Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Borsa - İmkb - Sermaye Piyasası başlığı...

suBzer0

Öne çıkan mesajlar

biohazar abicim ekonomi bilmek gerekli , daha doğrusu ekonominin ve sadece borsada işlem görmek istiyorsan biraz da finans dinamiklerini öğrenmen lazım. bunun içinse en basitinden internette bloglar mevcut onları takip et derim. aynı zamanda da tcmb'nin sitesinde global ve yurtiçi ekonominin durumunun anlatıldığı sunumlar da mevcut bizzat başkan tarafından.

piyasaya düşmek için piyasanın nasıl işlediğini bilmek lazım , onun haricinde borsa veya türev enstrümanlarından sadece para kaybedersin. kısacası bunun kitabı makalesi filan yok ne yazık ki. öyle olsaydı üniversitelerde finans veya ekonomi bölümleri olmazdı. (ki bu bölümlerde bu işin sırrı değil sadece paranın dilinin nasıl okunacağı öğretiliyor... anlayana tabi)

borsa bilmek diye bir terim ne yazık ki yok. bu borsanın her bir bokunu bilsen bile sonuçta yine insan odaklı bir piyasa. insanların ne yapacağını önceden kestiremediğin için ekonomi ve piyasa bilgisine sahip olup risk katsayını en aza indirmeye çalışıyorsun.
falan filan , zor işler. ama tabi yardımcı bir kitap veya makale önerisi olursa herhangi birinin , başımızın üstünde yeri var.

not: önce poker öğren derim =) en azından bilinçaltında risk hesaplama yeteneğin ve ne zaman nerede risk alıp nerede vazgeçmen gerektiğin hakkında birikimin olur.
Sosyal ağlarda paylaş

arkadaşlar ben çeşitli sitelerden borsayı takip etmeye çalışıyorum fakat teknik analizde pek verimli olmuyor. Matriks yükledim 15 günlük deneme sürümünü onun da süresi geçti yeni hesap aldım programı sildim yeniden yükledim yemedi demon bitmiş senin dedi. Matrikse torbalarca para vermeden teknik analizle uğraşacağım yollar paylaşırmısınız
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
altında, şu anki piyasada, günde %1-2 karlar elde etmek mümkün. sıkı takip edip o karlar görüldüğü anda satmak lazım.

ben genel olarak bu prensip üzerinden hareket ediyorum. ama 9 eylülde aldıktan sonra bilgisayar başından kalkmak durumunda kaldım ofiste acilen, sonra da kamikaze başladı zaten hehe. altında zararına satış da yapılmaz. elbet yükselir çünkü. (dolar düşmezse, ki düşeceğini sanmıyorum).
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...