Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Cumhuriyet Güçbirliği Bağımsız Adayları

sandalye

Öne çıkan mesajlar

Güçbirliği adayları yavaş yavaş belirlemeye başladı, bu kadar yavaş hareket edilmesinin nedeni çok fazla detaya inilmesi. Örneğin CHP ve MHPnin içindeki ulusalcı vatansever adayların(İlhan Cihaner, Mustafa Balbay vs.) önünü kesmemeye çalışmak için çok dikkatli davranılıyor.

Daha önce tartışıldı tekrardan ufak bir özet geçeyim:

Güçbirliğini 51 STK bir araya gelerek oluşturdu, defalarca CHP ile CHP çatısı altında birleşmek için görüşüldü ancak CHPden olumlu bir yanıt gelmeyince, baraj sıkıntısıda göz önüne alınarak 40 ilden bağımsız aday çıkarma kararı alındı.

Şuan belli olan adaylar:

Antalya- E. Alb. Hasan Atilla Uğur ( Apoyu Türkiyeye getiren komutan, şuan silivride)
Ankara 1. Bölge- Av. Ceyhan Mumcu (Uğur Mumcunun abisi)
Ankara 2. Bölge- E. Hava Korgeneral Erdoğan Karakuş (ADD Genel Baş. Yrd.)
İzmir 1. Bölge- E. Hava Korgeneral Yaşar Müjdeci
İzmir 2. Bölge- Doğu Perinçek(İP Genel Başkanı, şuan silivride)
İstanbul 2. Bölge- Çetin Doğan (Balyozcu paşa, şuan silivride)

Şuan bu kadarı açıklandı.
Sosyal ağlarda paylaş

aquila@
Şuan ADD ve İP gözüküyor, ADD, CHP ile görüşmeler sürerken öncülük etti. Birleşme çağrısıda ADDden geldi zaten. Aday belirleme süreci çok detaylı TGB toplantılarında bile "ilimizden kim aday gösterilebilir" diye tartışılıyor, her STK kendi kararını Güçbirliğine gönderiyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Kim yapıcak bunu diye bekliyordum.

Öyle birşey demedim. Parantez içlerine kişiyi anımsatıcak şeyler yazdım.

Yoksa birine "apoyu türkiyeye getiren ekipteki komutandı" diye oy vermem yada birinin abisi kardeşi diye. Sadece basından filan nasıl tanınıyorsa anımsatmak için o şekilde yazdım.

Umarım anlamışsındır.
Sosyal ağlarda paylaş

Ben durup dururken ilgilenmedim yalnız adamla. Daha önce de tvde dinlemiştim bir iki kez, benim kardeşimi şunlar vurduuuuu diye sağa sola saldırmak yerine şu da olabilir - şu da mantıklı şeklinde düzgünce konuşuyordu. şahsen şuan kimseye oy vermeyi düşünmüyorum, geçerli oy kullanmayacağıma ona atarım evet, uğur mumcu nun ağabeyi.
Sosyal ağlarda paylaş

Klapaucius said:

Hayır o benim için artık aynı kanı taşıdığı için umut vaadeden insan rolünde

zaten öyle. doğu perinçek'in yakın arkadaşlarından olması bir yana, seminerleri toplantılarına falan katıldığında adamın zaten donanımlı ve ülkesi için en iyisini isteyen biri olduğunu anlıyorsun.
Sosyal ağlarda paylaş

mep said:

Napolyonn said:

doğu perinçek nam ı diğer apo nun kankası ve generaller aynı saftalar demek?

vurdu gol oldu. gogo

Dilimde tüy kalmadı.
Sabırla tekrardan açıklamaya çalışıcam ve bu apo konusunda başka mesaj atmayacağım.

O dönemin Gazeteciler Cemiyeti başkanının yaptığı açıklamaya göre 22 gazeteci Apoyla görüştü. M. Ali Birand, Hasan Cemal, Doğu Perinçek gibi o dönemin kalburüstü gazetecileri röportaj yapmak amacıyla gitti ve görüştü.

Doğu Perinçekte röportajını yaptı bunun yanında Apo'ya özetle "Bu şekilde ancak emperyalizmin kucağına oturursun, eğer bir ideolojiyi savunuyorsan adam gibi siyaset yap" dedi.

Bu fotoğrafların bir kısmını doğu perinçek kendisi röportajla birlikte yayımladı. (Bu röportajı kitap olarakta bastılar, okuyabilrsin ne konuşmuşlar)

Apo yakalanıp türkiyeye getirildiği zaman hani şu hüngür hüngür ağlayıp "bana fırsat verin pkkyı dağdan indireyim yeterki beni asmayın" dediği dönem. Apo'ya Perinçekle görüşmesi sorulduğu zaman özet olarak " Bizi dağdan indirmeye çalıştı" türü şeyler söyledi.

Bu görüşme kullanılarak Perinçek'e defalarca karamala kampanyaları, tertipler düzenlendi.(Pkknın gizli lideri olduğuna dair belge, sonradan imzanın patates baskısı olduğu ortaya çıkmıştı hani.)
Neyseki DGM tarafından aklandı.

Son olarak PKKya şehit veren ilk parti İşçi Partisidir. PKK çıktığı ilk zamanlarda İşçi Partisinin Doğudaki 7 tane il başkanını öldürdü.
Hepsinin ismini bulamadım şimdi :ADİL TURAN, ZEKİ ÖN, HASAN ERKILIÇ, MEHMET ONGAN VE İNAN ÖZDEMİR

O dönemin Aydınlık'ı

http://www.doguperincek.info/Parti_Tarihi_Sergisi/Apocu_katiller/27_A%C4%9Fustos_1979_ayd%C4%B1nl%C4%B1k.jpg
http://www.doguperincek.info/Parti_Tarihi_Sergisi/Apocu_katiller/20_A%C4%9Fustos_1979_Ayd%C4%B1nl%C4%B1k.jpg

Buda bugün okuduğum bir yazıydı onuda paylaşmak istedim.
http://blog.milliyet.com.tr/PKK_ile_gorusmek_/Blog/?BlogNo=298851

Başka söylenecek şeyler elbet vardır ama şuan aklıma gelenler bunlar. Bu konu hakkında burada konuşmayalım artık. Eğer yazdıklarımdan ikna olmadıysanız tamam haklısınız apoyla halay çeken perinçek, dönek perinçek, hain perinçek.
Oy vermezsiniz olur biter.

Şimdi lütfen asıl konumuza dönelim.
Sosyal ağlarda paylaş

apoyu tasıyan komutanın siyasi platformda nasıl bir yetkinliği varmış?

bu isimlerin akesri akademiden iyi eğitim almaları dısında bir yetkinlikleri yok. hatta hayatlarını cok büyük bir kısmını silah latında gecirmiş kişilerin siyaset yaparken ne kadar başarılı ne kadar objekti olucakları cok mechul bence.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...