Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Uydunet tavsiye ediyor musunuz?

Aket-Atum

Öne çıkan mesajlar

tt net'ten yaklaşık 45kat iyi

call center'ı ttnet'e göre.. hmm aslında bişi ile karşılaştıramayacağım. keza yok gibi.

merkez müdürlüğü arayıp "benim net bağlantım, sizin de call center'ınız arızalı. ikisi de çalışmıyor. bi bakarsanız sevinirim" dedim.. gerisini sen düşün.
Sosyal ağlarda paylaş

Kaede said:

İst icinde uydu stabil falan değil bu sırada periyodik olarak bir bölge sürekli patlak her ay 1-2 gün gözdem çıkarın

abi geçen haftaya kadar şuna hadi ordan derdim ama son 1 haftadır falan gün içerisinde 1-2 kere gidiyor net 3-5 dakikalığına da olsa. hatta bazen yarım saati falan buluyor kesinti.
Sosyal ağlarda paylaş

modemı berbat otesı cekmıyor mılletın yazdıgı gıbı bende ttnetden kalan rt-205 bagladım karsı bınadakı evımden ceksın dıe .Oda yetmedı 2 ıncı rt-205 ı kablosuz bırbırıne bagladım :) mıs oldu sımdı neyse .

Kablo ılk aldıgım zaman bıraz endıse verdı ama su son 2 aydır masallahı var .Ttnet de + tetlefon oldugu gıbı bundada + kablotv var yanı 7 lıra .

5 mb baglantı 65 tl artı 7 tl verıyorum. Ama hala net parası gelmedı sanırım gırdıgım kampanyada ılk 3 ay net parası yoktu.
Sosyal ağlarda paylaş

Kuzenim şöyle dedi;
"Bizim kuzen" said:

ben pek kullanmadım ama babamın var, arada bir internet donuyor, saatte 1 gibi, bazen 5dk da bir, bazen takılıp duruyor
torrent indirirken 5kb/s ile indirse bile nedense interneti tamamen kitliyor, google bile açılmıyor

Bahsettiği yer Bursa Osmangazi gerçi (Bursa esprilerini konu dışında bırakalım lütfen) acaba İstanbul'da da böyle birşey ile karşılaşan oldu mu?
Sosyal ağlarda paylaş

Aket-Atum said:

Kuzenim şöyle dedi;
"Bizim kuzen" said:

ben pek kullanmadım ama babamın var, arada bir internet donuyor, saatte 1 gibi, bazen 5dk da bir, bazen takılıp duruyor
torrent indirirken 5kb/s ile indirse bile nedense interneti tamamen kitliyor, google bile açılmıyor

Bahsettiği yer Bursa Osmangazi gerçi (Bursa esprilerini konu dışında bırakalım lütfen) acaba İstanbul'da da böyle birşey ile karşılaşan oldu mu?

bu saydiklarin aksine bende adsldde oluyo
evde kablonette oyun bile oynuyorum torrent acikken
ama spikelar goz dolduruyor
Sosyal ağlarda paylaş

benim kullandığımda aynı odada bile sorun oluyor lulz

önceleri bilgisayara bok atmıştım "modeli eski teknoloji eski ondandır" diyordum ama yok yani.. eski routerımı iyiki satmamışım, routerı taktım mis gibi oldu

teknik servisden adam çağırdım "bu niye böyle" diyer adam geldi baktı etti "yapacak bir şey yok anteni yetmiyor bunalrın" dedi anteni değiştirteyim dedim usrobotics lerdeki gibi değiştirielnilir anten de takmamış lavuklar.. resmen kazık yedim ya uydunetten.. bak yine sinire kestim
Sosyal ağlarda paylaş

BonePART said:

Aket-Atum said:

Kuzenim şöyle dedi;
"Bizim kuzen" said:

bu saydiklarin aksine bende adsldde oluyo
evde kablonette oyun bile oynuyorum torrent acikken
ama spikelar goz dolduruyor

spikelar sadece torrent + oyun aynı anda açıken mi yoksa her zaman mı?
Sosyal ağlarda paylaş

DrTirolBey said:

benim kullandığımda aynı odada bile sorun oluyor lulz

önceleri bilgisayara bok atmıştım "modeli eski teknoloji eski ondandır" diyordum ama yok yani.. eski routerımı iyiki satmamışım, routerı taktım mis gibi oldu

teknik servisden adam çağırdım "bu niye böyle" diyer adam geldi baktı etti "yapacak bir şey yok anteni yetmiyor bunalrın" dedi anteni değiştirteyim dedim usrobotics lerdeki gibi değiştirielnilir anten de takmamış lavuklar.. resmen kazık yedim ya uydunetten.. bak yine sinire kestim

şu anlattığından modemin kötü olduğu sonucu nasıl çıkıyor hayret. teknik servisteki elemanın işgüzarlığı. aynı odada wireless çekmemesi anten yetmiyor açıklamasıyla anca hiç anlamayan adama yutturulur. başka da bişey değil. he oda dediğin 100m2 ise işler değişir tabi.
Sosyal ağlarda paylaş

Aluriel said:

DrTirolBey said:

birşeyler demişim

şu anlattığından modemin kötü olduğu sonucu nasıl çıkıyor hayret. teknik servisteki elemanın işgüzarlığı. aynı odada wireless çekmemesi anten yetmiyor açıklamasıyla anca hiç anlamayan adama yutturulur. başka da bişey değil. he oda dediğin 100m2 ise işler değişir tabi.

yok daha sonra ben bunların kozyatağındaki yerine götürdüm netsis miydi neydi "modeminizde sorun yok" dediler..

öylemotorola vs gibi ibr marka değil bu arada belki bana kötü mallardan denk gelmiştir diyeceğim de hani öyleyse bile insan model model einde ne oldupunu söyle.. geldi bir tane işte üstünde "uydunet" yazıyor

iade etmek istedim memnun kalmadım dedim yok yani değiştirme fln kablosuz modem istediniz kablosuz modem verdik e bende "sikerler" dedim uğraşmadım belki üstelesem bir şeyler olurdu da yani git gel yapmak istemedim.. elimde nasıl olsa routerım var kullanıyorum zaten ucuza düzgün bir kablolu modem bulayım bunu satarım

ek: acaba daha garantisi dolmamışken "bunun sinyal seviyesi hede hödö" diye tekrar götürsem acaba bunu alıp yerine yenilerindne vberirler mi?
Sosyal ağlarda paylaş

4 Ay gibi bir süre uydunet te çalıştım. Motorola hariç verilen diğer bütün modemler 1-2 ayda bozulucak modemler uydunet nasıl derseniz bütün kabloları yer altından bölgesel amfi lere gelene kadar fiber kablolar amfilerden pasiflere ve evlerinize kadar bakır kablolar geliyor. 1mbit baglantı kullanıyorsanız 930-960 arası bir oran geliyor bu ttnette 730 larda falan tek sorun online oyunlarda ping ve ms oranlarının yüksek olması yada çok fazla değişken olması sadece dl yapıyosanız uydunet tavsiye ederim ama online oyun oynuyosanız hiç tavsiye etmem florya/yeşilköy tarafında oturanlarınız varsada alt yapı çalışması yapılıyor bu sıralar oralarda 1-2 ay içinde pasifler ve kablolar degişicek nette çok fazla kopmalar yaşıyabilirsiniz. hava tahmin raporu gibi oldu idare edin bu saate :)
Sosyal ağlarda paylaş

bunlar modemin icinden gorunuyormu bilmiyorum ama olmasi gereken degerleri vereyim tam olsun bari
Downstream Signal/Noise Ratio Olması Gereken Aralık: 30 dB ~ 40 dB
Upstream Signal/Noise Ratio Olması Gereken Aralık : 20 dB ~ 40 dB
Downstream Power Olması Gereken Aralık: -15 dBmV ile 15 dBmV
Upstream Power Olması Gereken Aralık: 30 dBmV ile 55 dBmV
Sosyal ağlarda paylaş

@drtroll
verdikleri modemin markası netmaster cbw700. dün akşam 4 bilgisayar bağlıydı mesela aynı modeme. hele ki biri evin en alakasız tarafında, arada 2 oda 2-3 kapı falan var yani. bahsettiğin tarzda bi wireless çekmeme olayı yok yani. belli ki senin modeminde bi sorun var. garantisi bitmeden değiştir bir an önce o modemi sen.

oyun konusunda da wow zamanı ttnet çok ağlattı bu latency ve lag yüzünden. şu an wow oynamıyorum ama bc2, tf2, uo falan sorunsuz şu an, spike falan yok. torrent kullanmıyorum yorum yapamam ama jdownloader ile 120 civarı iniyor genelde.
Sosyal ağlarda paylaş

bence wireless modeme bi dünya para bayılmayın , ben wireless hub (adını unuttum böyle bişeydi galiba) aldım 50 liraya arada 3 tane oda var resmen full çekiyor çok nadir olarak 4 tırnağa düşüyor, zaten 3 tırnak çekse bile problem olmuyor internet 5mbit olduğundan dolayı.bir düşünün derim.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...