Laorx Mesaj tarihi: Şubat 19, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 19, 2011 said: Alaska'da yaşayan kara ayıların kış uykularını izleyen bilimadamları, insanları benzer bir kış uykusuna yatırmanın, ölümcül hastalıkların tedavisi ve uzun uzay yolculuklarına giden yolda anahtar öneme sahip olabileceği görüşünde. Kara ayılar, yedi ay süren kış uykuları boyunca, yemiyor, içmiyor ve dışkılamıyor. Ama yine de kış uykusundan uyandıklarındaki fizyolojik durumları, uykuya daldıkları zamankiyle neredeyse aynı. Bilimadamları ayıların kış uykusundayken nabızlarının dakikada 14 vuruşa kadar düştüğünü, metabolizmalarının da dörtte üç oranında yavaşladığını söylüyor. VÜCUT ISISINDA DEĞİŞİM Hayvanların, uyku sırasındaki kalp atışları, vücut ısıları ve kas faaliyetleri incelendi. Araştırma sonucu, ayıların vücut ısısının 2 ila 7 gün arasında değişen dönemler içinde, 30 ila 36 derece arasında değiştiği saptandı. Daha önce, böyle bir vücut ısısı değişimine, kış uykusuna yatan hayvanlarda rastlanmamıştı. Ayıların metabolizmasının, kış uykusundan uyandıktan üç hafta sonrasına kadar bile, uykudaymış gibi yavaş çalıştığı saptandı. Araştırma ekibinden Craig Heller, "Bu durum, metabolizmayı baskı altında tutan bio-kimyasal bir mekanizma olduğunu gösteriyor ve bu çok ilginç bir buluş olabilir." dedi. Heller ayrıca, buluşun uzayın derinlikliklerindeki araştırmalar için yararlı olabileceği görüşünde. Craig Heller, 'Uzun uzay yolculuklarında astronotları bir tür kış uykusuna yatırma fikri hep vardı. Şimdiye kadar bu bir tür fantezi olarak kabul ediliyordu. Ama şimdi mantığını anlayabiliyoruz ' diye konuştu. http://www.catskillmountainkeeper.org/files/Image/images/378px-Black_bear_large.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tatar Ramazan Mesaj tarihi: Şubat 19, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 19, 2011 önemli bir çalışma, umarım yakın gelecekte fayda verir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kermit Mesaj tarihi: Şubat 19, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 19, 2011 Bir ramazan günü Allah'a inanmayan (ateist) bir adam ormanda geziniyormuş. Kendi kendine konuşuyormuş -"şu evren ne kadar güzel yaratmış ağaçları, kuşları, vs..." derken önüne birden ayı çıkmış. Adam korkudan allahım diye haykırmış. Ayı, dere, kuşlar, ağaçlar her şey donmuş. Yukardan gür bir ses gelmeye başlamış: -" Sen benim varlığıma inanmıyorsun da; zor zamanında neden adımı anıyorsun?"diye. Adam tir tir titriyormuş. Üzerine atlamak üzere olan bir ayı ve yukarıdan gelen ses. Adama bir hayli korkmuş. Konuşmaya başlamış: -" Allahım ne deseniz haklısınız. Ben size inanmadım beni affedin. Ben müslüman olamadım bari şu ayıyı müslüman yapın" demiş. Her şey eski haline dönmüş. Ayı konuşmaya başlamış: -" Allahım hamd olsun verdiğin nimetlere senin rızan ile orucumu açıyorum" demiş ve adamı yemiş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
NoOb Mesaj tarihi: Şubat 19, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 19, 2011 sübhanallah kardeş ibretlik bir paylaşım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LathspeLL Mesaj tarihi: Şubat 19, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 19, 2011 kermit inşallah Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sipeyskeyk Mesaj tarihi: Şubat 19, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 19, 2011 bizzat bu ayıda mı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pasta Mesaj tarihi: Şubat 19, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 19, 2011 Biz de skype da başladık hemen bunu konuşmaya. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Şubat 19, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 19, 2011 hürriyet haberi mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar