Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Windows XP sifreyi unuttuk

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
pederin ofiste uzun suredir kullanılmayan bir pc var. ne kullanıcı adı ne de sifreyi bilmiyoruz. var mıdır ogrenebilecegimiz bir yol, ya da komple sifreyi kaldırmak gibi bir secenek?

eger kısa surecek birsey ise deniyecem kaldırmayı yoksa format atıcam. atmadan once bi sorayım dedim.
Mesaj tarihi:
http://www.google.com.tr/#hl=tr&source=hp&biw=1680&bih=935&q=how+to+retrieve+xp+password&aq=f&aqi=&aql=&oq=&fp=f7f7597756b37f17

Denemedim ama çok zor yollar degil gibi duruyor birkaçı.
Mesaj tarihi:
bios'tan konmadı, windows acıldıgında cıkan sifre bu login icin. bios'tan kurulan sifreyi sanırım daha boot ederken soruyor pc, win ile ilgisi yok.

neyse yanıma xp cd'si alıp giderim, halledebilirsem formatsız hemen bitiririm isi.
Mesaj tarihi:
dediğim gibi yap o zaman
güvenli kipte çalıştırıp resetle değiştir şifreyi
oluyo diye hatırlıyorum
en son sanırım bi 5 6 sene önce teyzemede olmuştu böyle halletmişti
Mesaj tarihi:
son ayrıldıgım firmadaki butun ruhsat bilgilerinin oldugu pc ye biostan sifre koymustum birkac gun sonra aradilar pc acilmiyor diye voltaj gidip geliyodu anakart yanmistir dedim ok diyip kapatmislardi ahahahaha
Mesaj tarihi:
dosya falan yok da bi muhasebe programı var kurulu. onun cd'sini aramak istemiyorum ofiste. ebem fikilir yani.

saolun bu arada. muhtemelen bu yontemlerden biri is gorur formata gerek kalmaz.
Mesaj tarihi:
Baştan Windows Setup u başlat, ama Sürücüler Yükleniyor aşamasında mı bi yerde yanlış hatırlamıyorsam F11 e basıyorsun ve command prompt çıkıyor, sonra oraya şunu yaz:

control userpasswords2

Şifre resetleme ekranı gelecek, orada yap yapacağını. Ama her nedense sapıtıyo biraz makine bu olaydan sonra, onu bunu baştan tanıtman gerekiyo filan.
Mesaj tarihi:
Yapman gereken şey basit.
Güvenli kipte başlat. Administrator accountu ile giriş yap.

Girişi yaptıktan sonra bilgisayarım'a sağ tıkla yönet'e bas.
Oradan Kullanıcı ve gruplar sekmesinden, kullanıcılar içinde hangi user'i açacaksan ona sağ tıkla, şifresini yenile. O kadar.

Umarım işini görür.
Mesaj tarihi:
vay babam vay neler dönmüş format falan.

ophcrack bunun live cd olanını indir, yaz, boot et, rahatla. Bunu direkt kullanmadım da düzgün çalışmayacağı gibi bi şüphem yok; adını hatırlayamadığım benzer başka bişey kullanmıştım. Boot edip CLI ile çat diye windows yüklemelerini gösteriyo, seçiyosun, sonra şifresi sıfırlanacak kullanıcı adlarını listeliyodu. Biraz ararsan bulursun, bi sürü var bunlardan.
  • Yeni Oluştur...