Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

SC2 CHAT

TD)Pentagram

Öne çıkan mesajlar

Zerglerin şu sürekli "oyunu oynamayı öğrenin, strateji değiştirin artık, hala oyunun ilk zamanlarındaki gibi oynuyorsunuz." bilge kişilik yoda tavrına ve kafasına da bitiyorum.

Haha tabi, iki seneden beri Terranlar hiç oyun stratejilerini değiştirmedi ve hala oyununun ilk zamanlarında kurdukları eskimiş stratejilerle oynadıkları için turnuvalarda yerlerde sürünüyorlar. Olayın oyun içindeki Terran aleyhine olan dengesizlikle hiç alakası yok. Ayrıca ulu yodalara göre nedense sürekli Terranlar oyunu öğrenmek zorunda, sürekli oyunlarını ve stratejilerini değiştirmek zorunda.

Sanırım Zerglerden gelen bu oyununuzu artık değiştirin şeklindeki yoğun isteklerinin sebebi A+Move un kendilerinde olduğu gibi Terranlar da işe yaramaması olabilir. Ayrıca kesinlikle Protoss un da aleyhine olan dengesizliklerinin giderilmesi gerektiğini düşünüyorum.

Burada ortadaki bir sıkıntıdan bahsediyoruz. Her söylediğimize "oyunu oynamayı öğrenin" deyip, kulaklarınızı avuç içlerinizle sıkı sıkıya tıkadıktan sonra ortamdan "duymuyorummm kiiiii, duymuyorum kiiii, layy layy loomm lay lay looommm" şeklinde kaçmanında kimseye faydası yok.
Sosyal ağlarda paylaş

:s buff ne demek ????????
htlerin şu anki hali zaten çöp
buff gelsin diyom hızlansın ve enerjisi yüksek çıksın
bu şekilde bişey olsun
infestor snpileme zaten zor bişey değil zaten infestoru snipeleyemeyen herifte bırak yenilsin zaten
şu an için yanına gidemiyo diye snipe olmuyo
yanına gidebilecek kadar bir kolaylık bulunsun. anlatmaya çalıştığım o
brood infestor combosunda bende herkez ile aynı fikirdeyim
Sosyal ağlarda paylaş

HT hızına buff gelemez. Hadi gelse gelse 0.25 falan gelir:)
Feedback range'e hayyyatta buff gelemez.
Amulet upgrade'inin geri gelmesi halinde grev bile çıkabilir:D

PvTyi de düşünün arkadaşlar.

Bakın farkedilmeyen bir şey var. İlk GSL'lerde ilk turnuvalarda Terran'ın hep domine ediyor olmasının bir numaralı nedenini gözden kaçırıyorsunuz. Terran domine ediyordu çünkü haritalar KÜÇÜCÜKTÜ :D 2 Colosus çıktığı anda oyun late game oluyordu. Broodlord görmeden aylar boyunca SC oynadık. XNC, Lost temple, Metalo.. Bunlar hep küçük sayılabilen, Terran'ın scoutlanması çok zor olan all inlerine büyük avantaj sağlayan haritalardı. Allaşkına Terran WoL ilk çıktığında OP'tu falan demeyin. Haritalar OP'tu. Şimdi ise en küçük haritamız Ohana. Ki onda bile kısa sayılamayacak bir mesafe var.

Blizz'in yapması gereken şey cidden zor. Blizzard infestoru yaparken neyin kafasını yaşıyordu çok merak ediyorum. Bir ünitenin daima dezavantajlı olduğu anlar olur. Infestor'un hiç bir spell'inde gavurların drawback dediği şey yok ki. Infestor'a başarısız olduğu bir ya da birden fazla konum eklenmeli.
Sosyal ağlarda paylaş

Aceace said:

HT hızına buff gelemez. Hadi gelse gelse 0.25 falan gelir:)
Feedback range'e hayyyatta buff gelemez.
Amulet upgrade'inin geri gelmesi halinde grev bile çıkabilir:D

PvTyi de düşünün arkadaşlar.

Bakın farkedilmeyen bir şey var. İlk GSL'lerde ilk turnuvalarda Terran'ın hep domine ediyor olmasının bir numaralı nedenini gözden kaçırıyorsunuz. Terran domine ediyordu çünkü haritalar KÜÇÜCÜKTÜ :D 2 Colosus çıktığı anda oyun late game oluyordu. Broodlord görmeden aylar boyunca SC oynadık. XNC, Lost temple, Metalo.. Bunlar hep küçük sayılabilen, Terran'ın scoutlanması çok zor olan all inlerine büyük avantaj sağlayan haritalardı. Allaşkına Terran WoL ilk çıktığında OP'tu falan demeyin. Haritalar OP'tu. Şimdi ise en küçük haritamız Ohana. Ki onda bile kısa sayılamayacak bir mesafe var.

%100 katılıyorum
Aceace said:

Blizz'in yapması gereken şey cidden zor. Blizzard infestoru yaparken neyin kafasını yaşıyordu çok merak ediyorum. Bir ünitenin daima dezavantajlı olduğu anlar olur. Infestor'un hiç bir spell'inde gavurların drawback dediği şey yok ki. Infestor'a başarısız olduğu bir ya da birden fazla konum eklenmeli.

%90 katılıyorum
şu an infestore nerf versen bir dert oyunda olması ayrı bir dert
Sosyal ağlarda paylaş

BonePART said:

he tek tek elle 20 tane infestoru feedbacklicem
broodlordların altında oldugundan dogru duzgun targetlayamadım
bunnarıda oytundaki en yavas uniteyle ustelerine kosup broodlord rangesine girip mi yapıcam?

boel durumlarda minimaptan feedbackle. broodların altında kalyırsa infestorlar.

infestor'a feedback atamamak mesele zaten ama bunun iki sebebi bar. biri fungal ikincisi broodlingler. zaten daha hızlılar infestorlar cekili versinler iki sn geriye ht ölene kadar brood'lara.

asıl olay, warp prism ve sentry ve archonun fungallanmaması olucak.
Sosyal ağlarda paylaş

baybety said:

e doğru diyo ağlanacak birileri varsa oda protosstur
terran ve zergün buna hiç hakkı yok.
+ seeker misile gibi bir buffta zergi değil protosu oyundan düşürür.
saçma bir buff
zergten neyiniz eksik beee
çileden çıkarıyonuz insanları korede GSL gibi bir turnuvada
32 kişilik kadronun içinde 3 zerg 1 protoss vardı
o zaman bile sizin kadar ağlamadık biz. iki tane kontrasyn sorunu çeken terran turnuvadan elendi diye, etmediğiniz laf kalmadı
birde terrana öküz gibi infestorde yapmıyoruz ki
öküzlediğimiz ırk protoss ki kaldı protosslar bile sizin kadar ağlamıyo infestore

sizler alışmışsınız oyunun ilk çıktığı anki marine tank kompozisyonu ile 35 dk oynayıp yenmeye alışkanlıklarınızdan vazgeçin çeşitlenin.

oyun başlar hellion -> FE -> banshe -> thor tank helion yada marine tank medivac bitti
sizi ezberlemek zor değil ki. değişin biraz değişin.

huntersekeerın 1-1-1'e buff olduğunu dusunmuyorum. yok öle bir 1-1-1 timingi, hem pdflere hem hunterseeker'a mana yettiricek.

zergü ezberlemek dahda kolay.
oyun baslar, 3 base>5queen>lingustuazroach>infestor>broodlord.
Sosyal ağlarda paylaş

Blizzard test haritasında sentry ve warp prism'i psionic olmaktan çıkarmış.

Bune perhiz lahana turşu ve saire. Terranım bu değişiklik HİÇ BİR ŞEKİLDE bana etki etmeyecek ve bunun saçma olduğunu düşünüyorum.

Assstrrr.... IPL'de IM-Startale finali vardı. Başını kaçırmışım. MVP az önce Skörtılı 4gate'ni tokatladı. 3-1 startale önde.

Wuuuuuuu Startale Partingi yolladı. Ohşşşşşşşşş.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...