangisidir? Bir de 2. el almayı düşünürsem fiyatı kırmak açısından nerden nasıl alınır? Neye dikkat etmek gerekir nasıl kazık yenmez :D

6850 ile 460 arasında kaldım ben açıkçası ama dediğim gibi yorumlara açığım...
Sosyal ağlarda paylaş

Yok 2. el alayım demiyorum. ama eğer dediğin gibi mesela 100 TL'ye alıcağım bi kart 9600GT'ye upgrade olucaksa düşünebilirim neden olmasın. sonuçta şuanki kart ta oyun oynatmıyor falan değil.

Birde bu ekran kartı kodları iyice karışmış nasıl okunuyor :D
Hangi kart ne işte iyi çözemiyorum :D
Sosyal ağlarda paylaş

hanelerdeki önem sayısını yazdım ya yukarda.

amd 6850<6790 gibi bir durum yok. X8XX > X7XX olduğu için 6850 > 6790

nvidia 8800 > 9600 gibi bir durum var elbet. değişmedi o durum.

amd kartlarının işlemci hızlarını filan incelemek istiyorsan, şurda altalta kıyaslamışlar:
http://en.wikipedia.org/wiki/Comparison_of_AMD_graphics_processing_units
elbette bu sayısal değerlerin oyun içinde de birebir karşılığı olmasını bekleyemeyiz (oyundan oyuna değişebiliyor)
ama yine de iki kartın arasındaki farkları görebilmek için (mesela hangisinin clock rate'i daha fazla gibi) sana yardımcı olabilir...
Sosyal ağlarda paylaş

Oynamak istediğim çözünürlük 1920.1080 zaten =) 24'' monitörde :D
PsU konusunda Bone'un dediği gibi değiştirmem gerekmiyor. Zaten açıkçası bisürü döküman okumaya üşendim ekran kartı almak için, donanım gurularına sormak kolayıma geldi Bone'da saolsun cevapladı her sorumu :D

Birde gerçekten şu bilgisayar piyasasında herşeyin en pahalısını alıp en iyisi bu diye gezinenler kadar hiç kimseden nefret etmiyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

ben asusun hd 6850 dc serisinden almıştım. genel olarak memnunum karttan. Bir arkadaşta gene asusun gtx460 dc serisinden kart var. Hemen hemen aynı performansta kartlar benim gördüğüm. physx ve cuda destekli oyunlarda felan tabiki gtx 460 daha performanslı. Onun dışında öyle ikisi arasında ahım şahım fark yok. gtx460 la hd 6850 arasında kaldıysan gtx460 alıp OC lersen cok daha iyi performans alabilirsin belki.
Sosyal ağlarda paylaş

Bone said:

9600gt 95 watt, hd 6850 127 watt harcıyormuş. 5770 108 watt harcıyormuş.

9600'ü rahat kaldıran bir psu'su varsa 6850 veya 5770 için değiştirmesine gerek kalmaz herhalde.

Ha o açıdan öyle tabi de daha sonra anakart + işlemcide değiştireceğim demiş arkadaş onu düşünerekten durumu belirttim.

Ayrıca konsollar sağolsun artık bir ekran kartı ile 2-3 sene oyun oynayabiliyoruz yoksa çoktan 5770 miladını doldurmuştu :)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...