Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Laptop için ses kartı çözümü

SeaGle

Öne çıkan mesajlar

Selam,

3-4 yıl kadar önce aldığım ve performansından hala çok memnun olduğum 5.1 bi ses sistemim var, creative logolu. Desktop ı bir süredir hiç kullanmıyordum ve onunla birlikte ses sistemini de uyumaya bırakmıştım. Geçen gün çıkardım, dedim laptop a bağlayayım. Tabi ses kartım 5.1 desteklemediği için tam olarak kullanamadım. 2 giriş var laptopta, biri mikrofon iri kulaklık. Ses sisteminin 3 çıkışı var. Biri ön, biri arka, biri center&bass sanırım, dağılımı çok da önemli değil.

Dedim sterio olsun hepsinden ses gelsin, gittim şu aparattan aldım.

http://image5.sahibinden.com/photos/99/36/84/21993684vdu.jpg

Ses kalitesi düşer ama hepsinden ses gelir diye düşündüm ama ses gelmedi bununla da. Taktığım kablolara bağlı olarak farklı hoparlörlerden ses aldım falan ama hepsine dağıtamadım sterio da olsa.

Herneyse, dedim bi ses kartı bakınayım. Creative'in audigy ZS diye bi modeli var, 2. el buldum falan ama sonradan jeton düştü, laptopta pcmcia değil express card denen giriş varmış benimkinde. Sanıyorum uymuyor. Çok güzel bulmuştum 100 lira civarında bi tane, bikaç aya alırım diyordum ama bu sorun çıkınca yattı.

Şimdi asıl problem şu. 150 lirayı geçmeyecek şekilde express card olabilir ya da usb de olabilir. Performans manyağı durdurulamaz ses canavarı olmasına gerek yok sdf, 5.1'i normal kalitede versin yeterli. 2. el olabilir, tavsiyeleriniz var mı?

Ses kartı konusunda pek bi bilgim yok. Express card bakındım ama ses kartı yok pek, tc kartı falan var bilindik sitelerde. Usb kartlar hakkında hiç bi bilgim yok. Özetle bu konularda fikir sunabilecek, yol gösterecek, hatta alabileceğim site bulacak biri var mı?

Bölümden biraz alakasız gibi geldi gözüme ama alakalı bence ya? Di mi? Bilemedim sdf
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...