Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Cloud computing derken ...

di

Öne çıkan mesajlar

• 3 yıl sonra ...
di said:

Selam,

Bayadir okuyorum, ariyorum vesaire fakat aradigim cevaplari tam olarak bulabilmis degilim. Benim cloud computing'den anladigim bir cok node'un kaynaklarinin tek bir kaynak olarak yonetilip, istenildigi gibi parcalanabilmesi olayi.

Fakat teknik acidan bakinca cok mantikli gelmiyor. Her biri bir kac yuz GB'lik disklere sahip node'lar ustunde TB'lik bir alan yaratmak ya da her biri 4x2 GHz islemciye sahip node'lari kullanarak 20GHz CPU gucune sahip bir sanal makina yaratmak gibi mesela.

Diger yandan bunu yapamiyorsam ne anladim ben o cloud computing'den, bu cloud computing degil, sadece merkezi sistemden yonetilen bir suru ayri makina diyorum haliyle.

Konuyla pratik olarak ugrasmis kimse varsa beni aydinlatmasini rica ediyorum. Hatta kullandigi urunu ve yeteneklerini anlatirsa daha bir mutlu olurum.

mesaj kutun dolmuş. öğrendin mi birşeyler. ben merak saldım şimdi de. yardım.

kutunu boşalt plz.
Sosyal ağlarda paylaş

Alintinin mesaji bile gelmedi ya. "Aa cloud computing diye konu varmis" diye daldim da gordum. sdf

Ben hayal ettigim yapiya ulasamadim ya. OpenStack falan giristim ama adam akilli dokumantasyon yoktu, simdiki gibi zilyon tane tool yoktu, karisik geldi biraktim.

Son zamanlarda MAAS bakmaya basladim, cidden kolay gorunuyor ama onu da mevcut DC'deki yapiya nasil entegre edecegimi cozemedigimden o da kaldi. Pratige gecirebildigim bir sistem yok yani henuz.
Sosyal ağlarda paylaş

Bu cloud olayı bu kadar güvensiz mi?Çalışırsa kırılır mottosundan zaten herşeyde bir güvensizlik var da zilyon dolar yatmış güvenliğin hat safhada olması gereken bir sistem bu terane.Şimdi iCloud hacked diyip appleın itibarını mı zedelemek amaç?Bir firmayı piyasadan böyle silebilirsin heralde.Şimdi bu fotoğrafları yayılan ve yayılma potansiyeli olan herkes applea dava açsa bu davanın tazminat tutarı apple için devede kulakmıdır?Yada silemesende itibarının üstüne limon sıkmış olursun.Velhasılı hangi haber kanalına baksam apple icloud hacked başlığını görüyorum.

Hali hazırda aklınıza hangi isim geliyosa hepsi iphone kullanmış bilader.Böyle celeb-wide bide louis vuitton heralde.

Şöyle komplo teorisi vari bir yazı var.Böyle olması daha gerçekçi gibi duruyo ve bu benim aklıma daha çok yattı.Koskoca cloud serverın hacklenip içinden tane tane bu resimlerin ayıklanmasındansa sosyal mühendisliğin falan rol oynadığı bir düzenek daha mantıklı.

Sosyal ağlarda paylaş

iCloud hack'lenmedi, kisilerin hesaplari hack'lendi. Nasil yapildigina dair kesin bir bilgi yok, gidip sifremi unuttum deyip almis olabilir ya da daha yuksek ihtimalle, find my iphone servisini abuse etmis olabilirler.

Su anda Apple servisleri icin bilinen tek guvenlik zaafiyeti bu sanirim. Find my iphone servisi brute force attack karsisinda kendini korumuyor, surekli sifre deneyeni bloklamiyor. Haliyle adamlar mail adresini bulup, Apple policy'ye uyacak bir wordlist olusturup bununla sifre deneyerek bulmus olabilirler.

Her halukarda Apple 'duzgun sifre secselerdi bu olmazdi' diyeceginden dava falan ise yarayacagini sanmiyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...