Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Patch 1.3.0 PTR Notes

Belegurth

Öne çıkan mesajlar

abi emp raven'a verilsin ama tosslar terran'la karsilastiklarinda otomatik loss alsinlar.
hic gerek kalmaz oynamaya.
bence ghost terran oyuncularinin (ileri seviye olmayanlar) gerekenden cok daha az kullandiklari bir unite.
turnuvalarda falan pvt'de oyunun gidisatini emp belirliyo.
yedirebilirsen kazaniyosun.
Sosyal ağlarda paylaş

huun said:

nuke de kalksın madem zaten bi işe yaradığı yok.

şöyle bakalım bir de olaya

huun said:
bu tarz bir büyünün asıl gücünün rakip ordunun pozisyonunu bozmak olduğunu düşünemediklerinden bu açıdan yaklaşmıyorlar olaya sanırım :d

ekleme yok, sadece baştan-sondan kesmeler var.
Sosyal ağlarda paylaş

:D

cloack olmadan düşman ordusunun dibine girip nuke atacaksın? atarsın, 2 dk araştırma süresi 150 gaz 150 mineral cloack araştır. aferim şimdi git 60 saniye 100 mineral 100 gaz nüke araştır.

pozisyonu bozulması gereken düşman ordusu orda. at nuke, bekle 20 saniye, bu arada sen de o alanı doldurama. 20 saniye boyunca ghostun yaşadı mı? düştü mü nuke? düştü.

sonra? çakılı tanklar hariç kimsenin pozisyonunu bozmadığını gör.
sonra dur bi düşün. ulan tank da aynı işi yapardı, hem de daha iyi yapardı onu anla

ne anlatıyorsunuz biraderler siz? hunter seeker'dan biraz daha hızlı gelen fungal'dan kaçan rakip ile nukeden kaçan arasında ne alaka kurdunuz?

bahsi geçen şekilde nuke bir kere ilk gsl'den birisinde nada ya da boxer tarafından kullanıldı. var mı başka duyan, gören?
Sosyal ağlarda paylaş

Tlo zamanında kullanıyordu yanlış hatırlamıyorsam artı tankla girsem daha iyi diyorsunda research icin harcadigin para kac para tankla gircek olsan kaybedicegin ordu icin harcadıgın para tekrar basmak icin harcicagın zamanı hesaba katmiyorsun nuke u durdurmak icin detector lazım o lazım bu lazım cok kullanılmadıgı kotu oldugu anlamına gelmio bence
Sosyal ağlarda paylaş

huun said:

bahsi geçen şekilde nuke bir kere ilk gsl'den birisinde nada ya da boxer tarafından kullanıldı. var mı başka duyan, gören?

çoook.

TLO vs Hyperdub karşılaşması:

Sağda gördüğünüz TLO'nun force'u: Soldaki Hyperdub nuke'u gördüğünde scanner atıyor fakat ghost'u vurması mümkün değil. Siege tankın bile range'ı yetmiyor(Ghost'u scanner'ın orta-alt tarafında görebilirsiniz). Yani ghost'un cloak'ı olmasa bile rahatlıkla spell'ini kullanabiliyor.

3 saniye sonra:

Soldaki Hyperdub'un pozisyonu fena bozulmuş durumda, öndeki 5 tankı unsiege vaziyette arkaya kaçmış durumda, buna karşılık sağdan gelen TLO rahatlıkla pozisyon alıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

bende var demek ki bugün bi arıza. 5 cm ilerlemek için güzel hareket, tebrik ederim. tüm gosulara da geçiyorum mesaj nuke yapsınlar.

hayır bi de benim yazdıklarımı bana karşı argüman diye sunman ayrı bir tat katmış. gerek yoktu o kadar ss falan kasmana, ben söyledim zaten tek işe yaradığı çakılı tanklar. o yukarıdaki 3 tankın kucağına düştüğü pozisyonu da yollasana hehe
Sosyal ağlarda paylaş

Artislik yapma şimdi, sadece bir kere boxer (veya nada) kullandı, başka gören duyan var mı dedin verdik örneği.

Yazında cloaksız kullanamazsın anlamında yazmışın, örnekte cloaksız kullanılabileceği çok rahat görülüyor.

Yazında nuke at 20sn bekle o alanı doldurama demişin örnekte nuke atıp 3sn'de rakibin bulunduğu alanı doldurabildiğin görülüyor.

Yazında tank da aynı işi yapardı diyorsun, rakibin siege tankları varken senin unsiege tankların yaklaşıp siege moda geçene kadar dünyanın hasarını alır, nuke ile sıfır hasarla aynı işi yapmak varken ne alaka ben anlamadım.
Sosyal ağlarda paylaş

zaten amac ilerlemekse pozisyon avantajı ise, rakip tankları kaldırıp cektimi hemen gidip cörekleniyosun mekana nuke'ü iptal edip.

nuke gayette kullanıcakak bişi bence, tabi terranın diger drop tgercihleride cok iyi olduğu ıcın sıra nuke'e gelmiyo
Sosyal ağlarda paylaş

nuke çooook falan kullanılmıyor bu bir.
kullanıldığı oyunların %80'i falan herhalde TvT'dir tankların pozisyonunu bozmak için iki

nuke legit bi spell gibi savunmayın yahu. koca bir turnuvada kaç kere görüyorsunuz nuke? kaç kere storm görüyorsunuz ona kıyasla mesela? nadiren işe yarayan, aşırı yatırım gerektiren bir spell'den bahsediyoruz, haliyle insanlar da kullanmıyor. ondan eleştiriliyor zaten.
Sosyal ağlarda paylaş

Cuce said:

stormda cok görmüyoruzki zaten.
emp kac kere görüyoruz? odamı legit değil?

oyun cıktığında blue helion görüyomuydu? şimdi herkey bleu helion drop oldu.

turnuvalarda görülüp görülmemesi pek standart deil

storm 10 kat fazla görüyorsun nuke'a göre mesela. sadece terran diil, zerg'e de kullanılıyor üstelik. nuke sadece mirror matchup ile kısıtlı diyebiliriz.

hellion'un olayı farklı. önce reaper ile harass yapılıyordu, reaper'ın ağzına sıçtılar. şimdi tek yol blue flame ile işçi öldürmek. banshee de fena değil ama detector varsa resmen oyunu kaybediyorsun büyük risk. hellion daha garanti bir yol işçi öldürmek için.

bir de yani senin dediğine göre blue flame'i insanlar 5 ay sonra keşfetti ama nuke hala keşfedilmedi? yok öyle birşey yani.

EMP %90 oranında toss'a özel bir çare, o yüzden zaten maçların %33'ünde görebilirsin ancak. emp konusu biraz benim başta dediğim gibi terran'ın dandik caster'lara sahip olmasıyla ilgili. direk matchup'a özel kullanım opsiyonu sağlıyor terran'a bazı spell'ler. diğer ırklara karşı hiçbir işe yaramıyor falan. halbuki storm, ff, shield gibi spell'ler her maçta kullanışlı. raven'ın 2 spell'i de mesela hiç kullanılmıyor neredeyse, sıfır bildiğin.

bundan bahsediyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

şimdi, detector varsa oyunu kaybetmiyosun öle bşi yok.

kimse ilk bansheesi detectore yakalandığı ıcın oyunu kaybetmedi starcraft 2de şimdiey kadar.

blue helion kullanmıyodu kimse repaer daha iyi olduğu ıcın değil helion hala aynı elion bufflamadılar. o zamanda marine marauder dropluyolardı, hala dropluyolar.
yeni mevzu 3 helion drop.
bariz yeni populerleşti bu akdar basit yanı.

bu nuke'un basınada gelebilir gelmemesi için hiç bi sebep görmüyorum ben.

abi ne demek bi büyü sadece bi ırka karşı etkili, aynı macta bir ırktan fazla rakibinmi oluyor zaten? bir büyünün sadece bır ırka karşı etkeili olmasın nasıl bir sorun görüyorsunki?
o ghostları iki mac arasında saklayıp mutamı snipelıycaksın anlamadımki?
Sosyal ağlarda paylaş

doubtful said:

Artislik yapma şimdi...

yemin ediyorum insanı bezdirmekten başka bir işiniz yok. arkadaşım ne anlatıyorsun sen? tanka karşı iş yapmış, aferim. e ben zaten demişim onu. senin şu konuştukların beni doğrulamaktan başka ne işe yarıyor allah aşkına? ayrıca artislik yapma falan diye söze girmeyelim; efendi adam diye tanıdık seni.

hadi git yap şimdi aynısını zerg'e, toss'a karşı. ne işine yarayacak? adam çekilecek 5 cm geri, gelecek eski yerine. ne kaybedecek, adamı neye zorlamış olacaksın dünyanın parasına ve araştırmasına karşılık?

ama bi daha düşündüm sen haklısın üstat.
Sosyal ağlarda paylaş

Cuce said:

şimdi, detector varsa oyunu kaybetmiyosun öle bşi yok.

kimse ilk bansheesi detectore yakalandığı ıcın oyunu kaybetmedi starcraft 2de şimdiey kadar.

blue helion kullanmıyodu kimse repaer daha iyi olduğu ıcın değil helion hala aynı elion bufflamadılar. o zamanda marine marauder dropluyolardı, hala dropluyolar.
yeni mevzu 3 helion drop.
bariz yeni populerleşti bu akdar basit yanı.

bu nuke'un basınada gelebilir gelmemesi için hiç bi sebep görmüyorum ben.

abi ne demek bi büyü sadece bi ırka karşı etkili, aynı macta bir ırktan fazla rakibinmi oluyor zaten? bir büyünün sadece bır ırka karşı etkeili olmasın nasıl bir sorun görüyorsunki?
o ghostları iki mac arasında saklayıp mutamı snipelıycaksın anlamadımki?

ya şimdi doğruya doğru cüce, banshee'yi çabuk çıkmaya çalışıyorsun, atak ünitesi basmıyorsun neredeyse, banshee'ye gidecem diye. o kadar invest ediyorsun, gidiyorsun 2 tane işçi alıyorsun çota diye observer veya overseer sayesinde alıyo banshee'ni veya banshee'lerini rakibin. evet oyunu kaybetmiyorsun ama öküztronik bir dezavantajın var artık. rakip gider 2 tane exp alır isterse yani. sen de biliyon ki bunu..

hellion aynı, ama reaper pipiyi yedi. ondan dolayı hellion harass'ına daha çok ihtiyaç duyuyor terran diyorum. senin dediğin gibi drop da değil sadece, dümdüz bile base'e sokuyor millet. zaten dropship de eski efektifliğinde değil hızı azaldığından beri. hellion'a ihtiyaç duyulmasının sebebi reaper'ın yalan olması diyebiliriz. zerg'ün mesela fast expo'sunu cezalandırmak için eskiden reaper kullanılırdı, artık onu bitirdiler, Terran da hellion'a geçti... ha sen diyosun eskiden millet görmüyordu hellion'un değerini evet biraz öyleydi ama ben tee ilk günlerden hatırlıyorum delicesine hellion sokanları zerg base'ine. 8 ay olmuş, nuke hala kullanılmıyorsa, bunun nedeni var yani bence...

son olarak da diyorum ki terran'ın caster bakımından dezavantajı var. sözde caster ama raven'ın pdd hariç diğerleri aşırı tırt ve kullanılmıyor. ghost desen nuke yukarıda anlattığım gibi bence dandik bir spell, onu geçtim, emp sadece toss'a karşı basılmasına yarıyor eyvallah, sniper round ise mesela damage'ı daha fazla olsa süper bir spell olur ama şu anda biraz mediocre kalıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

savsatli said:

3 hell drop dediginiz baştaki 3 hell blue hellion ise goody bunu yazın bile yapıyordu. oyun içinde kullanımı yeni artmış diyorsan ayrı.

e zaten 1 senen sornada görüceğimiz hersey yapıldı betada

e olayda bu zaten, populerleşmesi başka bişi birilerinin bi yerlerde kullanması başka bişi.

raven meslesi farklı bir durum, detector bi yandan raven ölebi güzelliği var arkadaşın pdd de canavar gibi bi büyü. cok sayıda ravenın yoksa turret atmanın alemi yok ama turret direk senin enerjini rakibin mineral/gazıyla deiştirme potansiyeli olan bir büyü zaten. arada onuda görüyoruz zaten 4-5 ravenla turret spamlııyp spamlıyp kacıyolar, cok uzun duruyo bi şekilde rakibin o turretları temizlemeis gerekiyo, buda unit loss demek, hatta bina işcide kaybediyolar.

ha extreme durumlar diceksin bunlarada ama betada 3 helion drop yapmakta extereme bi durumdu işte demek istediğim bu.
Sosyal ağlarda paylaş

LM said:

o forum yöneticiniz oyunun replaylerden ibaret oldugunu sanıo, real oyun hakkında pek bi fikri yok

Amele de mala yapmayı inşaat mühendisinden iyi bilir.
Huun'un olayı da öyle ameleliği başkalarına bırakıyor.

Kızmış bana ama olur öyle. Artislik yapma dan sonra smiley koymadım diye oldu galiba, tonlama filan yapmak mümkün değil anasını satim yazarken. Üzdüysem tüm forum önünde özür diliyorum bölümümünün yetkilisi. :)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...