Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Black Prophecy oynayan EvE'ci yok mu???

STY

Öne çıkan mesajlar

Sci-Fi MMO yokluğunda Eve Online cı'lar oyunu deneyip, kesin konusunu açarlar dedim ama kimseden ses çıkmadı.
Belki oynadınız beğenmediniz belki de F2P diye ilgilenmediniz gibime geliyor. Oyunu 1 haftadır deniyorum ,şu an Open Beta durumda ve özellikle Eve'cilere oyun hakkında gözlemlerimi paylaşmak istiyorum.

F2P denince akla hemen dandik uzak doğu oyunları geliyor biliyorum fakat Black Prophecy'i neden bu kategoriye sokup F2P yapmışlar anlamadım. Sci-fi MMO , Freelancer ve benzeri oyunsever adam en azından merak edip , P2P olsa bile alıp oynar bu oyunu ki ben de öyle yaptım. Eve Online ile ,konsepti dışında karşılaştıracak pek bir benzer tarafı yok o yüzden Eve varken bu oynanır mı layn demeyin , biz de biliyoruz oynanmayacağını :D ama Eve'de içimizde yıllardır uhde kalan , ah keşke olsaydı dadından yenmezdi dediğimiz bir özellik var. BP'de gemi kontrolü tamamen bizim elimizde. Kokpit içerisinden 1st person veya benim aşağıda kendi videomu paylaştığım 3rd person şekilde gemiyi yönetebiliyoruz. Eve' deki gibi Laser , Projectile , Missile , Rail Gunlar mevcut. Gemiye modüller takıp geliştirebiliyoruz. Warp drive yok ama , Gemiyi anlık hızlandırabilen lvl atlatabildiğimiz (thrust) bir özellik/yetenek var. Patlayan npc gemilerden yine loot düşüyor. Shield ve shield indikten sonra Hull'a girme var vs vs. Onun dışında tabii eve ile karşılaştırırsak ekonomi yok(market yok ya oyunda!) , politik bir harita yok , pvp loot yok , item kaybetmiyorsunuz ..en kötüsü tracking speed olayı yok!. Mouseunuzun hızına göre her türlü hafif veya ağır silahı saniyede düşman gemiye yönlendirebiliyorsunuz vs vs :D anlayacağınız tamamen eğlencelik bir oyun ..Global Agendanın uzay gemili versiyonu gibi düşünebilirsiniz. Eksik çok , hata çok , eklenmesi ve çıkarılması gereken yüzlerce özellik , sunulan fikirler var. Ben de pek umutlu değilim oyunun geleceğinden ama en azından zaman geçirme amaçlı ; Sci-fi arayıp ,Eve'den sıkılan adamın alternatif olarak oynayabileceği bir oyun.

Size özel oyun içi çok basit lvl6 bir NPC görev video su kaydedip youtube a attım :D. Ses'de bir problem var distortion* oluyor idare edin. Gemi , Noob* Genide(oyundaki 2 faction'dan biri) gemisi. Oyunun son durumu , grafikler HUD* dizilim falan videoda görüldüğü gibi. Gemiye 2 tane Sniper Gun ve 1 Guided Missile takılı. Sniper la oynamak çok eglenceli ama pvp'de işe yaramaz çünkü aiming , Lag ile dogru orantılı düzeldiğinden hedef almak , snipercı adam olsanız bile çok zor :)

Arada akşamları takılıyorum. Hadi gelinde kapışalım! :D

http://www.youtube.com/watch?v=t3cUhZXhdv8
Sosyal ağlarda paylaş

Güzel soru. Evet gemi class'ları şimdilik yok ama modüler gemi dizayn sistemi var işte. Bir fighter gemin var , geminin kokpitini kanatlarını falan bile değiştirebiliyorsun. Değiştirince geminin görüntüsü de değişiyor. Lvl atladıkça daha iyi parçalar takabiliyosun gemiye ..Eve Online'daki Tech3 gemiler gibi düşün işte.

DareJedi ,

Bu arada , EvE'ciler patinin diğer bölümlerini belki takip etmiyorlardır diye buraya oyun ile ilgili bir konu açıp ayrıca bilgilendirmek istedim arkadaşları. Abicim , konu uygun değilse MMO Geneldeki Black Probhecy konusu ile birleştir istersen veya sil bunu ben oraya yazarım aynısını , hiç problem değil. eyvalah.
Sosyal ağlarda paylaş

Anlat bence istediğin oyunu burdan. Ben burayı sadece eve online konuları paylaşılan bir bölümden çok eve online oynayanların bir birbirlerine ulaşabileceği bir konu olarak görüyorum.

Yani eve online ekibi olarak burda bahsi geçen oyun oynanacak ve konuşulcaksa bu bölümde konuşulsun bence.

Tekrar belirteyim, bu sadece benim fikrim, doğru veya yanlışını tartışmıyorum :)
Sosyal ağlarda paylaş

valla ben de çok oynamadım oyunu . Halen lvl 7'yim ve şu konuyu açtıktan sonra giriş bile yapmadım daha. Yükleyin bir deneyin en azından merak ediyorsanız.

Dediğim gibi Gemi kontrolünü benim gibi birçok Eve Online oyuncusu hep istemiştir. Oyunu gamepad veya flightstick le bile oynayabiliyorsunuz .O yüzden meraklılarını bir bilgilendirmek istedim sadece. Özellikle Freelancer ve benzeri oyun fan'ları kaçırmasın derim. Eve Online'a benzer bir tarafı pek yok gibi açıkcası. Hat ta adamlar şöyle bir soruya yanıt bile vermişler : Is Black Prophecy anything like Eve Online?

Latency değerleri çok iyi. İlerde kalabalıklaşırsa oyun ne olur bilemem. Benim Ping 60-90ms arasında geziniyordu. Şu an için Latency'den daha çok, ciddi derecede Grafiksel Lag problemi var. En son patch ile baya bir düzeldi ama yine de var. Frame geçişlerinde milisaniyelik donmalar oluyor. Rahatsız edici.

İlk başta küçük bir shuttle gemi ile 4 saate yakın , Güzel Cutscene'ler eşliğinde tutorial kıvamında görevler yapıyorsunuz. Gemi patlarak ve görevlerden exp alarak lvl atlıyoruz. Prolog bitince lvl 5'e kadar gelmiş oluyoruz ve faction seçip oyuna başlıyoruz. Bundan sonra istasyonlardan ve NPC'lerden görev alıp exp kasarak lvl atlamaya devam ediyoruz. Her lvl'de 2şer 3er Skill Puanları alıyoruz ve bu puanları ilgili skillere dağıtıp geliştiriyorsunuz. Energy , Mechanics , Ships , Tactics gibi 8 e yakın skill var. Gemiye taktığınız modüller bu skillere ihtiyaç duyuyor ve farklı lvl'larda ve güçte modüller mevcut. Görev sonlarında veya istasyon içindeki npc dealer'dan modül satın alabiliyorsunuz. Oyun haritasındaki bölgeler/sektörler lvl atladıkça açılıyor.
PVP yapılacak free sektörler ve güvenli sektörler var.

Anlayacağınız hiç yoktan iyidir diyebileceğimiz özelliklere sahip oyun ama işte F2P. ingame shop'u var ve büyük ihtimal oyunda üstünlük sağlayıcı itemler satacaklar.

Şimdilik bu kadar. Eğer varsa; Şirket/Alyans , Ticaret ve diğer oyun mekanikleri konusunda bilgi sahibi oldukça yazarım buraya birşeyler. Şu an Open Beta zaten ve OB sonunda %90 wipe gelecekmiş öyle diyorlar.

class dismissed :D
Sosyal ağlarda paylaş

var abi oynuyoz da kontole alışamadık logitech dual var , komutan noah ın verdiği bir gorevi bitirdik + baka bir gorevi de . skilerden 6 puan kazandık dağıttık ve bir kaç parça .... lootları topluyoruz satıyoz falan filan

alliance varsa kur ve destura yaz oradakı rumuz destur
Sosyal ağlarda paylaş

@destur yok abi ya klan şirket falan ortada. Biraz takılalım bakalım neler oluyor ilerki lvllarda , duruma göre toplanırız.

@dert abi client ı silme dursun. sonra tekrar denersin. Çökme problemleri yaşayan çok. Problem sende değil client'da. Grafik ayarlarını medium veya low a getir tekrar dene. Olmassa şimdilik yapacak birşey yok :)
Sosyal ağlarda paylaş

STY eğer hala oynuyosan black prophecyi istersen bizim kullandığımız vente gel sende. Mesela suan gördüğüm black prophecy kanalında 5 kişi var.

Hatta suan kullandığımız ventte bad company, rift, starcraft, WOT odaları falanda var. Eve oyuncusu olup ayrıyetten bu oyunları oynayanlar varsa bizim kullandığımız venti kullanabilirler isterlerse.

Vent bilgileri için bana mesaj atabilirsiniz.
Sosyal ağlarda paylaş

açık betaya girince bende biraz denedim. evet gemi kontrolleri belki birçok eve oyuncusunun istediği birşeydi ama bence olmamış. ki eve den önce freelancer oynuyordum deli gibi multiplayer da. freelancer bile (yaşı dolayısı ile bile diyorum.) bundan daha iyiydi kontrol olarak.

modüler gemi sistemi idare eder boyutta olmuş. modül tipleri ve özellikleri fazlasıyla random. bide lvl 2 cockpit lvl 6 cockpit ten nasıl daha iyi olur lan? neden skill yatırdım o zaman ben ona? kısacası düzeltilecek çok şey var hala.

lag ciddi sorun. betada diye içimize sindiriyoruz ama çözülmesi lazım.
Birçok mision buglu. yine beta diye olur öyle diyelim.

silahlar dengesiz. hemde çok.
bide kendine has özelliği olan silahlar var seeker cannon gibi. ama sözde seeker olmuş o. başka bir silahla manuel ateş etsem daha iyi, dicemde lagdan vuramıyoruz gene.
bide heavy weapon ları nerflediler bir patch de. lan ne mantığı kaldı o zaman onların heavy olmasının?

sonuç olarak bence çok ciddi potansiyeli olan bir oyun. ama henüz open beta ya bile hazır değilmiş. daha çok geliştirilmesi lazım.
tamam eve online da ilk çıktığı zaman bugünkü gibi değildi.
fakat bp şu anda dengesiz ve sistemleri tam oturtamamış durumda.
son olarak. sadece minik interceptor sınıfı gemilerle bu iş olmaz abicim. çeşit yapmaları şart. nereye kadar it dalaşı?

edit : biraz önce vent de arkadaşlardan duydumki betadan çıkmış. bikaç haftadır oyuna bakmamıştım.
üstte yazdıklarım arasında artık farklı olanlar olabilir. patch bitince tekrar göz atıcam.
Sosyal ağlarda paylaş

O eksiklerin çoğu giderildi evet. Oyun release oldu. Ama yok arkadaş , yatın kalkın Eve Online gibi bir Sci-fi mmorpg olduğuna dua edin. Oyun , gemi kontrolü dışında LEŞ. Hiç detay yok , derinlik yok , RPG öğesi yok. Sadece ateş et dur. En fazla 1 hafta takılırsın benim gibi :)

Ha çok büyük potansiyeli var , ileride çok daha iyi olur belki belki ama yakın gelecekte mevcut hardcoded dandik özeliklerin değişeceğini pek sanmıyorum belki expansion ile falan gelir yeni özellikler. Ama şunu bilin ; oyun MMORPG değil , MMO Shooter.
Yani bildiğin Call of Duty'nin tek server üzerinde oynanan uzaylı versiyonu :D

Bırakın oynamayın. Kapa BP kanalını ventten mete , sil konuyu Jedi :D
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...