nileppezdel Mesaj tarihi: Şubat 4, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 4, 2011 Selam, Şimdi iyi bi fikir bulduğumu düşünüyorum. Araştırdım nette, benim aklımdaki şey tam olarak yapılmamış henüz, ya da bulamadım ama baya net bir şey yani zor. Ancak hani henüz kar getirecek bir şey değil zaten, ilerde getirecek. Bu yüzden şu anda yapıp patentini almış olan ama satmayan biri vardır belki benim gibi düşünüp. Bunu nasıl öğrenebilirim? Çünkü okulda proje olarak yapıp worldwide patent alıp ilerde parayı kırmayı düşünüyorum. Boşa uğraşmayalım zaten varsa.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zaybird Mesaj tarihi: Şubat 4, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 4, 2011 meraktan soruyorum,ne buldun gerçekten? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Şubat 4, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 4, 2011 E patentini almadan söyleyemem onu :) aptalca olur, alınmayın.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Şubat 4, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 4, 2011 Üniversite alan derslerini almaya başlayıp aklına çılgın fikirler gelen yeni üniversiteliler ahahahah. Ben de hatırlıyorum lan bir sürü proje, bi aratıyodum google'da, birini çinliler yapmış, birini General electric, birini bilmemkim. Ne günlerdi. sdlfksdf. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Şubat 4, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 4, 2011 http://www.google.com/patents Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Raincloud Mesaj tarihi: Şubat 4, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 4, 2011 galiba bitirmek üzre nilep ünivi öyle hatırlıyorum ahah:D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Şubat 4, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 4, 2011 Sağol şükrü, patent yasalarını da öğrenmek lazım sanırım. Aradım ama tam olarak benim fikre uyan bir şey yok. Yasalar el veriyor olabilir en azından türkiye için patent almamıza belki. yine denemek lazım edit: Yok daha var :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Şubat 4, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 4, 2011 ohaha akil sagligina zararli patentler var, centrifugla birth ne lan. erotik korku filmi aleti gibi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Şubat 4, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 4, 2011 Mesela US patenti olan bir ürünün benzerini burda yapsam burda patent alabilir miyim? Birbirine çok benzeyen bir yığın ürünün US patenti var ayrı ayrı.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Şubat 4, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 4, 2011 michael jackson 1993de patentlemis one yatma numarasi yaptigi ayakkabiyi, vay anasini. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Şubat 4, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 4, 2011 nileppezdel said: Mesela US patenti olan bir ürünün benzerini burda yapsam burda patent alabilir miyim? Birbirine çok benzeyen bir yığın ürünün US patenti var ayrı ayrı.. O firma fark ederse patent ihlali davası açabilir sanıyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Şubat 4, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 4, 2011 bu işlere bakan bürolar var. üstün körü bi danışmandan para almazlar korkma. en azından nelerin patentlerini ne kadarlık bi alanda alabileceğini söylerler. tr/eu/worldwide düşündüğün şeyi de basitçe anlatır geçersin işte. misal otomatik bir zımba bulduysan, ofis malzemesi dersin vs. onun dışında hunn bilir bence bu işleri sdfsdfds adamın bilmediği bişi yok gibi gerçi. ha bi de okuldaki araştırma proceleri nihayetinde genelde public şeyler. tutup da kapağının şekli değiştirilince yeniden patentlenebilecek bişeyi göstermek lol olur. çinliler senden ucuza yapar, gol olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Şubat 4, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 4, 2011 İyi de zaten benzer bir şeyin patentini nasıl veriyor ki zaten adamlar? Yasalara aykırı patent mi verecekler? Patenti alabilirsem zaten yasalara aykırı olmaması gerekmez mi? :/ @dasaa: Ya başıboş girişmeyelim diye öyle dedim ben, beceremezsek diye. Sonuçta elektronik bilgisi falan gerektiriyo baya. Ama bakacağız. TR patenti yok, worldwide da yok sanırım. Göremedim yani. TR için alsak buradaki satışından yılda 100k yapsam yine gayet iyi olur Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Şubat 4, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 4, 2011 http://www.tpe.gov.tr/portal/default.jsp Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Şubat 4, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 4, 2011 Çok sağol forgiver, sanırım yok TR patenti, iyi oldu bu link gerçekten :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
escape Mesaj tarihi: Şubat 4, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 4, 2011 bu bitirme tezi dedikleri olay buysa kâr getircek falan diyo lan herif Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
throine Mesaj tarihi: Şubat 4, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 4, 2011 amerika'da mısın, garajın var mı, harvard terk misin diye sorarlar adama? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
goldbären Mesaj tarihi: Şubat 5, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2011 sana iki şey söylicem birincisi kolay taklit edilebilir veya benzeri yapılabilir mi? özellikle türkiyede, davalar sürerken adamlar gani gani satmaya devam edebiliyor, davanın parasını çıkarıp üstüne kar bile ediyor. yani teknik bilgi vs olmadan patentlediğin parlak fikirleri malesef o kadar koruyamayabiliyosun. birebir taklidini yapmasa da aynı işi görecek başka bişey yapıyolar vs. ikncisi çok sıkı araştır. ben daha aklıma gelip de başkasının daha önce bulmadığı bir fikir görmedim. :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Şubat 5, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2011 Dediğim gibi US patenti var benzerinin, ancak TR patenti yok. Worldwide da göremedim araştırmalarımda. Bir proftan yardım alarak yapmayı planlıyoruz dolayısıyla teknikbilgi konusunda çoksıkıntı yaşamayız sanırım. Olmazsa da kısmet abi yani, yapacak bir şey yok. Ama denemezsem kendimi affetmem :) ve tavsiyelerin için teşekkür ederim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
goldbären Mesaj tarihi: Şubat 5, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2011 us patenti varsa diğerleri de çıkacak demektir. usyi aldıktan sonra uluslarlarası işi büyütmek uzun sürüyo, yoksa başvuru yapılmıştır yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
goldbären Mesaj tarihi: Şubat 5, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2011 söyle söyle çekinme :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Şubat 5, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2011 Dediğim gibi sadece burayı alsam da bana yeter. Proje için tübitakla konuşmayı planlıyorum, ailem öyle tavsiye etti. Baya yardımcı oluyorlarmış Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
escape Mesaj tarihi: Şubat 5, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2011 abi kesin bişeyi bişeye bağlayıp daha fazla performans daha az zaman sağlıcak bişidir muhtemelen. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Wispy Mesaj tarihi: Şubat 5, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2011 Şimdi patentlerle ilgili aldığım derse dayanarak söyleyeceklerim: Öyle worldwide patent diye bir kavram yok, patentler local ya da regional oluyor. Sen gidip US patentli birşeyi Türkiyede üretebilirsin yani. Öbür türlüsü de geçerli. Patent arama motorları vardı sanırım onlardan faydalanabilirsin. Patent almak başvurudan itibaren yaklaşık 2-3 sene sürüyor. Ortalama maliyeti 20-25.000 dolar. Eğer koşullara uyuyorsa (novelty, industrial applicability vs ) ve bir yerden itiraz gelmezse alıyorsun. Elimde patent konusunu özetleyen 11 sayfa kadar not var, istersen yollaya da bilirim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Şubat 5, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2011 Ya dragon's den izliyordum da worldwide patentlerden falan bahsediyorlardı sık sık. Yabancı versiyonları bu arada, TR versiyonu kolpa. Neyse TR'de patenti olmadığına eminim o zaman sorun olmayacaktır. Projeyi yaparken zaten konu hakkıdna bilgili uzmanlarla da konuşuruz ama teklif için teşekkür ederim tabi :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar