Raze Mesaj tarihi: Şubat 15, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 15, 2011 meanwhile in faşist danimarka Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
goldbären Mesaj tarihi: Şubat 15, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 15, 2011 yarısı beyaz bere giyen bir şehirden bahsediyoruz: trabzon Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Marty Mesaj tarihi: Şubat 15, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 15, 2011 Soris said: Theridone said: Soris said: Rum olsa Ortodoks olurdu dolayısıyla öyle değil ayrıca tarihinide buldum bak oku : http://www.anadolukatolikkilisesi.org/trabzon/tr/ her türkiyeli müslüman da hanifi zaten demi ? Öncelikle o Hanifi değil Hanefi. 2. olarak Hanefilik fıkıh mezhebidir yani Sünniliğin içinde fıkıh ile alakalı bir mezheptir. Hristiyanlıktaki Katolik olmak Protestan olmak veya Ortodoks olmak ile eş değerde bir örnekleme yapacaksan bu Sünnilik Şiilik ve Hariciyelik olmalıydı. Talihsiz bir örnekleme olmuş. Aynı değerde bir örnekleme yapmak istiyorsan mesela Ortodoks lardan örnek verelim mesela Ermenilerin büyük çoğunluğunun mensup olduğu Gregoryen kilisesi ile Rus Ortodoks Kilisesinin yanyana barınması gayet normaldir çünkü yerleşim alanları normaldir. Fakat tutupda merkezi İtalyada bulunan Katolik mezhebinden bir kilisenin Trabzonda bulunması bana gayet saçma geliyor. Ayrıca Trabzon İmparatorluğundan kalamaz çünkü Trabzon imparatorluğu Ortodoks Hristiyanlarından. Katolik olmaları söz konusu bile değil çünkü Katolik olan Latinler tarafından istila edilmişlerdir. Bu sebeple Trabzon kısmına kaçıp kurmuşlar Trabzon İmparatorluğunu. yani indirsinler mi o haci? napsinlar? ortodoks kilisesine mi cevirsinler? nereye baglamaya calistigini cidden cok merak ettim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paspatur Mesaj tarihi: Şubat 15, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 15, 2011 Kilişelere karşıyım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Delyyyy Mesaj tarihi: Şubat 15, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 15, 2011 indirsinler abi o haçı, tahrik etmesinler tırabuzonlu reyisleri. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Soris Mesaj tarihi: Şubat 15, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 15, 2011 Bir yere bağlamaya çalışmıyorum ki sadece sordum ne işi var orda diye. Türkiye bu toptancı zihniyetten ne zaman kurtulucak merak ediyorum. Onun onla ne alakası var adam yanlış bir örnekleme yapmış onu açıkladım bende. İlla bir yere bağlanmasımı gerekiyor yani :) Tepki çok saçma ama bundan daha saçma olanı sizin Avrupada kaldırın o minereleri diye toplanan 100-250 kişilik ekipleri görmemeniz. Öyle bilgi kirliliği yarattılar ki ülkede bilgisiz cahil ve ahmak olmayı hoşgörülü aydın olmak zannetti bazıları. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Czentovic Mesaj tarihi: Şubat 15, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 15, 2011 yurrru be koc. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sesu Mesaj tarihi: Şubat 15, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 15, 2011 fizban said: Soris said: Katolik kilisesinin ne işi var Trabzonda?. inanılmaz . Ahaha, tepki. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Şubat 15, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 15, 2011 kiliseye gerek yok bir tane daire katı versin toki Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Loxias Mesaj tarihi: Şubat 15, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 15, 2011 hangi kafayı yaşıyorsunuz bilmiyorum ki Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SoulCube Mesaj tarihi: Şubat 15, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 15, 2011 yanına daha büyük hilal koysunlar audi bmw reklam panosu gibi Problem ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sesu Mesaj tarihi: Şubat 15, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 15, 2011 Kilise görevlileri niye şikayetçi olmamış ben onu anlamadım/merak ettim ya. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Şubat 15, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 15, 2011 abi yemin ediyorum bu adamlar işi öğrenemedi gitti.. OLM NOT VERİP NE YAPICAKSIN!! EVROPADAN MEDENİYET ÖĞRENEMEDİNİZ Mİ! isviçre minare krizinden hiç bişi öğrenemediniz mi? italya'da roberto maroni'den de mi öğrenemediniz ulan! uyduracaksın işte saçma bişi.. diyeceksin ki "buraya gölge yapıyor! çiçek yetişmiyor. üstüne kuşlar konuyor! arabanın üstüne sıçıyor hep!" bu kadar basit! adam "cuma çıkışı etraf kalabalık olur" dedi nihayetinde.. araba daha makul bi sebep bence. avusturya/carinthia yöntemi de izlenebilir.. "göz zevkimize uygun değil" adamlar 2008'de geçirdi yasayı yahu! sen hâlâ not yolla da tehdit et, hoş olmayan şeyler söyle falan.. adam yasayı geçirdi diyorum, sonuç geldi diyorum.. hâlâ tehdit, hâlâ not! onu geçtim! toplansanıza be! 15evropa ülkesinin partilerinin liderleri belçika antwerp'te toplandılar bu konu hakkında konuşmak için.. breh! işte demokrasi böle kullanılır olm! tehditle, yanıcı madde ile demokrasi mi olur? olmaz.. hadi düşünemedin.. kullansana basın yayın organlarını..filip dewinter radyodan "tüm camilerin parası sudi arabistandan ve irandan geliyor!!!! extremist gruplar bunnar" demedi miydi? dediydi.. adam ne güzel media ile halkı bilgilendiriyor.. "bilgilendiriver" sen de.. bak bu gibi şeyler bilgilendirme olarak geçiyor evropada.. bana sorarsan "halkı tahrike girer bu yahu" derim. iddia ile iş mi olur öyle? polonya'daki gibi toplanabilirsiniz. onların dediği "islamı istemiyoruz" mitingleri gibi özgür bi ülkedeyiz. izinleri aldıktan sonra neden diyemeyeceksiniz ki bunu? hatta ingiltere canterbury'deki gibi "camilere yasaklama getirilsin" gibi bişi de çıkartabilirsiniz.. bakın bunların tamamı legal hakkınız.. siz hâlâ nottu, yanıcı maddeydi falan peşindesiniz. he çok ulaşacak o yöntem sonuca ya.. sonuç alacaksan böle davranıcaksın arkadaşım. git bi caminin minaresini tamir etmeye kas bakalım evropada, bi daha yakınından geçebiliyor musun camiinin? sen tutmuşsun yanıcı madde ile falan avusturya/hallein 'deki gibi, ne bileyim oregon'daki gibi, yunanistandaki gibi, bulgarsitandaki gibi, berlin'de 4mü 5 mi ne olduğu gibi.. bi iki tanesi de 2. 3. seferlere hem de, fransadaki gibi, hollanda 3-4-5bilemiyorum artık kaçıncı camii kundaklandığı gibi kutsal mekana saygısızlık edeceğini ima ediyorsun. böle iş olmaz arkadaşım. böyle demokrasi olmaz! edit: olayın yanında değilim tabii. elbette yanlış. ok.. ama bu dünya üstünde dine saygı dediğin az bi yüksek yapıya kadardır.. oraya kadar saygı var.. onu dikmeye kas.. bitti.. evropa'da bi sürü yerde "bu minareler 3bina katından uzun oluyor" diye yasaklandı. niye? görünmesin abi.. gerek yok! dine saygı dediğin tüm ülkelerde aşırı iki yüzlü bir olgu. aslında tek yüzlü, keza diğer yüzü yok hani.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Loxias Mesaj tarihi: Şubat 15, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 15, 2011 hadi kötü olayları örnek olarak gösterelim hep birlikte http://www.uyanishaber.com/wp-content/uploads/2010/11/minarenin_yanina_ev_insaati.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Şubat 15, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 15, 2011 gerçekleri söylemek kötü olayları örnek göstermek ise göster canım benim.. esas noktayı 180' ile kaçırdın yalnız bu arada. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Napolyonn Mesaj tarihi: Şubat 15, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 15, 2011 seriat.doc Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bittus Mesaj tarihi: Şubat 15, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 15, 2011 Dine saygı, hoşgörü filan da gördüğüm en büyük yalan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Norak Mesaj tarihi: Şubat 15, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 15, 2011 http://www.clowntownonline.com/Stuff/Articles/pope%20emperor.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Şubat 15, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 15, 2011 @bittus: öle bişi yok ki abi yalan olsun.. bu haberde yapılan yanlış. ok. kimse bu olayın yanında değil zaten. lakin her tarafta yapılan çok yanlış. bunlar son 1-2senenin olayları falan hem de. kimsenin kimseye tahammülü yok aslında. kimi bunlar gibi hep şiddet ile işi çözmeye çalışıyor. kimisi adı "demokratik" olan yollar ile hallediyor işini. nihayetinde kimsenin kimseye saygısı yok. kilisiye haçı kaldırın tehdidi, şu ülkenin sınırlarından batıya doğru çıktığın anda camiye, minareyi kaldırın baskısına ve hatta camiyi de kaldırın baskısına dönüveriyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Loxias Mesaj tarihi: Şubat 15, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 15, 2011 canım benim falan olmuyor hiç Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tunca Mesaj tarihi: Şubat 15, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 15, 2011 dasaaa said: @bittus: öle bişi yok ki abi yalan olsun.. burada yapılan yanlış. ok. kimse bu olayın yanında değil zaten. lakin her tarafta yapılan çok yanlış. bunlar son 1-2senenin olayları falan hem de. kimsenin kimseye tahammülü yok aslında. kimi bunlar gibi hep şiddet ile işi çözmeye çalışıyor. kimisi adı "demokratik" olan yollar ile hallediyor işini. nihayetinde kimsenin kimseye saygısı yok. yanlış olmuş, her tarafta yapılan yanlış, burda yapılan çok yanlış olucaktı. her hangi bir olayı şiddet ile çözmekle tırnak içinde de olsa "demokratik" yolla çözmek arasında çok fark var, eğer saygı bakımından iki yöntemi karışalaştırırsak da "demokratik" yol kat kat daha saygılı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pasta Mesaj tarihi: Şubat 15, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 15, 2011 Abi bi de niye saygı görmediğine bakmak lazım yani. X grubu sokağa tükürüyor, insanlar şikayet ediyor bundan istemiyor x grubunu, bunun olayı "x e saygı duymadılar SAYGI DUY İT" oluyor. Hayır insanlar seni x olduğun için değil yerlere tükürdüğün için istemiyor. Eğer sokağa tükürmek x olmanın getirdiği bir karakterse, üzgünüm kimse size saygı duymak zorunda değil yok değilse tükürmeden de x olmaya devam edersiniz herkes mutlu olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paparnoz Mesaj tarihi: Şubat 15, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 15, 2011 İsmail Türüt'ten geliyor... bırakın çan çalmayı, ermenici olmayı, millet böyle dolmayı, yutmaz karadeniz’de. ... o haç oradan inecek !!! (şaka gibi ama gerçek) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Şubat 15, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 15, 2011 ben kılıfına uydurulup demokratikleştirilmiş din düşmanlığına da bu gibi şiddet içeren din düşmanlığına da karşıyım. ikisi de bol bol yapılıyor. birinin varlığı diğerini meşru kılmıyor ya da yanlışlığını gözümde azaltmıyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Şubat 15, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 15, 2011 dasaaa'yı da kimse anlamamış. madem vandallık yapacanız bari ilkel ilkel yapmayın da demokratik şekilde yapın bak elalem nasıl tesis geçerekten sallıyor müslümanları; örnek alın felan demiş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar