Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Disk birleştirme?

SeaGle

Öne çıkan mesajlar

Selam,

yakın zamanda (sanırım yarın sdf) bilgisayarıma format çekmeyi planlıyorum. Daha önce hep c ve d olarak ayrı şekilde kullandım hdd'yi. Artık external aldığım için format gereği duyacağım zaman ona atarım d ye gerek kalmaz diye düşünüyorum, o yüzden birleştirme olayını yapıcam.

Merak ettiğim şey, performans bakımından farkettiriyor mu söylenildiği gibi? Hani öyle çok az bi etkisi varsa hiç ellemeyeyim, ikisini de temizleyeyim ama 2 parça olarak kalsın yine.

Nedir olayı?
Sosyal ağlarda paylaş

Ya formatı her halukarda atıcam ben yarın akşam.

Çünkü şöyle bi olay olmuştu. Win7 ilk çıktığı zamanlarda denemek için d'ye kurmuştum. Sonra bayaa beğendim falan, ama tabi d'den kaldıramadım çünkü win7 yeni bi boot.ini oluşturdu ve onu kaldırmaya kalkınca normal xp bozuldu, elleşemedim ona o yüzden.

Sonra win7'nin o ilk deneme için dağıtılan kopyalarının süresi bitti. O arada ben de okulun bilgi işlemindeki bi adamı kafalayıp normalde lisans öğrencilerine vermedikleri kaynaklardan bi win7 aldım.

Onu kurdum c'ye. Ama o d'deki win7 dataları ve d'deki os üzerine kurulu programların dataları kaldı. Sonra komple temizliğe girişemedim external yokluğundan falan filan derken bu günlere geldim. Şimdi işte gerekl 1-2 şeyi external'a atıp c d komple formatlayıp win7 kurucam.

Diyorum ki c d diye ayırmasam mı format sırasında? Tek partition olarak mı kullansam? Performans olarak bi farkı olur mu? Disk birleştirmeden kastım oydu. Ama apayrı bişeymiş sanırım o.
Sosyal ağlarda paylaş

Peki defragment yaptığımızda verilerle ilgili bi sıkıntı yaşıyor muyuz?

Araştırma yaparken biyerde eleman şuna yakın bişey yazmış;

"format attıktan sonra updateleri yap, defragment yap. Sonra tarayıcı, win-rar, java, flash, vsvs sık kullanılan programlaı yükle ve ayarlarını yap. Sonra bi defragment daha yap."

?
Sosyal ağlarda paylaş

defragment olayının yaptığı şey fiziksel olarak veriyi uygun yere taşımak. böylece harddiskin okuma performansı artmış oluyo ve optimum düzeyde kullanıyosun işletim sistemini vs vs..

format atıp sonra programları kurup sonra defrag yapsan da sonuç aynı olur. zaman zaman yapmak lazım defragment olayını.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...