Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

lise sona gelip ingilizce bilmeyen kaldı mı ya

Chemical

Öne çıkan mesajlar

amacı ne arkadaşın?
anlayan oldu mu ?
Horcrux said:

Türkler afedersin ama gayet komik konusuyo. O sizin kendinizi avutmaniz.
Yurtdisina gitmek sadece aksana katki saglamaz. Pratigi gelistirmek icin önmelidir. Dilini gelistirmek icin yurtdisina giden türklerin cok büyük bi kismi seneler sonra bile hala ayni sekilde konusuyo ama hizli cevap veriyo.

@GERGE, hicbi zaman da konusamazsin sen ingiliz aksanini. Kitap okuyup ceviri yapmak icin ses cikartman gerekmiyo. Hayatin boyunca 600 kitap okumus olabilirsin ama kim bilir kac kelimeyi telafuz etmissindir. Kötü bence. Ingilizceyi sadece anlamak icin kullanmak.
Sosyal ağlarda paylaş

Rotweiler said:

Mütercim-tercüman olmadan tercüme yapıyorsun yani?
Harikasın.(Ki sen de haklısın, iki terminoloji öğrenen adam çevirir yapılır!!11!! diye geziyor.)
1-2 saatlik çevirri yapıyorsan, yüksek ihtimal tek sayfalık kalıp metinlerdir diye düşünüyorum. Bir mahkeme celbi ve ya dilekçe gibi.

lol millet ragelemiş hemen :D iyi para götürmüorm heralde mütercim tercümanlık öğrencisiyim ama ailemden para almama gerek kalmıyor ve çeviri yapmıyorum tercümanlık yapıyorum şuan
Sosyal ağlarda paylaş

Levrek said:

Lisede ingilizce hocamız ingilizce bilmiyordu bunu müdüre söyledigimde ne yapalım idare edin yapabilecegimiz bir şey yok devlet atıyor demişti

Hocanın kendisine sorular soruyorduk kendiniz araştırın bulun diyordu yahu en basitinden hocam mutsuz neydi mi diye birşey sormuştum sözlügüne bak demişti yanımda degil dedim o sırada çattırmadan baktı sözlügüne eh madem sölüyeyim dedi tahtaya said yazmıştı böle bir kitle var öğretmen diye geçinen

ben inanmıyorum lisede ingilizce öğrenildigine özeller hariç, adam öğrenmek istiyorsa azmeder öğrenir lisede anca öle yoksa hazır piş ağzıma düş olmuyor.
I am not a dictionary, derdi bizim lise hocası :D
Sosyal ağlarda paylaş

ben lise 1 de mi ne adam gibi ingilize öğrendim

bizde de ortaokul hazırlık vardı ama ben fazlaca tembel bir adamdım sonra lise 1 de ingilizce hocası ısrarla makale yazdırmıştı bana o şekilde gelişti ingilizcem sonrasıdna da tatilde matile konuşa ede bir yere geldi (lise son da bir hoca atanmıştı ankaradan mı ne kadın ingilizce bilmiyordu lan.. dersde dersi takip etmek yerine alttan ingilizce kitap okuyoruz diye dra ile bana 100 vermişti ahahaha)

okuyarak yazarake derek kısacası kafasını gözünü kırarak ingilizce öğrnilir ama günlük lisan ve kullanım için konuşabilmek için turisti bulup konuşmak lazım

bu arada aksanımdan mı tipimden mi anlamadım "italyan mısınız?" diye sordular bir kaç hediyelik dükkanında, hoşuma da gitmedi değil hani he, pis türkler :P
Sosyal ağlarda paylaş

yabancı hatun yapma iniglizcesi ayrı sohbet edebimek ayrı

hatta böyle konuşma kalvuzları var ya ince olur kalıp cümleler vardır içinde işte sırf onlarla oalibliryo o "hatun yapma" işi.. adam klavuza ne kdar iltifat vs varsa doldurmuş keza bende benzr bir kitabın almanca olanı var gülmekten öldüm; "gözleriniz çok güzzel" " harika bir vücudunuz var" "ilk görüşte aşka inanı mısnız" gibi daha ir sürü cümle var kitapda.. tratıp koysam mı ahahah çok iyi bunalr ya
Sosyal ağlarda paylaş

tıp-müh. başta olmak üzere, aslında türkçe verilebilen eğitimlerin ingilizce verilmesi iyi bence.

Hocalar genelde zor kısımlarda türkçe'ye dönüyorlar ama ingilizce verme olayının aslı senin aldığın eğitim kabaca evrensel oluyor, 3-5 kaynak yerine 3000-5000 kaynak bulabiliyorsun hani ingilizce biraz genel olduğundan.
Sosyal ağlarda paylaş

Horcrux said:

@GERGE, hicbi zaman da konusamazsin sen ingiliz aksanini. Kitap okuyup ceviri yapmak icin ses cikartman gerekmiyo. Hayatin boyunca 600 kitap okumus olabilirsin ama kim bilir kac kelimeyi telafuz etmissindir. Kötü bence. Ingilizceyi sadece anlamak icin kullanmak.

Arkadaşla aşağı yukarı aynı durumdayım.Yurtdışına ilk çıktığımda(iş için türk grubuyla birlikte) "sen nerelisin" diyen, türküm diyinde "Amerika'da bulundun mu" diyen çok oldu."Yoo hayatımda ingilizce konuşulan ülkede bulunmadım" dediğimde bayaa bir şaşırıyırlardı

Yalnız dili sonradan öğrenmek benim tespit edebildiğim kadarıyla müzik kulağı denilen yetenekle de ilintili.Bu yeteneğe sahip insanlar vurgulardaki ufak farkları farkedip kelimenin yazıdan okunuşunu değil direk duyduğu sesi taklit edebiliyor.

ve "Kötü bence. Ingilizceyi sadece anlamak icin kullanmak" doğru tabi de herkesin şansı olmuyor.Yani demek istediğim yurtdışına gitmeden de(konuşma dahil) çok iyi düzeye getirilebilir ama mevcut eğitim sistemiyle bir halt olmaz.
Sosyal ağlarda paylaş

11 sayfa okuyamadım üşendim ama ingilizce bilmeyenleri ezmeyin =)

yabancı dil gayet yetenek meselesi bence. Ben lisede hazırlık okudum, üniversitede hazırlık okudum, üstüne (çok iyi bi puan olmasada ) üni hazırlığını geçebilmek için toefl'a girdim. Ama sonucum hala hüsran. Hala pek çok şeyi anlayamıyorum ve evet ingilizce biliyorum ben yea ! diyemiyorum.

yabancı dili sevmediğim için 1 yıldır okulda ingilizce derslerine de devam etmiyordum (bölümümne yazık ki türkçe ama ingilizce zorunlu ders almak gerekio, okulu bitirmek için okul tekrar toefl istiyor.), şimdi yurt dışına çıkınca durumun vahametini farkettim. İnsanların dediklerini anlıyorum ama doğru düzgün konusamıorum. Kitlenip kalıyorum konusurken ve iğrenç bişey gerçekten.

Makale olaylarına girmicem zaten, çoğu şeyi anlamıyorum ben hala =D ve tüm ders kitaplarım ingilizce, türkçe kaynak bulmak imkansız olmasına rağmen hala ingilizcem çok gelişmiyor (geliştiremiyorum).

yabancı dil çok önemli, herkes öğrenmeli ama zor bence. Ezberleyip nasıl unutuyorsunuz demeyin, 1 yıl derslere girmemem benim herşeyi unutmama yetmiş.
Sosyal ağlarda paylaş

Horcrux said:

Yurtdisina gitmek sadece aksana katki saglamaz. Pratigi gelistirmek icin önmelidir. Dilini gelistirmek icin yurtdisina giden türklerin cok büyük bi kismi seneler sonra bile hala ayni sekilde konusuyo ama hizli cevap veriyo.

İŞİN UZMANI KONUŞTU! BU İŞE YILLARINI VEREN HORCRUX'DAN ÇARPICI AÇIKLAMALAR.

ve bir o kadar da komik.
Sosyal ağlarda paylaş

Biraz merak ile ilgili bence.Şimdiye kadar hep devlet okullarında okudum lisede de almanca gördüm birazda yalandan ingilizce öğrettiler hesapta seçmeli ders olarak.Ama üniversitede hazırlık muafiyet sınavını iyi bir dereceyle geçerek hazırlığı atladım ve ( kocaeli üni. iktisat bu arada) üniversite ing. derslerinin hiç birinde büt.e bile kalmadan geçtim.Özel okullarda okumuş elemanlar falan hep kalıyordu ingilizce derslerinden adam en sağlam dersleri vermiş ekonometri uli falan hala en saçma ingilizce kurunda tekrarlayıp duruyor =) Aynı şekilde en yakın arkadaşlarımdan biride anaokul ve 1. sınıf itibari ile senelerce ingilizce okudu (ortadoğu koleji , bilfen) sonra koç üniversitesine girip 2 sene hazırlığı geçemeyip atıldı mal.Ne biliim insan biraz yabancı şarkı dinlerken , oyun oynarken dizi film falan izlerken "acaba bu herifler ne diyo lan" diye araştırınca yavaş yavaş kapıyorsun ingilizceyi.Takmayıp uğraşmayan adamda saçmalıyor işte ömrü boyunca , gidip cv sine "orta derecede ingilizce" yazıyor falan filan.
Sosyal ağlarda paylaş

he diyip getik biz uzun bi süre
denemeni tavsiye ederim
Fistan said:

amacı ne arkadaşın?
anlayan oldu mu ?
Horcrux said:

Sosyal ağlarda paylaş

E abi şimdi Türk bir adam da çok genç yaşta yurtdışında İngilizce öğrenirse, aksanı da kaparsa, hiç çıkıntı durmuyor öyle. Hiç bir zaman insanın 2. dilinin ana dili kadar iyi olabileceğini savunmam ama, artık ana diline yakın bir seviyede İngilizce (veya başka bir dil) konuşan insanların aksanı takıldıklarına insanlara göre değişebiliyor bile. Bakıyorsun 3 ay manchester'lıyla takılıyor abuk bir kuzey aksanı kapıyor. Biz de Gökalp'le konuşa konuşa köylü aksanı kaptık mesela, aynı şey. asdafg
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...