iblameadmins Mesaj tarihi: Mart 21, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 21, 2011 Her hakem hata yapabilir,tıpkı futbolcular teknik direktörler,yöneticiler gibi. Ama sorun şu ki bazı hakemler bilinmeyen sebeplerden ötürü dönem dönem bazı takımların hayrına çalışıyorlar. Mesela Fırat Aydınus talimat almış şekilde çıkmış derbiye. "Sakın tribünün baskısı altında kalma,sakın Fenerbahçe aleyhine hata yapma" şeklinde çünkü her hareketi korkak,her düdüğü sonuçlarını düşünerek çaldı. Bir hakem kendisine gelip fiziksel olarak müdahelede bulunan bir oyuncuya kırmızı kart çıkaramıyorsa, heycandan cebindeki kartı bile çekmekte zorluk çekiyorsa sıkıntı vardır,ki maç boyunca gösterdiği bütün kararlarda da aynı sıkıntıyı yaşadığını gösterdi. Bu örnek altında söyleyebilirim ki yanlış insanlara küfür ediyoruz, Fırat Aydınus Fenerbahçeli olduğundan yada Aziz Yıldırım'dan para aldığından böyle maç yönetmiyor adamın tek istediği başka maçlar da yönetebilmek... Hakem atama mekanizmasını,hakemleri puanlama mekanizmasını daha objektif hale getirmek lazım. Daha göz önünde olmalı mesela Telegol'de Erman Toroğlu pozisyon yorumluyorsa Ahmet Çakar'da hakem yorumlasınlar şuna baksınlar mesela Galatasaray lehine olucak şekilde kötü maç yönetenler kaç puan almış kaç maç kesik yemiş.Fenerbahçe lehine kötü maç yönetenler kaç puan almış kaç maç kesik yemiş. Bu sene ciddi sıkıntılar var, Galatasaray'ın iç saha maçlarını tecrübeli,deplasman maçlarını tecrübesiz hakemlerle oynaması gibi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kingpin Mesaj tarihi: Mart 21, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 21, 2011 2011 yılındayız hala sahada bulunan 1 orta 2 yan 2 de kale arkası (yanlış hatırlamıyorsam) hakeme bağlı bütün kararlar, şunun %0 hata payı olan halini bulamadılar veya buldular da işlerine gelmiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Llama Mesaj tarihi: Mart 21, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 21, 2011 teniste basketbolda teknolojiyi çok güzel kullanıyorlar ama futbola bi türlü neden sokmadılar şu olayı anlamış değilim hakem sayısı artırmak çözümmü değilmi hala anlaşılamadı bile Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
iblameadmins Mesaj tarihi: Mart 21, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 21, 2011 Yıl 2011 biz hala ofsayt,taç,gol gibi kararları tartışıyoruz bence en büyük sıkıntılardan biri bu. Şu kararları teknolojiye bağlasınlar önce. Sonra disiplin kararlarını sadece sahadaki hakem değil dışarıda yayını izleyen bir ekstra hakem de verebilsin. Hakeme göstermeden dirsek atma sanatı ortadan kalksın. En azından hakemin üzerindeki baskı biraz kalkar bu kararlarla... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
oldun Mesaj tarihi: Mart 21, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 21, 2011 aynen sacma sapan uygulamalar deniceklerine su ofsaytı golu flan teknoloji ile yapsınlar nasılsa ne kadar mal seylerle zamanında tartısıldıgı ortaya cıkınca daha bi sürü sey teknoloji ile cözülcek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esnaf Mesaj tarihi: Mart 21, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 21, 2011 şu saçma sapan kale arkası hakemlerini deniyeceklerine alt liglerde ve uefa maçlarında şu teknolojiyi deneseler ya.minik minik yerleştirsinler artık şunu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Natanyal Mesaj tarihi: Mart 21, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 21, 2011 Llama said: teniste basketbolda teknolojiyi çok güzel kullanıyorlar ama futbola bi türlü neden sokmadılar şu olayı anlamış değilim hakem sayısı artırmak çözümmü değilmi hala anlaşılamadı bile FIFA ve UEFA ayrı ayrı karşı çünkü teknolojiye, şimdi şöyle birşey var ki futboldaki hatalar, futbolun endüstriyel konumu içinde onun beslenmesine yol açıyor. FIFA bu yüzden buna karşı çünkü full donanımlı ve kural ihlallerinin olmadığı bir maç sistemi çok büyük tek düzelik getirir. Hani şöyle ki bugün birçok süper yıldız, bu kural ihlalleri ve görmezden gelmeler sayesinde oturduğu yerdeler, Hatalar, yıldızda yaratır, yıldızda söndürür. Sporun üstünde konuşulmasını sağlar, gündemi meşgul eder. Almanya-İngiltere maçındaki olay mesela, FIFA gündemde o kadar çok kaldı ki, Hani her türlü spor dalında teknoloji bu kadar net kullanılıyorken, diğer bütün sporların toplamından daha üstün olan ( finansal olarakta, seyirci olarakta) futbolda uygulanmıyorsa, ben bir tek buna bağlıyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BiTcH_oFBaT Mesaj tarihi: Mart 21, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 21, 2011 Futbol bu kadar da kusursuz olmamalı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aktiftablet Mesaj tarihi: Mart 21, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 21, 2011 iblameadmins said: Her hakem hata yapabilir,tıpkı futbolcular teknik direktörler,yöneticiler gibi. Ama sorun şu ki bazı hakemler bilinmeyen sebeplerden ötürü dönem dönem bazı takımların hayrına çalışıyorlar. Mesela Fırat Aydınus talimat almış şekilde çıkmış derbiye. "Sakın tribünün baskısı altında kalma,sakın Fenerbahçe aleyhine hata yapma" şeklinde çünkü her hareketi korkak,her düdüğü sonuçlarını düşünerek çaldı. Bir hakem kendisine gelip fiziksel olarak müdahelede bulunan bir oyuncuya kırmızı kart çıkaramıyorsa, heycandan cebindeki kartı bile çekmekte zorluk çekiyorsa sıkıntı vardır,ki maç boyunca gösterdiği bütün kararlarda da aynı sıkıntıyı yaşadığını gösterdi. Bu örnek altında söyleyebilirim ki yanlış insanlara küfür ediyoruz, Fırat Aydınus Fenerbahçeli olduğundan yada Aziz Yıldırım'dan para aldığından böyle maç yönetmiyor adamın tek istediği başka maçlar da yönetebilmek... Hakem atama mekanizmasını,hakemleri puanlama mekanizmasını daha objektif hale getirmek lazım. Daha göz önünde olmalı mesela Telegol'de Erman Toroğlu pozisyon yorumluyorsa Ahmet Çakar'da hakem yorumlasınlar şuna baksınlar mesela Galatasaray lehine olucak şekilde kötü maç yönetenler kaç puan almış kaç maç kesik yemiş.Fenerbahçe lehine kötü maç yönetenler kaç puan almış kaç maç kesik yemiş. Bu sene ciddi sıkıntılar var, Galatasaray'ın iç saha maçlarını tecrübeli,deplasman maçlarını tecrübesiz hakemlerle oynaması gibi. Zaten durumun bundan ibaret olduğunu herkes biliyor, FBliler dahil, ama işte savunmaya geçince "ahahaha satın aldık ehehehe" yazabiliyolar ancak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mokoko Mesaj tarihi: Mart 21, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 21, 2011 lan tamam paramız var satın aldık ligi şampiyonluğu hakemleri. aksini solesek suç, onaylasak suç. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aktiftablet Mesaj tarihi: Mart 21, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 21, 2011 lanlı konuşma benle Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Mart 21, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 21, 2011 senin aksini soylemen veya onaylaman bisey degistirmiyo ki, neticede senin yaptigin bisey yok, bu taraftarlarin biz yaptik, biz oyleyiz halleri cok enteresan lan yonetimin yaptigi isler konusunda. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mokoko Mesaj tarihi: Mart 21, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 21, 2011 ozmn insanın tuttuğu takım kazandıktan sora kazandık yada yenildik tarzı şeyler solemesi saçma sana gore. sen gs kazandıktan sora galatasaray kazandı mı diyosun? yada bi oyuncu transfer olduğunda messela kewell ı aldık demio musun? bizde ligi satın aldık. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sotto Mesaj tarihi: Mart 22, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 22, 2011 Borges'le beraber ilerliyoruz hakem konusunda, çok fazla alıntı yaptım bu sefer direk link veriyorum...Çok uzun bir yazı değil, özellikle videolara dikkatinizi çekerim(mesela sonuncusuna bir bakın)...Bunlar Almanya'da yaşanıyor hani, herşeyin bizim ülkemizden kat be kat daha iyi ve daha dürüst yapıldığı bir ülkede.... İzleyin, sonra konuşalım... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vaperon Mesaj tarihi: Mart 22, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 22, 2011 Ya kardeşim hakemler her yerde hata yapabilir sotto. Önemli olan şey artık her maçta ama her BJK maçında skora tesir edecek en az 1 hata yapmaları. Adam 4 video koymuş. Al benden de sana son iki maçta 4 skora kesin etki eden/edebilecek hata. Geçen hafta: Buz gibi golun verilmemesi ve penaltının verilmemesi. Bu hafta: Penaltının verilmemesi ve rakibin bariz offside pozisyonu sonrasında gelişen penaltı pozisyonu. Bunun daha öncesi de var. Adam 4 video koymuş, hepsi farklı maçlardan. Farklı takımlardan. Al sana 4 tane büyük hata. Hepsi Beşiktaş'a etki eden hatalar. Hah, şimdi söyle ne diyeceksen... Herkes atıp tutuyor. Ben skora kesin etki eden hatalardan bahsediyorum. Son iki maçta olan hem de. Hadi şimdi yaz ne yazacaksan. Hakemlerimiz rezil durumda, beceriksizliklerini ve başarısızlıklarını kabul edemeyecek kadar da bir tarafları inanılmaz havada. Bunları söylemek suç mu şimdi? 4 tane saydım. Quaresma, Simao, Guti'ye yapılan hiç bir sert faul'un de sarı kartla cezalandırılmaması... Bunları geçtim. Söylediğim 4 pozisyona ver sen cevabını bana. Ve Fenerbahçe'nin ikinci yarı maçları başladı başlayalı skora %100 etki edebilecek 4 hataya maruz kalıp kalmadığını tartışalım. Aynı hakemler yönetiyor maçlarımızı. Her ne sebepse bu hakemler hep Beşiktaş maçlarında formsuz. Aaaah ah. Varsın hep işin ucu Beşiktaş'a dokunsun. Ne farkeder? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BiTcH_oFBaT Mesaj tarihi: Mart 22, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 22, 2011 yalnız son haftalardaki kayseri hariç, karabük, fener ve trabzon maçlarında hakemler inanılmaz düşük not almış filan. tesadüf diyesim geliyor içimden :) Ama alıştım ben dokunmuyor artık. Gülüp geçiyorum. Açıklamalar yapınca (onu da adabıyla yapamıyorlar, yapabilseler tersi olabilir) sen kötü oluyorsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
lokkum Mesaj tarihi: Mart 22, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 22, 2011 boyle canla basla oynasınlar yemin ediyorum kaybetsek de fifi yani Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Mart 22, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 22, 2011 ki canla ba$la da oynamadilar yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sotto Mesaj tarihi: Mart 22, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 22, 2011 vaperon, Beşiktaş'a hakem hataları üstüste gelmiş olabilir, benim buna bir itirazım yok...Kayseri maçını izleyemedim ama dediklerin doğrudur ona da birşey demiyorum...Ama yukarıda yazılanlardan, aynı maçta Kayseri aleyhine de hatalar olduğu söyleniyor, doğru mudur?...Karabükspor maçında, Karabükspor aleyhine de çok ciddi hatalar oldu doğru mudur?... Trabzon maçında Rüştü atılabilirdi kırmızıdan, hiçbirşey verilmedi doğru mudur? (Bunların hepsi buradaki Beşiktaşlıların da kabul ettikleri şeyler, yazıldı, yoksa benim bir idddam yok...) Şimdi sene başından beri Beşiktaş lehine de hakem hataları olmuş demekki, ama kalkıp Karabükspor bir açıklama yapma gereği duymamış... Dedim ya Masq ile Red yazdılar defalarca bu sene GS'nin en az 8 maçına etki eden ciddi kararlar oldu, ama GS çok kötü durumda olduğu için kimse konuşmuyor diye, doğru mudur?... Diyorum ya, Beşiktaş aleyhine hata olmadı diyen yokki zaten, ama bir dur bakalım acaba Buca aleyhine, Antalya aleyhine, Karabük, Manisa aleyhine ne hatalar oldu...Niye olayları tek taraflı görüyorsunuz ki, niye birilerinin her fırsatta Beşiktaş'ı engellemeye çalıştığını düşünüyorsunuz... Kastettiğim budur.... Yine tekrarlıyorum...Keşke 2-3 yıl öncesinin topiğine ulaşabilsem de, 2008 sezonundan alıntılar yapabilsem sana...Yine aynı tartışmalar döndü, birilerinin ısrarla BJK'nin hep hakkının yendiğinden bahsetti, ki hatalar yapıldı evet, ama noldu sonunda BJK gitti şampiyon oldu... Hadi diyelim çok ciddi hatalar yapıldı, sorun sizin BJK'nin engellendiği bilinçaltı görüşününüzde yatıyor, kızma ama, bu her sene böyle...Seneye de ilk hatada bu böyle olacak...Ondan sonra gelip, Cüneyt Çakır hakkında bile WoT diziyorsunuz forumlara...Bunu diğerleri de yapıyor ancak Beşiktaş hep yapıyor... Kimsenin kimseyi engellediği yok arkadaşım...Beşiktaş'ın gölü ofsayttır değildir vs, olmuştur hata, şu durumdaki BJK'yi engellemek kimin umurunda... Sen yine benim dediklerini kabul etmeyip, ama son 2 maçta hata vs diyeceksin, o yüzden çıkışı yok bu durumun... Mesela şu son videodaki hatanın aynısı bir BJK GS FB maçında yapılmış olsa, acaba Türkiye'de durum nasıl olurdu, işte benim üzerinde durduğum nokta o... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Mart 22, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 22, 2011 hakem hata yapar ama neden yapar. cunku gercegi ya gormemi$tir ya da gercegi gormesini engelleyen bir durum olu$mu$tur. tekrar diyorum penaltiyi gormeyebilirsin, cizgiyi gecen topu da. ama bizzat sana yapilan fiziksel bir hareketi goz gore gore farkli yorumlarsan, bunun adi "hata" degil "got korkusu"dur. selcuk dostluk macinda ayagini uzatti hakeme ve fiziksel temas olu$tu. herif macin 5. dakikasinda kirmiziyi basti acimadan. neden? cunku ne senin tarafli medyandan tirsiyor, ne silah kacakcilarindan, ne de fenerasyonundan.. hala aptal gazeteler dostluk macinda kirmizi mi olur diye yazmaya devam ediyor. gordugun gibi be$ikta$li olarak kendimizi gectim, gs nin hakkiyla ugra$iyoruz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Phyx Mesaj tarihi: Mart 22, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 22, 2011 selcuk 2. saridan atildi orda Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
iblameadmins Mesaj tarihi: Mart 22, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 22, 2011 Dünya üzerinde kendine azıcık saygısı olan hiç bir hakem Özer'i sarı kartla göndermez ordan. O sahneyi bul izle biyerden adam kartını çıkaramıyor üzerindeki stresten eli ayağı titriyor daha bundan öte eyyam yok. Daha kötüsünü söyleyeyim Özer'in üzerinde sarı lacivert değil de herhangi bir anadolu takımının forması olsa kırmızı kartı alnının çatında görürdü anında. Gelmiş burda Bundesliga'dan sezon boyu olmuş 4 tane büyük hatayı linkliyorsun. Ben sana sadece Galatasaray aleyhine yapılan 8'den fazla skor değiştiricek hakem hatası sayabilirim sadece bu sezonda. Buradaki Beşiktaşlı arkadaş 5'ten fazla sayabilir. Bir tane Fenerbahçe'li çıkıp da 3 tane bile maç söyleyemiyorsa,aksine ben çıkıp 5'ten fazla Fenerbahçe lehine yapılmış ciddi skor değiştiricek hata söyleyebiliyorsam işler senin anlattığın gibi değildir. Aynı hafta Fenerbahçe'ye bedavadan penaltı verilirken,Fenerbahçe ofsayttan gol atarken Galatasaray'ın kendi evinde 2 tane penaltısı verilmiyorsa sıkıntı vardır arkadaşım. Şükrü Saraçoğlu'nda bugüne kadar Feneri yakan bir tane hakem ismi verin şu forumda diyin ki şu maçta kendi sahamızda yaktılar bizi. Geçin bunları kimlerin kimlere baskı yaptığını nasıl kararlar aldırdığını hepimiz görüyoruz bu ülkede. Hep aynı hikayeler... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Phyx Mesaj tarihi: Mart 22, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 22, 2011 yahu iyi ki bi yanlis penalti verdiler lan daha bundan 2 sene once 35 mac araliksiz penalti kazanamadigimiz sene olmustu arada 7,8 penalti kaynadi. 2 sene son macta sampiyonluk kaybettik var midir daha net bi kaniti? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
oldun Mesaj tarihi: Mart 22, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 22, 2011 DarKRideR said: Hani her türlü spor dalında teknoloji bu kadar net kullanılıyorken, diğer bütün sporların toplamından daha üstün olan ( finansal olarakta, seyirci olarakta) futbolda uygulanmıyorsa, ben bir tek buna bağlıyorum. zaten buda fifanın elindeki tek ve en sacma argüman bence adil olmak nasıl bi sporu ileri götürür simdi 100m kosusunda kimin birinci geldigini göz kararı secilirse kamera yararlanılmazsa daha popüler mi olacak yada tenis teknoloji kullanıldı die geriledi mi hepsi 60 yasına gelmiş dedeler gibi bik bik yapıyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fizban Mesaj tarihi: Mart 22, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 22, 2011 almanyada oynanan dostkluk kupasi macinin hakemi savunulur olmus. yahu dostluk macinda sahaya dostca cikmis iki takimi geren etmen o hakemdi; kaldi ki adma maci bitirmedi bile, 86 da sahayi terketti. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar