Deacon Mesaj tarihi: Mart 25, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 25, 2011 Aslinda daha cok secenek olmasi lazim ama genel olarak fikrinizi merak ediyorum. 1. siniftan lise sona kadar her sene goruyoruz bu konulari, ustune bir de oss'de falan sinaniyoruz. Onca seneden sonra, kendi alanimi ve meslegimi secmisken, gayet degerli zamanimi mektup turunde kitap okuyarak veya ruscanin hangi dil ailesinde oldugunu ogrenerek harcamak istemiyorum. Benim fikrim, secmeli olmasi gerektigi. Ayrica iceriginin de degismesi gerekiyor. Secmeli olmayacaksa bile, kredisiz olmasi gerekli. Belki benim bakamadigim acilardan bakanlar olur diye, sizlerin fikirlerinizi de merak ediyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Mart 25, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 25, 2011 üni 3 yıla düşer Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Mart 25, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 25, 2011 yok komple secmeli olsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
burtonesk Mesaj tarihi: Mart 25, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 25, 2011 4 senedir üniversitede olup hala düzgün cümlelerle yazı yazamayan var bizde. tarihi bilmem de türkçe kesinlikle kalmalı, hatta daha da ağırlaştırılmalı. bir sürü özürlü var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Mart 25, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 25, 2011 Onunla onun alakası yok bence, ilköğretim lisede adam gibi eğitim verilmeli, üniversitede dil dersi ne yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
FromTheHell Mesaj tarihi: Mart 25, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 25, 2011 bu dönem bu dersler yüzünden kaldım. ps: sınavlarına girmeyi unuttuğumdan ama, kendi mallığımdan yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
burtonesk Mesaj tarihi: Mart 25, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 25, 2011 haklısın ama ceza olarak bile olsa kalsın da adamlar utansınlar isterim şahsen. gerçi utanmıyorlar kesinlikle. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Myshkin Mesaj tarihi: Mart 25, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 25, 2011 üniversiteye yazı yazmayı öğrenemeden gelen varsa bırakın öğrenmesin ondan sonra da zaten. İnsanlara 20 yaşında derste hâlâ fıstıkçı şahap öğretiliyorsa, tarihte birinci dünya savaşı işleniyorsa e insaf. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
barnacle Mesaj tarihi: Mart 25, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 25, 2011 bunlar sayesinde ortalama yükseltiyoruz. kalsın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Mart 25, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 25, 2011 olmamalı demek istiyorum ama 10 kere inkılap tarihi dersi görüp hala bi bok bilmeyenleri gördükçe sesimi çıkaramıyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bella Mesaj tarihi: Mart 25, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 25, 2011 Türkçe kesinlikle kalmalı, insanlar hala "de" bile ayıramıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Deacon Mesaj tarihi: Mart 25, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 25, 2011 Abi o insanlara ogretemezsin ama ya. Onu gectim, ogretmesi gereken seyleri de ogretmiolar ki. Ya bize gecen donem sinavda cincenin dil ozellikleri soruldu turkce dersinde. Neyin kafasini yasiyorlarsa. Bence secmeli olmali. Secmeli olmayacaksa bile kredisiz olmali. Ama her seyin otesinde icerik degistirilmeli. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Mart 25, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 25, 2011 Bella said: Türkçe kesinlikle kalmalı, insanlar hala "de" bile ayıramıyor. unide turkce dersi gordukten sonra ayiriyolar mi? veya de bile ayirmadiklari kontekst nedir, forumda de ayirmiyolar diye mi tepkiliyiz? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bella Mesaj tarihi: Mart 25, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 25, 2011 Forumu baz almıyorum ama burda bulunan insanlar da üniversite öğrencisi nihayetinde, gözüme takılıyor. Fanus içinde yaşamıyorum görüyorum etrafta. Herkesin dili olması gerektiği gibi değil maalesef. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Mart 25, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 25, 2011 ileride cok pis bir egitim sistemi getircem universiteden herkes cin gbi cikacak, bide cevre ulkeleden surekli ogrenci yollamaya calisacaklar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Mart 26, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 26, 2011 Türkçe kullanımı konusunda çok dikkatliyimdir. Forum dahil hayatımın her alanında yazım kuralları vs, dikkat etmeye çalışırım. Ama gel gör ki Türk Dili dersim DD geldi. Dilin anasının örekesine kadar tarihini öğrenmek, özellikle mühendislik okuyan bir öğrenci için ne kadar gerekli, bilemiyorum. İsyanım var bu konuda. Resmen boru gibi girdi ortalamaya o dersin DD gelişi o dönem. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fili Mesaj tarihi: Mart 26, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 26, 2011 Bella said: Türkçe kesinlikle kalmalı, insanlar hala "de" bile ayıramıyor. buna da şöyle bir argüman sunulabilir, şu an bu dersler var ve bu derslerden iyi notlarla geçenler bile dil konusunda pek de bilgili değiller. bu başka bir sorunu gündeme getiriyor: değerlendirme sistemi. dandik bir sınav ile insanların bilgileri ne kadar sınanabilir ve ayrıca ne kadar verimli geçiyor, bu derslerin tam olarak amacı ne vb uzar gider. bazılarının da dediği gibi dil, tarih faslının liseyle bitmesi en doğrusu olurdu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Yeto Mesaj tarihi: Mart 26, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 26, 2011 iletişim kurduğun dilin dersini görmenden daha doğal bir şey yok bence. özellikle düzgün türkçe yazıp konuşmak insanın sosyal hayatında da önemli olan şeyler. güzel ve zengin bir türkçeyle konuşan biri her zaman için karşısındakine kendini dinletmeyi bilir. önceki mesajlarda "üniversiteye kadar türkçe öğrenemeyen adam üni de mi öğrenecek" tadında fikirler yazılmış. e o zaman türkçe dersini okuma yazma öğrettikten sonra komple kaldıralım da yük olmasın madem. tarih konusuna gelirsek de , özellikle üniversitede öğretilen insanlık tarihi (bazıları buna hum der) daha öncesinde verilen tarih derslerinden çok daha keyifli bence. kaldı ki inkilap tarihi öğrenmenin millet duygusuna katkısı olduğunu düşünüyorum. bazılarının dediği din milletin çimentosuna inanmıyorum , bence milletin çimentosu ortak kültürdür. tarih dersi bu yüzden de önemlidir. aynı zamanda tarih dersinin biraz da neden-sonuç ilişkisi mantığını insana aşıladığına inanıyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fin Mesaj tarihi: Mart 26, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 26, 2011 kalsinlar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
throine Mesaj tarihi: Mart 27, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 27, 2011 Üniversiteye gelmiş adama basic tarih, edebiyat dayatmak bunlar boş iş. bildiğin ders saati kaybı. Ne yani tüm ilköğretim, lise boyunca bu dersler ona bir şey katmamış, son sene üniversitede mucize mi bekliyorsunuz ki kalsın diye savunuyorsunuz? Orhan Pamuk mu olucak, İlber Ortaylı mı olucak bir dönem daha alsa bu adamlar? Yoo. Bildiğin kayıp işte. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Mart 27, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 27, 2011 burtonesk said: 4 senedir üniversitede olup hala düzgün cümlelerle yazı yazamayan var bizde. tarihi bilmem de türkçe kesinlikle kalmalı, hatta daha da ağırlaştırılmalı. bir sürü özürlü var. su olay da var hakkaten sayısal bölüm bile okusan insan gibi bişey yazmak zorundasın ya da teknik bir olayı edebi olarak anlatmak zorunda kalacaksın hatta forumda yazmanın bile çok faydasını gördüm, biraz trol kültürü oluşuyor ama olsun, ban filan sakat gerçi bunun türkçe dersi ile çok alakası yok ama faydası var Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fili Mesaj tarihi: Mart 27, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 27, 2011 throine said: Üniversiteye gelmiş adama basic tarih, edebiyat dayatmak bunlar boş iş. bildiğin ders saati kaybı. Ne yani tüm ilköğretim, lise boyunca bu dersler ona bir şey katmamış, son sene üniversitede mucize mi bekliyorsunuz ki kalsın diye savunuyorsunuz? Orhan Pamuk mu olucak, İlber Ortaylı mı olucak bir dönem daha alsa bu adamlar? Yoo. Bildiğin kayıp işte. aynen katılıyorum, 2 krediden 2 tane türkçe dersi, 2 krediden iki tane tarih dersi eder 8 kredi(bahçeli gibi hissetim bi an kendimi asdasd), çoğu vakıf üniversitesinde bi dönemde 15-18 kredi civarında ders alındığı kabulünü yapsam, bu adamların yarım dönemi boşuna gidiyor. çıkıp şöyle böyle diyenlere de sormak lazım ee ne oldu verdin bu dersi o adamlar çok güzel türkçeyi tarihi öğrendi mi? tabii ki hayır, ayrıca bu işler öyle birilerinin dayatmasıyla olmaz. insanın biraz özenli ilgili olması lazım, yeri geldiğinde sözlüğe bakması ve kitap okuması lazım. öyle dandik iki dersle olacak işler değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Mart 27, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 27, 2011 türkçe zorunlu kalsın tabii ama kredisiz olur. tarih.. hmm adam gibi tarih anlatmaya başlasınlar. sonra tekrar değerlendiririz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Deacon Mesaj tarihi: Mart 27, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 27, 2011 forgiver said: su olay da var hakkaten ya da teknik bir olayı edebi olarak anlatmak zorunda kalacaksın boyle bir sey yok ya. teknik yazilarda tam aksine edebiyat yapmaktan kacmak gerekiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
karasimsek Mesaj tarihi: Mart 27, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 27, 2011 naparlarsa yapsınlar da sabah 8 e koymasınlar bari dersi bide dewam zorunluluğu falan olmasın gerçi yine gitmiyorum ama vicdan yapıyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar