MrLevie Mesaj tarihi: Şubat 24, 2011 Mesaj tarihi: Şubat 24, 2011 arkadaşlar şimdi bitirme projem dahilinde bir fabrikaya gelen siparişleri alıp her siparişi uygun üretim tankına atayan bir program yazmam gerekli. atıyorum; 3mküplük 2 tane beyaz boya tankı 1mküplük 1 tane beyaz boya 3mküplük 1 tane siyah boya 1mküplük 2 tane siyah boya tankı var diyelim. bir siparis geldi, mesela 1mküplük beyaz boya tankı kullanımda, onu bekletecek, sıraya koyacak zamanı gelince tanka atayacak falan.... şimdi bu atama programını en iyi şekilde nasıl bir sistemle yaparım? bi hocaya sordum MySQL serverının üstüne php kur, heryerden erişilebilir olur dedi. fakat phpyle yapabilirmiyim pek bir bilgim yok. bir yandan kafamda visual basic programı yazıp , çalışan bir servera bağlanmasını sağlamak var. fakat mysql servera bağlanmakta problemler yaşatıyor kendisi (plugini yüklememe rağmen). kafam feci karışmış durumda. yukarıdaki bahsettiğim bütün programlar hakkında detaylı bir bilgim yok, sadece temellerini biliyorum, o yüzden size danışıyorum. büyük ihtimalle net anlatamadım ama bu iş net olarak nasıl anlatılır gerçekten bilmiyorum şu an...
senko Mesaj tarihi: Şubat 24, 2011 Mesaj tarihi: Şubat 24, 2011 anlayamadim tam? similasyon mu isteniyor yoksa fabrikaya bu sistemi mi kurcaksiniz sen daha iyi bilirsin de PLC yeterli olmaz mi boyle bisi icin
MrLevie Mesaj tarihi: Şubat 24, 2011 Konuyu açan Mesaj tarihi: Şubat 24, 2011 PLC ne? yok simulasyon değil. bildiğin bi excel spreadsheet var. bi adam kurcalaya kurcalaya tanklara sipariş gönderiyor. bunu biraz daha automate etmeye çalışıyoruz. edit: PLCye baktım da; yok abi otomasyon değil üretim. o yüzden PLC olmaz sanırım.
di Mesaj tarihi: Şubat 24, 2011 Mesaj tarihi: Şubat 24, 2011 Selam, PLC = Programmable Logic Controller. Devreler, mikrocontroller'lar falan giriyor isin icine, bulasma. =) Yapilmasi gereken seyi once basit sekilde algoritmaya dokersen cok daha yardimci olur sana. Geri kalaninda yonlendiririz seni. PHP + MySQL ile olur. VB + MySQL ile de olur. MySQL default olarak remote connection'lara kapalidir. Baglanamadigin sunucu uzak sunucu ise oncelikle onu acman gerekebilir.
MrLevie Mesaj tarihi: Şubat 24, 2011 Konuyu açan Mesaj tarihi: Şubat 24, 2011 yok local bi wamp kurdum bilgisayara, ama veritabanına visualde yazdığım programdan ekleme yapamıyorum nedense, user hatası veriyor.
MrLevie Mesaj tarihi: Şubat 24, 2011 Konuyu açan Mesaj tarihi: Şubat 24, 2011 WindowsApplication1.vshost.exe Error: 0 : Access denied for user 'MrLevie'@'localhost' (using password: NO) A first chance exception of type 'MySql.Data.MySqlClient.MySqlException' occurred in MySql.Data.dll arkadaşlar hem root hem de MrLevie kullanıcılarına bütün yetkileri açmama rağmen VB'den yukarıdaki gibi bir hata alıyorum. Sebebini çözen var mı? internette net bir cevap alamadım.
MrLevie Mesaj tarihi: Şubat 24, 2011 Konuyu açan Mesaj tarihi: Şubat 24, 2011 yok değil visual studio=)
dasaaa Mesaj tarihi: Şubat 24, 2011 Mesaj tarihi: Şubat 24, 2011 o__O said: bir fabrikaya gelen siparişleri alıp her siparişi uygun üretim tankına atayan bir program bu erp işte..enterprise resource planning ya da material requirements planning işi bu ki gerçek hayatta olsa sap'tı, baan'dı falan kurar geçer giderdin zaten
MrLevie Mesaj tarihi: Şubat 24, 2011 Konuyu açan Mesaj tarihi: Şubat 24, 2011 abi evet erp işi bu da, adamın elinde bu işi yapan birşey yok. kullandıkları SAP otomatik işlemiyor. bizden de detaylı olmasada ufak çaplı bişey yapmamızı bekliyor bu yüzdne.
throine Mesaj tarihi: Şubat 25, 2011 Mesaj tarihi: Şubat 25, 2011 MrLevie said: edit: PLCye baktım da; yok abi otomasyon değil üretim. o yüzden PLC olmaz sanırım. otomasyon değil üretim ne demek yahu? şu an fabrikaların çok büyük bir bölümü plc ile yürür. yürümeyenler de hala kol gücü ile işçi çalıştıran yerlerdir. plc, otomasyon = "üretimin otomatikleşmesi" bir şey uyandırdı mı??? en basitinden step 7 microwin ile ladder diagram kullanarak yaparsın bir de siemens s7 200 sim bulup yaptığın şeyi çalıştırırsın. bu kadar.
di Mesaj tarihi: Şubat 25, 2011 Mesaj tarihi: Şubat 25, 2011 MrLevie said: WindowsApplication1.vshost.exe Error: 0 : Access denied for user 'MrLevie'@'localhost' (using password: NO) A first chance exception of type 'MySql.Data.MySqlClient.MySqlException' occurred in MySql.Data.dll arkadaşlar hem root hem de MrLevie kullanıcılarına bütün yetkileri açmama rağmen VB'den yukarıdaki gibi bir hata alıyorum. Sebebini çözen var mı? internette net bir cevap alamadım. Abi aciyosun konsolu ( baslat > calistir > cmd ), mysql -u username -p yazip enter'a basiyosun, giriyosun sifreyi, baglanirsa bilgiler dogrudur. Baglanmazsa yanlistir. Wamp'ta MySQL'in default user'i root, password'u ise bos.
Prosciutto Mesaj tarihi: Şubat 25, 2011 Mesaj tarihi: Şubat 25, 2011 Gelen siparişleri kendi yazcağın programın alması gerekiyor bi kere. Fabrikanın siparişleri kendi ERP 'lerinde kaydediliyordur. O yüzden senin yazılımının bi şekilde onunla entegre olması lazım. Dil çok farketmez, genel amaçlı dillerin hepsini kullanabilirsin aşağı yukarı, C#, VB.NET, Java. ERP vendorları, kendi sistemlerine entegre yazılım geliştirenler için libraryler sunuyorlar. Bunları incelemen lazım, fabrikada hangi ERP varsa artık, SAP, Netsis vs. Oradan başlayabilirsin işe
reyou Mesaj tarihi: Şubat 25, 2011 Mesaj tarihi: Şubat 25, 2011 win app yapiyonsa C# sql cool-lan derim ben B)-
MrLevie Mesaj tarihi: Şubat 26, 2011 Konuyu açan Mesaj tarihi: Şubat 26, 2011 throine said: otomasyon değil üretim ne demek yahu? şu an fabrikaların çok büyük bir bölümü plc ile yürür. yürümeyenler de hala kol gücü ile işçi çalıştıran yerlerdir. plc, otomasyon = "üretimin otomatikleşmesi" bir şey uyandırdı mı??? en basitinden step 7 microwin ile ladder diagram kullanarak yaparsın bir de siemens s7 200 sim bulup yaptığın şeyi çalıştırırsın. bu kadar. üretim bandı gibi birşey sözkonusu değil. hatta bolddladığım yer. boşuna dil dökmüşsün=) Prosciutto said: Gelen siparişleri kendi yazcağın programın alması gerekiyor bi kere. Fabrikanın siparişleri kendi ERP 'lerinde kaydediliyordur. O yüzden senin yazılımının bi şekilde onunla entegre olması lazım. Dil çok farketmez, genel amaçlı dillerin hepsini kullanabilirsin aşağı yukarı, C#, VB.NET, Java. ERP vendorları, kendi sistemlerine entegre yazılım geliştirenler için libraryler sunuyorlar. Bunları incelemen lazım, fabrikada hangi ERP varsa artık, SAP, Netsis vs. Oradan başlayabilirsin işe adamlar işleri parça parça SAPden veri çekerek excelde oynayarak falan yapıyorlar bütün işlemleri. anladığım kadarıyla SAP de düzgün ihtiyaçları karşılayabilen bir sistem yapmamışlar. o yüzden mühendisler excel kullanarak işletiyor sipariş sistemini... bi de şey var tabi adamlar bilgileri vermek istemiyorlar. confidentiality olayı.
df Mesaj tarihi: Şubat 26, 2011 Mesaj tarihi: Şubat 26, 2011 siparişleri senin yazılımına düşürmek için erp den bağlantı gerekiyor. hangi erp sistemi kullanılıyor ve o erp sistemi siparişleri hangi teknolojilerle (xml vs) export edebiliyor söylersen daha iyi olur sanırım. edit: son mesajı şimdi gördüm. saptan parça parça veri çekip excelde oynamak çok saçma bir iş. anladığım kadarıyla şirket küçük olduğu için sap lisans ve danışmanlık masrafları ağır geliyor. ama durum böyle iken sap değilde daha düşük bütçeli erp kurulabilirmiş. en azından ihtiyaçlarını karşılayacak tek bir sistemde toplamış olurlar. üstüne daha fazla yama yapmaya çalışmaları saçma biraz. senin ödevin için pratikte kullanma amaçlı değil de simulasyon yapmayı düşün derim.
Öne çıkan mesajlar