Elarine Mesaj tarihi: Nisan 9, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 9, 2011 Selam arkadaşlar, ben Rift Planes of Telara'yı sadece kasmadan minimum ayarlarda değil, çiçekleri böcekleri ve detayları görebilecek şekilde oynayabilmek için ekran kartı değiştirmeyi düşünüyorum. Yani ultra da oynayayım gibi bi kaygım yok ama en aşağı Medium u görmek isterim. Şu anda mevcut olan sistemimi bildiğim kadarıyla yazayım: Ati radeon hd 2600 pro silenceIII 512mb GPU işlemci AMD Athlon 64 x2 dual core processor 5600+ 2.80 GHz Ram kingston 2gb (ekran kartıyla beraber 2gb daha eklenecek) 350 w (gerçek mi değil mi bilmiyorum) power supply. Yukarıda belirttiğim gibi 2gb daha ram alacağım yani 4gb olucak. Ekran kartı değiştirince PSU da alıcam doğal olarak. Gerçek 400 veya 450 düşünüyorum. Şimdi bunlara göre önerebileceğiniz ekran kartı nedir? Fiyat 200'e kadar çıkabilir. Tercihen 1gb olması ve yeni çıkacak oyunlara da uyum sağlayabilicek olması iyi olur. Şimdiden Teşekkürler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Elarine Mesaj tarihi: Nisan 9, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 9, 2011 edit: Anakartımın markasını modelini şuan bilmiyorum bakayım ona. Soket uyumsuzluğu vs. olsun istemiyorum. Gerekliyse onu da yazabilirim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nomsaR Mesaj tarihi: Nisan 9, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 9, 2011 200 e kadar çıkabilir? bu bütçeyle hiç bulaşma bence pek fark edicek bişey elde edemezsin zaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Elarine Mesaj tarihi: Nisan 9, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 9, 2011 ciddi misin? :S Ati 5770 gördüm internette 1gb fiyatı 150den aşağıdaydı :( kurtarmaz mı o ayarda bişey? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zaybird Mesaj tarihi: Nisan 9, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 9, 2011 5770 alsanda psu yetmez.kart tek başına yaklaşık 200W yiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Elarine Mesaj tarihi: Nisan 9, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 9, 2011 Zaybird said: 5770 alsanda psu yetmez.kart tek başına yaklaşık 200W yiyor. PSU'yu zaten değiştiricem alacağım karta göre yukarıda belirtmiştim =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
jonq Mesaj tarihi: Nisan 9, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 9, 2011 200 in içine PSU fiyatı dahil mi? O fiyata sadece ekran kartı düşünüyorsan ATI 5770 bulabilirsin. Zaten daha üst modellerden o donanımla verebileceği performansı alamazsın. Boşa para vermiş olursun. Aslında toplu bir upgrade yapsan daha iyi olur. Ama idareten 5770 şu an yeterli senin için. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nomsaR Mesaj tarihi: Nisan 9, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 9, 2011 en düşük 5770-msi http://www.eksenbilgisayar.com/?urun-detay_33913_MSI_R5770-PMD1G__HD5770__1_GB__GDDR5__128_Bit__Ekran_Karti.html 231 TL (%10 indirim ile kredi kartı taksitli fiyat) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Elarine Mesaj tarihi: Nisan 9, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 9, 2011 PSU hariç ram hariç 200 sadece ekran kartı için ayırdığım kısım. 2gb daha ram alıcam bide PSU değiştiricem ekran kartıyla beraber. GPU'mun yeterli olduğunu düşünüyorum şimdilik ama çok da emin değilim. Derdim FPS sorunu olmadan yerdeki çiçeği böceği görebilmek oyunda. Environment grafikleri mükemmel ama ben göremiyorum .. :/ wowu da herşeyi lowa çekip oynamak zorunda kalmıştım bıktım artık. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
jonq Mesaj tarihi: Nisan 9, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 9, 2011 Hah bende onu soracaktım 150TL e nerde buldun 2. el felanmıydı ? 5770 ler 200TL den başlıyor ki iyi marka ve modellerde 250 civarındalar ( soğutma sistemleri açısından ) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Elarine Mesaj tarihi: Nisan 9, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 9, 2011 Bir de rift Nvidia Gefore ile daha iyi çalışıyor diyorlar Physics varmış o yüzdenmiş. Atinin 5770 ine karşılık gelen Nvidia kart nedir acaba? Edit: 5770 değilmiş 150 olan 5670 ve 5570 lermiş benim hatam. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nomsaR Mesaj tarihi: Nisan 9, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 9, 2011 http://www.eksenbilgisayar.com/?urun-detay_35164_SPARKLE_GTS250__1024_MB__GDDR3__256_Bit__Ekran_Karti__SXS2501024D3L-NM_.html ama bana sorarsan acele etme, bi oyunun çiçeğini görücem diye (ki bu kartlarla da yüksek fps alamazsın kalabalık ortamlarda) seni en fazla 1 sene (bu bile garanti değil) idare edecek bi karta para vermeye gerek yok. bunun sebebi de cpu ve anakartın da yetmiycek. cpu + anakart + ekran kartının üçünün değiştirilmediği upgradelere upgrade demiyorum ben. ya da illa yapacaksan ram kalsın 2 gbda, onun parasını da ekran kartına ver. ama psu kesin alman gerek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zaybird Mesaj tarihi: Nisan 9, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 9, 2011 hd5770 alacaksan en ucuzu ahanda bu http://www.netsiparis.com/detay/12833163014/VTX-HD5770--128BIT--1GB-GDDR5-VGA-DVI-HDMI-PCIX nvidia istiyosan gts450 var kafa kafaya sayılır 2 kart.5770 biraz daha önde ama. http://www.netsiparis.com/detay/12821383034/AXLE-GTS450--128BIT--1GB-DDR5-2XDVI-MHDMI Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nomsaR Mesaj tarihi: Nisan 9, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 9, 2011 http://www.eksenbilgisayar.com/?urun-detay_33713_ZOTAC_GeForce_GTS_450__1_GB__GDDR5__128_Bit__Ekran_Karti.html Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Elarine Mesaj tarihi: Nisan 9, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 9, 2011 Anladım teşekkür ederim yardımlar için. Kararsız kaldım açıkçası. 2 yıl önce şu bilgisayarı toplarken bilgisizce topladım ceremesini çekiyorum. Anakartım 3çekirdeğe kadar destekliyormuş phenom3 destekliymiş bi fark eder mi bilemiyorum. Bu arada fiyat limitim kesin 200 değil esneme yapar :D o kadar da katı değilim. Bilgisayar sektörü çok değişken malesef. Düzgün sağlam bişeyler almak lazım. CPU'mu hep yeterli görmüştüm şimdiye kadar ama üzüldüm şimdi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nomsaR Mesaj tarihi: Nisan 9, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 9, 2011 valla amd nin bulldozer işlemcileri bekleniyor, eğer çıkarsa tahminimce x6 phenom II lerin fiyatı düşer bayağı. güzel f/p anakartlar var foxcon gibi. üzerine bir de en az bir 6xxx serisi kart alırsın daha mantıklı olur. bilgisayar dediğin zaten ölü yatırım, yine de yaptığın yatırımın fiyatı arttıkça, geri kazanımın kullanım ömrü olarak geometrik olarak artıyo. bütçe olarak da ben 1200 e falan bi bütçe ayırıp 1700 e sistem aldım. bilgisayar pek sınırlara bağlı kalmıyo :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
jonq Mesaj tarihi: Nisan 9, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 9, 2011 Anakartın modelini yazabilir misin? 3 çekirdek diye bir kısıtlama yok soket olarak bakacaksın olaya. AM3 destekliyorsa Phenom x4 bile takarsın farketmez. ( Ben öle yaptım en azından zamanında ) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Elarine Mesaj tarihi: Nisan 9, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 9, 2011 jonq said: Anakartın modelini yazabilir misin? 3 çekirdek diye bir kısıtlama yok soket olarak bakacaksın olaya. AM3 destekliyorsa Phenom x4 bile takarsın farketmez. ( Ben öle yaptım en azından zamanında ) PCden çok anlamadığımı anlamış olmanız lazım asjdajshd Anakartım ASUS M4N78-AM V2 Edit: Nomsar, 1200 liram olsa buralarda bu konuda yazıyor olmazdım :D öğrenciyim ben. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
jonq Mesaj tarihi: Nisan 9, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 9, 2011 ASUS M4N78-AM V2 Aşağıda "CPU Support List" oradan gördüğün gibi Phenom x6 bile takabilirsin. Anakartın kötü bir kart değil. Tek sıkıntı DDR2 ram kullanıyor olacaksın ki bana göre çok büyük bir sıkıntı değil. İşlemci - Gpu - PSU upgrade i rahatlıkla yapabilirsin. İyi bir ekran kartı ve PSU alıp ilerde CPU yuda değiştirebilirsin. Öğrenci isen zor tabi herşey bütçe meselesi bu sektörde :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Elarine Mesaj tarihi: Nisan 9, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 9, 2011 Bakıciiz işte zamanla hepsini upgrade ederim. Yetersiz geldikçe ne değiştirilecekse halletmeye çalışıyorum. Anakartımı değiştireli çok olmuyor ama 1 seneyi geçmedi bile. Özellikle iyi birşey almıştım ilerde parçaları değiştirebileyim diye. Şimdilik Ekran kartı, PSU ve ram e el atayım. 230 lira olan Nvidia veya 280 lira olan Nvidia arasında bir seçim yapıcam muhtemelen. Yardımlar için çok çok teşekkür ederim ^^ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
jonq Mesaj tarihi: Nisan 9, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 9, 2011 Nvidia'da kararlısın. GTS 450 alacaksan model olarak şunlara bakmanı öneririm. 230TL civarı bir fiyat için Performans olarak MSI GTS450 O.C. Gigabyte GTS450 O.C Soğutma ve sessizlik olarak MSI GTS 450 Cyclone 280TL fiyat için gözüme şu çarptı ama performans olarak araştırma yapmadım. Bir fikrim yok ancak her halukarda yukardakilerden kat kat daha iyi olduğu kesin :) GTX 550 Tomshardware İncelemesi MSI GTX550 Ti Cyclone II O.C. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Nisan 9, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 9, 2011 Elarine said: ciddi misin? :S Ati 5770 gördüm internette 1gb fiyatı 150den aşağıdaydı :( kurtarmaz mı o ayarda bişey? 5770 alsan yeter, onla rift'i maximum ayarlarda oynamıştım. (tabii işlemcinin de etkisi olabilir, o durumda tam olarak maximumda olmasa da mediumda oynayabilirsin rahat) kullandığım psu da 450 w olması lazım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
jonq Mesaj tarihi: Nisan 9, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 9, 2011 Bizde dedik 5770 al diye de arkadaş NVIDIA da ısrarlı :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dark_Soul Mesaj tarihi: Nisan 9, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 9, 2011 Rift için amd-ati ekran karti alma.Oyunun ati kartlarla ilgili optimizasyon sorunu var.2x5970 ile millet 25 fps aliyorum diye agliyor riftin forumlarinda. Ayrica o işlemci ile yeni nesil bir kart alirsan üzülürsün.Ekran kartından tam performans alamassın mevcut işlemcin ile Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Loex Mesaj tarihi: Nisan 10, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 10, 2011 bende ati 6850 var hiç sıkıntım yok son ayarlarda bile Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar