Myshkin Mesaj tarihi: Nisan 8, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 8, 2011 of çok iyi yalnız aynı başlık, aynı anket, aynı işlemler ve aynı tartışmalar bütün internete yayılmış. online hesaplamalar cevabı 2 bulmuyor ama foto konmuş caiso 2 buluyor. cevabın 2 olduğuna eminim açıkcası şimdi kitaplardan kaynak arıyorum da kimse calculus kitabına böyle bir şey koymayı düşünmemiş tabi asdsdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Spidee Mesaj tarihi: Nisan 8, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 8, 2011 nomsaR tam bir fail abi o işlem, ciddi misin şaka mı yapıyorsun? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Nisan 8, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 8, 2011 Spidee said: Abi işlem 48÷[2(9+3)] şeklinde yazılmamış olmasına rağmen, sırf 48÷2'deki bölme işlemine dayanarak (9+3)'ü paydaya 2'nin yanına alıyorsunuz. (9+3)'ü (9+3) üzeri -1 haline getiriyorsunuz bir anda. 48/2 (9+3) eşit değildir 48/2 (9+3) üzeri -1 soruda yazım hatası var sorun orada, zaten böle bi işleme iki açıdan bakınca farklı sonuçlar alıosan bi yerde terslik vardır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
küheylan Mesaj tarihi: Nisan 8, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 8, 2011 hahah eşşeğin bi yerine su kaçırmak ile ilgili bir söz vardı, aklıma geldi öyle. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nomsaR Mesaj tarihi: Nisan 8, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 8, 2011 Spidee said: nomsaR tam bir fail abi o işlem, ciddi misin şaka mı yapıyorsun? nesi fail abi, eğer parantezden önce bölmeyi yapayım diyosan 32 çıkıyo. eğer parantezi hesaplarım diyosan 2 çıkıyo. 2(9+3) eğer bu tek olsaydı 24 cevabını vermeyecek miydik? verecektik. soru da 48 i ona böl diyo, = 2. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Nisan 8, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 8, 2011 nomsaR said: bu soru öss de çıksa doğru cevap kesinlikle 2 olur, matematikte çok derine inmeyeceksin. sami Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DeathWarrioR Mesaj tarihi: Nisan 8, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 8, 2011 288 diyenler matematik öğrensin bilmişlik yapmadan önce. Bu sorunun cevabı 2'dir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Oce4n Mesaj tarihi: Nisan 8, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 8, 2011 çarpma parantezden bile önce gelir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nomsaR Mesaj tarihi: Nisan 8, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 8, 2011 şimdi çarpacam ha Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Spidee Mesaj tarihi: Nisan 8, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 8, 2011 nomsaR said: 2(9+3) eğer bu tek olsaydı 24 cevabını vermeyecek miydik? verecektik. soru da 48 i ona böl diyo, = 2. Soru 48'i 2(9+3)'e böl demiyor, 48'i 2(9+3)'e böl demek istemiş olsaydı 2(9+3)'ü paranteze alıp komple [2(9+3)] olarak yazması gerekirdi. 48 x 1/2 x (9+3) oradaki işlem 48 x 1/2 x 1/(9+3) değil. Senin işlemindeki fail (9+3)'ü 3 parantezine aldığını zannederken 1/3 parantezine almış olman. Sürekli paydaya ekstra bir şeyler atıp duruyorsunuz 2(9+3)'e [2(9+3)] muamelesi yaparak. 288/9 yaptın yani. O da yamulmuyorsam 32 verdi sana. Edit: 3 ile çarpmak yerine 3'e böldüğün için 1/9 sonuç buldun yani. Tam anlaşılır olmamış önceki cümlem. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Nisan 8, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 8, 2011 ben de iktisatçıyım ve gece 2 bulmuştum eh yani nolmuş? basit bir şaşırma var sonuçta 2 olduğunu iddia etmiyorum sabah kalkınca da bakıp güldüydüm asdfs Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Nisan 8, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 8, 2011 zengin hesap makinasi ile yaptim cevap 288 matlabte 288 diyor matlab ne diyorsa dogrudur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Nisan 8, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 8, 2011 bu tip 4 işlemleri dahil hesap makinesiyle yapmak veya ayları günleri takvimle hesaplamak falan bunaklığa yol açıyomuş gençler kafanızı çalıştırın derim :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Nisan 8, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 8, 2011 sene 2011 hala ilkokullarda adam gibi parantez kullanmasını öğretmiyorlar mı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Nisan 8, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 8, 2011 Spidee said: nomsaR said: 2(9+3) eğer bu tek olsaydı 24 cevabını vermeyecek miydik? verecektik. soru da 48 i ona böl diyo, = 2. Soru 48'i 2(9+3)'e böl demiyor, 48'i 2(9+3)'e böl demek istemiş olsaydı 2(9+3)'ü paranteze alıp komple [2(9+3)] olarak yazması gerekirdi. 48 x 1/2 x (9+3) oradaki işlem 48 x 1/2 x 1/(9+3) değil. Senin işlemindeki fail (9+3)'ü 3 parantezine aldığını zannederken 1/3 parantezine almış olman. Sürekli paydaya ekstra bir şeyler atıp duruyorsunuz 2(9+3)'e [2(9+3)] muamelesi yaparak. 288/9 yaptın yani. O da yamulmuyorsam 32 verdi sana. Edit: 3 ile çarpmak yerine 3'e böldüğün için 1/9 sonuç buldun yani. Tam anlaşılır olmamış önceki cümlem. tersi için de (48/2)(9+3) yazsa ölür müydü peki bunun cevabını istiyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Nisan 8, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 8, 2011 bu işlem bir yerde geçecek olsa sanırım (48/2)(9+3) diye yazarlardı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Nisan 8, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 8, 2011 ahah ardeth'le aynı anda yazmışız Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Spidee Mesaj tarihi: Nisan 8, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 8, 2011 Ardeth bile benimle aynı fikirde olduğuna göre, ben, bir grup mühendis karşısında, bir sosyoloji öğrencisi olarak verdiğim onurlu mücadeleden alnımın akıyla çıkmanın haklı gururunu yaşamaya gidiyorum izninizle. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Nisan 8, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 8, 2011 bu sosyoloji okuyanları da anlamıyorum arkadaşım da "istatistik görüyoz biz nalkaa" diye ağlıyodu. Ulen senin işin zaten istatistik ve bir anlamda da matematik. Havadan yapılıyo sanki sosyoloji :D ezdirmeyin abi kendinizi snnf. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chemical Mesaj tarihi: Nisan 8, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 8, 2011 48÷2(9+3)=? (9+3)=u =48/2u =24/u =24/12 =2 also Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Myshkin Mesaj tarihi: Nisan 8, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 8, 2011 Matematik profuyla konuştum. Ortada bir kesinlik olmadığını ama 48 ---- 2(9+3) şeklinde yazmayı tercih edeceğini söyledi. yani muğlaklık olduğunu söylüyor sdf ha bana kalırsa bu yoruma açık değil. istediğim cevabı bulana kadar e mail atacam oxforda mit ye falan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lyvanna_Dolores Mesaj tarihi: Nisan 8, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 8, 2011 ahahaha topik git gide daha şakacı bir hal almaya başladı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bloodless Mesaj tarihi: Nisan 8, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 8, 2011 Chem harikasın (tu) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Nisan 8, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 8, 2011 Soru yanlış yazılmış ama gerçekten. Myshkin'in yazdığı gayet mantıklı geldi bana. Yok efendim çok mantıksız saçma bir şeyse de demek ki ben matematikten hiç anlamıyormuşum =p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Nisan 8, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 8, 2011 hesap makinesi ile 288 cikiyo lan iste Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar