Sufi Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2003 son günlerde parantez açıp a.k.a. diye başlayıp, dipnot mantığında açıklama yazmak şeklinde bir tarz peydah oldu. a.k.a.: also known as ...: ayrıca ... diye de bilinir. anlamında bir kısaltmadır. örnek verelim: bir kişinin iki ismi vardır. bir yerde bahsederken isimlerinden birini yazdığınızda, diğer ismiyle onu tanıyanlar da o kişi olduğunu anlasınlar diye falanca (aka filanca) diyebilirsiniz. ama forumlarda son günlerde kullanılış şekli son derece yanlış. bilginize. takın veya takmayın. [Bu mesaj Sufi tarafından 15 May 2003 21:14 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sly-One Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2003 ben also diil de onun as known as olduunu iddia ediorum şaşmam da iddiamdan :p 2 si de olur gerçi de... kılım işte.[hline][i]Güçlü ve şanslı olanlar genellikle yalnız olanlardır... -Xar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bega Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2003 bi de a.f.a.i.k. var ama onu burda kullanan yok :)[hline]*if love was red then she was colorblind* Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sufi Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2003 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2003 as known as diye kabul etsek bile buradaki kullanımıyla anlamlı olmuyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sly-One Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2003 as f.(?) as i know mu ne onun açılımı ?[hline][i]Güçlü ve şanslı olanlar genellikle yalnız olanlardır... -Xar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sacros Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2003 as far as I know?[hline]®The roof is on fire, we don't need water, let the motherf**ker burn© Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sufi Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2003 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2003 as flu as i know :-p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sharky Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2003 ben de "as known as" olarak biliyorum.[hline] -ee Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sly-One Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2003 fardır ewet. doru[hline][i]Güçlü ve şanslı olanlar genellikle yalnız olanlardır... -Xar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sacros Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2003 asap, alas diye kısaltmalar da mevcuttur, hatta adamlar Oh my god'ı bile OMG diye kısaltmışlardır, inanmayanlarda araya bi de F girer OMFG olur :-P ya böyle yabancı dilden gelme kısaltmaları kullanmak yerine kendi kısaltmalarımızı oluştursak : LOL---> YSK= yüksek sesle kahkaha(atıyorum) :-P (yüksek seçim kurulu değil :-P)[hline]®The roof is on fire, we don't need water, let the motherf**ker burn© Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bega Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2003 as far as i know, bildiim kadarıynan demek yani. bi de r.o.f.l var onu bilen var mı? LOL[hline]*if love was red then she was colorblind* Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
daverc Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2003 bende as known as die biliorum anlamida bilindigi gibi.. bisiler :D[hline] :hrr:KaRŞıYaKa:hrr: KARŞIYAKA&BEN Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bega Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2003 ben also known as die biliodum[hline]*if love was red then she was colorblind* Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sufi Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2003 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2003 benim demek istediğim bu değildi. orjinelinde a.k.a. kısaltmasının; it is rainy (a.k.a. i'm not gonna work tomorrow) şeklinde bir kullanımı yoktur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sacros Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2003 ROFL= rolling on floor laugh LMAO= laugh my ass off! LOL= laugh(ing) out loud[hline]®The roof is on fire, we don't need water, let the motherf**ker burn© Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sly-One Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2003 rolling over the floor laughing. on diolar ama bence over o da :p daha mantıklı gelio bana.[hline][i]Güçlü ve şanslı olanlar genellikle yalnız olanlardır... -Xar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
daverc Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2003 said: Sufi, 15 May 2003 21:25 tarihinde demiş ki: benim demek istediğim bu değildi. orjinelinde a.k.a. kısaltmasının; it is rainy (a.k.a. i'm not gonna work tomorrow) şeklinde bir kullanımı yoktur. orda a.k.a yerine ps kullanilmali :D[hline] :hrr:KaRŞıYaKa:hrr: KARŞIYAKA&BEN Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sacros Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2003 said: Sufi, 15 May 2003 21:25 tarihinde demiş ki: it is rainy (a.k.a. i'm not gonna work tomorrow) şeklinde bir kullanımı yoktur. tabiki yoktur, kullanım alanı uygun değildir. (my name is John a.k.a. The King Of Seas bu doğru bi kullanım)[hline]®The roof is on fire, we don't need water, let the motherf**ker burn© Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bega Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2003 ingilizce chat yapanlar ortaya çıkıo :)[hline]*if love was red then she was colorblind* Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sufi Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2003 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2003 reaper'ın dediği gibi... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Wacky Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2003 said: ReaperXS, 15 May 2003 21:24 tarihinde demiş ki: asap, alas diye kısaltmalar da mevcuttur, hatta adamlar Oh my god'ı bile OMG diye kısaltmışlardır, inanmayanlarda araya bi de F girer OMFG olur :-P ya böyle yabancı dilden gelme kısaltmaları kullanmak yerine kendi kısaltmalarımızı oluştursak : LOL---> YSK= yüksek sesle kahkaha(atıyorum) :-P (yüksek seçim kurulu değil :-P)[hline]®The roof is on fire, we don't need water, let the motherf**ker burn© alas kısaltma diil başlı başına bir kelimedir. Türkçe'de TAM olarak bir karşılığı yoktur ama "yazık!" ya da "eyvah" manalarına denk düşmeye çalışır :P[hline]Trust in my self-righteous suicide I cry, when angels deserve to die! Benim la, Phann! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
daverc Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2003 said: ReaperXS, 15 May 2003 21:28 tarihinde demiş ki: said: Sufi, 15 May 2003 21:25 tarihinde demiş ki: it is rainy (a.k.a. i'm not gonna work tomorrow) şeklinde bir kullanımı yoktur. tabiki yoktur, kullanım alanı uygun değildir. (my name is John a.k.a. The King Of Seas bu doğru bi kullanım)[hline]®The roof is on fire, we don't need water, let the motherf**ker burn© also known as seklinde düsünülürse :D ama iddaliyim as known as olcak heuehue :)[hline] :hrr:KaRŞıYaKa:hrr: KARŞIYAKA&BEN Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sufi Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2003 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2003 a.k.a. kısaltmasının eski türkçe'de güzel bir karşılığı da mevcut: nam-ı diğer Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
daverc Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2003 bide cok ilginc ya italyanca bi soz war--> ciao diye adamlar bunu hem hi hemde bye olarak kullaniolar :-o bide türkcedeki Zira lafi cok ilginc sadece ornekle aciklanabiliyo baska aciklayamiyo kimse warmi aciklayabilcek ? :-) !*Türkce cümle kurmadaki özürlülügünü anlamis bidaha kurmamaya karar wermistir! [hline] :hrr:KaRŞıYaKa:hrr: KARŞIYAKA&BEN [Bu mesaj daverc tarafından 15 May 2003 21:34 tarihinde değiştirilmiştir] [Bu mesaj daverc tarafından 15 May 2003 21:35 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sly-One Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2003 nam-ı diğer arapça yada farsça. diğer namı desen tamam.[hline][i]Güçlü ve şanslı olanlar genellikle yalnız olanlardır... -Xar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar