Laorx Mesaj tarihi: Şubat 17, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2011 hedefin altında duran çocuğa "gökhan noldu kafayı eğdin ha:)))" diyo ruh hastası. Ben gökhan'ın yerinde olsam la bi sg'i basardım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rotweiler Mesaj tarihi: Şubat 17, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2011 Topiği açan arkadaşı kutluyorum, git arkadaşım sen, git 3 yıl yurtdışında yaşa, asker felan olma. Zaten aldığın nefes haram, dağdaki oksijen kalsın. PS: Komutan ayrı bi havaymış, uzmandır saygı duyarım ama bacak arası hareketi ayrıca gg. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Şubat 17, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2011 ya adam istiosa havadaki bozuk parayi vurabilsin, 3 km den snipe yapma yetisi olsun o bacak hariektini yaptiktan sonra karizma kalmiyorki zaten ahahahahaah red kit yapinca oluo cunki o cizgi film karakteri desin biri adama ahahaahh Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Daesu Mesaj tarihi: Şubat 17, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2011 Viktor said: askerlik gercekten COOOOK zor bi meslek, iste topigi acan adam 3 yil disarda calisiyim kaciyim derken ve 5 ayi bile fazla gorurken, cocuk yasta buyuk ihtimal kendi fikri alinmadan asker yapilan ve omrunun ciddi bir bolumunu orduda gecirmek zorunda olan o komutan ne yapsin? viktor orduyu savuncam diye cok zorlamışsın bu sefer özel harekatta cok acayip şeyler duydum direk görev yapmiş 2 kişiden bu cok basit kacıyor ama burdakilerde normal ermiş yani.anlamadım bu kasnet neden korkmıycaksınız etmiyceksiniz diyor komutanda önünden sürü gibi pkklı geçerken ateş et emri veremiyorlar öylede trajikomik durum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Şubat 17, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2011 @Viktor: cocuk yasta buyuk ihtimal kendi fikri alinmadan asker yapilan ve omrunun ciddi bir bolumunu orduda gecirmek zorunda olan o komutanın ne yapacağını söyleyeyim: ordudan ayrılsın. askeri okula giden, devamında harp akademisindense ordu kontenjanından üniversiteye devam eden (heralde liseye geldiğinde eorduda devam edip etmeyeceğini biraz kestirebiliyordur, çalışır öss'ye girer) sonra da (sanırım belli bir miktar tazminat ödemek kaydıyla) üni.de ordudan ayrılarak sivilleşen pek çok tanıdığım var (sırf bizim okulda 3 kişi vardı, 2-3 tane de dışarıda çevreden duydum). Yanlış anlamayın TSK çok reröre diyen kitleden değilim, zorunlu askerlik hizmetinin ilelebet karşıtı olsam da genel olarak ordunun en azından şu anki koşullar içerisinde genel olarak iyi işlediğini düşünüyorum. Ama "çocukken bilinçsizce orduya verildi mecbur öyle kaldı" diye bir savunma olamaz yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
manve Mesaj tarihi: Şubat 17, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2011 Daesu said: viktor orduyu savuncam diye cok zorlamışsın bu sefer özel harekatta cok acayip şeyler duydum direk görev yapmiş 2 kişiden bu cok basit kacıyor ama burdakilerde normal ermiş yani.anlamadım bu kasnet neden korkmıycaksınız etmiyceksiniz diyor komutanda önünden sürü gibi pkklı geçerken ateş et emri veremiyorlar öylede trajikomik durum. Veremiyorlar diyorsun, sonuçta bu karar askere kalmıyor, bazen o verilen karara asker uyuyor, bazen ee yeter lan dediği oluyor. Ben de öldürdğüğü teröristlerin leşlerini saklayan subay, astsubay biliyorum. niye saklıyorlar peki? Ankara'dan dokunmayın emri geldiği için olabilir mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Şubat 17, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2011 arada kayisi atanlar oluyo, hemen tsk oyle tsk boyle demenin luzumu yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Daesu Mesaj tarihi: Şubat 17, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2011 manve said: Daesu said: viktor orduyu savuncam diye cok zorlamışsın bu sefer özel harekatta cok acayip şeyler duydum direk görev yapmiş 2 kişiden bu cok basit kacıyor ama burdakilerde normal ermiş yani.anlamadım bu kasnet neden korkmıycaksınız etmiyceksiniz diyor komutanda önünden sürü gibi pkklı geçerken ateş et emri veremiyorlar öylede trajikomik durum. Veremiyorlar diyorsun, sonuçta bu karar askere kalmıyor, bazen o verilen karara asker uyuyor, bazen ee yeter lan dediği oluyor. Ben de öldürdğüğü teröristlerin leşlerini saklayan subay, astsubay biliyorum. niye saklıyorlar peki? Ankara'dan dokunmayın emri geldiği için olabilir mi? söyledigim şeyde o. domalıp ateş etmekle birşey olmuyor. verdigin egitim prtaikte kullanılamıyorsa orda askerlerin yaşadıgı zaiattan başka birşey degildir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
manve Mesaj tarihi: Şubat 17, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2011 Rewendor said: cocuk yasta buyuk ihtimal kendi fikri alinmadan asker yapilan ve omrunun ciddi bir bolumunu orduda gecirmek zorunda olan o komutanın ne yapacağını söyleyeyim: ordudan ayrılsın. askeri okula giden, devamında harp akademisindense ordu kontenjanından üniversiteye devam eden (heralde liseye geldiğinde eorduda devam edip etmeyeceğini biraz kestirebiliyordur, çalışır öss'ye girer) sonra da (sanırım belli bir miktar tazminat ödemek kaydıyla) üni.de ordudan ayrılarak sivilleşen pek çok tanıdığım var (sırf bizim okulda 3 kişi vardı, 2-3 tane de dışarıda çevreden duydum). Türkiye şartlarını düşün bakalım, kaç kişi devlet kapısında kuyruk olmuşken, adam bulduğu garanti mesleği niye bıraksın? Türkiye'de millet 3 kuruş para kazanmak için en yakın arkadaşına kazık atarken, adam neden bıraksın? Ve ayrıca o belli bir miktar dediğin para da az bir para değil, normal bir geliri olan bir ailenin ekstradan karşılayabilieceği bir para değil en azından. o yüzden hayatını garanti bir mesleğe bağlamak umuduyla giren çoğu orada kalmak zorunda kalıyor, beğensin ya da beğenmesin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
manve Mesaj tarihi: Şubat 17, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2011 Daesu said: manve said: Daesu said: viktor orduyu savuncam diye cok zorlamışsın bu sefer özel harekatta cok acayip şeyler duydum direk görev yapmiş 2 kişiden bu cok basit kacıyor ama burdakilerde normal ermiş yani.anlamadım bu kasnet neden korkmıycaksınız etmiyceksiniz diyor komutanda önünden sürü gibi pkklı geçerken ateş et emri veremiyorlar öylede trajikomik durum. Veremiyorlar diyorsun, sonuçta bu karar askere kalmıyor, bazen o verilen karara asker uyuyor, bazen ee yeter lan dediği oluyor. Ben de öldürdğüğü teröristlerin leşlerini saklayan subay, astsubay biliyorum. niye saklıyorlar peki? Ankara'dan dokunmayın emri geldiği için olabilir mi? söyledigim şeyde o. domalıp ateş etmekle birşey olmuyor. verdigin egitim prtaikte kullanılamıyorsa orda askerlerin yaşadıgı zaiattan başka birşey degildir. Sen adamlara pratik şansı vermiyorsan o adamların bir suçu yok işte. Adamın önünden yüzlerce kişi geçerken, o kişinin karargaraha "bırakın hepsini 5dk'da temizleyeim" diye yalvardığını bilirim. Ama sevgili büyüklerimizden "dokunmayın onlar masum köylü" diye yanıt geldiğini de bilirim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Şubat 17, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2011 manve said: Türkiye şartlarını düşün bakalım, kaç kişi devlet kapısında kuyruk olmuşken, adam bulduğu garanti mesleği niye bıraksın? Türkiye'de millet 3 kuruş para kazanmak için en yakın arkadaşına kazık atarken, adam neden bıraksın? Ve ayrıca o belli bir miktar dediğin para da az bir para değil, normal bir geliri olan bir ailenin ekstradan karşılayabilieceği bir para değil en azından. o yüzden hayatını garanti bir mesleğe bağlamak umuduyla giren çoğu orada kalmak zorunda kalıyor, beğensin ya da beğenmesin. E tamam, Türkiye'de dediğin gibi hiç kimsenin mesleği hazır değil, işsiz kalma riski her zaman var. Ona özgü bir dezavantaj değil bu. Asker olmasa mesleği hazır mı olacaktı sanki? Askerlik de bir meslek, çocukken bilinçsizken yazdırmışlar diye savunuyorsunuz. E bunu her türlü bırakma şansı var diyorum ben de. Evet, bırakırsa işsizlik, maddi durum gibi sıkıntıları tabii ki olacak. Ama herkesin var bu. O da herkes gibi olacak işte, çalışıp bir yerlere gelebilirse gelecek, ya da arada sürünecek ama bu riski alma şansı var. haliyle "bilinçsizken yazdırdılar" diye bir şey yok. O kararı bilinçliyken de verebiliyor. Dezavantajlı değil tam tersine avantajlı oluyor. Normal insanların aksine hazırda (çok zor da olsa) bir mesleği var. Bundan feragat edip herkesle beraber iş avına çıkıp çıkmamak kendi elinde. Kısaca bilinçsizdi çocuktu gibi savlar sadece bahane. Yazdırdılar diye öyle bir zorunluluk yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
manve Mesaj tarihi: Şubat 17, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2011 Iyı de nasıl dezavantaj değil. Bir yerde aylık eline bir mühendisten daha çok maaş geçme ihtimali varken, diğer yerde tonla tazminat ödeyip okuldan atılma ihtimalin var. Kaç kişi bunu seçecek kadar kendine güveniyor? Bir de askeri okula girenlerin kaçı öss'de milyonlarca insan ile tekrardan kapışmak ister ki? Üstelik askeriyenin bütün birimleri, bütün çalışanları bu kadar stres altında değil. Düşün biri sana diyor sabah 8 akşam 5, sadece mesai, arada bir gece nöbete kalman gerekiyor, görev yapacağın yerler ise 10-12 yılda bir doğu hizmetin var, onun dışında batıda herhangi bir yer olabilir. Sen ne seçerdin ki ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Şubat 17, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2011 manve said: Iyı de nasıl dezavantaj değil. Bir yerde aylık eline bir mühendisten daha çok maaş geçme ihtimali varken, diğer yerde tonla tazminat ödeyip okuldan atılma ihtimalin var. Kaç kişi bunu seçecek kadar kendine güveniyor? Bir de askeri okula girenlerin kaçı öss'de milyonlarca insan ile tekrardan kapışmak ister ki? Üstelik askeriyenin bütün birimleri, bütün çalışanları bu kadar stres altında değil. Düşün biri sana diyor sabah 8 akşam 5, sadece mesai, arada bir gece nöbete kalman gerekiyor, görev yapacağın yerler ise 10-12 yılda bir doğu hizmetin var, onun dışında batıda herhangi bir yer olabilir. Sen ne seçerdin ki ? ben yine de sivili seçerdim de konu bu değil. sen askeriyeyi tercih edermişsin o da senin kararın, elbette kendine göre haklı nedenlerin vardır. Dediğim gibi konu hangi seçeneğin daha iyi olduğu değil, sonuçta ortada bir "seçim hakkı" var. Konu bu. Askeriye için olmayanlar da iyi bir anadolu lisesi ya da kolej için milyonlarca insanla öncesinde kapışıyorlar mesela, sonra öss'de tekrar kapışıyorlar. Normal, daha doğrusu sivil (sanki askerlik anormalmiş gibi anlaşılıyor normal diyince yanlış anlaşılmasın öyle deme gayretim yok) bir insan ne yapar? iyi bir lise için sınavlara girer, üniversite için sınavlara girer, sonra üni bitirir, bölümüyle alakalı (ya da bazen alakasız) bir yere işe girer. E asker ne yapıyor? Askeri okul için sınavlara giriyor, sonra ona uygun değil diye düşünüyorsa öss'ye geçiyor (ödediği tazminatı öss'de aldığı bonus puanlara ve anadolu lisesi sınavlarına sayabilir askeriyeden gelmesi dolayısıyla) ve sonra da sivil olup yine işe giriyor. Arada herhangi bir dezavantaj yok. Askeri liseden sonra sivil olmak istiyorum diyeni tutan yok yani bilinçlendikten sonra gayet normal koşullarla sivili de seçebilir. Askeriyede de kalabilir, ama sonra "beni çocukken yazdırdılar ayrılamadım" diyemez. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Şubat 17, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2011 eğitiem askeri liseden bashlamış birisinin, kafasını acılıp a nerde olduığunun ayırdına varması değil 20 40-50 yasında bile mümkün olmıyabilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Şubat 17, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2011 Cuce said: eğitiem askeri liseden bashlamış birisinin, kafasını acılıp a nerde olduığunun ayırdına varması değil 20 40-50 yasında bile mümkün olmıyabilir. tam tersine benim gözlemlediğim kadarıyla (genel durum farklı olabilir) askeri tabanlı insanlar aldıkları eğitim sonucu olgunluğa daha çabuk erişiyor, "kavrama" konusunda bir avantajları olmasa da (askerlik ya da değil fark etmez kişinin kendi yeteneğine bağlıdır o) olayları gözlemleyip karar almaları daha erken yaşta mümkün oluyor. Şu ana kadar 2 üniversitede bulundum, ikisi de Türkiye çapında iyi okullar, okuduğum bölüm de gözde sayılabilecek bir bölüm. bu okulların ikisinde de askeriyeden gelmiş ve sivili seçmiş insan tanıdım ben. Yani en iyi okullara geçiş yapabiliyorlar isterlerse ve tabii başarılı olurlarsa. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Şubat 17, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2011 herkes bir gibi konusuyosun sen de, yapabilen yapmistir, yapamayip siyiran da, boyle seyler yapiyo. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Şubat 17, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2011 herkes bir değil tabii ki de, seçim herkes için var diyorum ben :) Onu kullanıp kullanmamak kendi elinde olan bir şey, yanlış tercih yapmıştır pişman olmuştur ya da o bilince ulaşmamıştır ondan yanlış tercihtir, sonra sıyırmıştır o ayrı konu. Sivil hayatta da yanlış tercih yapıp (okul, bölüm, meslek, çalıştığı firma) sıyıran insan var sonuçta. Ben "herkes iyiyi seçebilir" demiyorum, sadece Viktor'un tezine karşılık olarak herkes için seçim şansı var bilinçli ya da bilinçsiz şekilde iyi ya da kötü seçim yapabiliyor "çocukluktan verdiler askere zorunlu oldu" diye bir sav geçerli değil diyorum. Ya da askeri başlangıç yapmak sivile geçişte bir dezavantaj değil diyorum. Yoksa evet böyle sıyıran var, ve eninde sonunda da olacak, sonuçta stresli meslek, ağır sorumluluk, sürekli disiplin, mekanize yaşam. Normal. Kimi yanlış tercihtir, kimisi kaldırabileceğini düşünmüştür, kimi zaten her koşulda sıyıracaktır askere denk gelmiştir, kimi aşırı yükte tecrübeler yaşamış kaldıramamıştır, kimi daha o sorumluluğu kaldıracak olgunluğa gelmemiştir vb vb. Üzücü ama durum bu, böyle sıyıranlar var, tek tük çıkacak. Daha az ya da fazla olması bir şekilde yapılabilir, ama komple kimsenin sıyırmayacağı sistem zaten normalde bile imkansız, askerlik gibi ağır yük, sorumluluk ve disiplin isteyen bir ortamda hiç mümkün değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Şubat 17, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2011 Rewendor said: @Viktor: cocuk yasta buyuk ihtimal kendi fikri alinmadan asker yapilan ve omrunun ciddi bir bolumunu orduda gecirmek zorunda olan o komutanın ne yapacağını söyleyeyim: ordudan ayrılsın. askeri okula giden, devamında harp akademisindense ordu kontenjanından üniversiteye devam eden (heralde liseye geldiğinde eorduda devam edip etmeyeceğini biraz kestirebiliyordur, çalışır öss'ye girer) sonra da (sanırım belli bir miktar tazminat ödemek kaydıyla) üni.de ordudan ayrılarak sivilleşen pek çok tanıdığım var (sırf bizim okulda 3 kişi vardı, 2-3 tane de dışarıda çevreden duydum). Yanlış anlamayın TSK çok reröre diyen kitleden değilim, zorunlu askerlik hizmetinin ilelebet karşıtı olsam da genel olarak ordunun en azından şu anki koşullar içerisinde genel olarak iyi işlediğini düşünüyorum. Ama "çocukken bilinçsizce orduya verildi mecbur öyle kaldı" diye bir savunma olamaz yani. ole olmiyor o, tsk kontenjanindan normal unide okumak farkli, harp okulundan cikisli olmak baya farkli su anki komtua kademesi ortaokuldan girme cogu, askeri ortaokullar 8 yillikla kaldirildi misal, adami 11-12 aysidna sokuyrosun o duzene gayet, ne cocuklugu oluyro nede sivil hayati kuzey korede dogup buyumus hic disari cikmamis bir adami alin bir gecede california ya birakin, kafayi yer tipki bizim sivil hayata alisik odluktan sonra askeri hayatin kafayi fittirtmasi gibi ha gelelim zorunlu hizmete, bu adamlar harp okulunda askerlik meslegini ogreniyor, zorunlu hizmeti doldurup giderse ne is yapacak? havacilar birakiyor pilotluk icin, denizciler birakiyor kaptanlik yapabiliyor gene, ama karacinin herhangi bir vasfi yokki, ole kolayca zorunlu hzimeti doldurup cikanlar hep askeri hakim, muhendis, doktor filan bide o odenen tazminat askeriyeye girisinden itibaren aldigin butun egitim masraflari seklinde, en sonra kuleli 2. siniftan atilan cocugu icin bi tanidik 200 milyara yakin bri para odedi devlete Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Şubat 17, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2011 bu arada tekrar hatirlatiyim unutan veya bilmiyen var sanirim ayri post olsun TSK dan girip sivilde okumak =/= harp okulunda okumak 3 tane harp okulu var bu ulkede, deniz kara ve hava birde askeri liseler var 4 adet, kuleli maltepe heybeliada ve isiklar bu askeri liserin hepsi normal liselerle ayni statude, harp okullari universiteler ile ayni statude ogrencileri boel random degil OSS ve su anda lise sinavi ne ise (takip edemeidm o kadar cok degisioki ismi lol) onlarla aliyorlar, OSS sayisaldan tam puan 300 ortaogretim basari puani 20 oldugu donem 315 lemi ne ogrenci aliyordu, tabi sirf bu sinavalri kazanmakla bitmiyor ustune yaptiklari mulakat ile bedensel yeterlilik sinavi var ki gene benim girdigim donem kazanabilmek icin ciddi ciddi hoca tutup ders yaninda beden egitimdie alman gerekiodu sinava hazirlik icin, verdikleri surede 50 mekik, 30 sinav 2 barfiks cektirip 200 metrede kosturuyorlardi bide ustune deniz lisesi benim sinavalra girdigim donem kendi yazili sinavini yapiyordu, ortaokulu yeni bitirmsi adama louvre muzesinin yerini, ikinci dunya savasini, napoleon un seferlerini filan soruyorlardi, ole kasinc genelkultur agirlikli bir yazilisi vardi hani odtuye girdim, bogazici kazandim filan yalan, hem kafa hem vucut istiyor bu okullar, ole amelelerin girdigi okullar degil ki birda harp okulunun ozel olayi var, pilot yetisiyorsun sonucta ve egitim ucusuna cikman bile binlerce dolara maloluyor devlete ha salakmi bu adamlar bu okullar icin kasiyor bu kadar? kasiyorlar cunki girdikten sonra butun masraflarini askeriye karsiliyor, guneydoguda fakir bir ailenin cocugu kazansa bile istanbula gelip muhendislik okumasi, o parayi karsilayabilmesi filan baya zor burs alamaz ise, burs alsa bile deli gibi ek is yapmasi lazim, zaten tip fakultelerine veya muhendislik fakultelerine TSK kontenjani ile girenler bu sebeple giriyor, masraflarini asker karsiliyor, belli bir sure zorunlu hizmet yapip sonra ayriliyorlar (ki yukarda yazilanda bu, TSK dan burslu sivil fakulte okumak ayri, harp okulu bitirmek apayri) askerlerin cogunun fakir ailelerden gelmesininde sebebi budur zaten, fakri ailelerden gelen pek cok basarili ogrenci icin askeri okullar hayatlarini kurtarabilicekleri tek yerdir, omru boyunca bu kadar calismis sinav ustune sinav atlatmis bir adama "aga bosver bunlari, yasin olmus 30 cekilmez bu askerlik birak sifirdan basla hayata" demenin mantikli oldugunu dusunuyorsaniz lulz diyorum ki tazminat kismina girmiyelim hic, o tazminati odeyebilecek parasi olan bi adam neden asker olsunki? ayda 1.500 mu ne maas aliyordu tegmenler, bu adamin 300-400 bini biriktirip askerden cikmasinin bir opsiyon oldugunumu soyliyorsunuz sfdasfs hakim, muhendis ve doktorlara lafim yok tabi, onlar o kadar para odemiyor ki genede cogu bekliyor cikabilmek icin, binbasi filanken cikabiliyorlar desek 10-15 sene filan zorunlu hzimetleri ama tam emin diilim, zaten normal askerlere kiyasla rahatalri yerinde onlarin, guneydoguda izbe mekanlarda sark hizmeti hede hodo diye surunmuyorlar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paspatur Mesaj tarihi: Şubat 17, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2011 herif kötü nişancı 100m. G3 le bile daha iyi atmıştım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ahmedinejad Mesaj tarihi: Şubat 17, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2011 Rotweiler said: Topiği açan arkadaşı kutluyorum, git arkadaşım sen, git 3 yıl yurtdışında yaşa, asker felan olma. Zaten aldığın nefes haram, dağdaki oksijen kalsın. PS: Komutan ayrı bi havaymış, uzmandır saygı duyarım ama bacak arası hareketi ayrıca gg. adam master doktora yapıyorum diyor, adama asker kaçağı diyorsunuz ahaha, böyle askerleri sıraya dizip kursun sıkınca vatana millete daha hayırlı insan oluyorsunuz çünkü di mi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Şubat 17, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2011 ilk mesajı okuduğuna eminmisin ahmedinejad? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laorx Mesaj tarihi: Şubat 17, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2011 kaçak ol dememişki, 3 yıl çalış sonra gel 1 ay yap demiş. Nasıl okuyosunuz yazılanları. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dartanian Mesaj tarihi: Şubat 17, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2011 Ulan 5 ay askerlik yapcaksınız Kış başı gitsen Mayısta dönüyosun yazın tatilini yapıyosun 5ay ne külfet gibi geliyor insanlara. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Şubat 17, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2011 Viktor said: bu arada tekrar hatirlatiyim unutan veya bilmiyen var sanirim ayri post olsun TSK dan girip sivilde okumak =/= harp okulunda okumak 3 tane harp okulu var bu ulkede, deniz kara ve hava birde askeri liseler var 4 adet, kuleli maltepe heybeliada ve isiklar bu askeri liserin hepsi normal liselerle ayni statude, harp okullari universiteler ile ayni statude zaten harp okulundan değil liseden sonra dedim ben de Viktor. Bir de öss'de tam puanın 300 olduğu dönem 315'le almak bayağı düşük bir oran söyleyeyim. Ortaöğretim başarısından +50-80 arası bir şey geliyor. Düş 70 mesela 230 puan alman gerekiyor 300 üzerinden, ki kolaydı. Ya da şöyle oranlayayım harp okulu 315 isterken odtü ya da boğaziçinde ortalama bir mühendislik bölümü 365-370 civarı istiyordu. Bu arada bahsettiğiniz uçuk tazminatlar harp okulu için, askeri lise için değil. Bayağı daha cüzi oluyor askeri lise sonrası sivil müh. tazminatları. Ben de bunu diyorum zaten. Lisede yeterince bilinçlenir adam, askerlik istemiyorsa lise sonrası sivil müh.e geçip tazminat öder ayrılır. "çocukluktan yazdırdılar askere takılı kaldık" diye bir şey yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar