Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bilimsel sorularım

liberal

Öne çıkan mesajlar

tam noob soruları sadece meraktan soruyorum

1.pilin içinde enerjinin ağırlığı var mı? yani pilin içindeki enerjisi bitince gaz tüpü gibi hafifler mi?

2.genetik olarak (göz rengi, beyin boyutu vs.) birinin zeki olup olmadığı anlaşılabilir mi? çok kastılar diye biliyorum bunu araştırmalar vs. ama kanıtlanmış bişey var mı?

3.bundan 2 sene önce arkadaşımla konuşurken bana çok enteresan bir şey söylemişti. aslında yer çekimi yok biz dışarıdan itiliyoruz bunun hakkında ne düşünüyorsun falan demişti. böyle bir teori var mı? ya da mümkün mü?
Sosyal ağlarda paylaş

1.pilin içinde enerjinin ağırlığı var mı? yani pilin içindeki enerjisi bitince gaz tüpü gibi hafifler mi?

hafifler. ama o kadar az hafifler ki farketmezsin sen bunu

2.genetik olarak (göz rengi, beyin boyutu vs.) birinin zeki olup olmadığı anlaşılabilir mi? çok kastılar diye biliyorum bunu araştırmalar vs. ama kanıtlanmış bişey var mı?

down sendromluları tanırsın zaten.. aptal oluyorlar. bi de şişkolar var.

3.bundan 2 sene önce arkadaşımla konuşurken bana çok enteresan bir şey söylemişti. aslında yer çekimi yok biz dışarıdan itiliyoruz bunun hakkında ne düşünüyorsun falan demişti. böyle bir teori var mı? ya da mümkün mü?

onların dediği aslında yer çekimi değil, din çekimi..
aslında da çekim değil, mahalle baskısı.
Sosyal ağlarda paylaş

lan aklıma gelmişten ben bi hoparlör aldım 3 ay önce (made in china) ucuz diye. nasıl hoparlörün yanına telefonla yaklaşırsın da didididit diye öter ya hoparlör o bana 10 metreden oluyor lan.

bunun sebebi ne allah icin biri söylesin. tamam dandik olduğu için de bişey yapılabilir mi? yemin ediyorum yan tarafta arkadaşım kalıyor adamın odada telefon çalınca benim hoparlör patlayacak gibi oluyor. 3 metre yandan biri geçse telefonla uzaya cıkıyoruz sanki.

folyo kağıdıyla kapatmaya çalıştım arkalarını sinyal çarpar geri döner diye hiç işe yaramadı kahretsin :(
Sosyal ağlarda paylaş

beklemedeyiz araştırmalar için. bi ülkeler arası overal cıksada ta***k gecsek kendimizle.

hoparlörler ile ilgili hepsini deneyeceğim.

ya logitech üst über şahane bişey indirim vardı 3 ay önce ordan almadım salak gibi 2+1 sistemi şimdi kaldık 2+ ile oda meydinçayna.
Sosyal ağlarda paylaş

liberal said:

!!??
liberal said:

http://www.turkceyazi.com/wp-content/uploads/2010/04/stephen_hawking.jpg
stephen hawking e bakarak yok diyebiliriz heralde
liberal said:

dışarıdan itiliyorsak uzay mı itiyor öyleyse neden jupiter gibi daha büyük gezengenlerde daha yüksek bi itim gücü var uzay aynı uzay nası oluyor da gezegen büyüdügü için itim gücü değişiyor aslında gezegenler bir birini etkiliyor ama en etkilisi üzerinde durdugun gezegen gerisi en fazla okyanusları baglar bu iş karısık layn düşündükce kafam karısıyor
Sosyal ağlarda paylaş

said:

Ortaokul kimyasından aklımda kaldığı kadarıyla pilin içindeki kimyasallar etkileşime girince elektron salıyodu, bu sayede enerji üretiliyodu. Bu elektronların akışı da elektrik akımı demek işte. Yani evet, pilden dışarıya elektron geçişi oluyo, dolayısıyla kütle kaybediyo. Ancak elektronların kütlesi çok küçük olduğundan pildeki kütle kaybı da çok az.

said:

Soruyu tam anlayamadım. Göz rengi, beyin boyutu vs. faktörlere göre zekanın anlaşılıp anlaşılamamasını soruyosan daha çok fiziksel özelliklere göre bakmak olarak anlaşılıyo. Genetik olarak zeki olup olmadığının anlaşılmasını kastediyosan zekanın kalıtımla aktarılması özelliğine filan bakmak gerekiyo.
Şöyle bişey vardı bununla ilgili;
http://en.wikipedia.org/wiki/Heritability_of_IQ
said:
Estimates in the academic research of the heritability of IQ have varied from below 0.5[6] to a high of 0.9.[9] A 1996 statement by the American Psychological Association gave about .45 for children and about .75 during and after adolescence.[10] A 2004 meta-analysis of reports in Current Directions in Psychological Science gave an overall estimate of around .85 for 18-year-olds and older.[11] The New York Times Magazine has listed about three quarters as a figure held by the majority of studies.[12]

[quote="Heritability is defined as the proportion of variance in a trait which is attributable to genotype within a defined population in a specific environment.[1] Heritability takes a value ranging from 0 to 1; a heritability of 1 indicates that all variation in the trait in question is genetic in origin and a heritability of 0 indicates that none of the variation is genetic."]

said:

Hiç böyle bir teori duymadım. "yerçekimi yoktur gökitimi vardır" diye bi geyik vardı lise zamanlarındayken ama ciddi değildi tabii.
Eğer "yerçekimi yalan yaeaaa, aslında gök itiyo ama yanlış anlayıp yer çekiyo sanmış salaklar" gibisinden bir düşünce söz konusuysa, teorinin mümkünatını ve fiziksel problemlere uygulanabilirliğini düşünmen lazım. Örneğin yerçekimi yerine gökitimi olduğunu düşünsek, bizi yerde tutmak için dünyanın çevresinde küresel bir alanda itiş kuvveti olması gerekir. Ama eğer bu alan itiş kuvveti uyguluyosa ayın dünyaya çekilmesi etkisini sağlayamaz, yani ay/dünya yörüngesi dışında bir yerden itiş uygulanması gerekir. Aynı problemi güneş sistemi ve galaksiye uyguladığın zaman bayağı saçma gelmeye başlıyo zaten. Ayrıca bu şekilde dünyada gözlenen yerçekimi farklarını, farklı kütlelerin farklı çekim(söz konusu durumda itim) uygulamalarını filan da hesaba dahil edemiyosun.

Kısacası hayır, mümkün değil. Tabi kesin konuşmamak lazım, her an çıkıp ta bu böyle değil abi bi teori geliştirdim süper diye çıkabilir birisi^^
Sosyal ağlarda paylaş

ShadowFury said:

Ortaokul kimyasından aklımda kaldığı kadarıyla pilin içindeki kimyasallar etkileşime girince elektron salıyodu, bu sayede enerji üretiliyodu. Bu elektronların akışı da elektrik akımı demek işte. Yani evet, pilden dışarıya elektron geçişi oluyo, dolayısıyla kütle kaybediyo. Ancak elektronların kütlesi çok küçük olduğundan pildeki kütle kaybı da çok az.

ee ortaokuldaki kimya dersinde gördüğün modelde bi katoddan elektronlar çıkarken diğerine de ekleniyor ama? sdf
Sosyal ağlarda paylaş

Pilin bir tarafından çıkan elektron diğer tarafına gitmiyor mu? Kütle kaybı oluyorsa da ondan değildir yani :)

Ayrıca gökitimi de diyebilirsin farketmez ki aynı kapıya çıkar. Formüller falan bile aynı kalır yani.

Bir şeyin kütlesi ne kadar büyükse etrafındaki cisimleri o kadar çok çeker.

Bir "hacim" ne kadar boş değilse dışardaki boşluk cisimleri o kadar onun içine iter.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...