Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

türkçe kelimeler arasına ingilizce kelimeler sıkıştırmak

mightee

Öne çıkan mesajlar

Gene mi aynı konu abi, bir karar verin de hadi ona göre davranalım. Her ay birisi "berserk" olup gelmesin. Ne şimdi kullanıyor muyuz, kullanmıyor muyuz?

( Şekil 1.a : ben kullandığımda "," işareti ile içeri alıyorum. Bu kelimeyi çıldırmak olarak yazsam aynı anlamı sağlayabilir, ama "berserk" yazınca aynı zamanda oynadığım oyunlara da bir gönderme yapabiliyorum. Bunu nasıl sağlayabiliriz, biri yol göstersin. Birde topic sonu taraflardan birisi ezici üstünlük sağlasın, o yöne kayalım bizde , uymayanıda elektrikli sandalyede öldürelim )
Sosyal ağlarda paylaş

Türkçe kelime çeşitliliği açısından "bence" çok fakir bir dil. Söylemek istediğim şeyi tam olarak açıklayabilecek Türkçe kelime bulamadığımdan dolayı İngilizce kelime sıkıştırırım araya zaman zaman.

Çok basit bir örnek: "choking" "suffocating" ve "drowning" kelimelerinin Türkçe karşılığı "boğulmak". Ama 3'ü de özellikle tıpta çok çok farklı anlamlara geliyor ve en az 2 kelime gerekiyor adamların tek kelimede açıkladığını açıklamak için.

Ha bazı kelimelerin karşılığı yok mu? Arapça olarak farsça olarak falan var. Ama artık kimsenin kullanmadığı garip arapça kelime kullanacağıma ingilizce kullanırım daha iyi

cool olma çabası falan değil yani, en azından benim için. Dilimizin yetersizliği. Profesyonel olarak çevirmenlik yapıyorum iki dil arasında bu arada, o yüzden baya aşinayım Türkçe'nin yetersiz kalışına. Milliyetçi gazıyla üstüme gelmeyin lütfen
Sosyal ağlarda paylaş

senko said:

dil fazlasiyla yeterli, biz yetemiyoruz kullanmaya.
gunde 300-400 farkli kelime kullaniyoruz, 3assagi 5 yukari.

Sözlükler de yetemiyor heralde fellik fellik sözlük karıştırıp yine tam karşılık bulamıyorum genelde :)

@azmo: Sallayan sen olcaksan sallamasınlar zaten, yetebilenler sallasın o kadarı yeter bana :)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...