Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

ACİL- Askerlik durum belgesi ve master

elesso

Öne çıkan mesajlar

Bugün sakarya üni mastr sonuçlarını açıkladı.

ve tarih aralığı çok dar, yarından itibaren başlıyor. Askerlik durum belgem yok,Napcam şimdi kayıt olamıcammı, mezuniyet tarihim belli sonuçta daha 2 yıl olmadı :(

BAŞVURU VE KAYIT TAKVİMİ

Başarı Sıralaması Listesi 11 Şubat 2011
Kesin Kayıt Tarihi 11-15 Şubat 2011 (Cumartesi-Pazar Günü kesin kayıt yapılacaktır)
Yedek Öğrenci İlanı 16 Şubat 2011
Yedek Öğrenci Kayıtları 16-19 Şubat 2011
Derse Yazılma 14-18 Şubat 2011
Güz Yarıyılı Başlangıcı 28 Şubat 2011

ÖNEMLİ : Cumartesi-Pazar Günü 8.30 – 17.00 saatleri arasında öğrencilerimizin kesin kayıtları işlemleri yapılacak olup, yatırılması gereken harç ve dönem ücretleri kayıt işlemleri esnasında enstitümüzden yatırılabilecektir.

KESİN KAYITTA İSTENECEK BELGELER:

1. Ön Başvuru Beyanı (imzalı)
2. ALES (veya eşdeğer) Belgesi aslı veya onaylı (noter veya üniversite) fotokopisi
3. Diploma aslı veya onaylı (noter veya üniversite) fotokopisi
4. Not Durum Belgesi aslı veya onaylı (noter veya üniversite) fotokopisi
5. 3 adet fotoğraf
6. Nüfus Cüzdan fotokopisi
7. Askerlik Durum Belgesi
8. Dekont (harç ve eğitim gideri)
9. 10 TL posta pulu veya ücreti
Sosyal ağlarda paylaş

elesso said:

sonra verirsin derken bi tecrübeye dayanarakmı söylüyonuz, hani varsa bi dayanak söyleyin içim rahatlasın pls :(

Marmara'da oluyordu ama o öğrenci işlerinin keyfine göre değişir. Çünkü sen o belgeleri götürdüğünde sisteme girmiyorlar hemen, girseler de pek bir şey değişmez. Dosyana sonradan askerlik durum belgen eklenir vs. halledilir normalde.

Ama sormadan elin boş gitme kesinlikle.
Sosyal ağlarda paylaş

aserlik belgesini getiricem wallahi lan diye bi dilekce verdiriyolar
sonra goturebiliyosun
ben ole yapmistim
muayeni felan yaptirdiysan zaten 1 gun bile surmucek bi is eger sira yoksa 1 saatte veriyolar
muayeni yaptirmadiysan gene sorun yoksa 1 max 2 gun surecek bi is
tecilin wa rmi?
tecil icin gittin mi yane subeye
Sosyal ağlarda paylaş

Aynı şey başıma geldi.
Okuldan yüksek lisansa kayıt hakkı kazanmıştır diye antetli&resmi yazı alıyorsun. Askerlik şubesine gidiyorsun.
Onlar bir sonraki celbe kadar geçici tecil yapıyorlar. Sonra tecil kağıdını alıp kaydını yapıyorsun.
Ondan sonra okul tecilini yapmaya başlıyor
Sosyal ağlarda paylaş

Sağolun cevaplar için, dün aradım sordum belgeyi sonra getirsenizde olur dediler.

Gittim kaydımı yaptırdım bende, işlemlerini halledince kağıtları bize faxla tecilini halledelim dediler.

benim mezuniyet tarihim ekim 2009, ama daha hayatımda askerlik ile ilgili hiç bir işlem yaptırmadım. bu hafta içi onlarıda halledeyim.
Sosyal ağlarda paylaş

tamamdır

atlatmışsın basit kısmını. şimdi kağıdını teslim edeceğin yeri iyi bil. öğrenci işleri kesin biz alıyoruz derse ona ver, yoksa sor askerlikle ilgilenen yere ver.

bir de 2-3ay sonra yeniden git bi ara sor. işlemin yapılmış mı diye, emin ol o konudan..

hadi geçmiş olsun..
Sosyal ağlarda paylaş

Quadrophenia said:

Lisansını 2009da bitirip yedek subay yoklamanı yaptirmadiysan zaten yoklama kacagisindir su an. İyi ki istememiş okul askerlik durum belgesi felan yoksa bayağı sakatmis senin is.

2008 subatta bitirdim okulu
2009 subata mi ne master basladim dilekce yazim mi hatirlamiyorum
yok yok savunma felan yazmadim
Sosyal ağlarda paylaş

29 yaşını geçmemek şartıyla lisansı bitirdiği yıldan itibaren zaten 2 yıl tecilin var istediği takdirde. en kötü ihtimalle onu kullanabilirdin ama gerek bile yok şu an çnkü yüksek lisansa başlıyorsun

ama bi de şöyle bir durum var. eğer ki üniversiteye başlamadan önce yada bi şekilde öğrenime ara verip bu 2 yıl tecil olayına flan girmişsne daha önceden, işte o zaman karışabilirdi işler.

en kolay çözüm askerlik şubesini arayıp sorman nedir benim durumum diye. sonrada okuldan yüksek lisansa başlayacağına dair belge alıp götür en yakın askerlik şubesine ve yapsınlar tecilini. kendi şubene gitmek zorunda değilsin bu arada.

şubeye gittiğinde aha gelmiş tutun alın askere gibi bir durum gözünde canlanmasın.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...