kermit Mesaj tarihi: Mart 2, 2011 Mesaj tarihi: Mart 2, 2011 şimdi nerden başlayım önce kafamda kurmam lazım en iyi şekilde anlayabilmeniz için. öncelikle ilk modemdeki sıkıntımı yazayım belki modemden kaynaklanıyordur falan 2. sorunun üstünde bile durmayabiliriz. şimdi son 1 aydır modemimde bi sıkıntı var. modeme reset attığım zaman internet bağlantısı var gözüküyor ama hiç bi şekilde bağlanamıyorum internete. yani link ışıkları yanıyor. modeme girdiğimde bağlantı var gözüküyor vs.. şöyleki modeme normal reset attıktan sonra nete bağlanamadığım için şöyle bişi farkettim, modemi fabrika ayarlarına alıyorum, tekrar modem kurulumunu yapıyorum, kullanıcı adı şifre vs. yaptıktan sonra nete bağlanabiliyorum. ama bazı anlar oluyo bi şekilde modem reset istiyo yada elektrik gidip geliyo o yüzden bu sıkıntı doğuyo. bu modemden kaynaklanıyo kesinlikle ama yeni bi modemmi yoksa bi çözümü varmı ? 2. sorunumda 1 haftadır görülmeye başladı. eve gelip pcyi açtığımda net var gözüküyor. giriyorum nete 5 dk geçmeden net gidiyor. yani link ışığı falan herşey gümlüyor. sonra 2 dk geçmeden geliyor 2 dk duruyor sonragidiyor. bu döngüyü 10 kere falan yapıyor bazen. bazende 5 kere. ilk başta çalışma falan var sandım aradım müşteri hizmetlerini bişi gözükmüyo dediler. az önce yine oldu mesela. 8 kere gitti geldi net. hayır şeyi farkettim eve geldiğimde bide pcyi açmadan bi yarım saat izliyim dedim modemi. pcyi açmadığım zaman sıkıntı yok. sürekli olarak internet var gözüküyor modemde. ama pcyi açtıktan 5 dk sonra bu sıkıntı başlıyor. niye olur bu nedir benim bu modemlerden internetten çektiğim ?
mokoko Mesaj tarihi: Mart 2, 2011 Mesaj tarihi: Mart 2, 2011 8mbit netlimitsiz mi tarifen? adı bu değilsede 25gbdan sora 1mbit'e dusurulenden mi yani?
kermit Mesaj tarihi: Mart 2, 2011 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mart 2, 2011 galiba öyle. kandırıldım başvuru yaparken yani aceleye geldi. he he yapın ondan dedim askhdgas
mokoko Mesaj tarihi: Mart 2, 2011 Mesaj tarihi: Mart 2, 2011 abi eğer oysa muhtemelen internet hattın 8mbite kadar alamıyo. arayıp konustuktan sora belli bi max sınıra sabitlicekler. bolece kopma olmicak internetinde. 2mibt'e falan sabitlerler muhtemelen.
kermit Mesaj tarihi: Mart 2, 2011 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mart 2, 2011 iyide ben inanmıyorumki 8mbit benim evime gelsin. hani geliyo 8mbit ben kaldıramıyorum desem anlarımda yok öyle bi dünya bence bu kopmaların sebebi bumu yani ? bak mesela şu anda 10 dkdır sıkıntı yok 10 kere gitti geldi net sonra duruldu
Myshkin Mesaj tarihi: Mart 2, 2011 Mesaj tarihi: Mart 2, 2011 abi benzer sorunları ben de yaşıyordum, şimdi fark ettim o sorunlar modemi değiştirdikten sonra kayboldu galiba. bi işletim sistemini de yazabilir misin?
df Mesaj tarihi: Mart 2, 2011 Mesaj tarihi: Mart 2, 2011 bende de dönem dönem oluyor bu sorun. bazen 1 hafta hiçbir sorun olmuyor. bazen peş peşe kopma, ışıklar yanıp nete girememe, bi anda ışıkların gitmesi gelip 5 dk sonra yine gitmesi fln. sorun aynı gibi. ben aha yine regl dönemi geldi modemin diyip açıyorum kitap okuyorum. ttnet ten sorun ama artık muhattap olmak istemiyorum adamlarla bi b*ktan anlayan yok zaten ne teknik serviste ne bayilerinde. ayda 1-2 gün idare ediyorum o şekilde. taahhüt biter bitmez superonline'ı deneyeceğim.
mokoko Mesaj tarihi: Mart 2, 2011 Mesaj tarihi: Mart 2, 2011 kermit said: iyide ben inanmıyorumki 8mbit benim evime gelsin. hani geliyo 8mbit ben kaldıramıyorum desem anlarımda yok öyle bi dünya bence bu kopmaların sebebi bumu yani ? bak mesela şu anda 10 dkdır sıkıntı yok 10 kere gitti geldi net sonra duruldu sorun sende değil senin evinin civarına gelen kabloların dağıtıcıya uzak olmaları. dağıtıcıya ne kadar yakın olursan okadar iyi.
kermit Mesaj tarihi: Mart 2, 2011 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mart 2, 2011 abi ttnetin zaten bin belasını gece gece bela okutuyolar bana her gün adamların yaptığı tek şey soru sorup "hangi ışıklar yanıyo ? modemle pc başındamısınız ? modemle pc açıkmı ?" arıza kaydı yaptım diyo ama arayan soran yok numaramı bile arıyo 4 gün önce bi arıza kaydı yaptırdım ne gelen var ne giden insafsızlar. ayrıca süperonline heryere vermiyo nerde oturuyosun bilmiyorum ama belli başlı yerlerde var süpronline
Myshkin Mesaj tarihi: Mart 2, 2011 Mesaj tarihi: Mart 2, 2011 sorun altyapıdan değil bence, işletim sistemi-modemle alakalı.
kermit Mesaj tarihi: Mart 2, 2011 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mart 2, 2011 mokoko said: kermit said: iyide ben inanmıyorumki 8mbit benim evime gelsin. hani geliyo 8mbit ben kaldıramıyorum desem anlarımda yok öyle bi dünya bence bu kopmaların sebebi bumu yani ? bak mesela şu anda 10 dkdır sıkıntı yok 10 kere gitti geldi net sonra duruldu sorun sende değil senin evinin civarına gelen kabloların dağıtıcıya uzak olmaları. dağıtıcıya ne kadar yakın olursan okadar iyi. yani ben arıycam bu godoşları benim hızımı sabitleyinmi diycem kopmalar bu yüzden oluyo dedik tamam modeme reset attığımdaki sıkıntı hakkında söyleyecekleriniz varmı güzel kardeşlerim ?
df Mesaj tarihi: Mart 2, 2011 Mesaj tarihi: Mart 2, 2011 modemden olabilir gibi geliyor bana da bazen çünük abudik gubidik bi ttnet modemi ama 10 gün hiç kopmayıp düzgün çalışıo.1-2 gün sorun oluyor. sonra yine düzgün fln. yani modem teknik olarak bozuk olsa hep aynı sorun olur gibi geliyor.
df Mesaj tarihi: Mart 2, 2011 Mesaj tarihi: Mart 2, 2011 bu arada kermit seninki hep mi bu şekilde yoksa dönem dönem mi
kermit Mesaj tarihi: Mart 2, 2011 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mart 2, 2011 1 haftadır olan bişi bu yarım saat süren ve sürekli netin gidip gelmesi olayı. 1 haftadır olmaya başladı önceden bişi yoktu
ahmedinejad Mesaj tarihi: Mart 2, 2011 Mesaj tarihi: Mart 2, 2011 benzer bir sorun bende voltaj düşüklüğünden olmuştu, modemi kırıyordum az daha, sonra mutfak lambasının az ışık verdiğini görünce şüphelenmiştim. az daha tüm elektrikli cihazları elime alıyormuşum çalışma varmış.
kermit Mesaj tarihi: Mart 2, 2011 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mart 2, 2011 benim gözümde modem zoomx5 ama oda kablosuz değil işte. laptop olunca sıkıntı oluyo. normalde ailem ile birlikteyken masaüstü olduğundan onu kullanıyodum canavar gibiydi. tek sıkıntım modem konusunda antalyadayken 4 ayda 1 modem değiştiriyodum, yoldırım düşerdi modem yanardı telefon yanardı, voltaj çok gidip gelirdi fırtınalı havalarda x5 alasım var ama kablo olayı sıkıyo
kermit Mesaj tarihi: Mart 2, 2011 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mart 2, 2011 rapor veriyorum az önce yine gitti geldi bomba atıyorum. takım halinde gidelim.
kozalak Mesaj tarihi: Mart 2, 2011 Mesaj tarihi: Mart 2, 2011 hattın oturmuyodur ondan oluyodur sorun bi ihtimal. hat geç oturunca da sıkıntı yaşamıyosun sonrasında. ben sorunun bu olduğunu düşünüyorum. imkan varsa başka modemle test et.
vaperon Mesaj tarihi: Mart 2, 2011 Mesaj tarihi: Mart 2, 2011 Öncelikle TTNET'i ara hızını 4mbps'e sabitlettir. Sonrada yeni bir tane splitter al. Onunla dene kopma yaşanıyor mu? (Splitter çok ucuz birşey. Kolay da bozulan birşey. Sorun ondan olabilir.) Modemin yeniden başladıktan sonra bağlanamama problemi IOS sorunu olabilir. Her seferinde bu şekilde bir sorun yaşamak istemiyorsan ya yeni modem al, ya da bir ups al. Makinen de modemin de voltaj dalgalanmasından korunmuş olur böylece. (tel hat korumalı olanlar da var.) Atabiliyorsan şu anda kullandığın modeme firmware at. Atamıyorsan hiç uğraşma. Tavsiyem yeni modem al, içinde splitter da beleş. Telekomu ara hızını 8'se 4'e düşürt.
kermit Mesaj tarihi: Mart 2, 2011 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mart 2, 2011 vaperon said: Öncelikle TTNET'i ara hızını 4mbps'e sabitlettir. Sonrada yeni bir tane splitter al. Onunla dene kopma yaşanıyor mu? (Splitter çok ucuz birşey. Kolay da bozulan birşey. Sorun ondan olabilir.) splitter kullanmıyorum desem ? direk hattan veriyorum modeme
kermit Mesaj tarihi: Mart 2, 2011 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mart 2, 2011 yok yok telefon yok yani direk aldığım gibi modeme sokuyorum
vaperon Mesaj tarihi: Mart 2, 2011 Mesaj tarihi: Mart 2, 2011 Splitterla denesene. Çoğu splitter hat üzerindeki parazitleri ve gürültüleri azaltıyor.
Öne çıkan mesajlar