Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

İsyan (kedi)


bingildak

Öne çıkan mesajlar

Merhaba Arkadaşlar,

Cookie'den sonra kız arkadaşımın üzerine tekrar eve bir kedi aldık. Bu sefer bir tekir aldık eve :)

Neyse hemen sadete geliyorum. Kaç yaşında olduğunu bilmiyorum Hürrem'in, 3 ila 6 ay arasında olduğunu tahmin ediyorum dişlerinden. Eve ilk aldığımızda kedimiz kuzu gibiydi, sonralarda baya açıldı, hareketlendi baya saldırgan oldu (oyun yapıyor sürekli), sevdirmiyor kendini çoğu zaman. Neyse, bunlar genç bir tekirde beklendik şeylerdir diye tahmin ediyorum. Ama son 5 gündür farklı bir sıkıntımız var, kedimiz geceler miyavlıyor. Sanki birine sesleniyor diye, yanına gittiğimde suratıma bakıp, benden kaçıp sonra tekrar miyavliyor. Buna anlam vermeye çalışırken, dün benimle odama koşarak geldi, yan yana yatarken suratıma bakarak yastığımın üstüne çişini yaptı.

Neye tepki verdiğini anlamış değilim. Ne olacabileceği ile ilgili bir bilgisi olan var mı? Acaba çiftleşme ile ilgili olabilir mi malum Mart ayı geldi? Erken değil midir ki?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ya dürüst olmak gerekirse bende sıkıntısının evde tıkılıp kalmış olması mı acaba diye düşündüm. Kapıyı açtım mı inanılmaz meraklı bir şekilde kapıya koşuyor. Acaba dışarı çıkmasına izin vermiyoruz diye mi acaba böyle tepki gösterip, isyan ediyor?

Arkadaş mama kutuda, su kapta, tuvalet her katta. Ben anlamıyorum.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bingildak said:

yan yana yatarken


eyvah eyvah..
:p

dışarı çıkmak istemesi normal çiftleşme döneminde, ama bir ev kedisi olaraktan dışarısını hiç bilmediği için, araba kavramını bilmediği için, çıkarsa geri gelememe ihtimali var her zaman, tasmadan gpsle falan takip etmiyorsanız zor bişi.

go go veteriner o yüzden yada hayvanı yorman lazım evde deli gibi oynayıp koşturup saatlerce, o zaman unutur dışarısını bir süre
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

kedicik butun sentomları gosterip, azmis oldugunu ceketimin uzerine cisini yaparak kanıtlamıs oldu.

simdi cozum araması içine girdim, kısırlaştırma benim için bir seçenek değil, sokağa atarım yine kısırlaştırmam, yazık günah.

akrabamın kedisi de aynı durumdaymış ZYNTRA diye bir ilaç veriyorlarmış. bu ilacı başka kullanan var mı? bu dönem ne kadar sürer, ne kadar aralıklarla tekrar eder?

teşekkürler.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Son kedimizi kısırlaştırdığımızda verilen anastezi yüzünden organlarda kalıcı zarar oluştu. Nefes alımı zorlaştı, zaten iran kedisi idi (nefes darlıkları var ırsı olarak) ve 4 ay içinde yetmezlikten öldü. Ayrıca kısırlaştırma hayvanın bütün hormonal dengelerini bozuyor ve karakterinde değişikliklere sebep oluyor. Köpeğimiz var bir tane erkek kısırlaştırdığımızdna beri eve yeni bir hayvan almış gibi olduk. Tamamen değişti hal, hareket ve bize karşı tavırları. Bunların ötesinde, 1 ay sonra eve çıkıcam, eğer ki güzel tüylü bir erkek bulursam 1 yaşından sonra (4 aylık daha) çiftleştirmek isterdim.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

2 tane kedim var. biri erkek 7 yaşında, diğeri dişi 8-9 aylık civarı. erkek olan kısırlaştırıldı 5-6 yıl kadar önce. şu ana kadar sıkıntı sayılabilecek tek sorun idrar yollarıyla ilgiliydi. diet mama kullanıyoruz onun içinde. bi de vitamin takviyesi arada. davranışlarında hiç bir değişiklik gözlemlemedim ben. sadece kilo aldı biraz. ama senin dediğin gbi ameliyat sonrası durulma davranışlarda değişim olması gibi sonuçlar olabileceğine dair bir şeyler okumuştum sanırım ben de bir yerlerde.

kendi tecrübeme dayanarak düzgün bi yerde dikkatlice yaptırılınca, ameliyat sonrasında sorun olacağını sanmıyorum pek. cinsi yüzünden yada tamamen tesadüfi olabilir bence senin kedinin başına gelen :<

dişi olanı da bu aralar düşünüyoruz ameliyat ettirmeyi. o mesela her ay belli bi dönem 3-4 gün azıtıyor. aşırı miyavlamalar falan başlıyor ama öyle etrafa çiş olayı olmadı hiç. çok sürmüyor ama o dönem 3-4 gün en fazla, sonrasında normale dönüyor.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bizim kedimiz sokakta doğup, büyüdüğü için dışarı çıkma isteği ev kedilerine kıyasla çok daha fazladır diye tahmin ediyorum. oraya buraya işemeyi de ona bağlıyor, dışarı bırakmadığımız için tepki gösteriyor sanırım. her ay 3-4 günse o kadar kötü değil ya, 1-1.5 yıl dişimizi sıkarız. ben ona özel oda yaptım, oyuncakları, kumu, maması suyu vs. hepsini koydum. sıcacık, tek başına artık ama yapıck bir şey yok, 1 hafta idare edecek. ilk seferi çok kötü oluyor yazmışlar, bizimkinin ilk seferi diye tahmin ediyorum. alt katta olduğu için ses de olmuyor.

neyse, şimdilik "odaya kapama" yöntemini deneyelim 1 hafta. belki normale döner. korkum, sokak kedisi olduğundan ilerde sokağa çıkma isteğinin artacağı ve bu tepki göstermelerin çoğalacağı yönünde. o zaman yapabileceğim bir şey yok. sokağa bırakıcam, büyük ihtimal ölecek aylardır evde olmanın verdiği rahatlıktan dolayı sokakta.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

abi ama o odaya kapandığında kediden çıkan sese için dayanabilecekse kapat
ben üzülüyodum baya ağlar gibi ses çıkarıyodu
gecenin bi yarısı kapıyı açıp naparsa yapsın diyodum
çok iç acıtan bi şekilde ağlamaya başlıyo bi süre sonra odaya kapatınca. benim kedi öyle yapmıştı yani
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...