aquatik Mesaj tarihi: Şubat 22, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 22, 2011 3-6 aylık ise, kızgınlık döneminde değildir büyük olasılıkla. 8-9 aylıktan önce çok yaygın değil sanırım kızgınlık dönemine girmeleri. Ayrıca bildiğim kadarıyla dişi kedilerin bu dönemlerde, erkek kediler gibi çiş yapma özelliği yok. Tahminim, özgürlüğünü özlemiştir bir miktar, ama kesinlikle alışır. Ev ortamına alışmış kediyi sokağa bırakmak kadar insafsızca bir şey olamaz. Sokağa atılan ev kedi ve köpekleri, ev ortamında hiç yaşamamış sokak hayvanlarına göre çok daha sefil oluyor ve ayak uyduramıyorlar bu yaşama. Benim sanırım 6 aylık civarında iken sokaktan aldığım dişi kedim, şu an yaklaşık 2 yaşında. Aldıktan sonraki 6 ay içinde kaçma denemeleri oldu,(giriş kat üstü olduğu için balkondan atlıyor, ya da düşüyordu?), ama 1 yıldır bir vukuatı yok. Her seferinde evin civarında müthiş korkmuş ve sinmiş olarak buluyorduk. Giderek eve daha çok alıştı, ama gün boyunca da evde genellikle insan oluyor, pek yalnız kalmıyor. Ayrıca 2 kedi daha var evde. Biz de kısırlaştırmadık, çok zorunda kalmazsak ta pek düşünmüyoruz. Senede 3-4 kez kızgınlık dönemine giriyor, 3-10 gün sürebiliyor. Tabi çok huzursuz oluyor, ama biz hiç kapamadık bir tarafa. Tam tersine yanında olup, seviyor, ilgileniyoruz bol, bol. (gece bile, yataktan kalkıp, onunla ilgilendiğimiz çok oldu) Sevdiği bir oyunu oynarsak, bir süreliğine de olsa, oyalanıp unutuyor canım. Sırtına masaj yaptığımızda da rahatlıyor biraz. Kolaylık diliyorum... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Şubat 22, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 22, 2011 Bende asla kapatmak yanlısı değilim ama başa çıkamıyorum, bütük saksıları eşeliyor, bütün salon toprak oldu, saatlerimi harcadım temizlemek için. Her çişi geldiğinde benim üzerinde kokum olan şeylerin üzerine yapıyor. Engel olamıyorum... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Miyaw1 Mesaj tarihi: Şubat 22, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 22, 2011 serçe parmak istiyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Coskun-Sabah Mesaj tarihi: Şubat 23, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2011 di$i kedi i$emez, erkek kedi i$er. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
batuhan Mesaj tarihi: Şubat 24, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 24, 2011 BEnim dişi kedide işiyodu.İlk başta ufak işaret birakmalarla başlamıştı sonra abartiya kaçmıştı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Şubat 24, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 24, 2011 dişiler sanırım koku bırakmıyor idrarla. ama bildiğiniz üzere kedi/köpek tepkisini tuvaletini uygunsuz yere yaparak gösterir. dışarı çıkmasına izin vermiyoruz diye böyle yapıyor diye tahmin ediyorum. 2 gündür çıkardım odadan, işemedi ama du bakalım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar