Korax Mesaj tarihi: Şubat 10, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 10, 2011 Piii ayip lan ehueh :) Audigy 2 zs'te kullandim, guzel bi multimedia karti :) Kayit falan icin yapilmis bi kart degil, creative'in hic bi karti kayit falan icin degil netekim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Şubat 10, 2011 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 10, 2011 Line 6'in ürünü iyidir işte, alsın onu gitaristse. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deathcomp Mesaj tarihi: Şubat 10, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 10, 2011 Korax said: Audigy 2 zs'te kullandim, guzel bi multimedia karti :) Kayit falan icin yapilmis bi kart degil, creative'in hic bi karti kayit falan icin degil netekim. pcmcia kart olduğundan usb kartlardan daha avantajlı olduğunu söylemişti ses teknisyeni bir arkadaşım. normalde benim de aklımda line 6lar vardı ama 70liraya audigy 2 zs çıkınca alayım dedim, en azından denerim, bu fiyata kaçmaz diye :D şu an kargoda. Ee kayıt konusunda çok mu başarısızdı, sonuçta güçlü bir alet diye biliyorum.Creative'in ses kartı konusunda müzisyenleri hedef almadığını biliyorum ama ne gibi dezavantajlarım olur, eksiklikleri açısından bakarsak? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Buddha Mesaj tarihi: Şubat 10, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 10, 2011 Abi biraz klişe olcak ama 200-250'ye taş gibi 2. el amfi alırsın. Ses kartına birde program falan bulacan. Ayrıca iyi ses kartında delaysız sesleri alabilecekmisin. Ben bilmiyorum mesela hiç denemedim. @Korax Abi adam yeni başlamış kayıtla falan uğraşmayacak. Ayrıca kayıt olayına girdimi 200-250 yalan olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Canonical Mesaj tarihi: Şubat 10, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 10, 2011 maudio al Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Korax Mesaj tarihi: Şubat 10, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 10, 2011 deathcomp said: pcmcia kart olduğundan usb kartlardan daha avantajlı olduğunu söylemişti ses teknisyeni bir arkadaşım. normalde benim de aklımda line 6lar vardı ama 70liraya audigy 2 zs çıkınca alayım dedim, en azından denerim, bu fiyata kaçmaz diye :D şu an kargoda. Ee kayıt konusunda çok mu başarısızdı, sonuçta güçlü bir alet diye biliyorum.Creative'in ses kartı konusunda müzisyenleri hedef almadığını biliyorum ama ne gibi dezavantajlarım olur, eksiklikleri açısından bakarsak? Pcmcia olmasi pek biseyi degistirmiyo. Usb 2.0 gayet yeterli veri trafigi icin. Netice olarak baglayip 16 tane ensturmani ayni anda kaydetmedigin surece usb yeterli. Line 6 lar gercekten iyi diye duymustum bende gitar vs. icin, kullanmadim ama, ""yapabilitelerin sunlar" diye bisey diyemiyorum oyuzden. Söyledigim gibi, creative'in ses kartlari multimedia ses karti. Bu is icin uretilen kartlardan aldigin performansi alamazsin. Full duplex bi ses kartina ihtiyacin var, multimedia ses kartina degil. Midi'de sorun yasarsin, gecikme olur. Ses kaydin da gecikme yasarsin, 24 bit kayit yapamazsin, surer gider, amaci kayit degil cunku. Kagit uzerindeki verilere dayanarak o karttan hicbisey bekleyemezsin yani. Girisleri yakabilirsin vs. Ufak bi örnek veriyim, tam anlamiyla olmasada, cakma bi psu aliyosun uzerinde 750 watt yaziyo, ama 400 watt'a gelince patliyo alet. Ama gidip atiyorum enermax psu aliyosun 1000 watt yaziyo uzerinde ve 1000 watt'a hatta 1100'e kadar destekliyo, gibi. Buddha said: Abi biraz klişe olcak ama 200-250'ye taş gibi 2. el amfi alırsın. Ses kartına birde program falan bulacan. Ayrıca iyi ses kartında delaysız sesleri alabilecekmisin. Ben bilmiyorum mesela hiç denemedim. @Korax Abi adam yeni başlamış kayıtla falan uğraşmayacak. Ayrıca kayıt olayına girdimi 200-250 yalan olur. Abi halen mantiksiz fikirlerle geliyosunuz, evet gayet klise ve amatörce. Gelecegi yok 30 wattlik amfinin, tas gibi dedigin alet seni evden baska hicbiyerde idare etmez. Ilerki zamanlarda amfinle evde basbasa oturursun. Ustune analog pedal alcan, ustune kayit olayi bigun gelip karsina cikacak, ve busefer daha cok masraf edicen, amfi hic bi ise yaramicak. Iyi bi ses karti aldiginda neler yapabilecegini bilmedigin icin halen amfide amfi diyosunuz. Have been there done that, bu yuzden mod olarak uygun görduler beni sanirsam buraya. Tavsiye edilen ses kartlarindan birini almasi yeterli, kayit/midi ile ilgili delay falan olmadigi icin bu kartlar tavsiye edildi. 200-250 yalan olmaz, gider o paraya ses kartini alirsa, internetten guitar rig veyahut 3-4 tane o tarz program bile indirse dunyanin amfi simulatörunu, analog pedal simulatörlerini bulur. Hic yoktan buraya yazsa ben yardimci olurum zaten program konusunda. Hem isgörmez veya gelecegi olmayan bisey olsa kimse tavsiye etmez burda. Yil 2011, kayit teknolojileri her muzisyenin karsisina cikan bisey gunumuzde, ki arkadasi tebrik ediyorum zaten o yönde ilerletmek istiyo bu isi, oyuzden bende inatla tavsiye ediyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dark_Soul Mesaj tarihi: Şubat 10, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 10, 2011 M-audio alicam gibi. Dandik onboard ses kartimda 20ms civari oluyor delay(asio driverlari ile),ama cizirtidan birşey yapamiyorum tabi.Birde jack i ses kartının mic-in girişine donusturen ara kablo var,sorunun büyük kısmı bu kablodan kaynaklanıyor sanırım. M-audio fasttrack 2 ile pc de 4-5ms delay oluyormus,netten baktıgım kadarıyla ki gayet iyi bir deger. 250-300 tl ye guitar rig,pro tools ile yapılabilen(efekt vs) şeyleri yapan bir amfi(+pedal) varsa gozuk kapalı alirim tabiki de nerde? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nomsaR Mesaj tarihi: Şubat 10, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 10, 2011 amfi ne abi 3 m2 sahneye çıkıp son sesi açıp gürültü yapmayacaksanız gereksiz bişey korax açıklamış zaten. bakın kayıt olayında çok iyi bi ağabeyimiz. herif alt yapı partisyonlarını kaydedip satıyo falan. http://adamnitti.com/wordpress/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Şubat 10, 2011 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 10, 2011 M-Powered gidicem diyorsan iyi şeçim. Ama Line 6 modelleri yanında gelen yazılımları için, ve özel olarak gitar düşünerek üretildiği için tavsiye ediliyor. Senin tercihin. Sonradan Pro Tools M-Powered alamam diyorsan Line 6 al ama. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Korax Mesaj tarihi: Şubat 10, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 10, 2011 Ha bide ekleme yapayim, 250-300 liraya amfi alirsa arkadas, uzerindeki kisitli 3-4 efekt, dist vs. gibi seylerle "idare etmek" zorunda kalacak. Ayrica yeni basliyosa egzersiz falan yapacak muhtemelen, ki bunu kulaklik baglayip yine yapabilir.Amfisizde yapabilir netekim. Simdi win xp/7 kullaniyosan benim tavsiyem direk cubase ile baslaman. Youtube'da dunya kadar tutorial var. Cözemedigin bisey olursa bana pm ile ulasabilirsin. Ihtiyacin olan programlari siralayim; Cubase 5 Waves mercury Guitar rig(ben kullanmadim, ama bununda tutorial vs. nette baya var) Protools ile baslama diyorum, cunku vst destegi yok. Vst to rtas falan filan ugrasman gerekir vs. zahmetli olur, herseyide tam destek kullanamayabilirsin. Özellikle waves'i. Ses kartini falan aldiktan sonra bana ulasirsan programlari nasil kullanacagin hakkinda yardimci olabilirim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dark_Soul Mesaj tarihi: Şubat 10, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 10, 2011 bir kac model belirledim su an için: Line 6 Ux1 Line 6 ux2 (2. elini bulabilirsem tabi:) M-audio fasttrack 2 usb Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
felfecir Mesaj tarihi: Şubat 11, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 11, 2011 önceki mesajları okumadım uykuluyum, saçmalarsam affola. m-audio fasttrack usb kullanıyorum, profosyenel değilim. memlunum karttan, guitar rig kullanıyorum. azıcık bir delay oluyor asiosuz. asio ile sorun yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dark_Soul Mesaj tarihi: Şubat 21, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 21, 2011 Evet en sonunda su aletin 2. elini almaya karra verdim,yarin yola cikacak. line 6 ux2 Yalnız şimdi arkasında 2 adet anolog çikişi var,bunu benim hoperlorlere takabiliyor muyum direk? Ha birde ön tarafindaki kulaklık girişi standart kulaklık girişlerine pek benzemiyor sadsad,ne tür bir kulaklık lazım bunun için? Surda tüm giriş cikişlari yazıyor: http://line6.com/podstudioux2/specifications.html Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pasta Mesaj tarihi: Şubat 21, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 21, 2011 Peki direk amfiden kayıt almak için mikrofon ve ses kartı öneriniz var mı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Korax Mesaj tarihi: Şubat 23, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2011 Suan mobil olarak takildigim icin tam olarak bi model tavsiye edememekle birlikte, directional condenser/dinamik mikrofonlara bakabilirsin. Ortamin akustigi vs falanda cok önemli, sadece mikrofonla cözemezsiniz mikrofonla kayit mevzusunu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dark_Soul Mesaj tarihi: Mart 2, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 2, 2011 ux2 ye kavustum sonunda. tek diyebilecegim: it s f.. amazingggg :=) win 7 ultimate 64 bit ile sorunsuz calişiyor,line 6 nin ufak bir programiyla(line 6 monkey) aynı anda hem driverlari hem pod farm hem gearbox cok kolay şekilde kuruluyor. Kendi asio driverlarinin yanında ASIO4all sitesindeki asio driverlari ile de kullanılabiliyor. Guitar rig de 5ms gecikme(asio ayarlarindan buffer size i en düşüğe getirmek gerekiyor) ve cizirti vs olmadan rahatlıkla kullaniliyor. Kendi POdfarm programi asmis zaten,yüzlerce effect var içinde. Gearbox programiylada istediginiz bir mp3 ü backtrack olarak acip aynı zamanda caldıgınız gitar ile birlikte kayıt edebiliyorsunuz. Tek sorun basslar biraz fazla cikiyor gibi o da benim dandik 2+1 creative yüzünden galiba. Tavsiye ve yardimda bulunun tüm patilere ozelliklede Koraya cok teşekkürler :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Korax Mesaj tarihi: Mart 3, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 3, 2011 Koray degil ismim ama neyse olsun hadi ehueh. Demistim ben cok daha profosyonel bi cozum olur diye. Bass problemi multimedya hoparlör kullandigin icin. Woofer'i biraz kismayi dene, veyahut yapabilirsen main outlarinin basslarini kis biraz duzelir :) Hadi kolay gele Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Mart 3, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 3, 2011 su line6 muzik dunyasina gelen en guzel seylerden biri zaten, guzel tercih olmus. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dark_Soul Mesaj tarihi: Mart 3, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 3, 2011 korax yazcaktim elim kaymiş, ama korayda güzel isim :p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Griswold Mesaj tarihi: Mart 3, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 3, 2011 Düşündüğüm 2+1'se subwooferın arkasında bir dalga olacak onun, arkayı kurcala gelir eline. Bası ordan kısabilirsin. Ben pek çakmadığımdan terminolojik konuşamadım şimdi idare et sdf. Kumandası oluyor bazılarının, kumandalılardansa ordan zaten kısarsın tabi. Benimkinde subwooferın arkasında olduğundan tutar belki diye şeyedeyim dedim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dark_Soul Mesaj tarihi: Mart 4, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 4, 2011 creative inspire 2500 mü ne oyle birşey modeli. Evet, wooferın arkasında bas ayari var,min. da, ona ragmen basslar halen fazla aşiri cikiyor. Neyse dogru düzgün bir hoparlor alana kadar boyle idare edicez. Bir kişi sormustu pmden,ürünü ebay.co.uk dan 2. el aldım,kargosu dahil 280tl ye.Yalnız ürün gayet temiz kullanma kılavuzuna kadar herşeyi tamdı. hatta surda acik artirmada olan birkaç ux2 var,kelepir bir fiyata alabilirsiniz,türkiyede bulamassanız http://shop.ebay.co.uk/i.html?LH_PrefLoc=3&LH_Auction=1&_trkparms=65%253A12%257C66%253A2%257C39%253A1%257C72%253A4341&rt=nc&_nkw=line+6+ux2&_dlg=1&_jgr=1&_trksid=p3286.c0.m14&_sop=1&_sc=1 Ha birde benimki gibi multimedia hoparlörünüz varsa su kabloyada ihtiyacınız,hoparlörlerden ses almak için: http://cgi.ebay.co.uk/3-5mm-STEREO-2-x-6-35mm-1-4-MONO-Jack-Plug-Cable-26-/180479624884?pt=UK_Computing_CablesConnectors_RL&hash=item2a056c86b4 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
_Neotwo Mesaj tarihi: Mart 4, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 4, 2011 tesekkurler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dark_Soul Mesaj tarihi: Mart 5, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 5, 2011 ux2 den tam verim alabilmek için ne tür hoparlör tavsiye edersiniz? /summon Korax Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Korax Mesaj tarihi: Mart 5, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 5, 2011 Yamaha hs50m, 2. el bulabilirsen sukela olur cok iyi :) studyo monitöru bunlar buarada. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dark_Soul Mesaj tarihi: Mart 5, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 5, 2011 tek satiliyo bunlar. 2 tanemi almak lazim ki şimdi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar