Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Patent araştırması hakkında


nileppezdel

Öne çıkan mesajlar

Selam,

Şimdi iyi bi fikir bulduğumu düşünüyorum. Araştırdım nette, benim aklımdaki şey tam olarak yapılmamış henüz, ya da bulamadım ama baya net bir şey yani zor. Ancak hani henüz kar getirecek bir şey değil zaten, ilerde getirecek. Bu yüzden şu anda yapıp patentini almış olan ama satmayan biri vardır belki benim gibi düşünüp. Bunu nasıl öğrenebilirim? Çünkü okulda proje olarak yapıp worldwide patent alıp ilerde parayı kırmayı düşünüyorum. Boşa uğraşmayalım zaten varsa..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bu işlere bakan bürolar var. üstün körü bi danışmandan para almazlar korkma.
en azından nelerin patentlerini ne kadarlık bi alanda alabileceğini söylerler. tr/eu/worldwide düşündüğün şeyi de basitçe anlatır geçersin işte. misal otomatik bir zımba bulduysan, ofis malzemesi dersin vs.

onun dışında hunn bilir bence bu işleri sdfsdfds adamın bilmediği bişi yok gibi gerçi.

ha bi de okuldaki araştırma proceleri nihayetinde genelde public şeyler. tutup da kapağının şekli değiştirilince yeniden patentlenebilecek bişeyi göstermek lol olur. çinliler senden ucuza yapar, gol olur.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

İyi de zaten benzer bir şeyin patentini nasıl veriyor ki zaten adamlar? Yasalara aykırı patent mi verecekler? Patenti alabilirsem zaten yasalara aykırı olmaması gerekmez mi? :/

@dasaa: Ya başıboş girişmeyelim diye öyle dedim ben, beceremezsek diye. Sonuçta elektronik bilgisi falan gerektiriyo baya. Ama bakacağız. TR patenti yok, worldwide da yok sanırım. Göremedim yani. TR için alsak buradaki satışından yılda 100k yapsam yine gayet iyi olur
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

sana iki şey söylicem

birincisi kolay taklit edilebilir veya benzeri yapılabilir mi?

özellikle türkiyede, davalar sürerken adamlar gani gani satmaya devam edebiliyor, davanın parasını çıkarıp üstüne kar bile ediyor. yani teknik bilgi vs olmadan patentlediğin parlak fikirleri malesef o kadar koruyamayabiliyosun. birebir taklidini yapmasa da aynı işi görecek başka bişey yapıyolar vs.

ikncisi çok sıkı araştır. ben daha aklıma gelip de başkasının daha önce bulmadığı bir fikir görmedim. :(
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Dediğim gibi US patenti var benzerinin, ancak TR patenti yok. Worldwide da göremedim araştırmalarımda. Bir proftan yardım alarak yapmayı planlıyoruz dolayısıyla teknikbilgi konusunda çoksıkıntı yaşamayız sanırım. Olmazsa da kısmet abi yani, yapacak bir şey yok. Ama denemezsem kendimi affetmem :)

ve tavsiyelerin için teşekkür ederim
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Şimdi patentlerle ilgili aldığım derse dayanarak söyleyeceklerim:

Öyle worldwide patent diye bir kavram yok, patentler local ya da regional oluyor. Sen gidip US patentli birşeyi Türkiyede üretebilirsin yani. Öbür türlüsü de geçerli.

Patent arama motorları vardı sanırım onlardan faydalanabilirsin.

Patent almak başvurudan itibaren yaklaşık 2-3 sene sürüyor. Ortalama maliyeti 20-25.000 dolar. Eğer koşullara uyuyorsa (novelty, industrial applicability vs ) ve bir yerden itiraz gelmezse alıyorsun.

Elimde patent konusunu özetleyen 11 sayfa kadar not var, istersen yollaya da bilirim.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ya dragon's den izliyordum da worldwide patentlerden falan bahsediyorlardı sık sık. Yabancı versiyonları bu arada, TR versiyonu kolpa. Neyse TR'de patenti olmadığına eminim o zaman sorun olmayacaktır. Projeyi yaparken zaten konu hakkıdna bilgili uzmanlarla da konuşuruz ama teklif için teşekkür ederim tabi :)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...