Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

UPPSALA-ISVEÇ ve MUNIH-ALMANYA ÜNİVERSİTELERİ


Nuray

Öne çıkan mesajlar

Arkadaşlar merhaba,
2011-2012 öğretim yılı, yani isveç in non-EU öğrencilere paran yoksa gelme kardeşim dediği yıl okula başlamak üzere ilk tercihime Uppsala-sustainable development MASTER için kabul edildim..
burs için de sonuç bekliyorum. burs olmaz ise kesin gitmeyeceğim.. (iki yıl 120 000 TL kadar harcamak anlamsız !)
ancak burstan da oldukça ümitliyim..

bir de almanyada iki üniv. den kabul aldım, ki biri TUM münih teknik üniv.. yani sadece almanya değil avrupada hatırı sayılır üniversitelerden imiş..

sorum şu, bu iki üniv. yöreyi vs.. bilen var mı acaba, ya da en azından bilmese de sezileri ile bana tavsiyede bulanacak war mı?
yani burs çıkarsa mutlak uppsala mı seçeyim.. burs onore eden bişey tabi.. ama münihte de okul parası vermeyeceğim, sadece yaşam giderleri bana ait..

ben 40 yaşındayım 4 yaşında kızım ile birlikte bu maceraya atılacağım dolayısıyla kızım için de iyi biryerler olması çok önemli.. zira eğitim yabancı dil vs... sanki onun için isvecce yerine almanca daha anlamlı gibi....
kafam karışık..
sizlerin görüşleri çok kıymetli.. şimdiden teşekkürler :)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ben Uppsala'da okudum, blogumda bahsetmistim baya uppsala'dan burada detay bulabilirsin http://ilkekaya.blogspot.com

Egitim olarak TUM tabi ki, evli ve cocuklu olmasan Uppsala derdim ama :)

edit: aslinda direk kesmeden bolumle ilgili arastirma yapman lazim, yuksek lisansta genel olarak okuldan ziyade okuyacagin bolumun ve hocanin basarisi onemli. sustainable development ne bilmiyorum. ama TUM tum muhendisliklerde sadece Uppsala'yi degil Avrupa'nin cogu okulunu dover. Uppsala'da sosyal ve politik bilimler gibi alanlarda baya iyi.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ben elektronik mühendisligi 3. sinifa kadar okudum. Uni ilk 2 sene Türkiye'nin lise son sinifi dersleriyle birebirdi. :D Yani hic calismadan tüm sinavlari verdigimi biliyorum. Bu rahatliga alisinca 3. sinifta dagittim :P
Master yapan cok Türk geliyordu ama acikcasi hic sormadim nasil iyi mi nedir olayi vs tam bilgim yok.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bariz bir biçimde TUM diyorum ben. Eğitim kalitesi olarak Avrupa'da sayılıdır, ETH Zürich ile falan yarışan bi okul. Münih yaşamak için de güzel bir yer, büyük bir şehir. Bildiğim kadarıyla okul aidatları da çok fazla değil (Bachelor için 450 Euro muydu neydi) Edit: Sustainable development'a kabul edildiğine göre çevre bilimleri ile alakalı bir master programı seçeceksin, Alman üniversiteleri bu konuda da iyidir.

Uppsala'yı görmedim tabii o şekilde yazayım.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Arkadaşlar
uppsala ve münih üniv. için yazdığım maile cevap veren herkese tek tek teşekkür ederim. hepsi benim için çok kıymetli..

bu vesile ile oralarda geçen bazı sorulara, yorumlara cevap/ekleme yapayım istedim.

-Almanya'da üniv. isveçe göre oldukça ucuz.. EU, non-EU ayrımı yapmıyolar.. örn. münih (ben bir de hohenheimi kazandıydım..) 550 EU yıllık istiyor..(üstelik çocuklu öğrencilere çocuğu 14 yaşına gelene kadar ücretsiz! :) )

-Yaş sınırı yok.. bu bazı sitelerde yapılan bir yorum, yani evvelce de okumuştum bi yerlerde ancak örnek benim ki.. yaşıma bakmamışlar..

-Penthesilea, senin siteye ilke.kayaya ulaşılamıyo..mahkeme kararı ile ulaşım engellenmiştir mesajı var.. yoksa senin siteden haberdardım.. hatta ulaşamayında senin e-posta gmaile yazayım dedim., sonra sen bu forumda yazmışsın..

sustainable development.. sürdürülebilir kalkınma ve olayın ekonomik, sosyal, çevresel boyutları var.. ben daha çok çevre ve doğal kaynak kullanımı kısmındayım.. isveç ve almanya bu konularda iyi okullar..bir de bu bölümler inter disipliner, yani içine biyolog, çevre müh.., işletme, iktisat.. multidisiplinler giriyor.
bu arada istanbul da management da doktora yapıyorum ben :)amacım dersleri verip (haziran sonu işallah) ekimde de master programına başlayarak master tezimle doktora tezimi birleştirmek, sus. dev. konusunu öğrenmek (türkiyede bölüm yok malesef.. ama geleceği parlak bi konu..) ve yabancı dili iyileştirmek vs..

master başvuru süreçlerine ilişkin soruları olan olursa yazsın lütfen (avrupa, iskandinavya için.
amerika ile hiç ilgilenmedim..)

tekrar teşekkürler, herkese bol başarı, bol şans..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

tum un 3 kampusu var zaten
şehir dısında olan biyoloji spor gibi dallardı galiba ama sozialwesen mi ne de orda olabilir
eger sehir dısındaki kampusse münihin dısında orası


ayrıca e-tekde 2 yıl yatarak geçtim diyen arkadas bizim okuldan giden zibilyar tane insan var hepsi kalmama derdinde ilk 2 yıl
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...