Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

şu laptop markalarını nasıl bilirsiniz?

Sleeep

Öne çıkan mesajlar

ucuz sony modelleri adama kafayı yedirtir yalnız haberin olsun. netbook'unu almıştık, ram upgrade yapalım diyince babayı aldık. ram/disk değiştirmek için altta vidalı kapak olur normalde, bunda komple tek parçaydı alt taraf. açmaya kalkınca garanti dışı olur diyodu servis. ram değiştirmek için servise vermen gerekiyodu yani aleti.
Sosyal ağlarda paylaş

dasaaa said:

markanın modeli fiyat aralığı olmadan tavsiye iyimiş.

kolay gelsin tabii

abi olay şu casperdan ben ucuza süperüstü bi ürün buldum diyelim ama garantisi tırtsa , teknik destek çileden çıkarıyorsa, 2dk oyunda ısınıyorsa onları incelemem zaman kaybı...

birsürü laptop var sitelerde şimdi kriterimi küçültmüş oldum en son spesifik modelleride donanımhaber falan filan aratırım arıza var mı ürünlerde diye olur biter :)
min i5
min 4gb ram
min hd5650 tadında ekran kartı
max 1400tl
asus/acer/dell şu an ki kriterlerim mesela

bir de şöyle bi site buldum ekran kartlarını gösteriyor oyunlar için http://www.notebookcheck.net/Computer-Games-on-Laptop-Graphic-Cards.13849.0.html starcraft 2 highda çalıştıramayanları eliyorum :)
Sosyal ağlarda paylaş

acer var bende. çok da memnunum ama alalı 3 sene oldu sanırsam. 5520g 604g25mi. hala yeni çıkan birçok oyunu bana mısın demiyor. seviyorum kendisini. aramızda garip bir bağ oluştu 3 yılda. onu siliyorum, temizliyorum, parfüm sıkıyorum... ne diyorum lan ben? hahaahashauash
Sosyal ağlarda paylaş

MSI var halen. ilginç bi marka ama. bi notebookun kalitesi diğerini tutmuyor. ucuz ürünleri genelde (malzeme bakımından) çok kalitesiz oluyo ama. fiyat-performans olarak gayet iyi aletler aslında. muhtemelen fason falan gibi bi üretim şekilleri var. ilginç bi detay, X serisi notebookları var ve macbook air'a tasarım olarak çok benziyor. aynı zamanda hackintosh denen olaya çaktırmadan destek de verir bu güzide arkadaşlar.
Sosyal ağlarda paylaş

Dell kullananlar en son hangi modeli kullandılar merak ediyorum. Şirkete 30a yakın dell studio laptop aldık, sorun yaşamayan yok. Çoğunun harddiski değişti, bir kısmının anakartı falan. İstisnasız hepsinde ısınma sorunu var. Elektrik süpürgesi gibi çalışan fana rağman soğutucu olmadan kullanmak mümkün değil. Hele oyun oynamak falan hayal, çabucak kitlenip kalıyor. Adaptörleri bile çoğunu kablosu kopmak üzere, hepsi mi dandik olur?

Şahsen Dell markasının bir daha yanından geçmem ben. 30da 30 memnuniyetsizlik söz konusu.

Samsung r522 kullanıyorum bir de, inanılmaz memnunum. Müthiş bir alet, fısıltı sessiğinde çalışıyor adeta, bunu gördükten sonra şaşırıyorum Dell'e nasıl bu kadar başarısız yapabilmişler diye.

edik: Servisi falan başta iyiydi ama sonradan anladık ki(tabi devamlı servise işimiz düştü aletlerde zırt pırt sorunlar çıktığından) diğer servislerden çok farklı değil. Sadece evinize falan gelebilirler ama ellerinde parça yoktur vs, 1 ay bekletebilirler yine, yerinde servis, anında servis demek değil, yanılgıya düşmeyin.

Ha hiç mi iyi yanı yok derseniz, benim bir laptopda gördüğüm en kaliteli ekrana sahip, bir tek ekranı apple'a yarışır, zaten ekranı kaliteli olmasa experden falan farkı yok aletin.
Sosyal ağlarda paylaş

VE SON 2 laptopa indirdim yardım beyler : )

http://www.vatanbilgisayar.com/acer-as7741g-484g50mnkk-as7741g-core-i5-480m-2.66ghz-4gb-500gb-17.3-dvdrw-1024mb-hd6550-cam-w7bas/productdetails.aspx?I_ID=52334

http://www.vatanbilgisayar.com/dell-5010-t48h43-ins.-5010-core-i5-480m-2.66ghz-4gb-320gb-15.6-dvdrw-1024mb-hd5650-cam-bt-w7bas/productdetails.aspx?I_ID=52793

şimdi ekranın 15.6'dan büyük olması işime yarayan birşey , teknik özelliklerinden ekran kartıda daha iyi ... ama her sayfada DELL DELL DELL dediniz :/

performansı 10 olan acer vs performansı 8 olan dell

hangisini alayım?
kıscası ; acer alınır mı ^^
Sosyal ağlarda paylaş

kozalak said:

ya bi aralar MSI vardı ne oldu ona? türkiye pazarından mı çekilde naptı? dikkat ettim de sanırım hiç rastlamıyorum MSI marka laptoplara...

bende var bi tane msi pr200 modelinden
2 seneyi geçti alalı ama özellikleri hala yeterli durumda. 2gb ram-250gb hdd-t7500 cpu gibi özellikleri var ve ısınma derdi de yok. netbook kadar 12inç, 1.8kg bişi
Sosyal ağlarda paylaş

http://www.vatanbilgisayar.com/dell-5010-t48h43-ins.-5010-core-i5-480m-2.66ghz-4gb-320gb-15.6-dvdrw-1024mb-hd5650-cam-bt-w7bas/productdetails.aspx?I_ID=52793 gayet iyi

Aman Acer'a hic bulasma sektörün içinde biri olarak sana tavsiye Dell veya Asus al. Hatta direk Dell al.
Sosyal ağlarda paylaş

Çok ciddiyim acer dan uzak dur.Fiyat ve model oranıyla belki aklını çelebilir ama sakın yanılgıya düşme.Acer dan uzak dur.Ne kadar acer marka laptop biliyorsam hepsi problemli.Kendi laptop ım da dahil olmak üzere.

Yetkili serviste bu kadar çirkefleşebilen başka bir firma yok.Son 1 sene de 6 defa gönderdim sorun hala çözülmedi.Her defa soruna başka bir isim taktılar.Bu altı gönderişimde de bir çatlak vardı laptop ın arkasında.

En son gönderdiğimde laptop ın devreleri yanmış muhtemelen elektrik almıyordu hiçbir şekilde.Batarya çalışıyor şarj aleti çalışıyor ama laptop açılmıyordu.Sebebin arkada ki çatlak olduğunu söylediler.Madem o çatlak buna sebep oldu bundan önce ki 1 senedir niye tamir etmediniz lan yavşaklar diyesi geliyor insanın.Kullanıcı hatası dediler yani.
Sosyal ağlarda paylaş

Abi su topige yazmak icin bekliyorum kac gundur. Her gordugumde gecen sene aldigim Acer laptop geliyordu. Daha gecen pazar, arkadaslarla icerken artik kafalar guzel olduktan sonra ( ben yatarken ) arkadas bir sise birayi benim laptopa boca etmis. Birde super zekiler ters cevirmeyi akil etmemis pecete ile silmis sadece klavyeyi oyle fisten cekip birakmis. Bu olaydan 3-4 saat sonra uyandim, direk bilgisayar acilmiyor hata veriyor, zorla bi sekilde actim, enter tusu calismiyor, bi tusa basiom 3-4 kere basiyor, noldu buna diye sorunca " galiba bira dokuldu ona fln dediler", sonra ben ters cevirdim bataryayi soktum, sabahindan teknik servise goturdum. Neyse bugun bilgisayari aldim, su anda 3dmark06 testi yaptim sorun yok gibi, gozlerimden yas gelicek resmen. 1 yil olmasina ragmen daha mousepad uzerindeki jelatinini 1 ay once soktu, gozum gibi baktim.

Bu animdan sonra yarim litre bira dokulmus o olmus bu olmus, omrum boyunca acer kullanirim. Olsemde gam yemem, arkasin P8600 islemcili lenovosuna cay dokuldude su anda warcraft iii calistirirken zorlaniyor.

Laptopum : Acer 5740G i5 fln filan

Not : birisi yapmadan kendim koyayim

http://thatsnerdalicious.com/wp-content/uploads/2010/11/cool-story-bro-150x150.jpg
Sosyal ağlarda paylaş

beyler 3 günlük araştırma sonucum bugünlerin fırsatlarından sipariş verdiğim laptopu sizle paylaşıyorum varsa benim durumumda olan laptop alcak kaçırmasın :P

http://www.pcdepo.com/asp/product/79566/Dell-INSPIRON-Notebook-5010-H48F45-i5-480-4GB-500GB-15-6-Siyah
Sosyal ağlarda paylaş

Buddha said:

@aktiftablet

Abi sizin şirkettekilere leptop kullanmayı öret hem Dell arızalı hem Asus kullananlarda hiç mi kusur yok arkadaş :D Yada siz çok bahsızsınız nerde arızalı model varsa size denk gelmiş :D

Hp ve samsunglarda sorun yaşamadık. Asus hatalı bir seri gelmişti ve sadece ekranda temassızlıktan dolayı çizgiler çıkıyodu, bu arada bir olabilir, şanssızlık. Ama hepsi de bilgisayar mühendisi olan 30 kullanıcının Dell bilgisayarlarında farklı farklı sorunlar çıkıp bilgisayarların defalarca tamir görmesi kabul edilemez birşey. İkincisi exper falan gibi dandik markalar kadar ısınıp gürültü yapıyor bu makinalar. Üçüncüsü bu şimdi aklıma geldi batarya süresi çok kötü, muhtemelen ekrandan kaynaklanıyordur, ama çok kötü yani.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...