Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

2 HDD arası dosya transferindeki yavaşlık

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Merhaba,

bir adet 1 TB Sata 3.0 destekli Cavair Black WD HDD aldım.Mevcut HDD'mden yeni HDD'deki bir partitiona veri kopyalamak istiyorum. (396GB ve dosya sayısı baya bi fazla)

Fakat kopyalarken ortalama kalan saati 21 saat, veri yazmayı 5 ile 10mb arasında gösteriyor.

Eski HDD 16mb ön bellekli 500 GB Sata 2 Seagate.
Yeni HDD 64mb ön bellekli 1 TB Sata 3 WD. (her iki hdd 7200rpm ve internal)

MB: P55A-UD3R

iki HDD de sata 3 portundan bağlı.

- Dosya transferinin bu kadar yavaş olması sata 3'ten bağladığımdan olabilir mi?

- Ya da dosya sayısı fazla olduğu için bir problem mi oluyor? (Win7'de böyle bir problem var diye duymuştum.)

- Teracopy gibi dosya transfer programları işimi kolaylaştırabilir mi? Ya da İmage alıp mı taşısam?
Mesaj tarihi:
2 external hdd arasında benzer bişeyler yaptım dün. 240GB kadar dosya vardı aktarmam gereken. 20MB/sn civarında bi hızla kopyaladı, ne kadar sürdü hatırlamıyorum ama.
Mesaj tarihi:
sorunun büyük ihtimalle dosya sayısının fazlalığından kaynaklı.
tek bir büyük dosya atmayı denedin mi kaç mb ile yazıyor? bi dvd boyutunda bişe aktarabilirsin mesela ama tek dosya halinde olacak. teracopy falan işine yardımcı olabilir belki.

hatta arama da yaptım bak senin için.
http://www.google.com.tr/search?sourceid=chrome&ie=UTF-8&q=slow+transfer+hdd+small+files

bi sürü sonuç çıktı. buffer ile ilgili senin sorun galiba. teracopy işe yarar demiş sonuçlardan birinde...
Mesaj tarihi:
bi yığın ufak dosya olması evet kafayı yedirtir adama bu boyutlarda transfer için.

teracopy de çogzel program kullanın. :D

Bi de AHCI modu daha hızlı yanlış bilmiyosam, ama işletim sistemini AHCI modunda kurmuş olman gerekiyo başta.
Mesaj tarihi:
ahci modu kullanılan uygulamaya göre daha bile yavaş olabiliyormuş native command queuing yüzünden. ben de denedim baştan ama sonra vazgeçtim vista ve intel'in başarısız sürücüleri yüzünden. kurarken hdd'yi görmüyor, fdd istiyor filan. windows 7 ile denemek lazım.
Mesaj tarihi:
kozalak said:

sorunun büyük ihtimalle dosya sayısının fazlalığından kaynaklı.
tek bir büyük dosya atmayı denedin mi kaç mb ile yazıyor? bi dvd boyutunda bişe aktarabilirsin mesela ama tek dosya halinde olacak. teracopy falan işine yardımcı olabilir belki.

hatta arama da yaptım bak senin için.
http://www.google.com.tr/search?sourceid=chrome&ie=UTF-8&q=slow+transfer+hdd+small+files

bi sürü sonuç çıktı. buffer ile ilgili senin sorun galiba. teracopy işe yarar demiş sonuçlardan birinde...

aynı aramayı bende yaptım. Fakat yanlış keyword seçiyormuşum.

akşam teracopy ile bir deneyim.
  • Yeni Oluştur...