Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Gezginin Kampanyası Böyle Olur!


Fistan

Öne çıkan mesajlar

Varuna Gezgin Cafe'nin işletmecilerinden Yekta Fıçıcı, AA Muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık 7 yıl önce ilk kafelerini açtıklarını belirterek, "Varuna Gezgin" adıyla 2. kafelerini açtıktan sonra eşi olan işletmenin diğer ortağı Murat Fıçıcı ile gezmeye başladıklarını kaydetti.

Söz konusu kafenin tamamen gezgin konseptli olduğunu ifade eden Fıçıcı, şöyle konuştu:

"İnsanlar kafede çadır gibi gezgin araç ve gereçlerini kullanma imkanı bulabiliyordu. Rehber ve gezi kitaplarının yoğunlukta olduğu bir kafe. Sürekli farklı ülkelere giden gezgin çift olarak kafede bu konsepti oluşturunca gezginler de buraya gelmeye başladı. Daha sonra 3. işletmemizi açtık ve yaklaşık 3-4 yıldır burayı işletiyoruz. Konseptimiz yine gezginlik üzerine. Pazartesi günü pasaportunu gösterenlere 1 içecek bizden kampanyası başlattık. Bu kampanyayla insanları bedava yeyip içmeye değil, pasaport almaya ve gezgin ruhlu olmaya teşvik ediyoruz."

Fıçıcı, daha önce genelde Erasmus öğrencilerinde pasaport olduğunu, zaman içinde gezginlik ruhuna sahip olan gençlerin artmasına paralel pasaportu olanların sayısının da yükseldiğini kaydetti.

Yaklaşık 3 yıldır her sömestri tatilinde Uzak Doğu'ya, Suriye'ye, Ürdün'e, Lübnan'a ve Mısır'a gezi düzenlediklerine de değinen Fıçıcı, "Bahse konu ülkelerin çoğu vize istemiyor. Prosedürler az ve daha az masraflı. Bu gezilere ilgi yüksek. Bu yüzden pasaport alıyorlar. Çeşitli ülkelerle Türkiye arasındaki vizelerin kalkması da Türk'lerin yurtdışına seyahatlerini ve pasaport taleplerini artırdı" dedi.


Kampanya dahilinde Eskişehir'de Cezayir pasaportlu bir kişi gördüğünü anlatan Fıçıcı, şöyle devam etti:

"İngilizler, Almanlar ve Amerikalılar da kampanyamızdan yararlanmak için işletmemize geliyor. Kampanyamızla farklı ülkelerdeki insanların Türk vatandaşlarıyla da etkileşim içinde olmalarını amaçlıyoruz. Normalde kimsenin aklına pasaport almak gelmiyor. Ancak, kampanya akşamı işletmede bulanan ve pasaportu olanların bedava içecek aldığını görenler 'benim neden pasaportum yok' diyor. Pasaport almanın öneminin farkına varıyorlar. Eşimle yaklaşık 70 ülke gezdik. Bu ülkelerdeki işletmelerde gördüğümüz yenilikleri de işletmemize katıyoruz."

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bu bahsedilen gezilerin haberlerini takip edebileceğimiz siteniz falan var mı? rss'ye ekleyeyim hatta desteği de varsa.

böyle klasik tur mantığı dışında turlar düzenleyen yerleri koleksiyon yapayım da gelecekte onlara göre plan yaparım diyorum. Azgezmis.com var mesela alternatif tur şeysi olarak. Antep'in bir köyünde kalmaya gidecem adamlarla 23-25 Nisan'da. Hayırlısı :D
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...