bingildak Mesaj tarihi: Şubat 21, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 21, 2011 Merhaba Arkadaşlar, Cookie'den sonra kız arkadaşımın üzerine tekrar eve bir kedi aldık. Bu sefer bir tekir aldık eve :) Neyse hemen sadete geliyorum. Kaç yaşında olduğunu bilmiyorum Hürrem'in, 3 ila 6 ay arasında olduğunu tahmin ediyorum dişlerinden. Eve ilk aldığımızda kedimiz kuzu gibiydi, sonralarda baya açıldı, hareketlendi baya saldırgan oldu (oyun yapıyor sürekli), sevdirmiyor kendini çoğu zaman. Neyse, bunlar genç bir tekirde beklendik şeylerdir diye tahmin ediyorum. Ama son 5 gündür farklı bir sıkıntımız var, kedimiz geceler miyavlıyor. Sanki birine sesleniyor diye, yanına gittiğimde suratıma bakıp, benden kaçıp sonra tekrar miyavliyor. Buna anlam vermeye çalışırken, dün benimle odama koşarak geldi, yan yana yatarken suratıma bakarak yastığımın üstüne çişini yaptı. Neye tepki verdiğini anlamış değilim. Ne olacabileceği ile ilgili bir bilgisi olan var mı? Acaba çiftleşme ile ilgili olabilir mi malum Mart ayı geldi? Erken değil midir ki? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Şubat 21, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 21, 2011 Ahah cosmus sizin kedi. Erkek ariyor. =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nomsaR Mesaj tarihi: Şubat 21, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 21, 2011 sana günde 3-4 kez tekrar yazıyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Şubat 21, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 21, 2011 Deme.. Bu yaşta ha? Bu kadar erken mi çiftleşme dönemine giriyorlar? :( Eyvahlar olsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dartanian Mesaj tarihi: Şubat 21, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 21, 2011 Sen de git onun sepetine çişini yap, anlasın evin efendisinin kim olduğunu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Somon Mesaj tarihi: Şubat 21, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 21, 2011 Ya karşı komşum paso tekir kedi alıyor yavruyken büyüyünce evden kaçıyor sölüyeyim ben size aslında kaçmasınada seviniyolar artık o kadar çok tırmalamaya başlıyor ki etrafı çekilmicek hale geliyor ızdırap oluyor 3 tane tekir beslediler 3üde aynı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pipet Mesaj tarihi: Şubat 21, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 21, 2011 sana süpriz yapmak istemiş Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Şubat 21, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 21, 2011 Ya dürüst olmak gerekirse bende sıkıntısının evde tıkılıp kalmış olması mı acaba diye düşündüm. Kapıyı açtım mı inanılmaz meraklı bir şekilde kapıya koşuyor. Acaba dışarı çıkmasına izin vermiyoruz diye mi acaba böyle tepki gösterip, isyan ediyor? Arkadaş mama kutuda, su kapta, tuvalet her katta. Ben anlamıyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Norak Mesaj tarihi: Şubat 21, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 21, 2011 bingildak said: yan yana yatarken eyvah eyvah.. :p dışarı çıkmak istemesi normal çiftleşme döneminde, ama bir ev kedisi olaraktan dışarısını hiç bilmediği için, araba kavramını bilmediği için, çıkarsa geri gelememe ihtimali var her zaman, tasmadan gpsle falan takip etmiyorsanız zor bişi. go go veteriner o yüzden yada hayvanı yorman lazım evde deli gibi oynayıp koşturup saatlerce, o zaman unutur dışarısını bir süre Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Şubat 21, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 21, 2011 Kedi biz eve alana kadar sokaktaydı. Ondan sokak bilgisi var. Ama zaten geri dönmesi mümkün değil, apartmanın 11. katındayız. Ne yazik ki işte olduğumdan dolayı kediyi hareket ettirme şansım yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SoulCube Mesaj tarihi: Şubat 21, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 21, 2011 kuyruğuna 4-5 tane kız kaçıran bağla. pencerenin yanına koy sonra kız kaçıranları ateşle. düşerse dört ayak üstüne, düşmesse de hatasını öğrenir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Şubat 22, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 22, 2011 kedicik butun sentomları gosterip, azmis oldugunu ceketimin uzerine cisini yaparak kanıtlamıs oldu. simdi cozum araması içine girdim, kısırlaştırma benim için bir seçenek değil, sokağa atarım yine kısırlaştırmam, yazık günah. akrabamın kedisi de aynı durumdaymış ZYNTRA diye bir ilaç veriyorlarmış. bu ilacı başka kullanan var mı? bu dönem ne kadar sürer, ne kadar aralıklarla tekrar eder? teşekkürler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Şubat 22, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 22, 2011 dişi olduğu için öyle yapmıştır. anlamsız Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pascalnouman Mesaj tarihi: Şubat 22, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 22, 2011 birden yukselmis kedi bence ondan boyle yapiyor - 11.katta oturuyoruz dedin ondan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Şubat 22, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 22, 2011 kısırlaştırmaya neden karşısın o kadar? iyice bi araştır, bilgili veteriner hekimlerle konuş. büyük ihtimalle fikrin değişir. değişmezse de bi iğne olayı var ama tam detayını bilmiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Şubat 22, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 22, 2011 Son kedimizi kısırlaştırdığımızda verilen anastezi yüzünden organlarda kalıcı zarar oluştu. Nefes alımı zorlaştı, zaten iran kedisi idi (nefes darlıkları var ırsı olarak) ve 4 ay içinde yetmezlikten öldü. Ayrıca kısırlaştırma hayvanın bütün hormonal dengelerini bozuyor ve karakterinde değişikliklere sebep oluyor. Köpeğimiz var bir tane erkek kısırlaştırdığımızdna beri eve yeni bir hayvan almış gibi olduk. Tamamen değişti hal, hareket ve bize karşı tavırları. Bunların ötesinde, 1 ay sonra eve çıkıcam, eğer ki güzel tüylü bir erkek bulursam 1 yaşından sonra (4 aylık daha) çiftleştirmek isterdim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kermit Mesaj tarihi: Şubat 22, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 22, 2011 cem senin kedi yanıyo olm söndürün Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Şubat 22, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 22, 2011 sec begen al Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Şubat 22, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 22, 2011 2 tane kedim var. biri erkek 7 yaşında, diğeri dişi 8-9 aylık civarı. erkek olan kısırlaştırıldı 5-6 yıl kadar önce. şu ana kadar sıkıntı sayılabilecek tek sorun idrar yollarıyla ilgiliydi. diet mama kullanıyoruz onun içinde. bi de vitamin takviyesi arada. davranışlarında hiç bir değişiklik gözlemlemedim ben. sadece kilo aldı biraz. ama senin dediğin gbi ameliyat sonrası durulma davranışlarda değişim olması gibi sonuçlar olabileceğine dair bir şeyler okumuştum sanırım ben de bir yerlerde. kendi tecrübeme dayanarak düzgün bi yerde dikkatlice yaptırılınca, ameliyat sonrasında sorun olacağını sanmıyorum pek. cinsi yüzünden yada tamamen tesadüfi olabilir bence senin kedinin başına gelen :< dişi olanı da bu aralar düşünüyoruz ameliyat ettirmeyi. o mesela her ay belli bi dönem 3-4 gün azıtıyor. aşırı miyavlamalar falan başlıyor ama öyle etrafa çiş olayı olmadı hiç. çok sürmüyor ama o dönem 3-4 gün en fazla, sonrasında normale dönüyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Şubat 22, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 22, 2011 bizim kedimiz sokakta doğup, büyüdüğü için dışarı çıkma isteği ev kedilerine kıyasla çok daha fazladır diye tahmin ediyorum. oraya buraya işemeyi de ona bağlıyor, dışarı bırakmadığımız için tepki gösteriyor sanırım. her ay 3-4 günse o kadar kötü değil ya, 1-1.5 yıl dişimizi sıkarız. ben ona özel oda yaptım, oyuncakları, kumu, maması suyu vs. hepsini koydum. sıcacık, tek başına artık ama yapıck bir şey yok, 1 hafta idare edecek. ilk seferi çok kötü oluyor yazmışlar, bizimkinin ilk seferi diye tahmin ediyorum. alt katta olduğu için ses de olmuyor. neyse, şimdilik "odaya kapama" yöntemini deneyelim 1 hafta. belki normale döner. korkum, sokak kedisi olduğundan ilerde sokağa çıkma isteğinin artacağı ve bu tepki göstermelerin çoğalacağı yönünde. o zaman yapabileceğim bir şey yok. sokağa bırakıcam, büyük ihtimal ölecek aylardır evde olmanın verdiği rahatlıktan dolayı sokakta. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kermit Mesaj tarihi: Şubat 22, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 22, 2011 abi ama o odaya kapandığında kediden çıkan sese için dayanabilecekse kapat ben üzülüyodum baya ağlar gibi ses çıkarıyodu gecenin bi yarısı kapıyı açıp naparsa yapsın diyodum çok iç acıtan bi şekilde ağlamaya başlıyo bi süre sonra odaya kapatınca. benim kedi öyle yapmıştı yani Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Şubat 22, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 22, 2011 Napıyım abi başka, kısırlaştırsam hayvana yazık, aşı yaptırsam bütün hormonal dengeleri bozuyor hayvanı maffediyor, hap versem ömrünü kısaltıyor, kanser ve enfeksiyon yapıyor. çiftleştirsem hem çok genç, hemde tekir yavrusunu kimse almaz bedavaya versem, sokağa mı atıcam? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kermit Mesaj tarihi: Şubat 22, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 22, 2011 yok bişi yap demiyom lan dayanabilcenmi o sese diyom asdkhgas ben dayanamadıydım yani baya iç acıtan bi ses Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Şubat 22, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 22, 2011 yıllardır antalyadaki kaşarlarda bu sesi çıkarıyor, onlara dayandık, yavrumunkine de dayanırım 1 hafta :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kermit Mesaj tarihi: Şubat 22, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 22, 2011 ahahahaha Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar