Dread_Dance Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2004 Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2004 Merhabalar Ben Sphere Tabanli Emulator lerde Wordl Builder ariyan varsa yardimci olabilirim en son 1 gün icinde gemble light ib Tüm World unu yaptim Ona basiralar dilerim... Guzel bir server Oneririmde Sorunu yok shardin Neyse Eger yeni server acacak ama wordl u ayarlamak zor geliyor ise yardimci olurum bol zevkli yasamlar İletisim:[email protected]
Dread_Dance Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2004 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2004 Bu arada World u ters yazmisim :D
KillJoy Mesaj tarihi: Eylül 1, 2004 Mesaj tarihi: Eylül 1, 2004 soleyecegine degiştirsene..![signature][hline]--- -- - Saygılarımla. The Drow Mage
Chernobel Mesaj tarihi: Eylül 1, 2004 Mesaj tarihi: Eylül 1, 2004 :P bende scp var.. Butun npc lerin ve vendorlar var menude.. tıklıosun ve 1 saniye gecmeden spawn cıkıor. AYrıca her npc nin no su var.. o numarayı yazıncada cıkıor. "orn : .ns 15" 15 numaralı npc yi cıkartıyor.. Macro yapıyorum despise de eath elemnt le kosuyorum :lol: :P 1 dakka surmez yanı bir dungeon :P
Unlive Mesaj tarihi: Eylül 2, 2004 Mesaj tarihi: Eylül 2, 2004 Ben size tercüme edeyim.. Arkadaş diyorki " axisde vendor ve npc koymayi öğrendim varmi bana bu iş için plevel5 vericek merakli " O zaman ben konuyu başka bir boyuta taşıyım. Sizce world building vendor ve npc koymaktanmi ibaretdir? Bir worldbuilderin görevi worldü hazirlayip gitmekmidir, yoksa server açık kaldığı sürece görev başındamı olmalıdır? Server açıkken görev başındayken worldde ne gibi yenilikler yapabilir? Sizce staffda world builder olmalımıdır?[signature][hline]Diablo, 05 Haziran 2004 12:46 tarihinde demiş ki: şopar sensin lan ben tinerciyim
Dread_Dance Mesaj tarihi: Eylül 2, 2004 Konuyu açan Mesaj tarihi: Eylül 2, 2004 Ben axis kullanmadan da koyayarim canim arkadasim ben 0 dan bina insaa etmekten orayi gz yapmak veya yapmamak gibi Olaylardan bahsediyorum gerekirse scp de ayarlarim kulllanma dilini biliyorum scp yi ama kafa patlatmak can sıkıyor world daki, hatali yerleri duzeltmekten bahsedeiyorum Oke sen saba kolay gelsin aslan parcasi
ultrAslan Mesaj tarihi: Eylül 2, 2004 Mesaj tarihi: Eylül 2, 2004 Dread region nasıl çizebiliriz biraz bilgilendirirmisin?[signature][hline]You will not leave this | Halls as you entered them. |Xharloan| Fredy Tanık olsun mavi gozlu Istanbul firardayim.
Waffen Mesaj tarihi: Eylül 2, 2004 Mesaj tarihi: Eylül 2, 2004 Selam, O zaman bir soru sorayım. Bilmiyorum belki sende rastlamışsındır. Çöl olarak çizdiğin alanda özellikle kesim noktaları(deniz- kum, kum -yükselti)nda sapıtıyor. Bu arada convert için Dragonun Mod 9 unu kullanıyorum. Hatalar sarı çöl üzerine random serpiştirilmiş yeşillik alan şeklinde oluyor. Bu durumda world forge ile bakıyorum ama nafile onda da hatalları göremiyorum. Bu sorunla nasıl baş edebilrim. Ps : Ltf Çöl tasarımı yapma demeyin :) .
ultrAslan Mesaj tarihi: Eylül 2, 2004 Mesaj tarihi: Eylül 2, 2004 Waffen konu ile alakası yok sanırım arkadaş axis ile oyun içerisnde bina inşa edebilirim demiş harita çiziyorum dememiş.[signature][hline]You will not leave this | Halls as you entered them. |Xharloan| Fredy Tanık olsun mavi gozlu Istanbul firardayim.
Waffen Mesaj tarihi: Eylül 2, 2004 Mesaj tarihi: Eylül 2, 2004 said: Dread_Dance, 02 Eylül 2004 11:45 tarihinde demiş ki: Ben axis kullanmadan da koyayarim canim arkadasim ben 0 dan bina insaa etmekten orayi gz yapmak veya yapmamak gibi Olaylardan bahsediyorum gerekirse scp de ayarlarim kulllanma dilini biliyorum scp yi ama kafa patlatmak can sıkıyor world daki, hatali yerleri duzeltmekten bahsedeiyorum Oke sen saba kolay gelsin aslan parcasi Bence worldun hatal1 yerleri derken benim anlad1g1m harita taban1.
ultrAslan Mesaj tarihi: Eylül 2, 2004 Mesaj tarihi: Eylül 2, 2004 konuda genellikle npcler hakkında konuşulmuş o yüzden alakası olmadığını düşündüm ve oyle soyledim.[signature][hline]You will not leave this | Halls as you entered them. |Xharloan| Fredy Tanık olsun mavi gozlu Istanbul firardayim.
Waffen Mesaj tarihi: Eylül 2, 2004 Mesaj tarihi: Eylül 2, 2004 Ok. Herkes anladığını söyledi. Sorun yok.
Unlive Mesaj tarihi: Eylül 2, 2004 Mesaj tarihi: Eylül 2, 2004 Bence boşa tartişiyorsunuz fazla bişey bildiğini sanmiyorum. Dediğim gibi axis bilior ve axissiz oclcok ve vendor çikartmayida biliyordur. Ama şuraya bir ada yap desem yapabilceğini sanmiyorum kare çizer anca :)[signature][hline]Diablo, 05 Haziran 2004 12:46 tarihinde demiş ki: şopar sensin lan ben tinerciyim
Herdo Mesaj tarihi: Eylül 2, 2004 Mesaj tarihi: Eylül 2, 2004 aynen katılıyorum.. world builder demek bir unicorn birde nightmare spawnına roting corpseleri doldurmak demek degildir.. world builder harita yapar harita çizer harita üzerinde her binayı inşa eder buna world builder denir bir tane bina yapmakla olmuyor bu işler.. bu işler zor işler
Unlive Mesaj tarihi: Eylül 2, 2004 Mesaj tarihi: Eylül 2, 2004 Bizim arwen mesela map bilmezdi ama worldde 6 katlı bina yapardı. Cove kapısın ordan dere geçirir üstüne köprü kurardı ve kesinlikle sonradan eklendiği belli olmazdi derede şelale şeklinde denize dökülürdü. Ama gereksiz wb bence gerekmior bir servera açilirken gereke bilir ama wb sıfatını birine vermeye bence hiç gerek yok.[signature][hline]Diablo, 05 Haziran 2004 12:46 tarihinde demiş ki: şopar sensin lan ben tinerciyim
Waffen Mesaj tarihi: Eylül 2, 2004 Mesaj tarihi: Eylül 2, 2004 said: Unlive, 02 Eylül 2004 13:46 tarihinde demiş ki: Bizim arwen mesela map bilmezdi ama worldde 6 katlı bina yapardı. Cove kapısın ordan dere geçirir üstüne köprü kurardı ve kesinlikle sonradan eklendiği belli olmazdi derede şelale şeklinde denize dökülürdü. Ama gereksiz wb bence gerekmior bir servera açilirken gereke bilir ama wb sıfatını birine vermeye bence hiç gerek yok. Selam, Bunlar server a ek yük getirir. Mümkün oldugu sürece bu tür degisiklerin map uzerinde yapilmasi gerekir. Yoksa orj harita uzerinde sphereworld e ekle ekleme her sey yapmak çok kolay. Buradaki amaci anlatabildim mi acaba ?
Unlive Mesaj tarihi: Eylül 2, 2004 Mesaj tarihi: Eylül 2, 2004 Ben anlatmaya çaliştiğin şeyi geçen sene fark etdim zaten. O yüzden diyorum world builder ne iş yapar gereksizdir bence. Yani sorun çikartmiycağini bilsem hadi şehirler inşa edelim renklendirelim filan ama world builder onuda yapamiycak çünki servera zarar veriyor. Peki bu adam ne yapıcak?[signature][hline]Diablo, 05 Haziran 2004 12:46 tarihinde demiş ki: şopar sensin lan ben tinerciyim
Eternal Mesaj tarihi: Eylül 2, 2004 Mesaj tarihi: Eylül 2, 2004 Worldbuilder gereksizmidir.. Sıfırdan bir map yapmak worldbuild normal brittain'a ekleme yapmak worldbuild degildir diye birşey yok.. World build i genel anlamında algılamayın.. Worldbuild e herşey girer dekor,bina,köprü,duvar,taş hatta sonradan eklenen bir agaç bile worldun build olmuş halidir. Worldbuild e gereksiz diyen biri ultima online dan nasibini alamamış demektir. Oynadıgın oyunun dünyasını yapıyoruz ve sen buna gereksiz diyorsun.. Belkide ülkemizdeki durumla alakalı bir olay bu.. Script in ne kadar önemli oldugunu bize Bronx,Ragnar,Laroux,Dozer,Wildgenie ve bunun gibi aklıma gelmiyen digerleri gösterdi.. Bronx yazdıgı güzel scriptlerle " vay be developerlık cok önemliymiş " dedirtti.Bu konu dogru. Ama cıkıpta bir tane builder " vay be worldbuild da cok önemli bir yer tutuyomus ultima online da " dedirtmedi..[signature][hline]..it's time I disappear we modify worlds [Bu mesaj Eternal tarafından 02 Eylül 2004 16:46 tarihinde değiştirilmiştir] [Bu mesaj Eternal tarafından 02 Eylül 2004 16:47 tarihinde değiştirilmiştir]
Unlive Mesaj tarihi: Eylül 2, 2004 Mesaj tarihi: Eylül 2, 2004 iyi o zaman bana world de normalden farkli yapmiş 200 playerli bir server söylermisin? Bence de normalde world de world builderda çok önemlidir ama kullandığımız spherelarda worldu abartinca sorun çıkıyor. Bu yüzden kimse world e ekleme yapmiyor. Bende soruyorum madem world olduğu gibi durucak neden wb aliyorsunuz page baksin diemi? Yada server i açarken tabela koydurtmak, vendor dizdirtmek, dungeon doldurtmak için kullanıyorlar. Sonra ne iş yapior bu adam?[signature][hline]Diablo, 05 Haziran 2004 12:46 tarihinde demiş ki: şopar sensin lan ben tinerciyim
Eternal Mesaj tarihi: Eylül 2, 2004 Mesaj tarihi: Eylül 2, 2004 200 den fazla olucak. Corbeau[signature][hline]..it's time I disappear we modify worlds
Dread_Dance Mesaj tarihi: Eylül 2, 2004 Konuyu açan Mesaj tarihi: Eylül 2, 2004 arkadasim ben axis kullanmadanda yaparim yapacagimi istedigin yerede ev bina ada insa aderim 3 komutla isbiter ille bir yere ada atmami istiyorsan gerekirse sphereden gz ekler kaldiririm kolay is onlar ama genede soyluyorum icin rahat etsin diye En büyük sensin oke oldumu
Unlive Mesaj tarihi: Eylül 2, 2004 Mesaj tarihi: Eylül 2, 2004 said: Eternal, 02 Eylül 2004 17:11 tarihinde demiş ki: 200 den fazla olucak. Corbeau Map yapmiş onu söylüyorsun bana. Biz ona map dizayn dioruz world değil. O maple açilan worldde daha sonra axisle eklencek şeylerden bahsedioruz. Bronx da az çok biliyor bu işleri sanmiyorumki bitmiş world üzerinde oynama yapsın. Staffa World Builder alıcak kadar.. Konuyu açan arkadaş sana da bişey diemiyorum 3 komutla ada yapan adamla kesinlikle polemiğe giremem lafi yer otururum.[signature][hline]Diablo, 05 Haziran 2004 12:46 tarihinde demiş ki: şopar sensin lan ben tinerciyim
Bronx Mesaj tarihi: Eylül 2, 2004 Mesaj tarihi: Eylül 2, 2004 unlive ne demek istemişsin anlamadım ama kısaca özetliyim, calion'un (corbeau'nun ana shardı) her tile'ı custom yerleştirilmiştir bişeyin üzerinde başka bişeyle oynama değil, herşey wb ekibinin, ve 2 peyzaj mimarının hayalgücünden ortaya çıkmıştır. http://forum.paticik.com/view.php?id=73916 haritasının bi taslağını burada bulabilirsin.[signature][hline]*2Corbeau guess you don't like my shit, eh? sue me.
Unlive Mesaj tarihi: Eylül 2, 2004 Mesaj tarihi: Eylül 2, 2004 Ortaya çikan o mapde sene boyunca değişiklik yapilacakmi? Yada sosaria haritasi kullanan bir serverın worldbuilder ihtiyaci varmidir bence vardir ama değişiklik yaptiğimizda sorun çikartiyor bu yüzden değişiklik yapmiyoruz. O zaman neden world builderlar aliyoruz staffa? Vendor koydurtmak içinmi? Bunu söylüyorum sabahtan beri biri der 3 komutda ada yaparim öteki yaptiği mapi söyler. Hakkaten türkçemden şüphe etmeye başladım.. en dandik öğretmenlerim varmiş.[signature][hline]Diablo, 05 Haziran 2004 12:46 tarihinde demiş ki: şopar sensin lan ben tinerciyim
Bronx Mesaj tarihi: Eylül 2, 2004 Mesaj tarihi: Eylül 2, 2004 bencede türkçenden şüphe etmelisin :)[signature][hline]*2Corbeau guess you don't like my shit, eh? sue me.
Öne çıkan mesajlar