Boci Mesaj tarihi: Şubat 4, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 4, 2011 Masa var. Üzerinde lamba ışık saçıyo. Hemen ilerisinde yarı iletken bir ayna var. Aynanın çarprazında yansıyacağı yerde duvar var. Sonrasında da çiçek var. Işığı açıyoruz bir foton fırlıyo aynaya çarpıyo ve.... Aynadan yansıyıp duvara mı gidicek yoksa yansımayıp çiçeğe mi gidicek? Bu kararı kim vericek? Diyelimki duvara yansıdı. E arkadan gelen fotonlarında hepsi duvara yansırsa bu nasıl yarı iletken ayna olacak? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
throine Mesaj tarihi: Şubat 4, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 4, 2011 yarı iletken ayna ne demek? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Şubat 4, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 4, 2011 Yari gecirgen demek istemis. Isik kaynagindan cikan isik siddetine bagli olarak yansir ya da gecer. Bir kisminin gecip, geri kalaninin yansimasi da soz konusu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Marveloth Mesaj tarihi: Şubat 4, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 4, 2011 Boci said: Aynadan yansıyıp duvara mı gidicek yoksa yansımayıp çiçeğe mi gidicek? Bu kararı kim vericek? Insallah Yüce Rabbim vericek tabiiki. Masallah nasil da yaratmis fotonu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Şubat 4, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 4, 2011 yarı iletken ayna nasıl oluyor bilmiyorum ama şöyle varsayıyorum. "atom"lardan bazıları "cam atomu" bazıları "ayna atomu" ise, gelen ışığın gelmekte olduğu açıya göre çarptığı ayna atomlarından o açıya göre geri sekecektir. cam atomuna gelirse dümdüz yoluna devam edecektir. yani kabataslak böyle de, fizik göreli 10 sene felan oldu, ardeth daya iyi açıklar (hah, işin zora girdiğinde hemen ardethe topu at) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Venator Mesaj tarihi: Şubat 4, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 4, 2011 Bu tam olarak doğru değil ama işin sadece temeline inersek: Işık kaynağından gelen foton'un bir atomdan scatter olup (tam olarak yansımak değil, sekmek gibi) da yön değiştirmesi ihtimali 1 üzerinden X olsun. Yarı geçirgen aynanın kalınlığı h, atomlar arasındaki ortalama boşluk d olsun. Eğer Xh/d ihtimali 1'den yeteri kadar küçükse o zaman Xh/d ihtimali ile ışık sekecek ve aynadan geçmeyecek. (1-Xh/d) ihtimali ile geçecek. Xh/d arttıkça düz olarak artmayacak ve de 1'e doğru gidecek ama tam olarak fonksiyonu ne olur diyorsanız tam olarak bilmiyorum. Ama yine de poisson distrubution'a paramı basarım. Tek bir foton için konuşuyorsan, önceden asla bilemezsin. Parçacık seviyesinde herşey istatistiksel olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
suBzer0 Mesaj tarihi: Şubat 7, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2011 /summon Ardeth Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Şubat 7, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2011 venator cevaplamış ya hu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar