Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Anadolu'nun İsyanı

Vidar

Öne çıkan mesajlar

Nükleer mi yapalım, elimizden gelen HES.
HEsler suyu alıp yoketmiyor yukardan alıp asagıdan geri veriyor.
Öldük bittik susuz kaldık diyen köylü günde 3-100litre suyun hesabını yapıyor benim ordan saniyede 10 metreküp su geciyor. Bizi israile satacaklar bu suyu diye kovalamıştı köylüler, açıklayana kadar anamız ağladı.
Bu ayaklanmanın en buyuk sebebi oralı buyuk isimlerin gec kalması sonucu halkı ayaklandırması ve ileride kendinin orayı degerlendirmesi. Sonunda kazanan sadece davalara bakan avukatlar olacak o kadar.
Sosyal ağlarda paylaş

Barajlar iyide, her 100 kmde bir suyu barja verip sonradan tekrar doğaya bırakmak dengenin içine eder.

insan kanını her on cm'de bir çıkart, sonra tekrar vücüda geri ver. Adam normalde 60 yıl yaşasa bile bu yüzden 10 yıl vb yaşar.

Ha birde, bu sistem dünyada hangi ülkede varda, bizim sivri akıllılar uyguluyor.

Nükleer tek çare.
Sosyal ağlarda paylaş

Absolut said:

Nükleer mi yapalım, elimizden gelen HES.
HEsler suyu alıp yoketmiyor yukardan alıp asagıdan geri veriyor.
Öldük bittik susuz kaldık diyen köylü günde 3-100litre suyun hesabını yapıyor benim ordan saniyede 10 metreküp su geciyor. Bizi israile satacaklar bu suyu diye kovalamıştı köylüler, açıklayana kadar anamız ağladı.
Bu ayaklanmanın en buyuk sebebi oralı buyuk isimlerin gec kalması sonucu halkı ayaklandırması ve ileride kendinin orayı degerlendirmesi. Sonunda kazanan sadece davalara bakan avukatlar olacak o kadar.

@efrasiyab bu arada hes denen şey baraj değil

@ abso abi suyun bitmesi mühim dğeil, o suda yaşayan balıklar, o suyun etrafındaki bitkiler tüm havza yok oluyor.

şu mesela murgul'daki hes sağ taraftaki yamaçtan inen boru. su oraya götürülüyor yatağından alınıp oradan aşağı salınıyor elektrik üretiliyor. http://i56.tinypic.com/b7idts.jpg

ama değer mi, bence değmez, ne ırmağın ırmaklığı kalmış, vadinin her yeri inşaat, ne bitkiler kalmış, ne tabiat. koca bir şantiye her yer. suyun rengi bile değişmiş artık.
Sosyal ağlarda paylaş

Absolut said:

Bizi israile satacaklar bu suyu diye kovalamıştı köylüler, açıklayana kadar anamız ağladı.

şu.

İyi birşey mi kötü birşey mi tartışılır da, rizede falan oturan akrabanız tanıdığınız varsa DEVLET DEREMİZİ DELİYOR İSRAİLE SU SATMAK İÇİN tarzında dolanıyorlar şu HES projeleri karşısında.
Sosyal ağlarda paylaş

Güzelim vadileri, doğayı katlediyorlar.

İnşaatlar, beton binalar vesaire.

Enerjiyse başka türlü yapın, dünyanın en nükleer karşıtı ülkesi olan Almanya bile, yusuf yusuf durumundan nükleere yönelmeye başladı enerji için.

Hayır, fazladan para kazanacağım diye, ilaç denek'i olmak gibi birşey bu, enerji üreteceğim diye doğanın içine ediyorlar yahu.
Sosyal ağlarda paylaş

Evet, bu yorumu duyduğum laflardan yaptım, Habertürkteki 1-2 açık oturumda 2 tarafında argümanlarını dinledim, ve HES'lerin zararlı olduğu görüşüne vardım.

Avrupada bile tepki çeken bir şey, Türkiye gibi, mükemmel yönetimiyle(!) ünlü bir ülkede ne kadar sağlıklı uygulanabilir çok merak ediyorum.

Hele hele işin içinde rant varsa ki, olacağı kesin, Haydarpaşayı bile beceriksizliğinden yakan bir zihniyetin iş vereceği yandaş şirketlerin, projeleri daha ucuza getirmek ve kârlarını maksimize etmek için neler yapabilecekleri gözümü korkutuyor.

2 sene önce Ayamama deresinde 20 kişinin öldüğü sel baskınında, dere yatağındaki hepsi yıkılacak denilen binaların yerine aynı dere yatağında daha yüksek daha büyük binalar inşaat ettirilmesine göz yuman, insanları hiçe sayan bir zihniyetin, doğayı umursayacağını ummak bana göre biraz safdillik oluyor ne yazıkki.
Sosyal ağlarda paylaş

abi bunun sencesi bencesi yok ki.. sen tutup da doğru düzgün hesaplama ile hes açıyorsan, akarsularının potansiyeli de varsa. çatır çatır dikersin hes'leri.

brezilya'da hes'ten gelen elektrik diğerlerinin tümünden fazladır.

"ema evropa'da öleee deeeel!" diyeni de "bi git evropa'nın akarsularına, taşdığı su miktarına, debisine bak. bi de brezilyaya bak. sonra konuşalım" derim.. ama inat edeceği için konuşmam büyük ihtimalle.

bunu önceden de verdiğim için aramadan çekip koymak kolay oldu şimdi.

herkesin övdüğü bi durum bu hatta..

iyi hesaplanmış bi hes öle aman aman çevre felaketlerine yol açmadan fayda sağlar herkese.

ha bir de rakiplerine bakıcaksın..
nükleer, termik.
ben nükleerden yanayım. inşaatına başlandı mı?
hayır..

e o zaman hes doğru yol.

avrupa'da hes istenmiyor o zaman bize de olmamalı düşüncesi yanlıştır yani. akarsuyuna, mevcut enerji durumuna vs. bi sürü şeye bağlı.

Sosyal ağlarda paylaş

Adam gibi yapılacağını düşünsem karşı çıkmam.
Ama şunu düşünün, bu adamların Haydarpaşa ihalesini verdikleri şirket, koca binayı yaktı.

İHaleler, işi yapan şirketin iş kalitesine göre değil, yandaşlık veya yakınlık/rüşvet katsayısına göre veriliyor.

İhaleyi alan adamın derdi, işimi en kaliteli şekilde yapayım değil, en ucuza, en çok kârı elde edip, en basit şekilde işi yapmak oluyor sadece.

E 2 sene önce, dere yatağı coşup, binlerce kişi mağdur olunca, dere yatağındaki binaları yıkacağız dediler, tam tersine cemaat Fatih kolejini yaptı dev gibi, iktidara yakın bir holdingte yarı gökdelen bir bina dikiyor şu an, eskisinden beter oldu.

Siz cidden bunların bu işi hakkıyla yapabileceklerine inanıyor musunuz?
Ben inanmıyorum, ve rant kazanmak uğruna doğanın içine edeceklerine inanıyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

ben doğru olarak bir şeylerin yapılması gerektiğine inanıyorum.

ama.. ya evet bu kısmı kötü

önceden gelenler ve bundan sonra da gelecekler içinde hiçbir işin rant gözetmeden ve karşı çıktığınız noktaları düzelterek bu işleri yapacağına hiç inanmıyorum.

enerji dar boğazının da aşılması şart. hiçbir şey yapmasan da olmaz..
10da 7doğru olsa o bile iyi bir oran sayarım, "iyi olmuş bak. aferin." derim.

durum bu yani..
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...