DoruK Mesaj tarihi: Mart 17, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2011 Fistan said: erasmusa gidip derse falan girceksin heralde? Üniversite arastırdıgına göre... Bence kontenjanı doldurma baskası gitsin senin yerine.avrupanın tadını çıkarsın doya doya. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
titanguard Mesaj tarihi: Mart 18, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2011 Doruk said: Fistan said: erasmusa gidip derse falan girceksin heralde? Üniversite arastırdıgına göre... Bence kontenjanı doldurma baskası gitsin senin yerine.avrupanın tadını çıkarsın doya doya. Dönemimi niye uzatym ki.Hem giderken kolay dersleri alırım yine keyfime bakarım.Derse girip girmemekle alakası yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Mart 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2011 hakkaten yani dönem uzatmadan hatta ortalama yükseltip gelenler var. şansa göre gittiğiniz yerde hocalar erasmuzlu diye torpil geçebiliyormuş da -almanya'da olmaz sanırım bu ama-. Saçma yani görmemiş gibi "hööö avrupaya geldik karı kız alkol jajajaj" yapmak. Bu mu abi sizin anlayışınız? Onu da yapın tabi yapmayın demiyorum da akıllı adam aynı anda bi kaç işi becerebilir bence :P Bakınız roket'e. Adam avrupa'yı fethetti erasmuz diye gidip hahah Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
batuhan Mesaj tarihi: Mart 19, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2011 Hangi üniversitede okuduğu bilmiyorum ama.Bizim üniversitede İst.üni İşletme fak. Zorunlu dersler ve ders programın saçmalığı yüzünden okulu uzatmamak çok zor. Bide gidipte aldığınız bütün dersleri geri dönünce saymayabiliyolar.Oyüzden ders içeriklerini iyi araştırmak gerekiyor.Konaklama olayini incelemek lzm.Bu kriterleri göz önünde bulundur derim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
lovecraft0Z Mesaj tarihi: Mart 21, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 21, 2011 yav benmde hollandaya gitme durumum var erasmus la güzel sanatlar, bu masrafları kendin karşılayınca 1 sene (2 dönem) sürebiliyo mu bir de gidince kesin geri dönme durumunda mısın? yani para, burs falan istemesen ordan mezun olamıyo musun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tyrael Mesaj tarihi: Mart 21, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 21, 2011 Fistan'ın cevabını like edesim geldi bizdemi koysak yahu bi buton alıntı yapana kadar. Erasmus dediğin nane de ders yapmayı bi defa kafadan geç. Almanya'yı bilmiyorum ben İspanya Zaragoza'ya gittim. Nispeten ufak bir şehir,ama Eskişehir gibi bir öğrenci şehri. İyi ki Madrid veya Barcelona tercih etmemişim. Erasmus grupları genelde kendi aralarında ingilizce konuşur ve en çok eğlenir. O bakımdan orada Almanlarla takılıp Almanca öğrenirsin iyi ya da Erasmus grubunla takılıp hayatında yaşamadığın eğlenceyi yaşarsın. Sadece Alman kültürünü değil başka kültürleri de öğrenirsin. Şahsen okula 2 defa gittim toplam pek iyi bir örnek gibi durmayabilirim karşında ama gerçekten olay budur. Sana tavsiyem nereye gidersen git, Almanlarla aynı eve çık Erasmus grubunla takıl. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
lovecraft0Z Mesaj tarihi: Mart 21, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 21, 2011 yav benmde hollandaya gitme durumum var erasmus la güzel sanatlar, bu masrafları kendin karşılayınca 1 sene (2 dönem) sürebiliyo mu bir de gidince kesin geri dönme durumunda mısın? yani para, burs falan istemesen ordan mezun olamıyo musun var mı bilen duyan(arka sayfada kaldıydı) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mulgear6 Mesaj tarihi: Mart 21, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 21, 2011 vaniLLe said: almanyada niye sadece hochschule'lere bakiyosun? okulunuzun anlasmali oldugu üniler mi bunnar? baktigin sehirler bi de kücük sehirler almanya'da, bayabilirsin ve istedigin erasmus ortamiyla karsilasmayabilirsin. hs degil de uni'ler de daha farkli olabilir belki. HS YE GELME ALLAH BELASINI VERSİN HS'NİN VANİL DE AYIP ETTİ BANA HSNİN NE KADAR BOKTAN OLDUGUNU SÖYLEMEDİ HİÇ YOKSA SÖYLEDİ Mİ? HSYE GİTME HS DEDİGİM UNİ OF APPLIED SCI GİT KENDİNİ KURTAR BEN MAHSUR KALDIM Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mulgear6 Mesaj tarihi: Mart 21, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 21, 2011 hıncımı yeterince çıkartamadım HER TÜRLÜ İLAHI VARLIKTAN HANGİSİ GERÇEKSE BELANI VERSİN HS saygılar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Mart 21, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 21, 2011 TU'ya gitmeyi sen, kolay mı sandıng yigidim? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vaniLLe Mesaj tarihi: Mart 21, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 21, 2011 teoride aralarinda tek fark hs'de akademik yapamaman dediydim. bir de amfili mamfili kocaman üni ortami gibi degil daha cok :)kücük, sicacik, yürek isitan:) bir ortam aka lisenin azcik upgrade edilmis hali gibi & hs üniye göre daha cok pratik agirlikli dedim. bana sucu atma tum'da mechatronik'e girseydin o zaman essek sipasi. bi de bana güvenip is yaptiysan zaten... kikiki sen degil misin ayrica lise dersleri yapiyoz hepsini biliyom ben diyip sinavdan kalan? nasilmis, nesini sevmedin tam olarak hs'nin berkcigim? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
titanguard Mesaj tarihi: Mart 21, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 21, 2011 Başvurularımı yaptım hayırlısı artık; 1-Linnaeus University(Sweden) 2-Upper Austria of Applied Science(Austria) 3-University of Aberdeen(Scotland) Umarım ilk tercih olur,gidenlere sordum baya övüyorlar Växjö şehrini. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Mart 21, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 21, 2011 Umarım avusturya olmaz ya, çok kılım avusturya insanına. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
titanguard Mesaj tarihi: Mart 21, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 21, 2011 Zaten isveç olsun,milletide caydırıyorum soğuk olur başvurmayın,üşürsünüz donarsınız,bahar için kayıt yaptırın diye >:D< Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kaijad Mesaj tarihi: Mart 27, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 27, 2011 bu hafta erasmusa başvurcam.seçeneklerimi aşağı yazıyorum,tavsiye edeceniz veya kesinlikle uzak dur dicekleriniz varmı ? sıralamayı yapmadan danışalım tecrübeli patilere :) Universitaet Konstanz Techniceski Universitet Sophia Albert Ludwigs Freiburg University Universitaet Koblenz-Landau Universita di Bologna Universitad Politecnica de valencia Universitade do Porto deu de bilgisayar müh okuyorum bu arada 3. sınıf.ona göre öneride bulunursanız iyi olur :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Mart 28, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 28, 2011 üniversiteye göre değil de üniversite'nin bulunduğu ülke'ye, şehire ve konuşulan dile göre tercih yapmak daha mantıklı değil mi? almanca mı italyanca mı ispanyolca mı yoksa portekizce mi, otur düşün :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
erucalavera Mesaj tarihi: Mart 28, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 28, 2011 şu an zaragozada erasmus ypaıyorum ben de, eğer ispanyolca bilmiyorsan ya da gelmeden önce en azından bir b1'i falan tamamlayıp gelmeyi düşünmüyorsan zorlanırsın bana kalırsa. ispanyollarda ingilizce bilen insan zaten çok çok az, bi de bana kalırsa gayet güzel olan bir durum, zaragozadaki erasmus öğrencilerinin çok büyük bölümü ispanyolca konuşuyor, hem dil geliştirmek amaçlı, hem de aralarında ingilizcesi baya kötü olanlar falan da var. eğer bir temelin varsa ispanyolcada, geliştirmek için baya yararlı oluyor. dersler ispanyolca haliyle de, ders olayı biraz yalan oluyor. valencia istiyordum ben de en başta ama makine mühendisliği kampüsü alcoy diye bir kasabasındaymış, 1.5 saat falan uzaklıkta o yüzden elemiştim ben. tercih yapmadan önce kampüsün yerini öğren derim eğer valencia düşünüyorsan. ama ispanyayı tavsiye ederim her türlü, daha sorun olursa yardımcı olmaya çalışırım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kaijad Mesaj tarihi: Mart 29, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 29, 2011 sanırım bilgisayar Vera kampüsünde.tabi o kampüs nerdedir ulaşım nasıldır falan bilemiyorum. eğer ispanya tercih edersem zaten dil kursuna gitmeyi düşünüyorum yazın.ne kadar faydası olur bilmem ama bi temel falan açısından giderim her türlü. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
titanguard Mesaj tarihi: Mart 29, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 29, 2011 Bence her ne kadar kursa gitsen bile yazın,eğitim ispanyolca olduğu sürece aval aval bakarsın ders anlatılırken. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Mart 30, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 30, 2011 titanguard said: Başvurularımı yaptım hayırlısı artık; 1-Linnaeus University(Sweden) 2-Upper Austria of Applied Science(Austria) 3-University of Aberdeen(Scotland) Umarım ilk tercih olur,gidenlere sordum baya övüyorlar Växjö şehrini. isvecte norvecte felan erasmus yapilmaz bir alkol satisi yok dogru duzgun iki deli kazik Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sotto Mesaj tarihi: Mart 30, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 30, 2011 Linneaus dediğiniz Linne Universitet mi?...O zaman güneyde o değil mi, yanlış bilmiyorum...Hava nispeten daha iyi olur orada, kuzeyde olsa gitme derdim pek insan yok zaten:).... Yani yapılır gayet güzel İsveç-Norveç de kampüsü iyi mi, şehir nasıl onlara bakmak lazım Erasmus'ta...Kaç Exchange öğrenci var mesela senin gibi...Yoksa içki bulunur bir şekil, ucuza markette bulunur...Ortam önemli...Yani sırf ezbere gitmeyin... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar