Black-ice Mesaj tarihi: Nisan 4, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 4, 2011 herkes uyudu mu yaw:D trigonometriden çok kolay bişey sorucam şunlara cevap gelirse. yardım !! :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Silphatos Mesaj tarihi: Nisan 4, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 4, 2011 mat2yi geçememiş ahahahahahahah ben de 3deyim fiz2 var ama gçeecen bu yıl sdfs Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
quixef Mesaj tarihi: Nisan 4, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 4, 2011 Mimarlık sözelle mi adam alıyor? Merakımdan soruyorum. x^2 - 1 in grafiği filan gibi şeyleri öğrenmeden lise nasıl biter? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SpiderS_DangeR Mesaj tarihi: Nisan 4, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 4, 2011 sor burdayız bekliyoruz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Black-ice Mesaj tarihi: Nisan 4, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 4, 2011 quixef said: Mimarlık sözelle mi adam alıyor? Merakımdan soruyorum. x^2 - 1 in grafiği filan gibi şeyleri öğrenmeden lise nasıl biter? benim zamanımda lisede türev mürev yoktu. vardı da lise3'de anlatılmıyordu bunlar çünkü össde çıkmıyordu. o yüzden hocalar anlatmıyordu bırakıolardı biz test çözelim sınıfta össye hazırlık. (çözüyor muyduk hayır muhabbet ediyorduk) sonra öylesine sınav yaparlardı işte geçirirlerdi 2 ile 3 ile. eh tabi ben össye bi kaç kere girince(3) dersanede biraz öğrenmeye çabaladım işte ama onlar da uçmuş gitmiş öğrendiğim kadarı şimdi zorlanıyoruz. özel okuldayım zaten ıkına sıkıla girdim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Nisan 4, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 4, 2011 Deacon said: Zamaninda soyle bi post atmistim. Bunlari bilirsen cizersin o grafikleri rahat rahat. Deacon said: Adım adım anlatıyorm grafik çizmeyi. Atladığım nokta olabilir, hatırlatırlar diye umuyorum. Önce limitlerini bul fonksiyonun, sonsuzlarda nasıl davrandığını gözlemle. Köklerini bul. Türevini al, türevinin köklerini bul. İkinci türevini al, onun da köklerini bul. Grafik çiz, grafiğe bulduğun kökleri yerleştir. Her fonksiyon için kökler arasındaki işaretleri koy. Yani tabloyu tamamla. *Fonksiyonun işaretleri fonksiyon hakkında, türevinin işaretleri azalıp-artma davranışı hakkında, ikinci türevinin işareti ise iç bükey-dış bükey olma durumu hakkında bilgi verecek. Bunlara uygun olarak çiziyorsun grafiği. *Bunların anlamlarını da kendin bulursun artık :p arkada kalmasin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Black-ice Mesaj tarihi: Nisan 4, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 4, 2011 yeni sorum bu çok zor bişi diildir diye tahmin ediyorum. bu tee liseden kalma bişey bi türlü hatırlayamadım gitti. http://i11.photobucket.com/albums/a181/karabuz/IMG_0306.jpg bakınız ne kadar kolay bir soru kısmının sonunda 0 gibi bişey var ya. bi de çözümün son 3 şıkkı var. ne güzel çözüyorum sin değerlerini buluyorum ama o son 3 şıkta napmış bu 0 burda da yine grafiklisi var. grafiği nasıl çizmiş anlayamadım tabi :( http://i11.photobucket.com/albums/a181/karabuz/IMG_0308.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Black-ice Mesaj tarihi: Nisan 5, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 5, 2011 şunu açıklıcak kimse yok mu yaw:( 1'de sınava giricem:D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Delyyyy Mesaj tarihi: Nisan 5, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 5, 2011 üsttekinde, cos'u götürmek için 1 e eşit olduğu sin-kare, cos-kare denklemini koymuş. daha sonra ana denklemi 0'a eşitlemiş, ve sıfır vermesi için sin q'nun alması gereken iki değer; 0 ile 1/2 yi bulmuş. en sonda sin q hangi açılarda(0 ile 2pi arasındaki) 0 ile 1/2 değerinin verir sonucu çıkmış. ikincide yine kosekantı açmış, sin q için iki farklı değer( yani y ekseni için) 1/2 ve -1/2 de sıfır olduğunu bulmuş. ve grafikteki yine sinüs yayı galiba, tam anlamıyorum o işlerden, ama 0 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… Larva Mesaj tarihi: Nisan 5, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 5, 2011 Dogru anladiysam sin(Ø)=0 la sin(Ø)=1/2 kismina kadar geldin. Sonrasinda denklemleri saglayan theta degerlerini buluyor. Bunun icin sinus degerlerini en azindan pi/2 ye kadar bilmen gerekiyor ama http://www.wolframalpha.com/input/?i=sin sinus 0 da 0 la baslar sirayla su degerleri alir. ø 0 pi/2 pi 3pi/2 2pi sinø 0 1 0 -1 0 Boyle her 2pi de tekrar eder yani sinø=0 icin ø o zaman 0 pi ve de 2pi denklemi sagliyor sinø=1/2 icin pi/6 ve de 5pi/6 denklemi sagliyor. 2. soruda da sinø=1/2 ve sinø=-1/2 icin bulmus. O 2. soruda cizdigi de sinus grafigi 1/2 ve -1/2 degerlerini hangi q degerleri icin alir 0 Sinus 0 30 45 60 90 i kendiliginden bilmen gerekiyor geri kalanlari cikartmak icin kurallar var. http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_trigonometric_identities#Symmetry Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… Black-ice Mesaj tarihi: Nisan 5, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 5, 2011 herkese çok teşekkür ederim. baya çözdüm kolay sormuş hoca derste anlattıklarının aynılarını. ama unuttum falan çoğunu çözerken. öyle işte 60 falan alsam yeter:D final zamanı görüşürüz. :d Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… 2 ay sonra ... Black-ice Mesaj tarihi: Haziran 23, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2011 MERHABA DOSTLAR Hemen özet geçeyim :D Vize'den 52 almışım. Geçenlerde finale girip 0 aldım. http://centraldosmemes.com.br/wp-content/uploads/2011/01/avatar_69b051c42d85_128.png Arkadaşlar ben elimden geldiğince uğraşıyorum, ancak çözmekte çok zorlandım. Mat bölümünden insanlar da hep memleketine gitti yaz tatilindeyiz şuan, işte akşama bi arkadaşım gelicek biraz anlayan o yardım etmeye çalışıcak. O da çok anlamadığı için en azından biraz buradan hayrına bana yardım edebilecek insanlar arıyorum. :D evde sıkılmış matematikten anlayan çözüvereyim şunu, sevaba gireyim diyen :D şimd sorular bunlar. yüzsüz gibi hepsini çözüverin demiyorum tabii ama şu 4. ve 5. soruları imkanı yok çözemicez gibi. o sorularda bana yardım edebilecek varsa çok sevinirim. sağolun :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… Fili Mesaj tarihi: Haziran 23, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2011 5. soru a) eşitliği x^2 ile çarpıp yx^2=ln(1+x) bulursun sonra iki tarafın x e göre türevi dersin d(yx^2)/dx = d(ln(1+x))/dx çarpım kuralını uygularsın sol taraf için, sağ taraf içinse ln türevi x^2dy/dx+2xy=1/(1+x), aradığın ifadeyi bulmuş olursun b) burada ise sinx=u olsun diferansiyel formda sinxdx=du olur bunları integralde yerine koyarsan int(du/1+u) bunu direkt görebilecegin gibi istersen yukarıdaki işlemi 1+u=v diyerek yaparsan lnv nin türevi oldugunu görürsün. direkt sonucu yazarsam ln(1+sinx)+C, belirsiz integral oldugu için bir sabit de yazıyoruz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… Chemical Mesaj tarihi: Haziran 23, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2011 özeline ulaştım emesenden ekle anlatiim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… Black-ice Mesaj tarihi: Haziran 23, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2011 fili çok teşekkür ederim ellerin dert görmesin. chem de msnden kahrımı çekiyor diğerlerini de o çözdü. alla ondan da razı olsun. şuan bi 4. soru kaldı arkadaşlar. biri bi el atsa şuna. kurtuluyorum :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… calimero Mesaj tarihi: Haziran 23, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2011 abi adam sana soruları verdi ve sen internete mi koydun :/ bence sorular çözüldükten sonra modlara ulaş da kaldırsınlar soru kağıdını... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… Dartanian Mesaj tarihi: Haziran 23, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2011 Black-ice said: fili çok teşekkür ederim ellerin dert görmesin. chem de msnden kahrımı çekiyor diğerlerini de o çözdü. alla ondan da razı olsun. şuan bi 4. soru kaldı arkadaşlar. biri bi el atsa şuna. kurtuluyorum :) 80 yetiyo abi sdsfafsa Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… Black-ice Mesaj tarihi: Haziran 23, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2011 calimero said: abi adam sana soruları verdi ve sen internete mi koydun :/ bence sorular çözüldükten sonra modlara ulaş da kaldırsınlar soru kağıdını... evet ben de düşündüm koyarken de başka çarem kalmayınca napim :S sildiriyim sonra ben bunları evet. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… Lancelion Mesaj tarihi: Haziran 23, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2011 dördüncü soru çok kolay ya cidden yaptıran olmadı mı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… Black-ice Mesaj tarihi: Haziran 23, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2011 lancelion ne istersen alırım. :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… Silphatos Mesaj tarihi: Haziran 23, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2011 answers.yahoo.com var oraya bunları atsan 5dk içinde en ince ayrıntısına kadar yaparlardı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… Black-ice Mesaj tarihi: Haziran 23, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2011 valla bilmiodum. atim olmadı. bunların haricinde başka sorular da var örnekli onları bitirmeye çalışıyorum. lancelion çözer belki :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… Silphatos Mesaj tarihi: Haziran 23, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2011 benim de tek bütüm 2 alt sınıftan analitik kimya 2 keşke hoca verse bana da böyle sınavı akiki :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… Fin Mesaj tarihi: Haziran 23, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2011 semih üniversitesi mi bu ahahahahhah Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… Black-ice Mesaj tarihi: Haziran 24, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 24, 2011 abi bu çok alakasız bi ders ucundan görelim diye veriyolar zaten sınıfta bi tek ben kaldım ondan bu müsama. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… Önceki 1 2 3 4 Sonraki 3.sayfa (Toplam 4 sayfa) Paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… Takipçiler 0
Larva Mesaj tarihi: Nisan 5, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 5, 2011 Dogru anladiysam sin(Ø)=0 la sin(Ø)=1/2 kismina kadar geldin. Sonrasinda denklemleri saglayan theta degerlerini buluyor. Bunun icin sinus degerlerini en azindan pi/2 ye kadar bilmen gerekiyor ama http://www.wolframalpha.com/input/?i=sin sinus 0 da 0 la baslar sirayla su degerleri alir. ø 0 pi/2 pi 3pi/2 2pi sinø 0 1 0 -1 0 Boyle her 2pi de tekrar eder yani sinø=0 icin ø o zaman 0 pi ve de 2pi denklemi sagliyor sinø=1/2 icin pi/6 ve de 5pi/6 denklemi sagliyor. 2. soruda da sinø=1/2 ve sinø=-1/2 icin bulmus. O 2. soruda cizdigi de sinus grafigi 1/2 ve -1/2 degerlerini hangi q degerleri icin alir 0 Sinus 0 30 45 60 90 i kendiliginden bilmen gerekiyor geri kalanlari cikartmak icin kurallar var. http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_trigonometric_identities#Symmetry Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Black-ice Mesaj tarihi: Nisan 5, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 5, 2011 herkese çok teşekkür ederim. baya çözdüm kolay sormuş hoca derste anlattıklarının aynılarını. ama unuttum falan çoğunu çözerken. öyle işte 60 falan alsam yeter:D final zamanı görüşürüz. :d Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Black-ice Mesaj tarihi: Haziran 23, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2011 MERHABA DOSTLAR Hemen özet geçeyim :D Vize'den 52 almışım. Geçenlerde finale girip 0 aldım. http://centraldosmemes.com.br/wp-content/uploads/2011/01/avatar_69b051c42d85_128.png Arkadaşlar ben elimden geldiğince uğraşıyorum, ancak çözmekte çok zorlandım. Mat bölümünden insanlar da hep memleketine gitti yaz tatilindeyiz şuan, işte akşama bi arkadaşım gelicek biraz anlayan o yardım etmeye çalışıcak. O da çok anlamadığı için en azından biraz buradan hayrına bana yardım edebilecek insanlar arıyorum. :D evde sıkılmış matematikten anlayan çözüvereyim şunu, sevaba gireyim diyen :D şimd sorular bunlar. yüzsüz gibi hepsini çözüverin demiyorum tabii ama şu 4. ve 5. soruları imkanı yok çözemicez gibi. o sorularda bana yardım edebilecek varsa çok sevinirim. sağolun :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fili Mesaj tarihi: Haziran 23, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2011 5. soru a) eşitliği x^2 ile çarpıp yx^2=ln(1+x) bulursun sonra iki tarafın x e göre türevi dersin d(yx^2)/dx = d(ln(1+x))/dx çarpım kuralını uygularsın sol taraf için, sağ taraf içinse ln türevi x^2dy/dx+2xy=1/(1+x), aradığın ifadeyi bulmuş olursun b) burada ise sinx=u olsun diferansiyel formda sinxdx=du olur bunları integralde yerine koyarsan int(du/1+u) bunu direkt görebilecegin gibi istersen yukarıdaki işlemi 1+u=v diyerek yaparsan lnv nin türevi oldugunu görürsün. direkt sonucu yazarsam ln(1+sinx)+C, belirsiz integral oldugu için bir sabit de yazıyoruz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chemical Mesaj tarihi: Haziran 23, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2011 özeline ulaştım emesenden ekle anlatiim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Black-ice Mesaj tarihi: Haziran 23, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2011 fili çok teşekkür ederim ellerin dert görmesin. chem de msnden kahrımı çekiyor diğerlerini de o çözdü. alla ondan da razı olsun. şuan bi 4. soru kaldı arkadaşlar. biri bi el atsa şuna. kurtuluyorum :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
calimero Mesaj tarihi: Haziran 23, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2011 abi adam sana soruları verdi ve sen internete mi koydun :/ bence sorular çözüldükten sonra modlara ulaş da kaldırsınlar soru kağıdını... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dartanian Mesaj tarihi: Haziran 23, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2011 Black-ice said: fili çok teşekkür ederim ellerin dert görmesin. chem de msnden kahrımı çekiyor diğerlerini de o çözdü. alla ondan da razı olsun. şuan bi 4. soru kaldı arkadaşlar. biri bi el atsa şuna. kurtuluyorum :) 80 yetiyo abi sdsfafsa Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Black-ice Mesaj tarihi: Haziran 23, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2011 calimero said: abi adam sana soruları verdi ve sen internete mi koydun :/ bence sorular çözüldükten sonra modlara ulaş da kaldırsınlar soru kağıdını... evet ben de düşündüm koyarken de başka çarem kalmayınca napim :S sildiriyim sonra ben bunları evet. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lancelion Mesaj tarihi: Haziran 23, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2011 dördüncü soru çok kolay ya cidden yaptıran olmadı mı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Black-ice Mesaj tarihi: Haziran 23, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2011 lancelion ne istersen alırım. :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Silphatos Mesaj tarihi: Haziran 23, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2011 answers.yahoo.com var oraya bunları atsan 5dk içinde en ince ayrıntısına kadar yaparlardı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Black-ice Mesaj tarihi: Haziran 23, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2011 valla bilmiodum. atim olmadı. bunların haricinde başka sorular da var örnekli onları bitirmeye çalışıyorum. lancelion çözer belki :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Silphatos Mesaj tarihi: Haziran 23, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2011 benim de tek bütüm 2 alt sınıftan analitik kimya 2 keşke hoca verse bana da böyle sınavı akiki :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fin Mesaj tarihi: Haziran 23, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2011 semih üniversitesi mi bu ahahahahhah Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Black-ice Mesaj tarihi: Haziran 24, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 24, 2011 abi bu çok alakasız bi ders ucundan görelim diye veriyolar zaten sınıfta bi tek ben kaldım ondan bu müsama. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar