Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Mart 11, 2011 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Mart 11, 2011 Oyunu oynama ya da oynamama arasında gidiyorum hala. En önemli şey kararımı etkileyecek olan görevler şu anda. EVE'den sonraki favori MMORPG'em DDO, EVE'yi de aşırı ciddileşip strese bağladığından bıraktım zaten. DDO'daki görev sistemini bilen bilen, yaratık kesmek XP bile vermez zaten oyunda, görev sadece. Görevler de güzel, sarıcı görevler. Oyun haftalarca singleplayer oynanacak kalitede içerik sunuyor (single olsaydı bu haliyle alırdım ben, öyle görevler yani) ve her görevi bir ya da iki kere yaparak son levela çıkabiliyorsun. Rift nasıl bunla kıyaslarsanız? Tekrar grind yapmaya başlayamam, rahatça, görevlerle eğlenerek karakter geliştirilebiliyor mu? DDO'da görev yapmaya başlayıp, looking for members ilanı veriyorsun, kısa sürede 6 kişilik partin doluyor, parti doldukça görevler kendiliğinden ve senin şeçiminle zorlaşıyor; Rift'e parti kurmak bu kadar kolay mı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sparkcaster Mesaj tarihi: Mart 11, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 11, 2011 riftte rift olayı olduğun için istediğin adama direk katılabiliyorsun private yapmamışsa ayarları, onun dışında rift kovalarken invasio durduruken felan yetiyo questler levellamaya gayet Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yunusemre Mesaj tarihi: Mart 11, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 11, 2011 ama quest'ler gayet sıkıcı, arada story quest'i geliyor 3-5 aksiyona giriyorsun ama genel olarak onu kes, bunu götür, şunu topla cataclysm quest'lerini çok beğenmiştim ben de quest olayı olmamış rift'de Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Mart 11, 2011 Konuyu açan Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Mart 11, 2011 DDO'nun görevlerde konuşan, etrafı anlatan bir dungeon master bile var. Tam atmosfere çekiyor seni. Normal pnp gibi. Hatta arkadaşlarla oradaki görevleri masaüstünde oynamayı bile düşünüyorum ben. İyi yani. Eğer Rift böyle değilse yokum ben =( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kanuni Mesaj tarihi: Mart 11, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 11, 2011 klasik quest sistemi iste, 3-4 tane gercekten basarili quest yaptim, gerisi aldim verdim kestim oldum topladim getirdim olaylari, full questle levelledim ben, arada instance farm yaptim 3-5 kere max. riftleri sivazladim bazen . ben levellerken grup bulmak cok kolaydi cunku alan gittiginde isteyen hemen gruba girebiliyor ornegin bolca tam son named mobu keserken grup icin cok gruba girdim veya baskalari bana katildi. tabii o zamanlar oyunun ilk cikisi idi ve etrafta insan kayniyordu simdi bilemem. questlerden fazla bir sey bekleme (wow iste), ancak grindsiz max level garanti diyebilirim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Mart 11, 2011 Konuyu açan Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Mart 11, 2011 Çok mu zor iyi quest hazırlamak, hiç bir oyun yapmıyor? Bir DDO'da gördüm single player action RPG'lerle yarışır görevler. Oblivion kalitesinden biraz üstünler direk. Kanuni said: questlerden fazla bir sey bekleme (wow iste), ancak grindsiz max level garanti diyebilirim. Quest olmayınca ne kadar iyi olursa olsun gameplay sıkılıyorum ben pve'de hemen. Bir anlamı kalmıyor benim için. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kanuni Mesaj tarihi: Mart 11, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 11, 2011 full questle levellersin maxa demek istedim ben. sifir grindle level 50 olursun full quest, instance ve rift gruplariyla. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Mart 11, 2011 Konuyu açan Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Mart 11, 2011 Tamam ama görevler düzgün sunumu ve konusu olan şeyler değilse, özenle hazırlanmamışsa masaüstüne oyun hazırlıyormuşsun gibi; varlar ya da yoklar fark etmez. Sanırım görevlerin çok azı isteklerimi karşılıyor, ben bunu anladım :S Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yunusemre Mesaj tarihi: Mart 11, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 11, 2011 yani quest var hep ama anlamlı ah ne güzel yok ki ben çok şaştım bu duruma daha 3 önce cataclysm çıktı hiç mi insan örnek almaz quest'lerden wow cataclysm q'leriyle birlikte ilk defa insanı hero havasına sokmuştu, Rift'de adamlar Ascendant ascendant diye peşinde koşuyo ama amelelik yağtığımız resmen, tek hayal kırıklığım da bu oyunla ilgili zaten evet GERGE aynen öyle, çok azı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kath Mesaj tarihi: Mart 13, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 13, 2011 Görevler tamamen insanlar bişiler öldürüp lvl kassınlar tarzında hazırlanmış , öyle çok ahım şahım bi yanları yok. Keyifli değil açıkcası questing. Fakat zonelardaki riftler , world pvp , invasionlar olayı zevkli hale getirebiliyor. Dungeonlar güzel ,bayık değil çok saatlerce sürüp adamı baymıyor. End game için biraz daha bekliycez 10 lvl kaldı :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
CrayTotem Mesaj tarihi: Mart 13, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 13, 2011 Ben görevlerden memnunum. Cata kadar iyi değil belki ama warhammer, aion gibi fiyaskolarıda rahat sollar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Loex Mesaj tarihi: Mart 14, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 14, 2011 görevler gayet iyi bence tek sıkıntım her oyunda var bişi lerti collect ederken karakterlerin mal gibi gözkümesi bundada var Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mardox Mesaj tarihi: Mart 14, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 14, 2011 lvl 24'üm gorevler klasik mmo gorevleri tek iyi yanı warhammer gibi bazı görevleri bitirince aldığınız yere değil bi sonraki kampa veriyorsunuz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Marv Mesaj tarihi: Nisan 2, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 2, 2011 +1 bir sonraki questi nereden alacaksan oraya veriyorsun questi. git - gel ve zaman kaybı olmuyor. ben daha yeni classım da karar kılabildim o sebepten de anca newbie zone' dan çıkabildim. defalarca yapmama rağmen genel olarak questler sıkmadı beni, yeni bir oyun, yeni bir deneyim olmasının getirisinden midir bilemem ama sıkılmadan yapıyorum questleri. ama bir cataclysm seviyesinde quest beklentisinde gelmeyin oyuna, üzülürsünüz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
jonq Mesaj tarihi: Nisan 4, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 4, 2011 Marv said: bir sonraki questi nereden alacaksan oraya veriyorsun questi. git - gel ve zaman kaybı olmuyor. Kesinlikle quest konusundan en iyi özelliği bu. LOTRO oynadım uzun süre. Questler hemen hemen aynı özelliği taşıyor ancak bu oyunda main story questleri hariç diğer questlerde içerik olarak çok üstüne düşmemişler. Yani DDO/LOTRO daki gibi 10 dk quest okuyup kendini kaptıramıyorsun. Genelde de klasik MMO tarzında gidiyor işte. Topla getir götür olayı. Ancak oyunun şu yanı güzel, misal quest senden herhangi bir yerdeki bir boss u kesmeni istedi. Mekana gittin baktın biri orda boss a dalmış savaşıyor. Eğer adam "Private Group" yapmamışsa ki çoğu kişi yapmıyor. Adama sağ tıklayıp join deyince direk grup oluşturup boss u beraber öldürüp questi bitirmiş oluyorsun. Misal bir yere giderken yolunun üstünde RIFT var. RIFT e yaklaştıgında ekranda "join" butonu çıkıyor ( WH deki gibi ) tıklayıp raid e girip RIFT'i kapatıp sonra yoluna devam edebiliyorsun. Grindi bende sevmiyorum. Hatta bir ara FC ( Dungeon ) farmlamayı denedim. O süre içinde Quest yapsam 2 level fazladan atlardım. Quest yaparak çok daha hızlı level atlıyorsun oyunda. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
narsor Mesaj tarihi: Nisan 4, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 4, 2011 GERGE, Questleri yaparken questlerle ilgili yazilari okursan oldukca bir lore ve hikayesi var questlerin. Ancak sonuc olarak ne yapiyorsun diyorsan cataclysm'da yaptigim questlerden daha iyi birsey gormedim. Quest, Rift, Warfrant, Dungeon yaparak tekrarlamadan maks seviyeye cikarsin, eglence kismi quest anlaminda ustte yazdigim gibi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Nisan 4, 2011 Konuyu açan Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 4, 2011 Ben sevmedim görev kısmını hiç. Immersion yok abi. Bir DDO'ya baksın ders alsınlar. Quest'i sırf quest yapmış olmak için yapıyorum orada, çok zevkliler. Sıfır XP ve loot olsa bile yaparım yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kopernik Mesaj tarihi: Nisan 19, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2011 abi cata qlarında ne vardı herkesin ballandıra ballandıra anlattığı kadar? hani bnde oynadım 80-85 arasını 2 karakterle fln ama onda da aynı şey vardı işte git şunu kes git bundan topla fln hani bırakalı oldu baya wowu hatırlamıyorum belki de ama pek bi fark göremedim ben q sisteminde yani, ayrıca riftteki qlarda çok sıkıcı deil yani bence Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
icphedia Mesaj tarihi: Nisan 20, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 20, 2011 hepsinde aynı şey varki. git onu öldür, git bunu getir. yapacak birşey yok. adam beni şuradan şuraya götür diyor, onda bile söyleniyor millet çok yavaş yürüyor, koşsana diye. :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Marv Mesaj tarihi: Nisan 20, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 20, 2011 kopernik said: abi cata qlarında ne vardı herkesin ballandıra ballandıra anlattığı kadar? Bir Vashj'ir, bir Uldum questleri kadar eğlenceli questler bu gün hiç bir MMORPG' de yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yunusemre Mesaj tarihi: Nisan 20, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 20, 2011 Marv said: kopernik said: abi cata qlarında ne vardı herkesin ballandıra ballandıra anlattığı kadar? Bir Vashj'ir, bir Uldum questleri kadar eğlenceli questler bu gün hiç bir MMORPG' de yok. evet Vashj'ir başlangıç quest'leri süperdi, Uldum'da Harrison Jones'un ortaya çıkması fln inanılmaz keyifliydi. Aynı şekilde Mount Hyjal'in quest'lere başladığında yangın içinde olması ardından - nasıl yapıyorduk hatırlamıyorum ama biz yapıyorduk - yangının sönmesi, girdapta (neydi oranın adı deepholm muydu attım mı asfasd ) Thrall'ın yanında savaşmak fln güzel şeylerdi. Uldum quest'lerini 85 olduktan sonra herkesin övmesi üzerine merakımdan yapmıştım da hehehe yani hatırladıkça gülüyorum tam anlamıyla epicz'di :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar