kertenkel Mesaj tarihi: Şubat 14, 2011 Mesaj tarihi: Şubat 14, 2011 risk yönetimi en ağırlık verilmesi gereken nokta... uzun vadede az biraz bile olsa para kazanmayı düşünüyorsanız: sermayenizin/ana paranızın %2-5'inden fazlasını asset'e yatırmayın...
tellos Mesaj tarihi: Şubat 14, 2011 Mesaj tarihi: Şubat 14, 2011 Selamın aleyküm sub ne güzel başlık açmışssın. Şimdi sana somut örneklerle sorular soracağım anlaşılır bir dille çok terimlere girmeden boş bi vaktinde yanıtlarsan sevinirim. 1-günlük işlem yerine gerçekten yatırım amaçlı para koyduk diyelim hiç ihtiyacımız olmayan 1000tl bankada faizde duracağına borsaya koyduk bu paranın yıl içersinde elbet prim yapacağı günler gelecektir yani para 1200 oldugunda o 200ü çekip aynı mantıkla 1000 lirayı işletmeye devam etmeliyiz. Bu doğru mantıkmı? Kaybetme riskni ne (yani 1000 lira 900 oldu ve toparlanamadı bi türlü) 2- Ne tarz senetlere oynamak lazım, imkb100 kagıtlara endeksle beraber giden kagıtlar riski az görünuyor ama kazancıda pek olmayacak gibi ? 3-Bankaların kredi notu arttı, uzun vadede 2011 yılı içersinde banka kağıtları beklentilerin? 4-Sadece duyuma baglı olarak isyho,torunlar ve yazıcı gibi kagıtlar hatırlıyorum birazda takip etmiştim. 3 Aylık süre zarfında isyho baktıgımda 1.22 idi alamadım 1.49lara kadar geldi sanırım bugun yanılmıyorsam 1.09 düzeyine indi bu kagıdın 2011 içersinde 1.49 görebilirmi ? 5-sahol kchol gibi şirketler sermayeleri karları tartışılmaz ama aile şirketleri olduğu için üzerinde çok oynalıldığı ve güvenilmez oldugu söyleniyor fikrin ne? 6-Eskiden ereğli zenginleri varmış hani ev aldık araba aldık dedirten bi hisse günümzde bu denli patlama yaşatacak hisseler varmı? 7-Kardemir hisselerinin birleşcegi yönünde bilgiler var bunlar hakkında kulağına gelecek birşey varmı. Şayet bu gerçekleşirse çoçuğu koyarmıyız? 8-Bir hisse almadan önce bakılacak en önemli krier nedir, herhangi bir duyum dışında veri olarak neye bakıp hisseye girmek makbüldür f/k oranı önemli bi kritermi mesela yada net karı(-) negatif olan şirketlerin yükseldiğini gördüğümüz anlar oluyor. Hisse seçerken en güvenilir bilgi nedir? tşkkurler
suBzer0 Mesaj tarihi: Şubat 14, 2011 Konuyu açan Mesaj tarihi: Şubat 14, 2011 SAbah hepsinin cevabını vereceğim çok güzel ve bilgilendirici sorular... şuan uyumam lazım :)
suBzer0 Mesaj tarihi: Şubat 15, 2011 Konuyu açan Mesaj tarihi: Şubat 15, 2011 Anele nin bilancolar fail geldi...bende sattim gitti...
forgiver Mesaj tarihi: Şubat 15, 2011 Mesaj tarihi: Şubat 15, 2011 anele, elektrik dağıtım ihalelerinden kazandığı var mı otokar yüksek olmasa alınır, tank tan dolayı yardırcak aselsan durgun
Joker Mesaj tarihi: Şubat 15, 2011 Mesaj tarihi: Şubat 15, 2011 EGP alınırmı acaba? bilgisi olan varmı?
Joker Mesaj tarihi: Şubat 15, 2011 Mesaj tarihi: Şubat 15, 2011 BANVT 4.96'da almaya çalıştım vermediler :) biri pes edip toplu satsada alsak :P
harrykewell Mesaj tarihi: Şubat 15, 2011 Mesaj tarihi: Şubat 15, 2011 bu işi yatırım olarak yapmak isteyen arkadaşlara mutlak surette yatırım uzmanlarından destek almalarını tavsiye ederim ama macera, yüksek risk & yüksek kazanç isteyenler, veyahut bu işi bir nevi rulet masası haline çevirip kırmızı-siyah yapmak isteyen arkadaşlara VOB ya da varant tavsiye ederim buralardaki günlük kazancınız 1000 tl bir kapital ile 250-300 tl olabileceği gibi kaybınızda aynı seviyelerde olacaktır, yani kalbi olana tavsiye etmem :)
dieevil Mesaj tarihi: Şubat 15, 2011 Mesaj tarihi: Şubat 15, 2011 hadı vob belkı tamamda varant pıyasası hepden kumar .Gıt zar at daha ıyı
harrykewell Mesaj tarihi: Şubat 15, 2011 Mesaj tarihi: Şubat 15, 2011 varant çokta tehlikeli birşey değil sadece hesabı kitabı iyi yapabilmek ve ne aldığını, neye ne kadara maliyetlendiğini iyi bilmek lazım
suBzer0 Mesaj tarihi: Şubat 15, 2011 Konuyu açan Mesaj tarihi: Şubat 15, 2011 tellos said: Selamın aleyküm sub ne güzel başlık açmışssın. Şimdi sana somut örneklerle sorular soracağım anlaşılır bir dille çok terimlere girmeden boş bi vaktinde yanıtlarsan sevinirim. 1-günlük işlem yerine gerçekten yatırım amaçlı para koyduk diyelim hiç ihtiyacımız olmayan 1000tl bankada faizde duracağına borsaya koyduk bu paranın yıl içersinde elbet prim yapacağı günler gelecektir yani para 1200 oldugunda o 200ü çekip aynı mantıkla 1000 lirayı işletmeye devam etmeliyiz. Bu doğru mantıkmı? Kaybetme riskni ne (yani 1000 lira 900 oldu ve toparlanamadı bi türlü) 2- Ne tarz senetlere oynamak lazım, imkb100 kagıtlara endeksle beraber giden kagıtlar riski az görünuyor ama kazancıda pek olmayacak gibi ? 3-Bankaların kredi notu arttı, uzun vadede 2011 yılı içersinde banka kağıtları beklentilerin? 4-Sadece duyuma baglı olarak isyho,torunlar ve yazıcı gibi kagıtlar hatırlıyorum birazda takip etmiştim. 3 Aylık süre zarfında isyho baktıgımda 1.22 idi alamadım 1.49lara kadar geldi sanırım bugun yanılmıyorsam 1.09 düzeyine indi bu kagıdın 2011 içersinde 1.49 görebilirmi ? 5-sahol kchol gibi şirketler sermayeleri karları tartışılmaz ama aile şirketleri olduğu için üzerinde çok oynalıldığı ve güvenilmez oldugu söyleniyor fikrin ne? 6-Eskiden ereğli zenginleri varmış hani ev aldık araba aldık dedirten bi hisse günümzde bu denli patlama yaşatacak hisseler varmı? 7-Kardemir hisselerinin birleşcegi yönünde bilgiler var bunlar hakkında kulağına gelecek birşey varmı. Şayet bu gerçekleşirse çoçuğu koyarmıyız? 8-Bir hisse almadan önce bakılacak en önemli krier nedir, herhangi bir duyum dışında veri olarak neye bakıp hisseye girmek makbüldür f/k oranı önemli bi kritermi mesela yada net karı(-) negatif olan şirketlerin yükseldiğini gördüğümüz anlar oluyor. Hisse seçerken en güvenilir bilgi nedir? tşkkurler 1- Borsada herzaman kaybetme riski vardır.. fakat biz bu durumu şu şekilde değerlendirebiliriz. Geleceği parlak şirketler ve belirli büyüklüğe gelmiş şirketlere yatırım yapmak akıllıca olacaktır.. Mesela güçlü bir çimento fabrikası veya bir enerji şirketi ne biliyim güçlü bir banka buna örnek olabilir.. ana parayı çekmek yerine belirli bir miktarı borsaya ayırıp kar ettikten sonra karımızı arttırmak için bütün parayı orda tutmakta faydalı olabilir. 2- Endeks imkb30 kağıtlarına nazaran yukarda bahsettiğim gibi çineto ve enerji sektörü benim favorilerimdir... 3- Türkiyede bankacılık sektörü belkide en sağlam en güvenilir sektör , günlük hareketlere nazaran uzun vadede hareket analizi daha doğru olacaktır.. Favorilerim VAKBN , YKBNK ve TEB dir... 4- böyle bir öngörü yapmak olanaksız , bu tip duyuma bağlı haberlere çok güvenmeni önermem... 5- Katılıyorum , bu holding kağıtları üzerinde güçlü yabancı yatırımcılar var ve kendileri babasının tarlası gibi ekip biçiyorlar kağıtları.. Çok güvenmiyorum.. getiriceği karlar da az olacaktır zaten sana.. 6- Benim güvendiğim hisseler var tabiki ama bu hisseler benim yorumladığım hisseler , KAPLM , KONYA , ZOREN bunlara dikkat edilmeli.. 7- Böyle bir haberden inan bizden daha önce haberi olur insanların , yani millet çocuğu koyar sen sonra o çocuklara bakıcılık yaparsın... 8- Şirketin bilançosu ve öz sermayesidir.. Özsermayesinin getirdiği kar oranı senin için doğru kriter olabilir. Birde şirketin ilerideki yatırımlarına bakmalısın...
fede Mesaj tarihi: Şubat 15, 2011 Mesaj tarihi: Şubat 15, 2011 borsa oynamaktansa forex oynamak daha mantıklı geliyo bana. manipülasyon borsaya göre daha az, olsa bile globa olduğu için farketmemek için salak olmak gerekiyo. ama borsada daha çok katakulli oluyo
huun Mesaj tarihi: Şubat 15, 2011 Mesaj tarihi: Şubat 15, 2011 borsa falan bilmem ben ama zorunlu karşılık oranlarının arttırılması, faizlerin düşmesi ve 2011 mayıstan sonra ekonominin iyice hızlanacak olmasından dolayı bankalardan uzak dururdum ben olsam. yüksek ciro yapıp düşük kar edecekler. zaten 2008'den beri rekor kar yapıyorlar, yüksektir onların hisseleri bu aralar. banka hisseleri artık emeklilik fonu gibi oldu zaten. şimdi ufaktan ufaktan banka hissesi alacaksın, 10 sene sonra güzel paran olur.
tellos Mesaj tarihi: Şubat 16, 2011 Mesaj tarihi: Şubat 16, 2011 öyle bi hikaye anlatırlardı zaten amerikada kadının biri maaşının %10 ile her ay bir senet almış ilerde çoçoğumun masrafları için falan, çoçugu 18 yaşına geldiğinde milyarder oluyo vs. :) bu arada teşekkürler sub cevaplar için.
suBzer0 Mesaj tarihi: Şubat 16, 2011 Konuyu açan Mesaj tarihi: Şubat 16, 2011 Rica ederim.. Çok durgun bir piyasa , piyasalar bence birşeyleri bekliyor gibi.. Yakın zamanda bir yurtdışı haberi veya bir kredi notu açıklaması gelebilir bence.. Bu ara dikkat edilmesi gereken hisse : GOZFN
Joker Mesaj tarihi: Şubat 16, 2011 Mesaj tarihi: Şubat 16, 2011 VAKBN'tan çıkmıştım dün az daha arttı. çok takıldı 65K lara bu kadar zaman destek bulup çıkamadığına göre bi geri gelip tekrar deneyecekler diye düşünüyorum.
forgiver Mesaj tarihi: Şubat 16, 2011 Mesaj tarihi: Şubat 16, 2011 bugun alıp haftaya satcak bir kaç hisse yazar mısınız
suBzer0 Mesaj tarihi: Şubat 16, 2011 Konuyu açan Mesaj tarihi: Şubat 16, 2011 Gozfn , bakab , golts... Tabiki bunlar sadece goruslerim.. Olasi bir harekette kar/zarar sorumlu tutulmamali.. Soyledigim kagitlar maniplasyona acik 1 haftalik kar soz konusu olunca riskli hisseler secmek lazim...
harrykewell Mesaj tarihi: Şubat 16, 2011 Mesaj tarihi: Şubat 16, 2011 bende bu tarzı anlamıyorum işte hem tavsiyede bulunup hem de kar/zarara karışmam modeli bir şirkete güveniyorsan ve mantıklı sebeplerin var ise arkasında durursun yoksa yaptığın tavsiyeler rulet masasındaki kırmızı - siyah tercihinin ötesinde bir mana teşkil etmez
Joker Mesaj tarihi: Şubat 16, 2011 Mesaj tarihi: Şubat 16, 2011 1 haftalık dediğin tiyo olur en çok. içerden tanıdığın olması lazım. ama endeksin genel tutumuna göre yada orta vadeli tavsiyeler gerçekçi olur. benim tavsiyem E30 hisselerini almak için 63-64K bandına düşmesini beklemek mantıklı olacaktır. sonra haziran ayına kadar elinde tut. seçimlere kadar hükümet borsayı düşürmek istemeyecektir.
forgiver Mesaj tarihi: Şubat 16, 2011 Mesaj tarihi: Şubat 16, 2011 bana seçimlerden sonra yükselecek gibi geliyor
suBzer0 Mesaj tarihi: Şubat 16, 2011 Konuyu açan Mesaj tarihi: Şubat 16, 2011 harrykewell said: bende bu tarzı anlamıyorum işte hem tavsiyede bulunup hem de kar/zarara karışmam modeli bir şirkete güveniyorsan ve mantıklı sebeplerin var ise arkasında durursun yoksa yaptığın tavsiyeler rulet masasındaki kırmızı - siyah tercihinin ötesinde bir mana teşkil etmez Bu tarzı anlayamazsın zaten kolay kolay , bu tarzı anlamak için 15 sene için işinde olman lazım...
harrykewell Mesaj tarihi: Şubat 16, 2011 Mesaj tarihi: Şubat 16, 2011 subzero; bu işin 15 veya 35 seneyle ne alakası var ? borsalar, şirketler ve ekonominin dinamikleri her gün değişiyor, oyunun kuralları değişiyor... değişmeyen tek şey, aklını kullanan kazanıyor, macera arayan kaybediyor ha maceracılar hiç mi kazanmıyor, tabiki kazanıyor bu da sayısal loto veya şans topu gibi birşey, açıklama yapmak gerekmiyor yani
Joker Mesaj tarihi: Şubat 16, 2011 Mesaj tarihi: Şubat 16, 2011 bilgi burda anahtar kelime. birde bilgiyi doğru yorumlamak. sonra kazan kazan..
Öne çıkan mesajlar