Selamon Mesaj tarihi: Haziran 12, 2004 Mesaj tarihi: Haziran 12, 2004 Bana sorarsanız Osmanlı tarihinde ki en mühim savaş muhteşem bir zaferle sonuçlanmış olan Niğbolu Savaşıdır. Bildiğiniz gibi Yıldırım Beyazıt İstanbul'u ilk kuşatan Osmanlı hükümdarıydı. Üstelik bu kuşatma boş bir hayal değil güzel bir planla hazırlanmış ciddi bir kuşatmaydı. Rumeli Hisarı'nın karşısına Anadolu Hisarı'nın kurulması bu kuşatmanın ciddiyet nişanı gibiydi. Bizans gerçektende korkmuştu. Ve her başı sıkıştığında yaptığı gibi yine haçlılara sığınmıştı. Haçlı Ordusu adı altında neredeyse Avrupa'nın bütün güçlü devletlerinin destek verdiği muazzam bir ordu kuruldu. Galibiyet Haçlı Ordusu için kaçınılmaz görünüyordu. Ancak, işler hiçte Bizans'ın umduğu gibi gitmedi. Niğbolu'da Yıldırım Beyazıt'ın ordusu Avrupa'ya öyle bir tokat vurdu ki Avrupa TAM 50YIL evet evet TAM 50 YIL boyunca Türk topraklarına ordu yolluyamadı. Öyleki Timur'un Anadolu'ya girip Yıldırım Beyazıt'ı esir aldığı savaşla -ki bu savaşta Beyazıt'ın yenilmesinin sebebide ihanettir, aslen moğol olan Kara Hitaylar savaş sırasında taraf değiştirip Timurla bir olmuşlardır- başlayan 11yıllık Fetret Devri'nde Osmanlı'nın Avrupa devletleri tarafından işgal edilememesinin sebebi Niğbolu Savaşı'nın ta kendisidir.[signature][hline]''Ben ilk lanetlenmiş olanım; zamanın başlangıcından sonuna ve hatta zamanın ötesinde sonsuza kadar.Ben kardeşinin etini ilk tatmış olanım.İlk kanı ben akıttım, ilk defa ben kıskandım.Çılgınlığın boşluğundayım...bir ruhum yok benim.Ne insan, ne melek, ne de şeytan.Ben...vampir''
Sam Mesaj tarihi: Haziran 12, 2004 Mesaj tarihi: Haziran 12, 2004 bence ankara savaşı'dır, osmanlı'nın yükseliş devrindeki en büyük mağlubiyettir ve neredeyse dağılmasına neden olmuştur. osmanlı'nın genişlemesini önemli ölçüde geriletip geciktirmiştir. osmanlı aynı şekilde genişlemeye devam etseydi daha önceleri daha güçlü bir devlet kurulabilirdi, bu da tarihin akışını bir miktar değiştirirdi muhtemelen..[signature][hline]Where life had no value, death sometimes had its price. That is why the bounty killers appeared.
Laurelin Mesaj tarihi: Haziran 12, 2004 Mesaj tarihi: Haziran 12, 2004 yukarda baya bir tarihi yanlış var oncelıkle anadolu hısarını kuran yıldırım beyazıttı oysa onun karşısına rumelı hısarını dıken hisarın mimari projeleriyle bizzat ilgilenen fatih sultan mehmet tir abi ayrıca 50yıl tarih bakımından cok kısa bir sure fetret devrinde rumelide karışıklık cıkmadıysa bunun sebebı ordakı halka yapılmış muameledır rumelı halkı senelerdir tekfurlardan ve prenslerden çekmişti cok sıkıntılı donem gecirdikten sonra osmanlı doneminde rahata kavuştular ayrıca osmanlı rumelıde icraat yaptı yani bakın tum anadoluda bir tane bile osmanlı eseri yokken rumeli osmanlının izleriyle doludur bu yuzden anadolu halkı ile osmanlı bir turlu barışık olamadı anadolu halkı fetret devrınde kontrolden cıkarken aynı anadolu halkı kavalı mehmet paşa istanbula yururken onu davul zurnayla karşıladı ayrıca avrupadan herhangı bir saldırı gelmemesının en buyuk nedenelrınden bırı o sırada devam etmekte olan 100 yıl savaşlarıdır o yuzden bır haclı ordusu oluşması hayal gıbıydı cunkı ıngıltere ıle fransa o sırada bırbırlerını yemekle meşgulduler dıger avrupa devletlerı ıse genellıkle gırtlakalrına kadar soruna batmışlardı ve osmanlıyla ılgılenmelerı bıraz zordu osmanlı tarıhındekı en onemlı savaş diye bir şey diyemiycem cunki butun savaşlar birbiriyle alakalı ama bana gore istanbulun fethinden daha onemli bir event te yoktur osmanlı tarihinde :)[signature][hline]Hiko Seijuro,öğrencisi Kenshine bılınmıyen bir tarihde demişki: Sword is just a weapon,Swordmanship is learning how to kill.
unity100 Mesaj tarihi: Haziran 12, 2004 Mesaj tarihi: Haziran 12, 2004 bi savasi cikar tarihten sonuc ayni olmaz.[signature][hline].~:&:* Let the sunshine in *:&:~.
Selamon Mesaj tarihi: Haziran 12, 2004 Konuyu açan Mesaj tarihi: Haziran 12, 2004 Viktor cuğuma: Avrupa'nın zaten bu güç duruma düşmesinin sebebi Niğbolu Savaşı'dır. Hazırlıyabileceği en büyük orduyu hazırlamış olmasına karşın yenilmesi yeni bir ordu oluşturmasını engellemiştir. Eğerki bir ordu daha oluşturabilselerdi rahatlıkla Osmanlı topraklarını alabilirlerdi ama buna izin vermeyen Niğbolu yenilgisiydi. Zaten dikkatini çekerim Niğbolu Savaşı için toplanmış haçlı ordularında Fransa ve İngiltere'nin katkısı yoktur. Ha elbette karışıklık çıkmaması da önemliydi ama ne kadar iç huzur olsada dış güce karşı koyacak durumda değildik. Ve Niğbolu Savaşı sayesinde dış güç diye birşey kalmadı. Ayrıca 50 yıl tarih için az desende bu yarım yüzyıl ediyor ve sadece 1 yılda bile tarihde tüm dünyayı sarsabilcek olaylar oluyor. Bu yüzden 50yılı küçümsemek bana biraz ters geldi.[signature][hline]''Ben ilk lanetlenmiş olanım; zamanın başlangıcından sonuna ve hatta zamanın ötesinde sonsuza kadar.Ben kardeşinin etini ilk tatmış olanım.İlk kanı ben akıttım, ilk defa ben kıskandım.Çılgınlığın boşluğundayım...bir ruhum yok benim.Ne insan, ne melek, ne de şeytan.Ben...vampir''
Laurelin Mesaj tarihi: Haziran 12, 2004 Mesaj tarihi: Haziran 12, 2004 abı sapalantı oldu sende nıgbolu ole onemlı bı savaş degıldır avrupa dedıgım gıbı ıc ıslerıyle mesguldu olusan ordu da oyle cok guclu ahım şahım ordu degıldı yanı boole dıse dıs kanakan bır savaş degıldı kazananı onceden bellıydı gıbı hatta cunkı haclılar korkunc stratejık hatalar yaptılar sanmıyorum en onemlı savaş olsun onemlı savaştır ama EN sıfıatı gelıcek kadar onemlı degıl daha osmanlıda onemlı o kadar savaş varkı mısal calsıran savaşı kazanılmasaydı osmanlının omru 200 yıl kısalırdı en az yada mohaç meydan savaşı olmasaydı neler olucaktı yada fatıh roma seferıne devam edıp romayı ele gecırseydı su an bambaska bır dunyada yasıyor olurduk her savaş onemlı belkı EN onemlı bır savaş vardır ama bunun sıfatını yapıştırmak bıze degıl tarıhcılere duser cunkı bı savasa en onemlı sıfatını vermek ıcın o savaşla ılgılı en ufak detayları bıle arastırmak gerekır[signature][hline]Hiko Seijuro,öğrencisi Kenshine bılınmıyen bir tarihde demişki: Sword is just a weapon,Swordmanship is learning how to kill.
unity100 Mesaj tarihi: Haziran 12, 2004 Mesaj tarihi: Haziran 12, 2004 viktor bi acidan da haksiz degil. donemler cok hassas donemler. harbiden de savas kavraminin basini ceken fransa ve ingiltere birbiriyle mesgul, ispanyollar ispanyada reconquista ile mesgul, almanya bin milyon prenslik halinde ve cesit cesit ic savasta. zaten o donemin 'hacli' ordularinin cogu balkanlardan toplanan ordulardir macari sirbi italyani.[signature][hline].~:&:* Let the sunshine in *:&:~.
Narstil Mesaj tarihi: Haziran 12, 2004 Mesaj tarihi: Haziran 12, 2004 Malazgirt :)[signature][hline]:))) !!! ........................
Misafir Guest Mesaj tarihi: Haziran 12, 2004 Mesaj tarihi: Haziran 12, 2004 Viyana kuşatmasına kesinlikle katılmıyorum viyanayı alsaydık neler olurdu hiç düşünmüyosunuz heralde.. O dönemde toplanan haçlı orduları macera arayan derebeyleri,şövalyeler,hazine ve şöhret peşinde olanlardı ve arkadaşların dediği gibi o sırada büyük devletlerin kendi sorunları vardı ama viyana alınmış olsaydı bütün avrupa üstümüze çullanıcaktı ... Bence viyananın alınmamış olması Osmanlılar için daha iyi oldu en azından yıkılmaları geçikti..En önemli savaş da kesinlikle Ankara savaşıdır Osmanlı İmparatorluğunu çok sarstı yıkılmanın eşiğine getirdi..
Sinank Mesaj tarihi: Haziran 13, 2004 Mesaj tarihi: Haziran 13, 2004 Baakınız Viyanayı geçsek bile DOĞAL SINIR ı aşamazdık. Doğal sınır ne mi? Doğal sınır bir devletin gidebileceği en uzak yer. Örnek: çöller, sıradağlar... Osmanlı devletinde ise doğal sınrlar yıkılışı hızlandırdı ve eğer Viyana yı alsaydık Avrupada çok büyük karışıklıklar çıkardı. Osmanlıyı yenmek için ellerinden geleni yapmaya çalışırlardı. En önemli zafer Çannakkale zaferidir, 1.,2. İnönüdür Sakaryadır, Başkomutanlık meydan muharabesidir Ayrıca Ankara savaşında Beyazid Timurun ordularını çevirmişti ama gerçek gücünü görmek için geri çağırmıştır. O yüzden yenilmişit.[signature][hline]Dilimiz olmadan hayattan tad alamayız
Sinank Mesaj tarihi: Haziran 13, 2004 Mesaj tarihi: Haziran 13, 2004 Pardon 1.,2. İnönü Skarya ve Baş. Meydan Savaşı T.C. ye giriyor, Çanakkale Osmanlıya giriyor[signature][hline]Dilimiz olmadan hayattan tad alamayız
Laurelin Mesaj tarihi: Haziran 13, 2004 Mesaj tarihi: Haziran 13, 2004 1. viyanada kanuni hayattaydı ama olmadı neden cunkı yanında kuşatma aracı yoktu kanuni nin planında meydan savaşı vardı viyananın kuşatılması planlı bir olay degildi yani ki osmanlı viyanayı alsaydı kendi yıkımını hızlandırırdı ama bunun yanında ronesans reform olaylarında gerılemede gozlenebılırdı asıl buyuk degısım bence Fatih roma seferınde başarılı olup romayı ele gecırseydı papa yıda kontrol edebılıcektı bu şekılde skoloastık yapıya sahıp avrupa uluslarının cogunu durdurabılırdı papayı kukla olarak kullanarak Canakkale savaşı osmanlı tarıhınde degıl dunya tarıhınde onelidir eger yardım canakkaleden gecseydı ve yardım rusyaya ulaşsaydı buyuk ıhtımal devrım gercekleşmiycekti ve ikinci dunya savaşının seyrınden tutunda saguk savaşa kadar her şeyi etkiliycekti ve bu yuzden belkı dahada guclu bır amerıka olucaktı gunumuzde Ankara savaşı suprız bir savaştır aslında benım de sevdıgım bir savaştır cunki Yıldırım beyazıt her bakımdan ustundu başlangıcta ve Timur u kuşatmışlardı oysa YB boyle sınsıce saldırmanın şanına yakışmıycagını mertce yıgıtce savaşmak gerektıgını soylemiş tımur un guc durumundan yararlanmamıştır ve resmen solamnia şovalyesi gibi onurlu biçimde savaşmış savaş alanında esir düşene kadarda savaşmaya devam etmiştir komutanları şehzadelerı kacarken kendısı savaşı terk etmemiştir esir dusunce ise yuzugunun içindeki zehiri içerek kendi hayatına onurlu bir biçimde son vermiştir ve bence osmanlının en onurlu padişahlarından biridir[signature][hline]Hiko Seijuro,öğrencisi Kenshine bılınmıyen bir tarihde demişki: Sword is just a weapon,Swordmanship is learning how to kill.
onlyreal Mesaj tarihi: Haziran 13, 2004 Mesaj tarihi: Haziran 13, 2004 tabiki tartismasiz Viyana kusatmasiIlari) tartismaya degmez avrupayi kendine getiren savastir bu. birde 1699 karlofcaya yol acan 2 viyana kusatmasida cok onemlidir.
Delidumrul Mesaj tarihi: Haziran 14, 2004 Mesaj tarihi: Haziran 14, 2004 en onemlisi konusunda yorum yapmak yanlish olur ama en cok kayibimiz olan savash ankara savashi. Dogu Turk`u ve Bati Turk`u kendi kendini yemish ve kardesh kani dokmush avrupaya nefes aldirmishtir. Onun yerine el birligi yapsalar bugun dunya benim dilimi konushyor olurdu.[signature][hline]:NSRq:üXrüt:irht:kök
Dragonmax Mesaj tarihi: Haziran 14, 2004 Mesaj tarihi: Haziran 14, 2004 kardeş niğbolu şöle bi olay, biz atomla saldırıoz adamlar bize makineli tüfekle saldırıo yani aynen bu.. niğbolu farklıdır taktiksel bi tarih taşıdır ama en büyüğü istanbulun fethidir, 1000 yıl boyunca alınhamayan batının doğudaki son kalesi.. çok kişi almak sitemiş ama yapamamıştı.. araplar bile defalarca kasmış hatta bi kuşatma 6 yıldan fazla sürmüş ama yinede olmamıştır.. bu kuşatmada asker istanbul surları yanına tarla açmış ekip biçmiştir, yani o kadar uzun sürmüş ve kasmıştır bu kuşatma, ama fatih gitti kuşattı ve aldı.. budur.. en büyük..[signature][hline]AB görüşüm: Ayıdan Post, O.spudan Dost Olmaz Birine onu sevdiğini söylemek istiyorsan, bunu o an yapmalısın! [Bu mesaj Dragonmax tarafından 14 Haziran 2004 20:56 tarihinde değiştirilmiştir]
Delidumrul Mesaj tarihi: Haziran 14, 2004 Mesaj tarihi: Haziran 14, 2004 "Biz ki Melik-i Turan, Emîr-i Türkistan'ız, Biz ki Türk oğlu Türk'üz; Biz ki milletlerin en kadîmî ve en ulusu Türk'ün başbuğuyuz!..." Timurun Siiri, Gercekten cok seyler kaybetmishiz o savashta.[signature][hline]:NSRq:üXrüt:irht:kök
onlyreal Mesaj tarihi: Haziran 15, 2004 Mesaj tarihi: Haziran 15, 2004 yanlis anlama ama nigbolu tarihte kimsenin ole cok ciddiye almadigi bir savas:) ona benzer osmalinin yiginla savasi var bence sen nigboluya kafayi cok takmissin. o akdar onemli bir savas degil said: Selamon, 12 Haziran 2004 05:14 tarihinde demiş ki: Bana sorarsanız Osmanlı tarihinde ki en mühim savaş muhteşem bir zaferle sonuçlanmış olan Niğbolu Savaşıdır. Bildiğiniz gibi Yıldırım Beyazıt İstanbul'u ilk kuşatan Osmanlı hükümdarıydı. Üstelik bu kuşatma boş bir hayal değil güzel bir planla hazırlanmış ciddi bir kuşatmaydı. Rumeli Hisarı'nın karşısına Anadolu Hisarı'nın kurulması bu kuşatmanın ciddiyet nişanı gibiydi. Bizans gerçektende korkmuştu. Ve her başı sıkıştığında yaptığı gibi yine haçlılara sığınmıştı. Haçlı Ordusu adı altında neredeyse Avrupa'nın bütün güçlü devletlerinin destek verdiği muazzam bir ordu kuruldu. Galibiyet Haçlı Ordusu için kaçınılmaz görünüyordu. Ancak, işler hiçte Bizans'ın umduğu gibi gitmedi. Niğbolu'da Yıldırım Beyazıt'ın ordusu Avrupa'ya öyle bir tokat vurdu ki Avrupa TAM 50YIL evet evet TAM 50 YIL boyunca Türk topraklarına ordu yolluyamadı. Öyleki Timur'un Anadolu'ya girip Yıldırım Beyazıt'ı esir aldığı savaşla -ki bu savaşta Beyazıt'ın yenilmesinin sebebide ihanettir, aslen moğol olan Kara Hitaylar savaş sırasında taraf değiştirip Timurla bir olmuşlardır- başlayan 11yıllık Fetret Devri'nde Osmanlı'nın Avrupa devletleri tarafından işgal edilememesinin sebebi Niğbolu Savaşı'nın ta kendisidir.
kiddo Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2004 Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2004 Viyana kuşatması (kuşatmaları) Kazandığımızı bi düşünsenize. Veya kaybettiğimizde olanları.[signature][hline]Günün Kelamları - 2 kontakt, Solüsyon, muktedir, muhtelif Kız: Raziye Oğlan: Niyazi
kiddo Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2004 Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2004 Her ne kadar cevap vermiş olsamda aslında soru yanlış. Sonuçta tarih "kelebek etkisi" denen olayın örnek gösterilebileceği en güzel alan. Tarih te şu olsaydı demek tamamen yeni bi tarih kurmaktır. En küçük fark olası bütün şeyleri değiştirir.[signature][hline]Günün Kelamları - 2 kontakt, Solüsyon, muktedir, muhtelif Kız: Raziye Oğlan: Niyazi
Raid3r Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2004 Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2004 osmanlı tarihindeki en önemli savaş 1. dünya savaşı bence
Pascal Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2004 Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2004 1. Savaşı ve akabinde Türk Kurtuluş savaşı[signature][hline]Absolut, 24 Mayıs 2004 23:41 tarihinde demiş ki: Ya insan insanı .... mi yavv ayıptır günahtır beee
streamon Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2004 Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2004 elbette zaferlerden canakkale ve kayiplardanda ayestefanos (yesilkoy) ......
Pascal Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2004 Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2004 ayestefanos savaş değilki. Balkanlarda Türk Ordusu'nu mağlup ettikten sonra Ruslar ayestefanos'a ( yeşilköy'e ) kadar ordusunu getiriyor. Bakıyolar adamlar banliyö trenine binse 30 dk sonra sarayburnunda olacaklar oracıkta anlaşma imzalanıyor...[signature][hline]Absolut, 24 Mayıs 2004 23:41 tarihinde demiş ki: Ya insan insanı .... mi yavv ayıptır günahtır beee
Khirsah Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2004 Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2004 Bence 2. Kosova..Ondan sonra zaten uzunca bi süre türklei Balkanlardan atmaya yönelik hareket olmadı[signature][hline]Günümüzün dünyasında Hepsi aynı hepsi ala İsa Musa Muhammed Buda Neyin varsa bilmiş senin!
Öne çıkan mesajlar