Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Etox / Zafer Elektrikli Otomobil

dasaaa

Öne çıkan mesajlar

zamaninda megane II uzerine yapilan bi arabaydi, 3-4 sene olmus olmali. haberlerde , siparislerde vesaire ilgiyi tutturamayinca vazgectiler. simdi ayni isimle cikmak ne kadar stratejik bi karar tartisilir.

hatta feedlerde buldum simdi, 2007q3 civari cikan haber, http://www.autoblog.com/2007/09/08/turkey-makes-sports-cars-say-hello-to-the-etox-zafer-i/
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

TR pazarında üretilemez diye birşey yok. Tesla'ya rakip bile üretilebilir. Soru şu; ne kadar uygun maliyetle üretebiliriz ve kaç adet satabiliriz?

Sonuçta piller dışardan gelecek. Büyük ihtimal Sanyo falan yapar. TR pazarında üretilen elektrik motorlarının durumu ortada, onu da dünyanın önce gelen firmalarından birinden almak en mantıklısı. Şase ülkemizde yapılabilir. Aerodinamik hesaplamalar için ölçekli modeller ve 1:1 model yurtdışında bir tünelde test edilebilir. Geriye kalan noktaların ise zaten ülkemizde yan sanayisi mevcut. Sadece araca uygun ölçülendirilip üretilmesi kalıyor.

Neticede o söylediği rakamlara *** satar. Üretsin senede 1 milyon araç, o zaman belki. Ama gidip de Atatürk Oto Sanayi üretimi bir araca fiber giydirip çıkartırsa o ayrı :)

Saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

şundan korkmuyor değilim
said:
Ama gidip de Atatürk Oto Sanayi üretimi bir araca fiber giydirip çıkartırsa o ayrı :)

dizaynı -teknolojik kısımların tasarımı dahil- yapıp üretimi başka yerde yapabilseler bile güzel olur.

tr bu gibi aletlerin üretimi trenini feci kaçırdı çünkü.
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

Sanırım insanlar elektrikli otomobili, lisedeki pil ile motor çalıştırma deneyleriyle karıştırıyor. Enerjinin uzun süre stoklanması, bataryaların tekrar kullanım ömürleri, motor verimleri gibi terimler toleranslar dâhilinde yutuluyor gibi duruyor. Daha önce de belirttiğim hususlardan dolayı bu yapılan "şeye" ben inanmıyorum. Klasik "Türk sivriliği"; ilk önce kol saati falan yapsak?!

Saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

paramecium cok guzel demissin de yine de bunlari da biz uretmeyecegiz,
nasil bi onceki haberini verdigim etox megane 1.5dizel di ise, bu da yine ayni platform da bas gosteren renault fluence electric olucak. maalesef karoser disinda fazla bi farkliligi yok. hani o muhendislik , uretim ve marka anlasmalari kismini coktan fransizlar dusunmus bile.

bizimkilerin yaptigi spor araba gorunumlu fluence yapmak. nasilsa onlarda burada uretiliyordu.
Sosyal ağlarda paylaş

Çok popülist takılıyorlar. Bence tek amaç Ertex Oto döşeme şirketinin reklamını yapmak.

Daha önce üretiyoruz ürettik falan filan ayakları çekiyorlardı, rüzgarı geçip hiçbir şey ortaya çıkaramayınca şimdi kimse bize motor satmadı demeye başladılar. Motor satmalarına ne gerek var zaten seri üretim yapmıyorsun ki git aksaraydan al bitane Megane II motoru tak arabana olsun bitsin.

Şimdi de elektrik motoru, batarya falan üretmeye çalışıyorlarmış. Yok ya? Sen kimsin demezler mi adama? Bütün dünya doğru düzgün stabil bir batarya üretememişken ve elektrikli otomobiller için en büyük dezavantaj bataryadaki stabilite ve ağırlık problemi vb iken, 2 kuruşluk Ertex'e mi kaldı bunun ar-ge'sini yapmak? Kusura bakmazsanız biraz sert girdim ama bana çok popülist geliyor. Biraz bu işlerin içinde olduğumdan olabilir, yaptıkları şey PR. Başka bişey değil.
Sosyal ağlarda paylaş

KHaRoN said:

zamaninda megane II uzerine yapilan bi arabaydi, 3-4 sene olmus olmali...

tam bunu dicektim.

montaj kalitesi rezil görünüyoddu gövde panellerinin fotolarına bile bakınca. ya siyahta öyle değilmiş gibi görünüyo ya da adam ettiler biraz. :) ama kesinlikle tasarım departmanına ihtiyaçları var. bodos bi mühendis tasarlamış arabayı bariz. ya da maliyetli olacağı için anca bu kadarına izin vermişler, gövdenin gerisi aracı kaplasın demişler sdffddfg.

böyle çalışmalar olmalı ama. teslaya rakip olma konusu da... zor be :) bu haliyle en azından.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...