yunusemre Mesaj tarihi: Şubat 23, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2011 CPU You Have: Intel(R) Pentium(R) M processor 1.60GHz CPU Speed You Have: 597.0 MHz Buradaki CPU'lar aynı şey değil mi? Yani CPU hızımın 1.6 ghz olması gerekmiyor mu? Laptop kullanıyorum ve şarj aletim bozuldu, şu anda bilgisayar hiç şarjda değil gözüküyor ve sanırım bilgisayar kendini tasarrufa mı alıyor ne yapıyor tam hızıyla çalışmıyor bilgisayar hiç Baktım, uğraştım ama herhangi bir program vs. bulamadım bunun ayarıyla ilgili, işletim sistemi win xp, war mıdır çözüm? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Şubat 23, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2011 bilgisayar kullanılmadığı anlarda pil ömrünü korumak için cpu hızını düşürüyor evlat. Normal bu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yunusemre Mesaj tarihi: Şubat 23, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2011 haha, onu tahmin ediyorum zaten yok mu engellemenin yolu ? Overclock'la fln mı yapılır ki? netten araştırdıkça güncelliyim, Speedstep isimli performans ayarlayan program warmış dell laptop'larda onu kapattım, denetim masası performans ayarlarından da her zaman açık'a getirdim ama hala değişiklik yok Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yunusemre Mesaj tarihi: Şubat 23, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2011 biraz daha bakındım da çözümü bulamadım, problemi şimdi daha iyi anlatabilirim sanırım. Pilim ve şarj aletim problemli, pil şarj olmuyor, şarj aleti şarj etmiyor. (Sanıyorum ki) bu nedenle CPU'nun tamamını kullanamıyorum. Performans ayarlarından en iyi performans ve her zaman açıkı ayarladım ancak değişen bir şey olmadı. Speedstep'i iptal ettim o mu kısıyor diye, onunda sonucunda değişen bir şey olmadı. Bana kalırsa şu anda bilgisayarımın tam hızla çalışmasının yaratacağı herhangi bir problem yok. ( problem olsa da umurumda değil hurda değeri var zaten bilgisayarın sadece ) Bilgisayarı tam hızla çalıştırma şansım var mı tekrardan? Linux fln için buna yarayan program gördüm ama windows için bulamadım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kozalak Mesaj tarihi: Şubat 23, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2011 güç ayarlarıyla oyna. yüksek performans seçiyosun ama gelişmiş ayarlarda cpu hızı ile ilgili bi ayar var ondan kaynaklanıyo olabilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PrudenT Mesaj tarihi: Şubat 23, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2011 abi zaten hızın fazlası gerektiği zaman otomatik olarak artırır o. yani hız gerekti üff şimdi artırmasını beklicez gibi bi şey yok direk hallediyo yani, bizdeki öyle en azından ehueh Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yunusemre Mesaj tarihi: Şubat 23, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2011 Gelismis ayarlar dikkatimi cekmedi hic bakiyim bi acinca laptop i umarim vrdir ayari abi ilk zamnlarda oyundayken bile sarji cektigmde cpu yu dusuruyordu oyun takilmaya basliyordu, yani kendisi arttirmiyor malesef mahkum etti kendini garibim 500mhz ye Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
throine Mesaj tarihi: Şubat 23, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2011 pildeyken yüksek perf seçseniz bile bu haliyle prize takılı performansı alamazsınız gelişmiş güç seçeneklerini düzenlemeden. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yunusemre Mesaj tarihi: Şubat 23, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2011 bende öyle bir şey yok win xp diye mi ki? denetim masası - güç seçenekleri var. Bunda hiç birinde o tarz bir şey yok, gelişmiş sekmesinde güç düğmeleri ne işe yarar var Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chemical Mesaj tarihi: Şubat 23, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2011 şarj aletsiz nasıl kullanıyon laptopu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yunusemre Mesaj tarihi: Şubat 23, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2011 şarj aleti var ama şarj etmiyor, sadece çalıştırıyor. Yani şarj aleti takılı ama bilgisayar takılı değil/bozuk gibi görüyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Şubat 23, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2011 güç seçeneklerinin detaylarında bir yerde "en düşük işlemci gücü" ve "en yüksek işlemci gücü" vardı, ikisini de %100'e ayarlamak lazım sanıyorum da 7 kullanıyorum ben şu an, xp de neredeydi hatırlayamadım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vaperon Mesaj tarihi: Şubat 23, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2011 Bios Intel Speedstep [Disabled] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yunusemre Mesaj tarihi: Şubat 25, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 25, 2011 yunusemre said: Speedstep isimli performans ayarlayan program warmış dell laptop'larda onu kapattım hala yapamadım performans ayarlarında da yok sanırım xp'de bulamadım. Olmadı çöpe atcam napıyım 500 mhz'le youtube'da vidyo oynatırken bile takılıyor bilg. :/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yunusemre Mesaj tarihi: Şubat 27, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 27, 2011 deneyemedim daha ama şöyle bir program ayar çekebiliyormuş istediğiniz gibi win xp'de, birinin ihtiyacı olursa diye yazıyım dursun http://www.diefer.de/speedswitchxp/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yunusemre Mesaj tarihi: Şubat 28, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 28, 2011 yauw yine olmuyor yine olmuyor, bu program'da max hızımın 597 Mhz. olduğunu iddia ediyor. Artık bunun bi problem olmadığını tamamen benim cehaletim olduğunu düşünmeye başladım, Sistem özelliklerinde Bilgisayar: İntel Pentium M processor 1.60 GHz 597 MHz, 512 MB RAM yazıyor o arada 597Mhz işlemcinin hızı mı oluyor? Eğer öyle ise 1.60 GHz nedir? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Şubat 28, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 28, 2011 işlem yapmazkenki hızıdır o. bişeyler çalıştır cpu usage %100'ken bak bi de. videoların takılması da ramdendir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yunusemre Mesaj tarihi: Mart 1, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 1, 2011 yok ya cpu usage %100'u aşsada değişen bişey yok maalesef hiç bir yol bulamadım hala 597 mhz'yle çalışıyor bilgisayar ne yaparsam yapıyım, uo bile oynayamıyorum bilg'de takılıyor yauw :S Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Mart 1, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 1, 2011 bas formatı. gözünün yaşına bakma. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yunusemre Mesaj tarihi: Mart 1, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 1, 2011 işin kötüsü yeni formatladım artık çözemedim yani donanımsal bişey heralde, yarın tanıdık bilg. ci var bi de onda şansımı deniycem, yoksa çöpe atcaz artık Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar