Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yapı Kredi - Hesap İşletim Ücreti


Karasakal

Öne çıkan mesajlar

Özet geçmek gerekirse,

Ekim ayında burs için başvuru yaptığım bazı yerlerde, banka hesabı istediler başvuru formu ile beraber.

Yapı Krediden bir hesap aldım, banka kartı vb çıkarttım( bedava olduğunu söyleyip zaten veriyoruz dediler)

Burs olmadı hesapta öylece kaldı. Adam ilk aldığım zaman üniversiteli hesabına geçirelim, hesap işletim ücretsiz falan demişti. Bende sonra bakarız deyip sallamamıştım fazla.

Herneyse, burs çıkmadı, 3 ay boşta durdu hesap, bende geçen hafta bari üniversiteli hesabına geçeyim, para filan yatırırım arada biraz tasarrufum olur diye üniversiteli hesabına geçtim, az bir miktar para yatırdım, ufak ufak biriktirmeye başlamak için.

Bugün biraz daha yatırayım diye bankamatiğe gittim, 20 tl çekilmiş hesaptan, dedim ne oluyor, neden çekilmiş, bankada ki şahıs; üniversiteli oldunuz ama önceki 3-4 aylık dönem için "hesap işletim ücreti" olarak çekildi dedi.

BEnde kıl oldum haliyle, tek bir işlem yapmadım, o kadar müddet, tam biraz para yatırdım, üstelik üniversiteli olunca hesap işletim ücreti alınmayacak garantisi var diye, herifler geçen aylar için hiç yoktan para çektiler. Banka memuru da veremeyiz falan dedi.

Şimdi, ben bu parayı geri alabilir miyim? Tüketici olayı vesaire? Telefonla tekrar arasam nasıl olur, banka işlerinden anlayan varsa birşey söyleyebilir mi?

Hayır, para yatırıyorum, 10 dakika sonra hiç işlem yapmadığım 4 ay için para kesiyorlar direk. Sinir oldum.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

20 senedir ykb de hesabım var, iki üç tane kredim, kredi kartlarım, iki evin bilumum bütün otomatik ödemeleri, kira filan hepsi orada. masraf alıyorlardı ama telefon edince geri veriyorlardı her sene. bu sene de şubeyi aradım geri veremeyeceklerini söylediler. dediğim hiç bir şey de yemedi. kredi kartında sağlam puan var yurtdışı bilet alırım diye tuttuğum onu hallediyim hesabı kapatıp ing ye geçiyorum.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ben de öğrenciyim, bi üniversiteli hesap açtırmıştım iş bankası'ndan öğrenci kimliği fotokopisi öğrenci belgesi cart curt istediler verdim; sistem beni 2007'den 2009'a kadar öğrenci olarak tanımlamış nedense ve sürekli hesap işletim ücreti kesilmiş. sisteminizle yeniden tanışalım o zaman dedim bi daha öğrenci belgesi verdim. fark ettiklerimi dilekçe yazıp öğrenci belgesi ya da kimlik fotokopisi ekleyerek almıştım; ama daha önce çekilenler için de tüketici sorunları hakem heyetine gideceğim. bi de normal banka hesabım var çünkü aynı bankada ve ondan da kesiyolar. hakem heyetine gidince paranı çatır çatır geri alıyosun. bankaya git, hesabı açtırdığın andan itibaren tüm dökümanları e-postana atmalarını talep et. onları da al hakem heyeti başkanlığına git dilekçe veriyolar. hepsini teslim et, sittin sene alamasınlar hesap işletim ücreti falan.
ben böyle biliyorum, şu ana kadar da tıkır tıkır işledi.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

az önce maaş hesabını irdelerken gördüm aralık ayı hesap işletim ücretini
6 tl bişi.
almıcaz demişlerdi. De rage olmuyorum yani, açar sorarım neyin nesi diye, muhtemelen "ay pardon yannışlık olmuş" falan derler.
olmadı bitane otomatik ödeme talimatı bırakırım rahatlarlar
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ya bana hesap işletim ücreti falan birşey denmedi ki. ADam üniversite hesabınız aktif dedi, bundan sonra hesap işletim ücreti alınmayacak dedi. Ama ondan önceki zaman için alınacağını söylemedi(!).

Hayır parayı yatırdım, 10 dk sonra hemencecik 20 tl çekmişler hesaptan.

E peki ben hiç para yatırmasaydım, 1 yıl sonra kapatsaydım ne olacaktı, gene para vermeyecektim. Herifler resmen tuzak kurmuş gibi hissettim, para yattığı an 20tl hesaptan indirilince.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Pipet said:

hiç para yatırmayınca işlemeyen şeyden para almıyolar

o yüzden adı hesap işletim ücreti sadfa

senin mantık patlar. adam zaten hesabı 3 aydır hiç işletmemiş. ama işlenmeyen hesabın ücretini geri dönük almışlar.

işlenmemiş hesaba su katılmaz.

yok o başka bişiydi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

"E peki ben hiç para yatırmasaydım, 1 yıl sonra kapatsaydım ne olacaktı, gene para vermeyecektim. Herifler resmen tuzak kurmuş gibi hissettim, para yattığı an 20tl hesaptan indirilince."

Sen hesabı kapatmadan önce sana şu kadar borcun var kardeş diyeceklerdi. Otomatik ödeme talimatı bana uymuyodu mesela; çünkü öğrenciyim yurtta kalıyorum elektrik, su, bilmem ne faturam yok yani. Yazdım ben izlemen gereken yolu, onları yaparsan paranı geri alırsın, bi' daha da hiçbir şekilde para kesmezler.
Maaş kartı için hesap işletim ücreti ufak bi' meblağ oluyo, doğru. Yazın çalışmıştım 3,5 ay kadar. Maaş kartım vardı, geçenlerde baktım 5tl kesmişler. O kadar yani.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...