Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Sözde ehliyetim var

Longshanks

Öne çıkan mesajlar

aynen şöyle oldu bende
izmit'te başvurdum, orada dandik bi kursta bi tur attım, sonra sınavda bi tur, ehliyet tamamzi.
sonra babamla çıktık, bi tur attım santralistanbul civarında, birkaç gün sonra bi de vatan caddesine çıktık, o gün son oldu. tövbe ettim bi daha.

aradan 2.5 sene geçti. stuttgartta flinkster diye bişi keşfettim. ertesi günü de uzak bi yere gitmem lazımdı, dedim gece bi deniym. 2 saat sürdüm baktım oluyo. sonra 6 saat uykuyla falan kalktım 450 km araba sürdüm. 6 kere falan stop etti, bi kere yokuşta geri kaydırdım arkamdaki amca kornaya abanmasa yabış yabış oluyodu, ama hayvan gibi kullandım yani.

ibret öyküsü olsun. ha burada sabırlı alman halkının büyük etkisi var. trafiği birbirine kattığım çok oldu sdflksdf.

istanbulda olsa cesaret edemezdim buna.
Sosyal ağlarda paylaş

benimde 5yil oldu galiba ehliyeti alali, toplamda 10kere kullanmamisimdir arabayi. normal trafikte 2 kere kullandim 1 tanesinde kopek ezdim digerinde arkaya kaydira kaydira arkamdaki adama vurdum.

cok cok zorunda kalmadikca araba kullanmam diye tahmin ediyorum artik, bu kazalardan sonra.
Sosyal ağlarda paylaş

2 kazada da babam vardi benimde yanimda, ki zaten 2 kere surdum iste normal trafikte arabayi. adam'da tovbe etti zaten bos yolda bile calismam senle diyor.
annem daha panik zaten, kaza yapmayacak adama kaza yaptirir.

cok lazim olursa ilerde kendi arabami alip ozel hoca tutarim heralde, o arabayi parcalayana kadarda ogrenirim diye tahmin ediyorum arac kullanmayi, sonra yenisini alirim sdf
Sosyal ağlarda paylaş

SeaGle said:

Mühendis olucan bide, öyle iş mi olur pu rezil.

BU arada özel ders verilir beyler direksiyon konusunda kikikiki

Abi çarpışma testleri ve biomekanik özel ilgi alanlarım yani arabadan korkmam için gayet yeterli sebeplerim var :D
Ama yok kulanmama sebebim bizim peder 1kere bile olsun vermedi arabayı bende çokda tın dedim kullanmadım.Yok zonguldağın şehirleri arası yollarında yağmurda arkamda tır kovalarken sürmüşlüğüm var.
O değilde pederin bahane süper;
Yaş 12-16
-baba araba kullanmayı öğret.
+18ine gel öyle
Yaş 18
-baba araba kullanmayı öğret.
+Sürücü kursunda öğren
Yaş 21 ehliyet alınmış
-Baba arabayı ver geliştirem kendimi.
+Sen yeteri kadar bilmiyon özel ders al önce.

Yüksek lisans istiyor sanırsam.o değilde wot döşemişim.
Sosyal ağlarda paylaş

ahuahuahauhauah

abi çok closed bi community olmuşuz ama...

hemen hemen aynılarını yaşadım. babam hiç arabaya dokundurtmazdı bile. seneler sonra ehliyeti aldım vs. bi kere hayvanın biri üstüme çıktı, çok ufak bi temas yaşadık sadece. düzgün kurtardım ama "bu ne!" diyince bizimkiler arabayı "tamam abi ben ilgilenmiyorum" diyiverdim. hâlâ çok ihtiyaç olmadıkça dokunmam..

mekanizmalarını falan da hiç bilmem arabanın. umrumda dahi değil. öyle diyeyim.
bu süreçten sonra arabaları sevdiğimi hiç söyleyemeyeceğim aslında. trafikten de nefret ederim. oturup bekleyeceğime araba içinde trafikte, otobüste müzik dinlerken uyurum daha iyi..
Sosyal ağlarda paylaş

Babam çok iyiymiş o konuda ya.
16-17 yaşımda trafiksiz mekanlarda yanımda abim ya da babam varken kullanmaya başladım. Temel şeyleri orda öğrendim. Ehliyet alana kadar hiçbir zaman yanlız arabaya binmedim, yanımda biri olsa dahi trafiğe çıkmadım. Ehliyet aldım, kademeli olarak trafiğe girdim. Şimdi rahatım işte. Yavaş yavaş sindire sindire halletim önemli kısmı. Bundan sonraki her sürüş de bi tecrübe katıyor az ya da çok zaten.
Sosyal ağlarda paylaş

Sürekli kullanmak iyi değil onu Çok dar yerlerde belki güzel de, sürekli, ı-ıh.

Kaç farklı arabaya biner insan hayatında. Bazen günde 2-3 farklı araca binersin. Bunların hepsi otomatik vites olmaz, hepsinde park sensörü olmaz. Ama hepsinde vites değiştirirsin, hepsini park edersin 1 kez. O yüzden zora alışmak iyidir. Yokuş yukarı aracı debriyajla tutmak kolaydır belki ama baskı balata değiştirmek cep yakar. O yüzden her koşulda kalkmayı öğrenmek gerekir. Her araçta abs bulunmaz, normal freni motor freniyle desteklemeyi bilmek gerekir. Hidrolik direksiyon her araçta olmayabilir, normal direksiyonun ağırlığını tatmış olmak gerekir.

Öyle öyle şeyler.
Sosyal ağlarda paylaş

"roket adam" said:

bi de ben kullanırken debriyajın sülalesi ağlıyo, robert boş çıkıcak mezardan yeter artık diye.

Sırf ayağını debriyaj üzerinde, dokunmadan sadece hazır pozisyonda tuttuğun için ensene şaplak yeseydin daha dikkatli olurdun sadsdasdasdas
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...