Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

en son bir dilenciye ne zaman para verdiniz?

escape

Öne çıkan mesajlar

nileppezdel said:

Açım diye bozuk para isteyen bi çocuğa abilerine para götüreceğini bildiğim için, para vermedim ama waffle ısmarladım geçen sene. Onun dışında yıllar olmuştur heralde
waffle'la karın mı doyar abi yarım ekmek döner ayran falan ısmarlasaydın :D

ben de hiç verdiğimi hatırlamıyorum ömrümde.
Sosyal ağlarda paylaş

yav said:

nileppezdel said:

Açım diye bozuk para isteyen bi çocuğa abilerine para götüreceğini bildiğim için, para vermedim ama waffle ısmarladım geçen sene. Onun dışında yıllar olmuştur heralde
waffle'la karın mı doyar abi yarım ekmek döner ayran falan ısmarlasaydın :D

ben de hiç verdiğimi hatırlamıyorum ömrümde.

waffle'cının önündeydim kendime de alcaktım çocuğa da alıverdim işte :D
Sosyal ağlarda paylaş

bir keresinde (4 sene evvel )dershane çıkışı bir kadın çırağan yolunda " oğlum akşam askere gidicek parası yok yol için acil para lazım " demişti.
üzülmüştüm vermiştim.

ertesi gün yine aynı yoldan geçerken o kadını aynı bahaneyle para istediğini gördüm.
ve bana aynı şeyi tekrar söyledi.
yuh dedim ablacım dün aksam gitmesi gerekmiyor muydu ?
hiç bişey diyemedi.

daha da vermedim kimseye
Sosyal ağlarda paylaş

en son ramazandan sonra yardımda bulunmuştum.Dilenen ve çok açım diyen bir çocuğa para vermek yerine market alış verişi yapmıştık :) yiyebileceği , istediği şeylerden aldık... ona yardım etmek ne kadar da mutlu etse beni insanların iyi niyeti sürekli sömürmeye çalışmaları vahim..
Sosyal ağlarda paylaş

toggie said:

dilenciler ise falan girmezler. ise girseler dilenci olarak kazandıklarının 10'da 1'ini falan kazanırlar cunku. bicogumuzdan zengin dilenci vardır emin olun.

işte bu yüzden. geçen sene haberlere bile çıktı. bir dilencinin banka hesabı ve dilenerek kazandığı paralarla aldığı bir evin tapusu vs.

yani ne biliyim. dilenci olmadığı halde dilenci gibi takılan insanlar da var. gördüğü yerde para ve sigara isteyen ama sizinle aynı ortamda takılan insanlar. ama siz o insanı tanımazsınız, başıma geldi yani. sonra en sonunda dayak yedi cocuk.

yani olur vücudunda çalışamıcak derecede sakatlık vardır dilencilik bi yere kadar kabul edilir ama hiçbişeyi olmadığı halde çalışıp kendi parasını kazanack durumda olan insanlara da hayatta acımam.

iş yok diyorlar türkiyede. yalan! çalışmak isteyene her türlü iş var. görüyorum biliyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

cüzdan taşıma gibi bir alışkanlığım olmadığı için bozuk paralar en büyük düşmanım. bu sebeple yaya iken çoğu zaman vermek istesem de veremiyorum; ama trafik ışıklarında arabaya yanaşanların hepsine cebimde taşımamak ve park vs için arabaya zulaladığım bozukluklardan istisnasız 1 1,5 lira veriyorum.

ihtiyacı vardır yoktur bilinmez tabii; ama ya gerçekten ihtiyacı varsa diye veriyorum. doğru mudur, yanlış mıdır bilinmez. en son 2-3 gün olmuştur herhalde.
Sosyal ağlarda paylaş

para asla vermem de açım falan derse yemek ısmarlıyorum. ya da soğuksa hava, sıcak içicek birşey alırım falan.
para vermem ama.

mesela yazın moda çay bahçesinde çok kahvaltı yaparız arkadaşlarla, orda çok fazla çocuk dilenciler olur kahvaltımızdan veririz onlara birşeyler. para değil ama.

bi de böyle yılışık yılışık gelip istiyolar ya ona gıcık oluyorum
birtanesi param yok dmeiştim de kredi kartında mı yok demişti.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...