Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

2011 genel seçimleri

gramul

Öne çıkan mesajlar

Mithat said:

neler döndügünü bilen gözleri acık haram para yemeyen ınsanlar var buralarda ondan. Asıl akp nasıl o kadar cok aldı o garip.

aga nasılda böyle kendinizi yüceltmeyi seviyorsunuz inan anlamıyorum, her iki seçmen kitlesindede yeterince lamer var.nedir aga bu sürekli biz iyi onlar kaka.insanları tercih sebebinden ötürü aşalayan insanlardan tiksiniyorum.Sonrada padişhım çok yaşa diye ağlarsınız aga.hatanız bu işte adamın niye o partiye verdiğini sorgulayıp,buna antisini geliştirmek yerine akpye veriyorsa salaktır diyip ezmeye çalışmak.sonrada ağlamak tek beceriniz bu abi.inan bence sen en lamer akp liden daha lamersin.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
.Sonrada padişhım çok yaşa diye ağlarsınız aga.hatanız bu işte adamın niye o partiye verdiğini sorgulayıp,buna antisini geliştirmek yerine akpye veriyorsa salaktır diyip ezmeye çalışmak.sonrada ağlamak

vs.
said:
aga bu sürekli biz iyi onlar kaka.insanları tercih sebebinden ötürü aşalayan insanlardan tiksiniyorum.

genellemelerin kötülüğü bazen hızlıca geri dönmeleri olabilir.
Sosyal ağlarda paylaş

Fistan said:

sen sorgula
niye bu kadar aşağılanıyoruz diye bence

(tu)

Bunu açarsak, yönetim biçimini, korku hükümetini, baskıcı rejimi, polis terörünü, gerici yapılanmayı, hiçe sayılan hukuki özgürlükleri, kaybedilen fikir özgürlüğünü, hatta insan haklarını geçtim, hani şöyle sadece rakamlara (isteyen kontrol etsin verileri) baksak bile çok şey söylüyorlar:

http://a1.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/206966_10150141794822858_628777857_6812920_857426_n.jpg
Sosyal ağlarda paylaş

O tablodaki birçok değerin tek başına yazılması birşey ifade etmiyor bu arada.

Hele bankalara borç olayı çok komik duruyor. İnsanlar ev ya da araç almak için uzun vadeli kredi imkanlarından yararlanıyorlar ve rahat ediyorlar. Bunun sonucu olarak bankalara borç artıyor evet, ama ilk akla gelen borç tipi olmuyor işte bu borç. Alan memnun yani. Onlara dikkat etmek lazım.
Sosyal ağlarda paylaş

SeaGle said:

O tablodaki birçok değerin tek başına yazılması birşey ifade etmiyor bu arada.

Hele bankalara borç olayı çok komik duruyor. İnsanlar ev ya da araç almak için uzun vadeli kredi imkanlarından yararlanıyorlar ve rahat ediyorlar. Bunun sonucu olarak bankalara borç artıyor evet, ama ilk akla gelen borç tipi olmuyor işte bu borç. Alan memnun yani. Onlara dikkat etmek lazım.

tablodaki birçok değerin ibişey ifade etmediğini söylemişsin
sadece bankalara olan borc konusunda değinmişsin.
birçok=1 mi yoksa diğerlerine de mazeretin var mı?
varsa nedir?

ayrıca 2002 de insanlar ev ya da araç almıyorlar mıydı? o zaman bankadan kredi çekmiyorlar mıydı?
son 8 senede ne olduda 25 KAT borçlandı bu halk?
hepsi mi ev aldı hepsi mi araba aldı?
öyle olsa bile 25 KAT neden ?
Sosyal ağlarda paylaş

O zaman 120 ay vadeyle, bu kadar düşük faizle kredi verilmiyordu. Mortgage olayı yoktu. Bankalar zaten kendini zor toparlıyordu o zamanlarda. Anayasa fırlatma ile patlayan krizde kaç banka afalladı biliyorsunuz.

Tutuklu ve hükümlü sayısının artış parametrelerinin tamamı hükümete bağlanmaz. Ölümlü trafik kazasında da hüküm giyilir yani, hükümet yüzünen ölümlü trafik kazaları arttı diyemeyiz ama.

Dana eti, mazot falan bunlar 8 yıla oranlanabilir. Ekmek de ona keza. O süreçteki mevcut hükümeti ilgilendirir bu parametreler evet.

İcralardaki dosya sayısı da "benim görüşüme göre" %50 oranla bağlanıyor hükümete. Yarısı insanların açgözlü harcamaları ve mali planlamadan uzak oluşu, diğer yarısı da hükümet dönemindeki iktisadi politikalar sonucu olur. Tabi bu benim gözümde böyle, bi iktisatçı yorumlarsa kişisel görüşten uzak yorumlayabilir bunu. Daha sağlıklı. Ama insanlarımızın "kredi kartım var harcayayım yea" diye düşünmesi, alacağı maaşla harcayacağı kart kredisini denkleştirememesi de büyük sorun.

Dış borç da "aa borcumuz var çok kötü" denilecek bi durum değil her zaman. Kaç yılda, ne kadar fazile ödenecek. Nereye gitti, ne yapıldı, ödeyebileceğimiz güç ne alemde falan filan, bi sürü noktası var onun da. Yine bi iktisatçı açıklarsa daya ihi olur ama sadece rakamıyla yorumlamanın yanlış olduğu ortada.

Öyle yani Fistan.
Sosyal ağlarda paylaş

Rewendor said:

Fistan said:

sen sorgula
niye bu kadar aşağılanıyoruz diye bence

(tu)

Bunu açarsak, yönetim biçimini, korku hükümetini, baskıcı rejimi, polis terörünü, gerici yapılanmayı, hiçe sayılan hukuki özgürlükleri, kaybedilen fikir özgürlüğünü, hatta insan haklarını geçtim, hani şöyle sadece rakamlara (isteyen kontrol etsin verileri) baksak bile çok şey söylüyorlar:

http://a1.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/206966_10150141794822858_628777857_6812920_857426_n.jpg

iyide ekmek 1 lira değil 1000000 liraydı cık cık
Sosyal ağlarda paylaş

Fistan said:

faiz düştükçe borçlanma artıyor mu?

en basit ekonomi mantığıdır bu. birşeyin fiyatı ucuzsa fazla alırsın, yüksekse az alırsın.

borçlanma düşsün diye kredi karşılıklarını arttırdı işte hükümet, bankalar da faizleri arttırdı. dün haber vardı gayri menkul bilmem neleri derneği ağlamaya başladı, "ev için verilen krediler etkilenmesin".
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...